Kysymys SRAL:lille

VieläJäsenToistaiseksi

Miksi varsin moni aiemmin SRAL:lissa vaikuttanut/toiminut henkilö ei enää kuulu SRAL:iin? On puheenjohtajia, toimihenkilöitä ja hallituksen jäseniä. Oliskos aina erottu jonkun riidan vuoksi, kuka tietää?

80

1170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • horjumatonjäsen

      Ehkä kiinnostus radioharrastukseen on loppunut tai aika ei riitä harrasteelle, turhaa eripuran lietsomista tuollainen, jokainen tekee omat päätöksensä mihin jäsenmaksuja maksaa, ei ole pakollista tämä harrastus.

      • VieläJäsenToistaiseksi

        Harraste on hieno, ei siinä mitään. Vaan ihmettelen edelleen, miksi nämä entiset toimihenkilöt/puheenjohtajat/hallituksen jäsenet eroavat liitosta. Ovat edelleen kiivaasti harrastuksen parissa kuulumatta liittoon.

        En lietso mitenkään eripuraa, maksan jäsenmaksuni, saa kai silti ihmetellä syytä liitosta eroamiseen.


      • Mehtäsian_veli

        Kysymys kuuluisi esittää SRAL:n hallitukselle postitse, sähköpostitse tai yhdistyksen kokouksessa.

        Tätä palstaa tuskin kukaan hallitushenkilö tai toimiston henkilökunta lukee. Ei ainakaan, jos ovat edes jotenkin tolokussa.


    • ei.jäsen

      Tuskinpa sral tietää vastausta kysymykseesi, ihmetellähän sitä saa vapaasti, miksi muuten sinä vielä kuulut liittoon, eikö olisi jo aika erota niin ei tarvitsisi noilla liiton asioilla päätä vaivata.

      • neuvostosta

        Nyt vaan kaikki eronneetkin takaisin liittoon ja puhaltamaan yhteen hiileen yhteiseksi hyväksi!
        Riidat on menneisyyttä ja edessä loistava tulevaisuus jos vain sen itse sellaiseksi teemme.


      • ex-jäsen

        Kiitos vaan kutsusta, mutta en taida jäseneksi enää palata. Viime kuukausien kommentit täällä ja HamSaunassa kertoivat, että riidat eivät ole ohi ja ne jatkuvat edelleen. RA-hommat eivät enää ole kiinostavuudeltaan sitä, mitä olivat 20 - 30 vuotta sitten. Kähinät katalysoivat kiinostuksen laskua. Kun tämä sukupolvi väistyy, lakkaa Sral olemasta.

        CL


      • NäkemysAsiasta

        Teillä ei ole millä vaivata - siellä päässä?


      • jäsen.vuodesta.1991
        ex-jäsen kirjoitti:

        Kiitos vaan kutsusta, mutta en taida jäseneksi enää palata. Viime kuukausien kommentit täällä ja HamSaunassa kertoivat, että riidat eivät ole ohi ja ne jatkuvat edelleen. RA-hommat eivät enää ole kiinostavuudeltaan sitä, mitä olivat 20 - 30 vuotta sitten. Kähinät katalysoivat kiinostuksen laskua. Kun tämä sukupolvi väistyy, lakkaa Sral olemasta.

        CL

        Eihän vika ole srallin jos keskustelupalstoilla muutama hami riitelee ja samoin se on liitonkin kanssa, harrastajat siellä riitelee eikä liitto, liitossa voi olla hiljaisena jäsenenä, ei sitä riitaan tarvitse mukaan mennä, antaa niiden tapella jotka haluaa.


    • sara.org_tms

      Radioamatööritoiminta on yksilöharraste, ei mikään joukkuelaji. Radioamatööriharraste on jossakin aivan muualla kuin yhdistystoiminnassa tai hallituskokouksissa.

      Radioamatööriharraste on kolvin käryä kerhoilloissa, mukien kilistelyä tapahtumissa ja leireillä, lupsakkaa rupattelua radioaalloilla, räntäsateessa harusköyden pitelyä antennitalkoissa.

      Tämä kaikki tapahtuu joka tapauksessa. Ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

      SRAL eli Suomen Radioamatööriliitto on yhdistystoimintaa, ei radioamatööritoimintaa. Aktiivirooliin pääsee kuka tahansa. Esim. SRAL puheenjohtajaksi haki kuluvaksi kaudeksi vain YKSI ihminen koko universumissa. Yllätys, valituksi tuli! Ja kovan luokan tekijä onkin. Melkein yhtä kova ammattilainen kuin kolme entistä puheenjohtajaakin.

    • slobodan.horovits

      Nykyään kaikki tuijottaa liikaa liittoon, pääasia pitäisi olla workkimisessa ja nimenomaan radioamatööritoiminnassa eikä yhdistystoiminnan ruotimisessa. Tuntuu siltä että joukossa tyhmyys tiivistyy.
      On selvää että liittoa olisi syytä tukea jos aiomme radioamatööriharrastuksessa pysyä muun maailman mukana sillä kuka muu taho hoitaa kontaktit esim. niihin viranomaisiin jotka päättävät mm. taajuuksien käytöstä ja ei todellakaan ole se tukemista että väännellään ja käännellään riitoja ja erimielisyyksiä jotka on loppujen lopuksi hyvin pieniä asioita.
      Kun seuraa näitä keskusteluja niin aina on jonkun hampaissa joku liiton hallituksen jäsen tai ysiysin aktiivinen radioamatööri, miksi joidenkin täytyy tällaista tehdä harrasteen sisällä?

    • VieläJäsenToistaiseksi

      Näyttää taas luisuvan sivuraiteille nämä keskustelut, puhutaan liitosta, tai sen tarpeellisuudesta. Kysymyshän kuuluu, miksi näitä SRAL:n entisiä puheenjohtajia, toimihenkilöitä, hallituksen jäseniä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet liitossa kiinni, eivät enää kuulu liittoon? Ovatko kaikki jollain tavalla riitaantuneet, eivätkä siten halua maksaa jäsenmaksua liittoon? Ei luulisi tuon jäsenmaksun hinnan olevan niin kova, etteikö sitä pystyisi maksamaan. Aiemmin, esim. silloin kun sain ekan lisenssini, jokaisen radioamatöörin oli PAKKO kuulua liittoon, ei sentään enää.

      Aikanaan, kun liitto taisteli J.J:n, erään entisen puheenjohtajan erottamisriidoissa ja syyti silmittömästi rahaa korvauksiin, erosi liitosta pilvin pimein jäseniä, minäkin. Ei ole oikein, että muutenkin pienehkö liitto syytää varoja tarpeettomuuksiin, eikä osaa niellä tappiotaan, vaan jatkaa turhaa periaatteellista oikeusprosessia silmittömästi rahaa syytäen ulos vähäisestä kassasta, jota jäsenmaksuin saadaan kokoon. Radioamatööriliiton on käsiteltävä jokaista jäsenmaksunsa maksavaa jäsentä tasavertaisin oikeuksin, eikä yhtäkään jäsentä tule syrjiä. Kuulopuheiden mukaan tällaiseen syrjintään on osallistuttu nykyisen hallituksen aikana.

      Itse liityin takaisin liittoon rauhan palattua ja maksan jäsenmaksuni kiltisti edelleen, eihän juuri minua hiljaisena rivijäsenenä ole syrjitty millään tavoin, eikä minulla ole nykyistä liittoa vastaan yhtään mitään. Saan liitolta ne palvelut, joita tarvitsen.

      Ovatko siis nämä alkuun mainitut henkilöt riitaantuneet jäädessään pois jäsenistöstä?

    • slobodan.horovits

      Olethan siis itsekin joskus eronnut liitosta koska olet liittynyt takaisin "rauhan" tultua joten jokaisella omat syynsä, tarvitseeko tuota nyt enää kaivella ja vaikuttaa siltä että haluat kylvää uusia riidan siemeniä, muuta syytä en näe tuolle kysymyksellesi.
      Muutenkin näyttää siltä että srallin sivuille juuri E-alkuiset koolit niitä jotka jurnuttavat ja takertuvat pieniin seikkoihin, huonomminkin asiat voisi olla, pitäisi olla tosiaan hieman enemmän sietokykyä mutta todennäköisesti näillä uusilla amatööreillä, nettisukupolvella ei sitä sietokykyä ole ja joukossa muutama vanhempikin amatööri joiden ongelmien sietokyky olematon, aivan kuin se olisi elämän tärkein asia, srallin mollaaminen.

      • VieläJäsenToistaiseksi

        Ilmeisesti vastausta ei saa. Tämä tästä.


    • EnnustajaNoCW

      Ennustan että riidat SRAL:n sisällä jatkuvat ainakin seuraavat 15-20 vuotta ja loppuu vasta sitten kun määrätyt jäsenet on ns. SK.

      • Rivijäsen

        Ei. Näitä riidankylväjiä on aina ja on aina ollut. SK on mennyt koko ajan porukkaa, uudet känkkäränkät tulee tilalle. Uudet omaksuvat vanhempien toimintatavat ja näin riidän kylvö jatkuu ja jatkuu ja.... jne.

        Minun mielestäni olisi paras se, että joka ei tykkää liiton toiminnoista eroaa ja pitää mielipiteensä liiton asioista kokonaan poissa. Vaan onpa niitäkin, jotka näin on tehny ja silti elämöi liiton asioista.

        P.S. Vipunen on melkein kannesta kanteen pelkkää kilpailuista kertomista kilpailulokeineen. Kaikkia ei kiinnosta. Joiltakin kirjoittajilta on jätetty julkaisematta esim. teknisiä kirjoituksia jopa useampaankin kertaan. Miksi pj?

        Liittokin saattaa ihan itse kylvää pahaa oloa?


    • slobodan.horovits

      Onhan vipusessa muutakin kuin kilpailuista kertomista ja lokeja, ei pidä liioitella asioita. Ehkä liitto pistää hanttiin kun on vaikeita jäseniä, normaali reaktio, tämän vaikean suhtautumisen voi havaita täältä kun lukee näitä viestejä, "niin metsä vastaa kun sinne huudetaan".

      • NäinhänSeMenee

        Niin tekee. Sieltä metsästä varmaankin jätetään jäsenmaksuja maksamatta, kun rumasti metsään huudetaan...

        Onkse sit hyvä?


    • LAradioFreak

      Riita SRAL:ssa on niin vaikea että johtoporukka tekee kaikkensa ettei puheenjohtajaksi nouse koskaan enää eräs J.J.Puheenjohtajaksi kelpaa siis melkein kuka tahansa niinpä nyt on
      muutaman vuoden täysin miesvaltaisen liiton puheenjohtajana toiminut eräs nainen joka on kannuksensa hankkinut lähinnä kesäteatterista.

      • pallitmurskaksi

        Ei kelpaa puheenjotajaksi, koska on nainen?


      • B.ENG

        On teatteripiireissä saavuttanut vaikean tapauksen maineen. Puukottaa selkään ja ikävä kyllä on omaksunut saman toimintavan myös SRAL:n johdossa.


      • Rivijäsen
        B.ENG kirjoitti:

        On teatteripiireissä saavuttanut vaikean tapauksen maineen. Puukottaa selkään ja ikävä kyllä on omaksunut saman toimintavan myös SRAL:n johdossa.

        Normaalin rivijäsenen, joka vain workkii, käyttää qsl-palveluita ja lukee vipusta ei tarvitse välittää oli puheenjohtajana kuka tahansa. Miksi vaivata päätänsä moisilla asioilla ja haastaa riitaa. Voihan toki olla, että toimihenkilönä tai hallituksen jäsenenä voipi olla k*siset paikat tuon Pj:n kanssa ja se korventaa mieltä. Toisaalta, on puheenjohtajana kuka tahansa, hän ei varmasti henkilönä ihan jokaista miellytä. Jos liitto ei miellytä, saa siihen nykyisin kuulua, tai olla kuulumatta. Onko jäsenistön katoaminen sitten liiton talouden kannalta hyvä saa jokainen kohdallaan miettiä. Ajojahdin järjestäminen puheenjohtajaa kohtaan karsii toki halukkaita ehdokkaita tulevissa vaaleissa ja panee miettimään jäsenistönkin, kuuluako ollenkaan riitaiseen liittoon. Siis jäitä hattuun nyt ja päät kylmänä, meidän kaikkien on parempi olla.


      • ke_k
        Rivijäsen kirjoitti:

        Normaalin rivijäsenen, joka vain workkii, käyttää qsl-palveluita ja lukee vipusta ei tarvitse välittää oli puheenjohtajana kuka tahansa. Miksi vaivata päätänsä moisilla asioilla ja haastaa riitaa. Voihan toki olla, että toimihenkilönä tai hallituksen jäsenenä voipi olla k*siset paikat tuon Pj:n kanssa ja se korventaa mieltä. Toisaalta, on puheenjohtajana kuka tahansa, hän ei varmasti henkilönä ihan jokaista miellytä. Jos liitto ei miellytä, saa siihen nykyisin kuulua, tai olla kuulumatta. Onko jäsenistön katoaminen sitten liiton talouden kannalta hyvä saa jokainen kohdallaan miettiä. Ajojahdin järjestäminen puheenjohtajaa kohtaan karsii toki halukkaita ehdokkaita tulevissa vaaleissa ja panee miettimään jäsenistönkin, kuuluako ollenkaan riitaiseen liittoon. Siis jäitä hattuun nyt ja päät kylmänä, meidän kaikkien on parempi olla.

        Ehkäpä kirjoittaja haluaisi itse puheenjohtajaksi?


      • Rivijäsen
        ke_k kirjoitti:

        Ehkäpä kirjoittaja haluaisi itse puheenjohtajaksi?

        Ei se halua. Ei missään tapauksessa.


      • iorbvir
        Rivijäsen kirjoitti:

        Normaalin rivijäsenen, joka vain workkii, käyttää qsl-palveluita ja lukee vipusta ei tarvitse välittää oli puheenjohtajana kuka tahansa. Miksi vaivata päätänsä moisilla asioilla ja haastaa riitaa. Voihan toki olla, että toimihenkilönä tai hallituksen jäsenenä voipi olla k*siset paikat tuon Pj:n kanssa ja se korventaa mieltä. Toisaalta, on puheenjohtajana kuka tahansa, hän ei varmasti henkilönä ihan jokaista miellytä. Jos liitto ei miellytä, saa siihen nykyisin kuulua, tai olla kuulumatta. Onko jäsenistön katoaminen sitten liiton talouden kannalta hyvä saa jokainen kohdallaan miettiä. Ajojahdin järjestäminen puheenjohtajaa kohtaan karsii toki halukkaita ehdokkaita tulevissa vaaleissa ja panee miettimään jäsenistönkin, kuuluako ollenkaan riitaiseen liittoon. Siis jäitä hattuun nyt ja päät kylmänä, meidän kaikkien on parempi olla.

        Olen samaa mieltä, hyvä ja asiallinen kirjoitus. En ymmärrä miksi joku näitä ajojahti-kirjoituksia tänne kirjoittelee puheenjohtajasta ja mm. ysiysin eräästä hamista, onko takana sairaus vai kateus tai molemmat.


      • pääkiinnisiellä
        iorbvir kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, hyvä ja asiallinen kirjoitus. En ymmärrä miksi joku näitä ajojahti-kirjoituksia tänne kirjoittelee puheenjohtajasta ja mm. ysiysin eräästä hamista, onko takana sairaus vai kateus tai molemmat.

        Suomessa on sanan vapaus!


      • 45v_amatöörinä
        B.ENG kirjoitti:

        On teatteripiireissä saavuttanut vaikean tapauksen maineen. Puukottaa selkään ja ikävä kyllä on omaksunut saman toimintavan myös SRAL:n johdossa.

        B.ENG taitaa olla erään päijäthämäläisen kerhon pikakouluttama märkäkorva, joka uskoo kaikki löysät puheet. Perussuomalainen, joka vihaa naisia ja järjenkäyttöä?


      • demokratian_airut

        J.J. on aivan itse hankkiutunut sivuraiteille änkyröimällä ja sotkemalla kaikki asiat, mihin osallistuu. Jos yhteistyökyvytöntä kontrollifriikkiä haetaan, niin se löytyy Lahdesta. J.J:n aika SRAL:ossa oli pelkkää näköalatonta mikromanagerointia ilman minkäänlaista kokonaisnäkemystä ja pitkän tähtäimen suunnittelua. Onneksi tuli postiäänestys valtakirjabulvaanien tilalle, ja yhdistysdemokratia osoitti sen toimivuuden.


      • wicdow
        45v_amatöörinä kirjoitti:

        B.ENG taitaa olla erään päijäthämäläisen kerhon pikakouluttama märkäkorva, joka uskoo kaikki löysät puheet. Perussuomalainen, joka vihaa naisia ja järjenkäyttöä?

        Juuri näin, aina löytyy näitä vastarannan kiiskejä jotka ei suvaitse naisia korkeimmalla pallilla, liekö alemmuuskompleksia? Nyt on hyvä kun nainen on johtamassa, yleensä porukoissa joissa pelkästään miehiä niin lähtee mopo käsistä eikä järjestys säily, niin se on perhe-elämässäkin jos ei nainen määrää niin mopo karkaa aivan varmasti lapasesta jossain vaiheessa. Työpaikoilla huomaa usein miten esimerkiksi keskustelu menee jos pelkästään miesporukka mutta kun tuleekin nainen samaan pöytään tai porukkaan niin miehet kuin lampaita ja jutut muuttuu asiallisempaan suuntaan.


      • B.ENG
        45v_amatöörinä kirjoitti:

        B.ENG taitaa olla erään päijäthämäläisen kerhon pikakouluttama märkäkorva, joka uskoo kaikki löysät puheet. Perussuomalainen, joka vihaa naisia ja järjenkäyttöä?

        Päijät-Hämeessä ja Lahdessa en ole koskaan käynytkään, koska etäisyyttä on melkoisesti. Olen lukenut vipusta 1980-luvulta lähtien. Luen myös OH3AC:n kerhokirjettä. Julkaisuista jälkimmäinen on paljon parempi. Kumma kun OH3AC:n sihteeri kelpasi 1990-luvulla puheenjohtajaksemme sekä jaksoi samalla toimittaa vipusta. Viestinnän ammattilainen on niin osaa ainakin lehden tai kirjeen sisältöön panostaa.


      • jyrkkä_styranki

        OH3AC:n sihteeri ei ole viestinnän ammattilainen vaan mainosmyynnin alalla puuhastellut kauppatieteen maisteri.


    • Puheenjohtelija

      Kerrotko vähän lisää tuosta teatteripiiristä. Millä tavalla on ollut vaikea tapaus? SRAL puheenjohtelijan roolissa Memma kuulemma käyttäytyy kuin kontrollifriikki... kaikkien asioiden pitää mennä hänen kauttaan. On huono kommunikoimaan, ei suunnittele , syyttelee, salailee. Ennätysmäärä erilaisia työryhmiä on hajonnut hänen minä-minä-minä-minä kuvaan-minun kautta toimintamallinsa kautta. Huomatkaa että nyt arvostelen tämän julkisessa tehtävässä olevan henkilön tekemisiä ja saavutuksia en arvostele häntä ihmisenä. Meriitit taitaa olla kesäteatteri mutta muuten taitaa olla pitkäaikaistyötön ja sen kyllä huomaa. Jotain kansanopiston kirjanpidon kursseja käynyt, ja talouslaskelmat tulevatkin myöhässä ja suppeassa muodossa minimitiedoilla.

      Memma - jos haluat olla parempi tehtävässäsi SRAL puheenjohtajana
      1. Delegoi
      2. Ole nöyrä
      3. Laajenna osaamistasi
      5. Suhtaudu kaikkiin radioharrastajiin myötätunnolla
      6. Opettele tasapainoinen kommunikointi

      Memma on sinun vastuullasi osata käsitellä ihmisiä niin että saat heistä parhaat puolet esiin SRAL eduksi. Memma on sinun vastuullasi olla SRAL puolelta sopua edesajava taho. Memma on sinun vastuullasi lopettaa SRAL käyttäminen riitelyn ja kuittailun pelilautana.

      Siinähän mietit että kuka piru minä olen.

      • obc3ww2

        No voi voi, äitihahmoako sinä etsit?


      • Psykaajax

        Memma - jos haluat olla parempi tehtävässäsi SRAL puheenjohtajana
        1. Delegoi => On jo delevoitu toimistosihteerille ja vaalivaliokunnan puheenjohtajalle
        2. Ole nöyrä => aamukammassa on vähän, ei kannaa nöyristelä
        3. Laajenna osaamistasi => myöshäistä mummoiässä
        5. Suhtaudu kaikkiin radioharrastajiin myötätunnolla => vihaa lahtelaisia
        6. Opettele tasapainoinen kommunikointi => ei sitä kauppakamarilla opi

        SRALn suhteet vapepaan ja MPK:hon ovat olemattomat. Tästä kärsii koko Suomen kriisvistiestinnän kehitys.


      • Kekikeke
        Psykaajax kirjoitti:

        Memma - jos haluat olla parempi tehtävässäsi SRAL puheenjohtajana
        1. Delegoi => On jo delevoitu toimistosihteerille ja vaalivaliokunnan puheenjohtajalle
        2. Ole nöyrä => aamukammassa on vähän, ei kannaa nöyristelä
        3. Laajenna osaamistasi => myöshäistä mummoiässä
        5. Suhtaudu kaikkiin radioharrastajiin myötätunnolla => vihaa lahtelaisia
        6. Opettele tasapainoinen kommunikointi => ei sitä kauppakamarilla opi

        SRALn suhteet vapepaan ja MPK:hon ovat olemattomat. Tästä kärsii koko Suomen kriisvistiestinnän kehitys.

        Lahdessa taitaa olla kateellisia tyyppejä.


    • B.ENG

      Memma on järjestöjyrä. Taustalla on SPR:ää, kirpputoria, Turun kauppakamaria sekä kerhoa OH1AD:tä. Toi itseään liikaa esille aikanaan kun olisi ollut mahdollisuus siirtyä vakituiseksi näyttelijäksi teatteriin.

    • ohvappu

      *ituttaako? Itsekö haluaisit enemmän esille? Vaivaako alemmuuskompleksi?

      • B.ENG

        En.. Olisi ollut vain parhaaksi tälle harrasteelle jos Memma olisi päässyt ammattinäyttelijöiden joukkoon. Ei olisi liiton asioita sotkemassa.


      • 59.priom
        B.ENG kirjoitti:

        En.. Olisi ollut vain parhaaksi tälle harrasteelle jos Memma olisi päässyt ammattinäyttelijöiden joukkoon. Ei olisi liiton asioita sotkemassa.

        Voitko toistaa vielä kaikki!?


      • B.ENG

        Silloin tällöin harrastelijanäyttelijöiden joukosta noustaan ammattinäyttelijöiksi. Tämä mahdollisuus Memmalla oli aikanaan, mutta tyri sen. Kamalaa katseltavaa oli Memman produktiot Somerolla. Siinä vaiheessa kun harrasteljanäyttelijä aloittaa ohjaamiseen lahjat näyttämöllä on käytetty loppuun. Memman paikka olisi ollut näyttämöllä ammattinäyttelijänä ei SRAL:n johdossa.


    • dfsfsdfsdf

      nyt en ymmärrä

    • eräs_jäsen

      SRAL on vaikea yhdistys toimijoille. Jäseniä on noin 4000, ja huomattava osa katsoo asiakseen antaa usein asiattomiakin neuvoja siitä, miten yhteisiä asioita kuuluisi hoitaa. Yhdistysdemokratian alkeetkin ovat täysin hukassa. Edes Mensassa ei ole noin eripuraista väkeä. Lisäksi SRAL:n ulkopuolella olevat noin 2000 harrastajaa käyttäytyvät kuin olisivat jäseniä. Esimerkkinä tämän ketjun aloittaja.

      Vanha väkijoukkojen psykologiaan ja organisaatioteoriaan liittyvä totuus on, että noin prosentti ihmisistä on narsisteja ja psykopaatteja, ja noin viisi prosenttia on helposti tällaisten ihmisten höynäytettävissä olevia perässähiihtäjiä. SRAL:n kohdalla tämä tarkoittaa 40 narsistia ja 200 perskärpästä. Tällaisen lauman kiusanteko riittää täyttämään jopa eläkeläisen vapaa-ajan niin, että oleelliset asiat jäävät tekemättä.

      Ei ole mikään ihme, että mielenkiinto suuntautuu hallituskauden tai muun vapaaehtoistehtävän jälkeen täysin muualle.

      • Ohranan_mies

        Unohdit listasta sosiopaatit.


      • VieläJäsenToistaiseksi

        " Edes Mensassa ei ole noin eripuraista väkeä. Lisäksi SRAL:n ulkopuolella olevat noin 2000 harrastajaa käyttäytyvät kuin olisivat jäseniä. Esimerkkinä tämän ketjun aloittaja. "

        Olen tämän ketjun aloittaja ja SRAL:n jäsen, enkä kuulu tuohon mainitsemaasi 2000 liiton ulkopuolella olevaan henkilöstöön. Jos tuolla oikeissa kansallisissa vaaleissa äänestämäni henkilö ei pääse läpi, en ala aiheesta paasaamaan jä änkyröimään, vaan tyydyn demokraattisiin päätöksiin. Edelleenkin, jos änkyröinti jäsenkunnassa edelleen jatkuu, voin äänestää jaloillani ja erota liitosta. Varmaan aloituksessa mainitsemani ihmettelyni entisten puheenjohtajien liittoon kuulumattomuudesta johtunee samasta syystä, mene ja tiedä? Varmasti änkyräjäsenten änkyräliitossa puheenjohtajalla on kusiset paikat, eikä kai ole ihme, että jättäessään puheenjohtajan toimet, jättää myös liiton. Näin tekee varmaan moni muukin, mikäli änkyröinti jatkuu. Toisaalta, mitä itse tunnen harrastekavereita, ovat he kavereita parhaasta päästä toki jokaisen ollessa oma persoonansa. Meillä kaikilla on varmasti monesta asiasta oma mielipiteemme ja pitääkin olla, vaan miksi emme tyydy niihin ratkaisuihin, mitä esim. vaaleilla valittu henkilö tekee ja toteuttaa. Täällä on paneteltu Memmaa monesta asiasta ja siitä, ettei ollut kuin yksi ehdokas. Mikseivät nämä tässäkin ketjussa änkyröineet asettuneet itse ehdokkaaksi? Ei tarvitsisi sitten jälkeenpäin änkyröidä bandeilla ja erilaisilla keskustelupalstoilla. Mitäs olis tapahtunut, jos Memmakaan ei olisi ehdokkaana, meillä ei olisi puheenjohtajaa lainkaan? Seuraavissa vaaleissa olisi hyvä, jos innokkaita puheenjohtaehdokkaita riittäisi runsaasti mukaan lukien tämänkin ketjun änkyrät, saisimme valinnanvaraa. ;) Kyllä sitten varmasti kaikki asiat hoituisi hyvin ja kaikkia miellyttävällä tavalla, eikä tarvitsisi valittaa joka raossa?

        Semmoset kun Kuusiston Nipa tai Valsteen Armas-henkiset heput hakuun.


    • oh-kyrpä

      Miksi varsin moni aiemmin SRAL:lissa vaikuttanut/toiminut henkilö ei enää kuulu SRAL:iin?

      No kun ne on kyrpiä.

    • owposwop

      Niin kuin itsekin olet nimimerkin mukaan!

      • oohooheehoo

        Eihän tuosta möläytyksestä selviä mitä porukkaa kirjoittaja arvioitsee. Entisiä Srallin eliitin jäseniä vaiko nykyisiä Srallilaisia. Vai molempia.


    • magneettiluuppi

      Tuollaiset näennäisamatöörien möläytykset voi jättää ihan omaan arvoonsa.

    • radiorakas

      Mitäpä sonnanvatkaajat tuumivat - taas on alkanut aika kun vaaliloista jo kirjoitellaan ja panetellaan aktiivisia tekijäihmisiä..
      Koettakaa nyt vain ymmärtää; aika on ajanut teistä ohitse, alistukaa kohtaloonne ja opetelkaa iloitsemaan elämästä - eläkää ja antakaa toistenkin elää!

    • oh9876543210

      Älä edes provosoi, tyhmää tuollainen muurahaispesän sorkkiminen.

    • OH1RA

      Minua ainakin .yrpii se, kun liiton radiotiedotteessa annetaan väärää tietoa vieläpä viranomaistietona. Kyse oli of prefiksin käytöstä ulkomailta. Bulletiinissa tiedoitettiin sen olevan mahdollista ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolelta. Eli esim. Dl/of1ra ei olisi sallittua. Näinpä kysyin asiaa suoraan ficoralta ja sain päinvastaisen vastauksen. Tuntuu että bulletiinin sisällön täytteeksi on hatusta (tai ehkä leteistä) tempaistua tietoa ja väitetään sen olevan vielä viranomaistietoa joka ei todellisuudessa pidä paikkaansa ja saattaa vaikuttaa joidenkin harrastekäytökseen jos uskovat. Tuollainen syö uskottavuutta srallista. No asia selvisi kun itse selvitin.

      Toinen mitä en millään voi ymmärtää liitossa hiljan tehdyssä päätöksessä muokata pätevyystutkijat uusiksi, ja poistaa pätevyystutkijan oikeus suurelta osalta kokeneilta pätevyystutkijoilta. Ainakin näin sivusta seuraajana se vaikuttaisi harrasteen alasajoyritykseltä. Itselleni sillä ei ole merkitystä kun yleisluokkakin on suoritettu, mutta harmittaa jotenkin varsinkin mahdollisien tulevien tenttijöiden puolesta jos tenttiminen jossain siksi hankaloituu. En halua näistä Memmaa syyttää vaikka väkisinkin tällainen mielivaltainen toiminta siihen suuntaan kalskahtaa. Tilannehan oli riitelyiden jälkipyykkiä jota se on varmaan vieläkin kun Memma asettui ainoaksi ehdokkaaksi. Siksi ymmärrän ettei siihen hommaan ollut tunkua.

      Oikein vähän sääliksi käy tätä onnetonta perusluokkalaista joka joutui toden näköisesti itse tahtomattaan lähettelemään kirjeitä nykyään entisille pätevyystutkijoille saamieni tietojen mukaan varsin hatarilla perusteilla.

      Rehellisesti sanottuna on ollut surkuhupaisaa seurata srallin touhuja viimeaikoina ja näin on helppo ymmärtää jäsenkatoa.

      Itse kuulun Sveitsin radioamatööriliittoon ja kortit toimivat minulla sitä kautta mainiosti omaan postilaatikkoon. Ei tarvitse mennä kerhoiltoihin hakemaan kortteja ja kuunnella samalla viimeisimmät riidat. Niitä kun tuppaa olemaan pienemmissäkin kerhoissa ja porukoissa radioharrastajilla alituiseen. Eli kyse ei ole pelkästään Suomi-ilmiöstä vaikka kateus on Suomalaisten kansansairaus joka on niin normaalia, ettei sitä Suomessa edes sairaudeksi diaknosoida.

      • KooYylä

        No jos kuulut Sveitsin RA-liittoon, niin mitä vittua sinulle Suomen asiat sitten kuuluvat?


    • uf2snif

      Taidat olla vaan katkera!

      • KooYylä

        Taitaa olla myös kakara.


    • OH1RA

      Kakara toki haluankin olla koko ikäni, mutta milleppä ja miksi olisin katkera? Tokihan jo perustelin mielenkiintoni srallin toiminnan seurantaan. Surkuhupaisaa ja erotellaampa nyt vähä-älyisimmille että se on yhdyssana ja siitä kun poimii sen hupaisaa, niin ollaan tarkalleen siinä mikä minua motivoi toiminnan seuraamiseen. Ja sitten vielä tyhmemmille rautalangasta että se on viihdettä jota on hauska seurata. Sääli eli se surku siinä että moni harrasteystävä kärsii siitä.

      • Turvat.tukkoon

        Oho! Heikki on sitten siirtynyt bandihöpinöidensä lisäksi kertomaan omia asioitaan täälläkin, suomen suurimmassa roskasaitissa? Onko Heikillä kaikki kotona? Aika yksinkertainen äijä.


    • OH1RA

      Turvat.tukkoon
      sinähän se minut parhaiten tuntien olet paras arvostelemaan minun yksinkertaisuutta kun näköjään et ymmärtänyt minun kertovan mielipiteitäni, en omia asioitani.

      Tiedät sitten varmaan myös sen, että missä olen töissä ja mitä sielä teen, tai en ole enkä tee. Ja tietenkin sen mitä milloinkin makuuhuoneessani tapahtuu tai ei tapahdu.

      Tässä hyvä esimerkki kuinka keskustelu menee kettuiluksi ja siirtyy itse aiheesta toisten nälvimiseksi. Siinä myös syy nimelle roskasaitti.

      Olisi vähemmän sitä roskaa jos pitäisi oma henkilöllisyys paljastaa teksteissä kuten minä teen.

      Ja tietenkin vastaus tuntemattomalle vielä kysymykseen.
      Minulla on kotona paljon enemmän kaikkea mitä länsieurooppalainen keskituloinen ihminen tarvitsee ja haluaisi tarvita. Ylettyy ihan ulos parkkipaikalleni jossa mersuni odottelee käyttäjäänsä kun kauppareissutkin hoituu työsuhdeautolla.

      Voi olla, että jos jotakin puuttuisi niin itsekkin kommentoisin täälä anonyyminä.

      Mainittakoon vielä se, että kaikki on itse tienattu sillä yksinkertaisuudella enkä perintöjä ole saanut.

      Toivotaan mieluiten yhdessä srallille valoisampaa tulevaisuutta.

      Ystävällisin terveisin.
      Heikki. HB9EDY, OH1RA sekä OH6EDY

    • 1x1on3

      Hohhohooohhoooo oikein MERSU parkkipaikalla! WAU!! Olet kyllä aika yksinkertainen tapaus. ..että mersu, vieläkin täytyy ihmetellä, ei voi olla TOTTA, onko sulla tosiaan MERSU parkkipaikalla ja vielä työsuhdeautokin..EI VOI OLLA TOTTA, EI VOI OLLA TOTTA EI EI EI!!!

    • OH1RA

      Niin mersulla on kiva käydä liiton kokouksissa ja leireillä kaasuttelemassa, on jotenkin vaivattomampaa liikkua kuin hyndailla. Se on vain yksinkertaisempaa. Sehän sopii yksinkertaisuuteeni. Ihan totta se on kuten se yksinkertaisuus. Moninkertaisena voisi olla paljon hankalampaa vaikka monta naamaa omaankin. Siitäkään ei ole muuta hyötyä kuin että saa usein yhden hintaan useammalle lärville oman ateriansa. Siksi tuota ylipainoa on ehkä vähän turhan paljon kertynyt. Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan en ole ainut ylipainoinen hami. En edes ymmärrä sellaista moninkertaisuutta, jossa alkuperäisestä aiheesta moninkertaistuu muita tarinoita kuten tässä jo toisessa esimerkissä.

      Yksinkertaisuudessani olisi minulle mieluisinta jos voisi pysyä viestiketjun alkuperäisessä aiheessa että minäkin ymmärtäisin missä mennään. Aivan kuin tuo useampikertaisuus olisi riidan kylvämistä, joka saattaa olla jollain lailla näin yksinkertaisena tarkemmin taustoja tietämättä myös syy tämän viestiketjun alkuperäiseen kysymysmieliseen kirjoitukseen.

      Asiathan voi olla yksinkertaisuus ja moninkertaisuus päinvastoin. Ihan riippuen tulkitsiasta. Se, kumpi niistä on hyvä tai huono, on myös tulkinnanvarainen seikka.

      Itse esitin aiheesta omat yksinkertaiset tulkintani aijemmin perusteineen. Ne olivat toki hyvin yksinkertaiset, mutta faktoja. Aiheesta minulla olisi useita muitakin esimerkkejä samaan suuntaan. Mutta osa on muualta saatua tietoa, jota en voi pitää yhtä varmana kuin itse kokemani ja siksi niitä en näe syytä julkistaa.

      Ne jopa räikeämmät asiat joita srallissa olen vuosien varrella sivusta itse nähnyt ja kokenut asian tiimoilta faktoineen, vaatisivat julkistettaessa myös henkilöiden paljastuksia. En näin yksinkertaisena voi sellaisia julkisesti kirjoitella, koska en haluaisi sitä moninkertaista palautetta yhdellä kertaa niskoilleni. Se tuntuisi jo riitelyltä. Yksi kerrallaan yksinkertaiselle.

      Nekin useammat ateriat kerralla, vaikka nyt nelinaamaisena yhden hinnalla saadut syön myöskin yksi kerrallaan, En sekoittele niitäkään keskenään moninkertaisena, koska siihen olisin liian yksinkertainen. Kyllä ne annokset uunissa vuoroaan odottelee jäähtymättä. Tietenkin ruokatauko on nelinkertainen, mutta ei se vielä ole harmittanut.

      Terveisin moninaamayksinkertaisuus

    • Savossatiethuaraantuvat

      Taitaa se mersun pakoputki vuotaa, tuntuu aiheuttavan houreita.
      Tiedättekö muuten mikä on raumalainen esileikki?
      No se on se kun isäntä sanoo vaimolleen: Minä menen nyt paskalle niin räplää sinä Merja sillä aikaa itsesi märäksi. (nimi satunnainen)

    • Wannabe_yleisluokka

      Kun lueskelee tämän viestiketjun kommentteja, tulee varmistuneeksi siitä, että SRALiin ei kannata liittyä johtuen vanhojen partojen keskinäisestä riitelystä, mille ei näkyvissä loppua tulevien lähivuosien aikana. Huonompi asia on se, että jatkuva riitely tarttuu väkisinkin uusiin hamsseihin. Kun aika jättää nykyisistä änkyraparroista, tilalle astuu uusi riitaisampi sukupolvi ja loputon kierre on valmis. Ehdotukseni on, että SRAL lopetetaan ja sen toiminta siirretään täysin viranomaisvetoiseksi. Samalla tutkintojärjestelmä saatetaan tiukan valvonnan alle, mikä estää näennäisradioamatöörit. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sähkötysosaamista alettaisiin vaatimaan uudelleen ra-tutkinnossa.

      • havakkisumi

        Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sähkötysosaamista alettaisiin vaatimaan uudelleen ra-tutkinnossa.

        Minä vaadin. Jos ei titaus kulje vähintään 40 mrk/min eikä osata lyhenteitä eikä liikennekaavoja niin armotta häkkiin ja vehkeet valtiolle!!!!


      • Normaali_ihminen
        havakkisumi kirjoitti:

        Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sähkötysosaamista alettaisiin vaatimaan uudelleen ra-tutkinnossa.

        Minä vaadin. Jos ei titaus kulje vähintään 40 mrk/min eikä osata lyhenteitä eikä liikennekaavoja niin armotta häkkiin ja vehkeet valtiolle!!!!

        Luen sepustustasi ja rapsuttelen pallejani. Aaaah!


      • ei.mene.läpi
        havakkisumi kirjoitti:

        Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sähkötysosaamista alettaisiin vaatimaan uudelleen ra-tutkinnossa.

        Minä vaadin. Jos ei titaus kulje vähintään 40 mrk/min eikä osata lyhenteitä eikä liikennekaavoja niin armotta häkkiin ja vehkeet valtiolle!!!!

        Lälläri-Trolli! Ei tiedä edes sitä että "merkki" lyhennetään "mki" eikä "mrk".


      • takaapanija
        ei.mene.läpi kirjoitti:

        Lälläri-Trolli! Ei tiedä edes sitä että "merkki" lyhennetään "mki" eikä "mrk".

        Muistitko ite lähettää postimkillä varustetun jolukortsun lälläriparillesi?
        Asiaan kuuluu sellainen.


      • 4mkiäsekunnisa
        takaapanija kirjoitti:

        Muistitko ite lähettää postimkillä varustetun jolukortsun lälläriparillesi?
        Asiaan kuuluu sellainen.

        Muistin helposti.


      • punasilmäkanui
        4mkiäsekunnisa kirjoitti:

        Muistin helposti.

        Mulla onistuu kolme tikkausta sekunisa ja jos on väljyytttä niin vedän siksakilla.


    • Anonyymi

      SRALin halituksessa on jotain pahasti vialla. Kaikki erotetut ja muuten vaan pois potkitut entiset halituksen jäsenet kirjoittelevat katkerina ham saunassa. Tämän takia SRAL on liittona tarpeeton ja olisi ongelma jätteenä hyvä lopettaa. Tämän jälkeen voisi puhtaalta terveeltä pohjalta kasata uuden liiton, joka olisi lähtökohtaisesti terve. On sääli miten ihmisten mieli sairastuu tuolla srallin hallitksessa.
      Harmi tuo nimimerkki SRALonperseestä on varattu.....

      • Anonyymi

        Nimiä? Kenen mieli on sairastunut?


    • Liiton hallituksen ainoat päämäärät vuodesta 2000 eteenpäin olivat liitto nurin ja uudet ennätykset talouteen. Melkein onnistui tuo liiton kaataminen. Jäsenmäärän pudotus oli kiitettävä. Viimeinen ponnistus jäi tekemättä, kun liiton hallitus koki liikaa vaihtuvuutta. Jäsenistö ei uskonut täysin puheenjohtajan paimenkirjeitä. Ei ollut varmaan aikaa opettaa riittäväst talon tavoille. Onneksi saatiin kirjattua edes yksi pysyvä merkkipaalu liiton historiaan. Tätä ennätystä ei tulla koskaan rikkomaan. Tämä kannattaa muistaa mainita seuraavissa historia katsauksissa. Ainakaan mikäli hallitukseen saadaan rittävästi omilla aivoilla ajattelevia jäseniä. Harmi, että jäsenistö on joutunut jo maksamaan aijempien hallitusten virheet.

    • Anonyymi

      Hankaliksi osoittautuneille radioamatööreille selkeästi erottuvat kutsut ja miksei hihamerkitkin samoin tein. Että erottuisivat änkyrät jo kaukaa. Sama koskee muitakin hankalia radioharrastajia.

      • Anonyymi

        Eikö näille hankalille hamsseille voisi järkätä jonkin aidatun alueen koko porukalle ja uunit?


    • Anonyymi

      Liitto on osaksi kulissi. Osa liiton toiminnasta ohjataan muualla. Tämä asia kun selviää hallitus kauden aikana on valmis eroamaan liitosta. Jos et tee sitä vapaaehtoisesti. Sinut erotetaan. Muutama hyvin vahva persoona on liiton takana ja liittoa ohjaamassa.

      • Anonyymi

        näin valitettavasti on.


      • Anonyymi

        Vapaamuurarit kehtasivat jopa mainostaa jäsenlehdessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaamuurarit kehtasivat jopa mainostaa jäsenlehdessä.

        Ei kai siinä kehtaamisesta voi olla kyse jos liitto julkaisee mainoksia rahaa vastaan. Sehän on lehden elinehto ja jäsenien hyväksi jos joku syytää rahaa sisään. Kyseisillä muurareilla taitaa paremminkin itsellään mennä huonosti kun pitää tuollaisessa läpyskäss ilmoitella joka ei heidän etujaan palvele millään lailla.
        Tosin en ole viimeisen 50 vuoden aikana vielä nähnyt tähän päivään mennessä ensimmäistäkään vapaamuurareiden ilmoitusta SRAL:n aviisissa.


    • Anonyymi

      Syitä on monia. Nykyään voi olla yhteydessä maailmalle somen kautta.
      Häiriöt on lisineet HF alueella, jos talossa on PLC kilowattimittari ts. harraste on ulkoilmalajiksi muuttunut. Ei ole enää aikaa tai kiinnostusta jne.

      • Anonyymi

        Höpö höpö! Toisilla on nääs aikaa ja kiinnostusta.
        Moni radioharrastaja sanoo että ei ole aikaa harrastaa mutta kumminkin aikaa löytyy roikkua sos.mediassa yms foorumeilla.


    • Anonyymi

      Vuosia sitten tuli alfatv:ltä juttua radioamatöörijutuista. Se oli mielenkiintoista asiaa.

      • Anonyymi

        Radioamatööreillä on hieno harrastus mutta tuo niitten jo melko sairaaksi käynyt liittotouhu on kyllä omiaan pilaamaan harrastuksen mainetta. Onneksi siihen liittoon ei ole mikään pakko kuulua vaikka tutkinnot suorittaisikin.


    • Anonyymi

      Haha!
      Riita se vain jatkuu eli karavaani kulkee ja koirat räksyttää, kuten sanonta kuuluu.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1652
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      723
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe