Presidenti Koivisto on kuollut R.I.P

Hän kuoli eilen illalla Meilahden sairaalassa. Katso TV-tekstisivuilta.

76

929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • captcöpenick

      Jäi yks t-kirjain pois. Kuulin presidentti Niinistön ensimmäiset muistosanat vanhemmasta edesmenneestä kolleegastaanYle:n puolenyönuutisissa.

    • havumetsäin_mies

      Mauno Koivisto nousi työväen syvistä riveistä lahjakkuudellaan, ahkeruudellaan ja tiedonjanollaan tämän kansan johtavalle paikalle.
      Hänen presidenttikaudellaan Suomi siirtyi näkyvästi muun Euroopan yhteyteen ja irtautui toisen maailmansodan jäänteestä, sidonnaisuudesta Neuvostoliittoon ja myöhempään Venäjään.
      Poliitikko sanan varsinaisessa merkityksessä hän ei ollut. Se lisäsi hänen suosiotaan yli puoluerajojen.
      Edellisestä valtionpäämiehen poismenosta tässä maassa onkin kulunut yli 30 vuotta.

    • kanntattaako-kehua

      Koivisto johti suomen eriarvoistamisen tielle,
      alkoi kansan ryöstö,
      vain muutamat johtajat rikastui suomessa ,
      kansan köyhtyminen alkoi
      työttömyys lisääntyi älyttömyyksiin
      josta ei vieläkää kansamme ole nouussu,
      päinvastoin,
      köyhien riistopolitiikkaa jatkuu entistä hurjempana,
      miettikää, oliko kaikki hyvää mihin Koivisto porukoineen on suomen johtanu,

      toistamieltä: eriarvoistaminen OLI suuri vääryys,
      köyhän kansanosan jatkuva riisto
      ja köyhydyttäminen on suorastaan rikos suomen kansaa kohtaan,

      • sori-vain-kokemus-

        Hullua mutta totta,
        Koivisto ja Halonen olivat muka työläisperheen lapsia,
        mutta kuinka ymmärtää sen,
        että vain johtajien palkat nousi niitten hallin-aaikana huimiin korkeuksiin,
        jopa mijooniin,
        kun taas tavalliset työtätekevät köyhtyy köyhtymistään, työttömyys lisääntyy edelleen älyttömyyksiin,
        menikö kusi näitten pressojen päähän,
        kun politiikka muuttui erirarvistavaksi riistopolitiikaksi,

        KEKKOSTA VOI KEHUA ja NOSTAA JALUSTALLE,

        mutta mutta mutta näitä sanoisin tavallikseksi tollukoiksi,


      • abbedissa

        Jouti menemään tekemään tiliä tekemisistään, ajamisestaan Suomen 90-luvun lamakauteen, joka vieläkin jatkuu. Moniin muihin kaikkiin kansalaisiin kohdistuviin leikkauksiin, paitsi ei hänen konklaavinsa edustajiin.
        Monet lahjakkaat, menestyvät kansalaiset joutuivat taloudellisiin vaikeuksiin, heidät ajettiin tekemään henkilökohtainen ratkaisu – konklaavin lamaan maan tahallisesti ajettu tilanne. Kukaan ei kuitenkaan ottanut vastuuta asiasta.
        Nuoret lahjakkaat opintonsa hyvällä menestyksellä päättäneet ajettiin mieron tielle ulkomaille,
        puhuttiin sarkastisesti aivoviennistä. Lahjakkaat nuoret ovat ulkomailla hyvin merkitsevissä tehtävissä, Kotiväet soittivat lähtiäisiksi laula Oginskin poloneesia, Jäähyväiset Isänmaalle.

        Tuumailija vain porskutteli konklaavinsa tukemana kohti uusia negatiivisiakin päätöksiä. Miten oli Kalevi Sorsan kohtalo, kuka ajoi lahjakkaan kansanedustajan kierolla tavalla pois presidentti-pelistä, nosti toisen miehen tilalle oman mieltymyksensä mukaan,

        Ei kaikki ole niin makoisan hyvää koko kansalle Koiviston aikana. Kun kuulen, luen niin erinomaisia kommentteja hänestä, tulee mieleeni, kuoltuaan on koirakin hyvä.

        abbedissa


      • niinseainaon
        sori-vain-kokemus- kirjoitti:

        Hullua mutta totta,
        Koivisto ja Halonen olivat muka työläisperheen lapsia,
        mutta kuinka ymmärtää sen,
        että vain johtajien palkat nousi niitten hallin-aaikana huimiin korkeuksiin,
        jopa mijooniin,
        kun taas tavalliset työtätekevät köyhtyy köyhtymistään, työttömyys lisääntyy edelleen älyttömyyksiin,
        menikö kusi näitten pressojen päähän,
        kun politiikka muuttui erirarvistavaksi riistopolitiikaksi,

        KEKKOSTA VOI KEHUA ja NOSTAA JALUSTALLE,

        mutta mutta mutta näitä sanoisin tavallikseksi tollukoiksi,

        Isommat voimat ovat näiden maailmalta meille rantautuneiden ama-aikojen takana. NL:n romahtaminen romahdutti Venäjän kaupan toi meille laman.
        Ei presidentin toimivallassa ole tämäkään parempi talousnäkymä mitä nyt eletään.


    • Häämbuusintuttu

      Haamumies asui hänen alakerrassaan Siltasaarenkadulla ennen kun hänestä tuli presidentti. Haamumies tuli kuuluisaksi kun hänen kuvansa julkaistiin Palmen murhaajaksi.

      • uutta.oppimassa

        Mikä ihmeen haamumies. En ole koskaan kuullutkaan.


      • kaverintutuntuttu
        uutta.oppimassa kirjoitti:

        Mikä ihmeen haamumies. En ole koskaan kuullutkaan.

        No ehkä häntä ei suomessa kutsuta tuolla nimellä. Oikeastaan häntä ei kutsuta millään nimellä kai Suomessa, mutta Ruotsissa tuo sai nimen Spökman (Haamumies). Tuossa videossa kohdassa 6:20 sanotaan: "han rör sig som ett spöke genom hela mordutredninkgen." , mikä johtaa harhaan sillä Pettersson ei ole mikään tutkimuksia johtava kummitus, vaan oikea haamu on kohdassa 3:16 esittäytyvä tyyppi joskin tuossa kohdassa häntä isoilla kirjaimilla kutsutaan MÖRDAREN. Onhan siinä kylläkin kysymys merkki sanan jäljessä. Tiedätte sen verran ruotsia mitä se tarkoittaa (siis tuo sana. Ei kysymysmerkki). Hänet on nyt julistettu bluffiksi. Oikeastaan jo 1987 kun Hans Olvebro otti ojat käsiinsä niin hän sanoi tuon kuvan julkaisemisen olleen tutkimusten suurin virhe. Kuva tehtiin taideopiskelija Sanna Törnemansin hahmotelman perusteella, jonka tuo oli tehnyt muistikuvastaan illalla murhapaikan lähellä häntä vastaan tulleesta tyypistä. Tuo oli kai jo ohitettuaan Sannan kääntynyt vielä tuijottamaan häntä. Erästä paikkakunnalla liikkunutta kylähullua pidetään nyt kuvan perustana olevana tyyppinä, mutta kun tuotakin oltiin kuulusteltu niin hänen kertomansa ajat. milloin missäkin oli liikkunut murha yönä. antaa hänellekin alibin.
        Eli kuka on tuo Haamumies. (mikä ihmeen haamumies. En ole koskaan kuullutkaan) Häämbuusin tuttu kirjoitti:"Haamumies asui hänen (Koiviston) alakerrassaan Siltasaarenkadulla ennen kun hänestä (Koivistosta) tuli presidentti. Haamumies tuli kuuluisaksi kun hänen kuvansa julkaistiin Palmen murhaajaksi. ks videolta kohdasta (katso myös koko video jos osaat ruotsia) 3:16 ja 6:20 ja 8:01 missä kohtaa näytetään kirjaa mikä on täynnä valokuvia. Pettersson on näemmä sivulla 293. Kirja on varmaan tuhannen sivun paksuinen. Joka sivulla 12 kuvaa ja kaikki saman näköisiä. Haamumiehellä on siis vaihtoehtoja. Kukaan ei kait kuitenkaan ole ilmoittautunut haamumieheksi, vaikka tuolla ei kuulema ole mitään itse murhan kanssa tekemistä. Julkisuutta tuo ainakin saisi. Minä tunnen tuon häämbuusin kaverin ja hän kertoi taas käyneensä eilen morjestamassa Häämbuusia (Ghostbusteria) eli siis tuota Koiviston alakerrassa asunutta miestä joka täytti 66 äskettäin. Häntä pidetään Pitkänniemen suljetulla osastolla jonne poliisit ja lääkärit hänet telkesivät vuosi murhan jälkeen. Hänkään ei halua astua julkisuuteen.
        https://www.youtube.com/watch?v=wZFu-fyYf30
        Se mitä tuo on meille (hänen tutuilleen) kertonut on jännää kuultavaa. Kaikki samaistavat Petterssonin ja tuon kuvan ja niillä ei ole mitään tekoa keskenään. Taideopiskelija ei nähnyt Petterssonia. En tiedä paljonko kuvia tuossa kirjassa on mutta !3 000 henkilöä on haastateltu tai kuulusteltu murhan yhteydessä ja 130 heistä on tunnustanut tehneensä sen, mutta kun heitä ei uskota. Minä uskon että suljetun osaston mies on haamumies (ei siis murhaaja vaan se kuvassa oleva mies) niin tyhjentävä on hänen perustelunsa sille miksi juuri hän on se. Hän ei ollut silloin tuolla Smala Gränd kujalla Tukholmassa. Ei siellä ollut kukaan mukaan. EI ei, hän oli kotonaan Siltasaarenkadulla missä Koivisto ennen oli asunut ja naapurissa asusteli Aarne Saarinen. Suomen entinen kommunisti johtaja. Salakuunneltiinko taloa. Hän väittää että Koiviston kuolemassakin on jotain hämärää. Kuoliko tuo oikeasti vai sanottiinko tuon vain kuolleen ja jopa murhaakin on väläytelty samoilla laitteilla millä Rauni Kilde-Luukkonen omien sanojensa mukaan eliminoitiin. Tässä lainaus.

        Huomasin kun selailin tätä palstaa että se >'poliittisten murhien aikakausi alkamassa' -ketju on poistettu. Joku vertasi Koiviston murhaa Rauni Kilden murhaan.

        Luukanen-Kilde murhattiin varmasti -väitteen toi suomeksi tietääkseni ensin esiin Teemu Vehkala bloggauksessaan http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2016/01/rauni-leena-luukanen-kilden-kuolemasta.html , jonka alkuperäislähde on: http://whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/1149.html
        Monien rajatietoihmisten mielestä tuo Vehkalan väite on totta.
        Nimimerkille uutta oppimassa sanon ettei nuo ole minun mielipiteitä, mutta on hyvä tuoda asioita esille. (Me emme tiedä kaikkea mitä sotilasmahdeilla on takataskussa meitä varten)
        Olette kuulleet tarinan Damokleen miekasta. Dionysios tarjoutui vaihtamaan Damokleen kanssa paikkaa päivän ajaksi, jotta tämä voisi itse koettaa tätä onnea. Illalla pidettiin juhlaillallinen, jolla Damokles nautti suuresti tullessaan kohdelluksi kuin kuningas. Vasta aterian lopulla hän katsoi ylös, ja huomasi terävän miekan roikkuvan ainoastaan yhden hevosen jouhen varassa kuninkaanistuimen yläpuolella. Damokleelta katosi välittömästi ruokahalu, ja hän sanoi. Dionysiokselle, ettei enää halua olla niin onnekas. Haamumies sanoi päänsä päällä olevan sädetysase niin kuin Kildelläkin ja yksikin varomaton sana saa sen laukeamaan ja nirri pois. Haluatteko vaihtaa osia Haamumiehen kanssa, joka on maailman kuulu tuosta kuvastaan, jota kaikki luulevat Palmen murhaajaksi. Hän voisi kertoa tarinansa ja mysteeri ratkeaisi mutta kuulema haluaa siitä rahaa ja vapauden.


    • tämä-on-elettyä-elämää-

      ja totta tapahtunu suomessa,,,,


      ---
      Koivistoa kehuu pieni piiri,
      se piiri joka sdp:n politiikan seurauksena mahdollistettiin kähminään mijoonia vain omaan taskuunsa veronmaksajien kustannuksella,

      samaalla pistettiin puolimijoonaa kansalaista pitkäaikaistyöttömyyteen
      ja lopulta ikuiseen köyhyyteen,

      eipä tee mieli kehua Koiviston ja Halosen politiikkaan,

      ne sai paljon p a h a a aikaan työtätekevässä kansanosassa,
      i t s e l l e e n mahdollistivat valtavan suuret palkat poonuksineen ja muina etuineen,

      joita KEKKONEN EI unisaankaan OLISI kuvitellu itselleen kähmiä,
      Kekkonen oli r e h e l l i n e n KOKO kansan mies ,
      koko suomen etu etusijalla hänen toimisaan,
      KEKKONEN teki suomesata yhden maailman rikkaimmista valtioista ,

      jonka sittemmin sdp pressoineen on tuhonnu konkussinpartaalle,
      sitä konkurssia elämme nyt ja ties kuinka kauan vielä,
      jos selviää enää koskaan suomi jaloilleen
      se jää nähtäväksi tuleville sukupolville,

      • tämän.ajan.ilmiömies

        Kekkosen luottoministeri Olavi Mattilalla oli 8 uutta mersua kartanollaan. Enin osa verorahoilla hankittuja. Kekkosta pompoteltiin miten tahdottiin.

        Tyranni Kekkonen oli. Veikko Lavi erehtyi Kekkosesta viisun. Urkki pisti Yleisradion isona vaikuttajana pannaan köyhän kansantaiteilijan tuotannon.


      • kurjaa.on

        Menivät vielä romahduttamaan Neuvostoliitonkin. Ja Berliinin muurin.
        Suomalaisten näpit ovat aina kaikessa mukana, ja siitä saa sitten kärsiä Suomen nöyrä ja alistettu kansa.


    • liika-on-liikaa-tässäki-

      Pahalta tuntuu kaikki imartelu ja kehuminen ja muistelu nyt ku Koivisto on kuollu,

      mutta suurimanosan kansata EI kehuja Koivistolle anna,

      liian moni tappoi itsessä Koiviston politiikan seurauksena,
      ja suurin osa kansasta syöstiin köyhyyteen ja kurjuuteen,
      ikuiseen työttömyyteen ja epävarmuuteen tulevaisuudestaan,
      paskat sano mä noille imartelijoille,

      puhusivat myös totuutta
      mitä pahaa tapahtui Koiviston ja sdp:n pressojen vallassaolo aikana,
      se paha on tuhat kertaa suurempaa
      kuin ikinä suomen historiassa muitten vallassa olo aikana,

      • Kusen.haudalleen

        Kohta on yksi kusipaikka lisää Hesassa.


    • näin-on-

      Jo oli aikaki sen kuolla, ikä oli korkea, kukaan ei elä täällä ikuisesti,

      mutta Kekkosen nostan jalustalle, Koivistoa en kehu,

    • kansanvalta

      Kekkonen oli despootti. Koivisto nosti Suomen länsimaisen demokratian piiriin.
      Kekkosen aika oli Suomen sortokausi, kuten jotkut lehdet Euroopassa kirjoittivat,

      • Kekkonen-paras-Niinistö-

        tulee ehkä toiseksi parhaaksi pressaksi aikanaan sitten,


        "kansanvalta ",

        ÄLÄ VALEHTELE,
        tänään TV:ssäki sanottiin että KEKKONEN valmisteli ilmapiiriä niin että suomi siirtyy enemmän länteen , siis Kekkonen oli kokoajan länteen suuntautunu, Kekkonen teki hyvät suhteet YMPÄRI maailmaa kuten VARMASTI tiedät , suomi oli hyvin arvostettu maa ympäri maailmaa ,
        suomea pidettiin luotettavana ahkerana maana,

        lue oikeesti historiaa, äläkä keksi valheita,


    • radiossa.kuultua

      Koivisto taisteli sodassa kuuluisan Lauri Törnin komppaniassa Karjalan Kannaksella. Hänen aseensa oli pikakivääri, lempinimeltä Emma.
      Viimeinen lajissaan rintamamies presidenttinä.

      • Näin.se.meni

        Kekkonen nuoleskeli saksalaisia jatko sodan alussa mutta kun sakujen sotaonni kääntyi niin käänti takkinsa kuin Soini.


      • mm.englanti.kommentoi
        Näin.se.meni kirjoitti:

        Kekkonen nuoleskeli saksalaisia jatko sodan alussa mutta kun sakujen sotaonni kääntyi niin käänti takkinsa kuin Soini.

        Siinä Urkki meni liian pitkälle kun johti nuorukaisena Suomenlinnassa teloitusmääräyksiä. Näitä painajaiskuvia hän ei ikinä saanut mielestään.


    • muistelee.menneitä

      Ikäjärjestyksessä seuraavaksi kunnioitamme vanhimman presidentin muistoa. Se kuuluu poiittiseen protokollaan.
      Jos Koivistolla oli arvostelijoita, niin oli Kekkosellakin. Äärioikeistolaiset eivät voineet sietää häntä. Tuure Junnila eräs Kekkosen selkäänpuukottajista.

    • näin-se-meni

      Kekkonen teki suomesta hyvin rikkaan valtion,
      suomella oli ihan oma lempinimi POHJOLAN JAPANI
      siihen aikaan japani oli maailman rikkain valtio,


      kyllä Kekkosen yli käynyttä ei suomeen vielä ole syntynykkää,

      Koivisto ja sen seuraajat porukoineen tuhosi suomen rikkaudet kuten kaikki hyvin tietää,
      nyt niitä seurauksia koitetaan korjata,
      mutta vaikeelta näyttää,

      • Turha.saivarrella

        Kekkonen oli neukkujen talutettavana, pyllyn nuolija suomen diktaattori, Koivisto muutti presitentin valtaoikeuksia siihen mitä nyt ovat.


      • opettele-puhumaan-totta
        Turha.saivarrella kirjoitti:

        Kekkonen oli neukkujen talutettavana, pyllyn nuolija suomen diktaattori, Koivisto muutti presitentin valtaoikeuksia siihen mitä nyt ovat.

        HAH HAH,,,

        TAAS VALEHTELET ,, lopeta jo ,

        otappa historiasta OIKEESTI selvää,
        suomen OLI pakko pitää hyvät suhteet venäjään kuten VARMASTI itsekki tiedät,
        Kekkonen EI " nuoleskellu " kentään,
        Kekkonen OSASI NEUVOTELLA, Kekkonen oli harvinaisen FIKSU PRESIDENTTI,
        TIESITKÖ sitäkää,
        sodan jälkeen Kekkosen neuvottelessa venäjällä siellä OLI PISTOOLI kokouspydällä, joten Kekkosen piti pitää kieli keskellä suuta,
        Kekkonen o s a s i neuvotella semmoset sopimukset joka johti oikeesti luotettavaan ystävyyteen ja kaupankäyntiin, josta oli vain hyötyä suomelle,
        sekä suomi SAI PITÄÄ ITSENÄISYYDEN, eikä tullu enään sotaa,

        joten LOPETA VALHEESI
        vai haluatko olla ikuisesti älykääpiö,

        ota oikeesti selvää asioista,
        äläkä puhu täysin perättömyyksiä,

        KEKKONEN TEKI SUOMESTA RIKKAAN VALTION, " POHJOLAN JAPNIN "

        jonka sdp porukoineen tuhosi tyhmällä politiikallaan,
        nyt olemme suurissa vaikeuksissa sdp jättämien sekasotkujen vuoksi,

        sdp oli suomen tuholainen,
        ei uskois että sdp muka edusti suomen työväkeä,
        ku samalla antoi johtajien kähmiä mijoonia vain omaan taskuunsa
        veronmaksajien
        työtätekevän kansan kustannuksella,
        nyt maksetaan sitä sotkua ikuisesti,
        suomi on konkursissa sdp typerysten takia vieläki,


        kaiken tämän v a r m a s t i tiedät,


      • myös.unkarin

        Kekkonen oli kovan paikan edessä. Bresneviltä lipsahti kommentti kai konjakkihuuruissa; Suomi on hyvin nyt haarukassamme.
        Vankkana stalinistina Bresnev piti suomea täivaltiona, jolta otetaan hämäysneuvotteluilla mitä tarvitaan.
        Kuitenkaan Urkki ei osannut venäjää kuten Koivisto. Supinat piti pitää Manun kuulon ulkopuolella.
        Molemmat Suomen pressat pitivät aikanaan Tsekkoslovakian miehitystä pahana tragediana.


    • mm.nöyryytysmuistoja

      Kun tässä aikanaan pöly laskeutuu Tellervo Koivisto saattaa kirjoittaa kirjan elämästääm Mauno K:n puolisona. T.K:lla on vieläkin hoitamattomia traumoja lapsuusajoitaan.

    • niinsevaanonn

      Noh, kaikki kuolee. SDP:n riveistä sitten Haloska ja Ahtisaari seuraavaksi. Lipponen taitaa tippua myös kuten heinäluoma. Se on luonnollista että ihminen kuolee. Ei mitään sen kummallisempaa. Kukaan ei ole elänyt kuolemaa pidempään. Sen aikaa kun elää, kannattaisi kai toimia Luojamme tahdon mukaisesti eikä alkaa säveltelemään omiaan, koska niistä joutuu vastuuseen.

    • omituista_höperehtimistä

      Olis vain Urkki vuonna 1974 asettunut normaalisti presidenttiehdokkaaksi. Kausi olis päättynyt 1980. Tuon olis mies kestänyt. Mutta ei, poikkeuslailla hölmöt suomalaiset sitten suostumuksen saatuaan jatkoivat kautta 4 vuodella, jonka jälkeen Urkki sitten asettuikin vuonna 1978 ehdokkaaksi seuraavalle 6-vuotiskaudelle.

    • Turha.saivarrella

      Kekkonen ei tehnyt suomesta rikasta valtiota, teollisuutemme alkoi sotakorvauksista Paasikiven aikaan ja luotiin idänkauppa, mitä myöhemmin tapahtui, tapahtui osaavien ihmisten toimesta ei Kekkosen toimesta hänelle riitti neukkujen lepyttely ja kansan alistaminen valtaansa.

      • olet-vähä-älyinen-

        oletko itse yksi laillisteuista kähmijöistä, ilmeisesti olet, hah,





        " turha.saivarrella"

        --
        ÄLÄ valehtele,
        Kekkonen on suomen ainoa oikeesti r e h e l l i n e n presidentti,
        pisti suomen kuntoon kokonaisuudessaan,

        itselleen EI mijoonia kähminy omaan taskuunsa
        samoin kuin kaikki sdp pressat porukineen ovat tehneet,
        sdp muutti lakipykälät niin että kähmintä tuli mahdolliseksi ja lailliseksi,
        kuten v a r m a s t i tämänki tiedät,,,,

        kansa kurjistettiin työttömäksi ja köyhäksi,
        valtion raha katosi muutamien johtajien yksityiseen taskuun
        ja
        veronmaksajat makaa viulut,

        joten ÄLÄ MOLLAA KEKKOSTA,

        Kekkonen oli ainoa oikeia koko suomen kansan presidentti
        piti huolen koko kansan hyvinvoinnista,
        itse siitä hyötymättä mijoonia omaantaskuunsa kuten jälkeen jäävät teki,


      • Näin.ollen

        Montanan miljoonaa diktaattori Kekkonen jemmasi, kerran yritin etsiä tietoa turhaan.


      • vassokuu
        olet-vähä-älyinen- kirjoitti:

        oletko itse yksi laillisteuista kähmijöistä, ilmeisesti olet, hah,





        " turha.saivarrella"

        --
        ÄLÄ valehtele,
        Kekkonen on suomen ainoa oikeesti r e h e l l i n e n presidentti,
        pisti suomen kuntoon kokonaisuudessaan,

        itselleen EI mijoonia kähminy omaan taskuunsa
        samoin kuin kaikki sdp pressat porukineen ovat tehneet,
        sdp muutti lakipykälät niin että kähmintä tuli mahdolliseksi ja lailliseksi,
        kuten v a r m a s t i tämänki tiedät,,,,

        kansa kurjistettiin työttömäksi ja köyhäksi,
        valtion raha katosi muutamien johtajien yksityiseen taskuun
        ja
        veronmaksajat makaa viulut,

        joten ÄLÄ MOLLAA KEKKOSTA,

        Kekkonen oli ainoa oikeia koko suomen kansan presidentti
        piti huolen koko kansan hyvinvoinnista,
        itse siitä hyötymättä mijoonia omaantaskuunsa kuten jälkeen jäävät teki,

        Kekkosella oli työvoimatoimisto ja antoi työpaikan kaikille, köyhiä ei ollut kun Kekkonen takasi hyvinvoinnin. Johan on paskauhetta diktatuurista.
        Kuinka kaun näitä sekopäitä riittää


      • mihin-mennään-nauramaan
        vassokuu kirjoitti:

        Kekkosella oli työvoimatoimisto ja antoi työpaikan kaikille, köyhiä ei ollut kun Kekkonen takasi hyvinvoinnin. Johan on paskauhetta diktatuurista.
        Kuinka kaun näitä sekopäitä riittää

        Olet näköjään täysin seko, hah hah haaa

        et osaa ruotsiakaan näköjään,

        otappa selvää mitä tarkottaa suomeksi " vassokuu " HAH HAH HAAAAA


      • tyhjätasku-lompsa
        olet-vähä-älyinen- kirjoitti:

        oletko itse yksi laillisteuista kähmijöistä, ilmeisesti olet, hah,





        " turha.saivarrella"

        --
        ÄLÄ valehtele,
        Kekkonen on suomen ainoa oikeesti r e h e l l i n e n presidentti,
        pisti suomen kuntoon kokonaisuudessaan,

        itselleen EI mijoonia kähminy omaan taskuunsa
        samoin kuin kaikki sdp pressat porukineen ovat tehneet,
        sdp muutti lakipykälät niin että kähmintä tuli mahdolliseksi ja lailliseksi,
        kuten v a r m a s t i tämänki tiedät,,,,

        kansa kurjistettiin työttömäksi ja köyhäksi,
        valtion raha katosi muutamien johtajien yksityiseen taskuun
        ja
        veronmaksajat makaa viulut,

        joten ÄLÄ MOLLAA KEKKOSTA,

        Kekkonen oli ainoa oikeia koko suomen kansan presidentti
        piti huolen koko kansan hyvinvoinnista,
        itse siitä hyötymättä mijoonia omaantaskuunsa kuten jälkeen jäävät teki,

        "omaan taskuunsa "

        Sinä se jaksat vaahdota tuota "omaan taskuunsa" mantraasi" jatkuvasti. Ei rikkaat pistä rahoja taskuun, vaan sulkevat ruskeaan kirjekuoreen ja postittavat ne tuntemattomaan paikkaan!!DDD


      • raha-on-makeeta-omistaa
        tyhjätasku-lompsa kirjoitti:

        "omaan taskuunsa "

        Sinä se jaksat vaahdota tuota "omaan taskuunsa" mantraasi" jatkuvasti. Ei rikkaat pistä rahoja taskuun, vaan sulkevat ruskeaan kirjekuoreen ja postittavat ne tuntemattomaan paikkaan!!DDD

        jooo, tiedetään tiedetään,
        yksi päämisteriki teki niin,
        eikä suostu kertomaan kuinka monta mijaardia on kirjeissä,
        semosta se nykyajan valtion rahojen hoito on,


      • Kainuusta.eniten
        vassokuu kirjoitti:

        Kekkosella oli työvoimatoimisto ja antoi työpaikan kaikille, köyhiä ei ollut kun Kekkonen takasi hyvinvoinnin. Johan on paskauhetta diktatuurista.
        Kuinka kaun näitä sekopäitä riittää

        Kekkosen aikana suomesta muutti pelkästään ruoptsiin 300.000 miestä ja naista. Myös mm.australiaan. Kaikki olivat työnhakijoita.


      • KIITOS_KEKKOSELLE_
        Kainuusta.eniten kirjoitti:

        Kekkosen aikana suomesta muutti pelkästään ruoptsiin 300.000 miestä ja naista. Myös mm.australiaan. Kaikki olivat työnhakijoita.

        Suomella oli HYVÄT suhteet ympäri maailmaa KEKKOSEN ansiosta,
        joten suomaliset OLI HYVIN kysyttyä työntekijöitä ympäri maailmaa,
        moni sai loistavan työpaikan ja rikastuivat ulkomailla,
        moni ON kiitollinen sen aikaiseen politiikkaan,
        kaikki kiitos kuuluu KEKKOSELLE,
        Kekkonen ON edelleen suomen paras presidentti kuten varmasti kaikki tietää,
        Kekkonen teki suomen RIKKAAN VALTION, ja koko maailmassa HYVIN suositun ja kunnioitetun valtion, suomella oli HYVÄ Maine kaikkialla,

        Kekkonen ON edelleen ylivertainen presitentti
        kautta-aikain
        mitä ikinä on ollu suomessa,


      • Näin.ollen

        Paasikivieä pidän parempana, hän viitoitti Kekkoselle suuntaviivat mm.idänpolitiikkaan.
        Onneksi Koivisto poisti diktatuurin ja tällä hetkellä meillä on erittäin pätevä presidentti.


      • nyt.hyvä.pääministerikin
        KIITOS_KEKKOSELLE_ kirjoitti:

        Suomella oli HYVÄT suhteet ympäri maailmaa KEKKOSEN ansiosta,
        joten suomaliset OLI HYVIN kysyttyä työntekijöitä ympäri maailmaa,
        moni sai loistavan työpaikan ja rikastuivat ulkomailla,
        moni ON kiitollinen sen aikaiseen politiikkaan,
        kaikki kiitos kuuluu KEKKOSELLE,
        Kekkonen ON edelleen suomen paras presidentti kuten varmasti kaikki tietää,
        Kekkonen teki suomen RIKKAAN VALTION, ja koko maailmassa HYVIN suositun ja kunnioitetun valtion, suomella oli HYVÄ Maine kaikkialla,

        Kekkonen ON edelleen ylivertainen presitentti
        kautta-aikain
        mitä ikinä on ollu suomessa,

        Kekkonen on kuitenkin auttamatta pois Suomen johtopaikalta. Demaritroikkakin hoiti hommansa. Myös Niinistö paneutuu työhönsä, ainakin yrittää Suomen ja kansalaisten hyväksi.


      • KIITOS_KEKKOSELLE_ kirjoitti:

        Suomella oli HYVÄT suhteet ympäri maailmaa KEKKOSEN ansiosta,
        joten suomaliset OLI HYVIN kysyttyä työntekijöitä ympäri maailmaa,
        moni sai loistavan työpaikan ja rikastuivat ulkomailla,
        moni ON kiitollinen sen aikaiseen politiikkaan,
        kaikki kiitos kuuluu KEKKOSELLE,
        Kekkonen ON edelleen suomen paras presidentti kuten varmasti kaikki tietää,
        Kekkonen teki suomen RIKKAAN VALTION, ja koko maailmassa HYVIN suositun ja kunnioitetun valtion, suomella oli HYVÄ Maine kaikkialla,

        Kekkonen ON edelleen ylivertainen presitentti
        kautta-aikain
        mitä ikinä on ollu suomessa,

        Viime viikolla juuri tv:n kommentoija sanoi Kekkosen tehneen pitkään kauppaa NL:n kanssa, kaikki velkarahalla. Koivistolle jätti sitten pahasti velkaantuneen maan, jonka kuntoon saattamisessa tarvittiin tarkan markan pankkimiestä. Ei näistä asioista siihen aikaan lehdistössä puhuttu samaan tahtiin kuin nykyisin, suomettuminen esti NL-kaupan arvostelun, ja me palstalaisetkin olimme niinä vuosikymmeninä nuoria, omia ruuhkavuosiamme eläviä nuoria ihmisiä. Emme me ehkä olleet vielä niin kiinnostuneitakaan maan talouden hoidosta. Inflaato laukkasi ja pienensi lainojamme, töitä riitti, asuntoasiat painoivat, lastenhoitopulmat samaten. Meille vain jäi se mutu-tunne, että kaikki on kuitenkin hyvin.
        En voi oikein ymmärtää, miksi 400 000 maastamuuttajan katsotaan jotenkin Kekkosen plussaksi ja ansioksi. Hyvähän se oli, että suomalaisten työpanos ulkomailla oli kiitoksen arvoista, mutta eikö sitä työpanosta olisi täälläkin tarvittu?


      • lopeta-valhe-kaunopuhe-
        Makriina kirjoitti:

        Viime viikolla juuri tv:n kommentoija sanoi Kekkosen tehneen pitkään kauppaa NL:n kanssa, kaikki velkarahalla. Koivistolle jätti sitten pahasti velkaantuneen maan, jonka kuntoon saattamisessa tarvittiin tarkan markan pankkimiestä. Ei näistä asioista siihen aikaan lehdistössä puhuttu samaan tahtiin kuin nykyisin, suomettuminen esti NL-kaupan arvostelun, ja me palstalaisetkin olimme niinä vuosikymmeninä nuoria, omia ruuhkavuosiamme eläviä nuoria ihmisiä. Emme me ehkä olleet vielä niin kiinnostuneitakaan maan talouden hoidosta. Inflaato laukkasi ja pienensi lainojamme, töitä riitti, asuntoasiat painoivat, lastenhoitopulmat samaten. Meille vain jäi se mutu-tunne, että kaikki on kuitenkin hyvin.
        En voi oikein ymmärtää, miksi 400 000 maastamuuttajan katsotaan jotenkin Kekkosen plussaksi ja ansioksi. Hyvähän se oli, että suomalaisten työpanos ulkomailla oli kiitoksen arvoista, mutta eikö sitä työpanosta olisi täälläkin tarvittu?

        Täysin toistamieltä makriinan kanssa,

        Koivisto ei koskaan ollu hyvä presidentti,
        Koiviston aikakaudella ja myöhemmin SDP vallassa olo aikan tapahtui aivan liian paljon PAHAA suomen omalle kansalle,
        sdp mahdollisti lakia muuttamalla valtion omaisuuden kähmintä vain muutamien sukujen taskuun,,, kansata piitaamatta, työttömyys räjät hirmu lukemiin,
        hyvätki yritykset ajettiin konkussiin, röyhkeästi,
        pankit meni konkursiin, lopetetiin,
        aivan liian moni kunnon kansalainen t a p p o i ITSENSÄ
        tämän TUHON seurauksena, tuli valtava itsemurha-aalto suomeen,
        työttömyys huiteli hirmulukemissa,
        yht-äkkiä oli suomessa puolimijoonaa pitkäaikais työtöntä, ikuisesti työttömiä,
        kansa kurjistettiin köyhyyteen,
        kaiken tämän sai sdp aikaan vallassa ollessaan,

        suomi piti tehdä EURO kuntoon ihmisistä piittaamatta,
        kuinka kansalaiset selviää, valtavan suuri osa ei selvinny, ne tappoi ittensä,
        kaikki itsemurhat ON Koiviston ja SDP:n omalla tunnolla,
        helvetissä saavat vastata jumalalle tekonsa,
        Kekkosen mollamisesta myös kaikki tuliseen järveen heitettäköön,
        kaikki Kekkosen mollaaja ja valehtelijat, juttujen keksijät joutuvat tuliseen järveen,

        totuus suomen politiikasta ON just niin MILTÄ kantilat suomen tilannetta katsotaan,

        SDP oli suomen tuhooja numero 1

        nyt maksamme sitä laskua, helvelillistä tuhoa ikuisuuden
        ja jälkipolvi kärsii kauan sen seurauksista,

        EU:n liittyminen oli hyvä juttu,

        MUTTA helvetti pääsi irti ku Lipponen vei suomen ensimmäisten joukossa EMUN jäseneksi, siis euro-valutta tuli markan tilalle,

        -- tulemme olemaan sen vaitutuksen ansiosta vielä piiiiiiiitkään kuristusnauha kurkulla,
        suomi ON EMUN LYPSYLEHMÄ,

        elättää koko etelä eurooppaan omien köyhien, työttömien ja eläkeläisten kustannuksella,
        tyhmien päättäjien tyhmyyden takia,

        suuri kysymysmerkki ON vielä RANSKA, ITALIA, ja tietenki Kreikka, ei espanjallaa mene hyvin eikä porttugalilla,
        nämä suomen lisäksi ovat erittäin suuri riski koko euro alueelle,

        vain saksa voi suhteelisen hyvin,
        on osannu rakentaa politiikkansa suhteelisen hyvin,
        on luikerrella saajan asemaan,

        toista on suomen tilanne,
        suomi maksaa valtavan hinnan kaikesta
        että saa olla EU:n jäsen
        ja pitää euro valuutan,


      • musta-valkea
        Makriina kirjoitti:

        Viime viikolla juuri tv:n kommentoija sanoi Kekkosen tehneen pitkään kauppaa NL:n kanssa, kaikki velkarahalla. Koivistolle jätti sitten pahasti velkaantuneen maan, jonka kuntoon saattamisessa tarvittiin tarkan markan pankkimiestä. Ei näistä asioista siihen aikaan lehdistössä puhuttu samaan tahtiin kuin nykyisin, suomettuminen esti NL-kaupan arvostelun, ja me palstalaisetkin olimme niinä vuosikymmeninä nuoria, omia ruuhkavuosiamme eläviä nuoria ihmisiä. Emme me ehkä olleet vielä niin kiinnostuneitakaan maan talouden hoidosta. Inflaato laukkasi ja pienensi lainojamme, töitä riitti, asuntoasiat painoivat, lastenhoitopulmat samaten. Meille vain jäi se mutu-tunne, että kaikki on kuitenkin hyvin.
        En voi oikein ymmärtää, miksi 400 000 maastamuuttajan katsotaan jotenkin Kekkosen plussaksi ja ansioksi. Hyvähän se oli, että suomalaisten työpanos ulkomailla oli kiitoksen arvoista, mutta eikö sitä työpanosta olisi täälläkin tarvittu?

        Monet Ruotsiin lähteneet sanovat etteivät paskanna edes suomeen päin. Australiaankin menivät Kekkosen hirmu valtaa pakoon. Kekkosen valtakausi oli suomen tuho. Makriina kirjoitti asiaa vaikka tuo hourupää yrittää vääntää tosiasiat valheiksi.


      • Kekkonen-OLI-ON-edelleen
        musta-valkea kirjoitti:

        Monet Ruotsiin lähteneet sanovat etteivät paskanna edes suomeen päin. Australiaankin menivät Kekkosen hirmu valtaa pakoon. Kekkosen valtakausi oli suomen tuho. Makriina kirjoitti asiaa vaikka tuo hourupää yrittää vääntää tosiasiat valheiksi.

        paras presidenttimme, Niinistö toiseksi paras-


        --
        Sinä se e m ä v a l h e e n päästä likasesta suustasi,
        pese välliin hampaasi, haisee tänne asti pahalle,

        hah , se raha näköjään mätäneet sun taskussa
        jonka kähmit koiviston ollessa vallassa,
        kai muistat,
        oli yksi rehellinen politikkoki kerran olemassa,
        sanoi " rosvot kiinni " se huomasi teikäläisten touhut,
        kieroja olitte, olette edelleen,


      • Kekkonen-paras-
        lopeta-valhe-kaunopuhe- kirjoitti:

        Täysin toistamieltä makriinan kanssa,

        Koivisto ei koskaan ollu hyvä presidentti,
        Koiviston aikakaudella ja myöhemmin SDP vallassa olo aikan tapahtui aivan liian paljon PAHAA suomen omalle kansalle,
        sdp mahdollisti lakia muuttamalla valtion omaisuuden kähmintä vain muutamien sukujen taskuun,,, kansata piitaamatta, työttömyys räjät hirmu lukemiin,
        hyvätki yritykset ajettiin konkussiin, röyhkeästi,
        pankit meni konkursiin, lopetetiin,
        aivan liian moni kunnon kansalainen t a p p o i ITSENSÄ
        tämän TUHON seurauksena, tuli valtava itsemurha-aalto suomeen,
        työttömyys huiteli hirmulukemissa,
        yht-äkkiä oli suomessa puolimijoonaa pitkäaikais työtöntä, ikuisesti työttömiä,
        kansa kurjistettiin köyhyyteen,
        kaiken tämän sai sdp aikaan vallassa ollessaan,

        suomi piti tehdä EURO kuntoon ihmisistä piittaamatta,
        kuinka kansalaiset selviää, valtavan suuri osa ei selvinny, ne tappoi ittensä,
        kaikki itsemurhat ON Koiviston ja SDP:n omalla tunnolla,
        helvetissä saavat vastata jumalalle tekonsa,
        Kekkosen mollamisesta myös kaikki tuliseen järveen heitettäköön,
        kaikki Kekkosen mollaaja ja valehtelijat, juttujen keksijät joutuvat tuliseen järveen,

        totuus suomen politiikasta ON just niin MILTÄ kantilat suomen tilannetta katsotaan,

        SDP oli suomen tuhooja numero 1

        nyt maksamme sitä laskua, helvelillistä tuhoa ikuisuuden
        ja jälkipolvi kärsii kauan sen seurauksista,

        EU:n liittyminen oli hyvä juttu,

        MUTTA helvetti pääsi irti ku Lipponen vei suomen ensimmäisten joukossa EMUN jäseneksi, siis euro-valutta tuli markan tilalle,

        -- tulemme olemaan sen vaitutuksen ansiosta vielä piiiiiiiitkään kuristusnauha kurkulla,
        suomi ON EMUN LYPSYLEHMÄ,

        elättää koko etelä eurooppaan omien köyhien, työttömien ja eläkeläisten kustannuksella,
        tyhmien päättäjien tyhmyyden takia,

        suuri kysymysmerkki ON vielä RANSKA, ITALIA, ja tietenki Kreikka, ei espanjallaa mene hyvin eikä porttugalilla,
        nämä suomen lisäksi ovat erittäin suuri riski koko euro alueelle,

        vain saksa voi suhteelisen hyvin,
        on osannu rakentaa politiikkansa suhteelisen hyvin,
        on luikerrella saajan asemaan,

        toista on suomen tilanne,
        suomi maksaa valtavan hinnan kaikesta
        että saa olla EU:n jäsen
        ja pitää euro valuutan,

        OLIPA HYVÄ PUHEENVUORO,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        näitä lisää, jotta jälkipolviki tietää totuuden suomen historiasta,,

        Kekkonen oli loistava koko kansan presidentti,
        r e h e l l i n e n viimestä piirtoa myöten,
        teki v a s t u u l i s e s t i työtä suomen hyväksi p i e n e l l ä palkalla,
        ei kähminy valtion omaisuutta omaan taskuunsa palkan ja etuuksien muodossa,
        kuten hänen jälkeen tuleet ovat tehneet suuren palkan ja etuuksien muodossa,
        kukahan niillekki palkan määräsi,
        vai ittekö mijoonia pyytivät , Koivistoki otti itse itseltään vallan pois ettei tarvi suuremmin vaivautua,
        olivat v a i n keulakuvia,

        Niinistö onki tehny poikeuksen, on selvästi tehny työtä palkkansa eteen,

        Kekkonen oli toista, pani ittensä lioon koko kansan puolesta,

        kuten kaikki muistaa
        Kekkonen ja koko suomi oli koko maailmalla hyvin arvottettu kansa,
        Kekkosta kutsuttiin ameriikkaa myöten vierailulle,


      • Jos.kiinnostaa

        Ahaa et ole ennen mainostanutkaan Kekkosta.
        Kuka tietää paljonko Kekkonen keräsi valtakaudellaan omaisuutta, luulen että aika paljon.


    • Jopelkueiviittiny

      Minusta parasta Manussa oli se, että hän pystyi ja uskalsi luopua Urkin presidentti-instituutiolle haalimasta vallasta demokratian hyväksi.

      Se vaatii munaa.

    • Kylläpä maamme onkin kurjassa jamassa. Löytyykö enää mitään positiivista. Vuosikymmenet olemme äänestäneet väärin, ja valtaan on aina ja aina noussut väärät ihmiset, kuten edellisistä, luotettavista mielipidekirjoituksista voidaan lukea Tiedot ovat luonnollisesti kumoutumattomat ja asiantuntijoiden laatimat.

      En voi kuin äimistellä, miksi suomalaiset niin kamalasti vastustavat mamujen tänne muuttoa. Tämähän on ihan p-ka maa, jonka kaikki asiat on justiinsa pielessä, ollut jo Kekkosen ajoista asti. Seuraajat ovat painaneet maan yhä alemmas suohon. Turha pälättää mistäään talouslamasta ja ilmastonmuutoksista, koko maailman ongelmat keskittyvät Suomen presidentteihin ja huonoihin hallituksiin. Suomi on maailman napa, ja sen vuoksi kaikki menee mönkään kautta universumin.

      Ja sitten voivotellaan jodenkin mamujen takia. Tulkoon tai ei, paetkoon omien maittensa sotia, nälänhätää, kuivuutta, rikollisuutta, ääriuskonnollisia terroristeja, paetkoon, mutta täällä tulee karhu vastaan. Jos vastaavaa täällä havaitaan, muutamme kaikki ulkomaille vaikka soutaen kumiveneellä Itämeren poikki, ja jätämme koko maan mamujen haltuun.
      Täällä ei ole mitään, minkä vuoksi haluaisimme elää. Täällä vain valehdellaan ja saivarrellaan.
      Täällä on kaikki pielessä. Kyllä tänne sopii kuka vaan, huonommaksi ei voi mikään enää mennä.
      Hahhah.

      • Hyvä Makriina!! D Peukkuja sulle ja tarkasta ne taskusi, onko sinne vahingossa tullut kähmittyä tuon valittajan rahoja!! D


      • pikkulinnut-tietää-kaike

        joka sana totta, noin se on, surku juttu,
        hyvä ku makriinaki myöntää suuren virheen tapahtuneen heh heh hee,
        perrrrrr,,, kukkeli..kuu,,
        ku rahat vietiin lakipykäliä muuttamalla, tosta vaan kylmästi, noin vain,,
        ku kansa tyhmää on,,
        ny maksetaan niitä velkoja ijäisyys,
        ja lailistetut rosvot nauraa parataansa,
        ei kai vaaaaan makriinaki oo vahingossa pistäny pikkusen suurempia summia omaan taskuunsa,, huh huh ,,
        palauta hyvänsään aikana,,,, jos oot,,,


      • Kristiina23 kirjoitti:

        Hyvä Makriina!! D Peukkuja sulle ja tarkasta ne taskusi, onko sinne vahingossa tullut kähmittyä tuon valittajan rahoja!! D

        Ei ole, sillä mistä köyhä saisi taskuunsa paikan, kun pohjasauma aukesi. Rahat valuvat suoraan kintuille.


    • rauhanajan.stm

      Kuulin tänään radiosta rintamamies Mauno Koiviston tehtävävarustuksesta, Riittävä määrä panoksia pikakivääriinsä, eväitä ja Raamattu pienoiskoossa.
      Isä oli vakaumuksellinen kristitty.

    • En kunnioita ketään kaikki me olemme kuolevaisia.

      Isäni oli syntynyt samana vuonna ja oli pikakivääriampuja. Hänestä oli radio-ohjelma, hänen kirjasta.

    • Koiviston.tytär

      Assi täyttää jo 60

      • Onnea hänen elämälle.


      • 12.vnuorempi.mies

        Wikipedia kertoo tosiaan Assin eilen täyttäneen 60v. Edesmenneen presidentin hautajaiset pidetään Helatorstaina. Puoliso Tellervo ja Assi-tytär lähimmät omaiset.


      • Valitettavaa
        12.vnuorempi.mies kirjoitti:

        Wikipedia kertoo tosiaan Assin eilen täyttäneen 60v. Edesmenneen presidentin hautajaiset pidetään Helatorstaina. Puoliso Tellervo ja Assi-tytär lähimmät omaiset.

        Valitettavasti Assi ei voinut saada lasta. Nyt sukuhaara sammuu.


      • Himmelsauge

        Koiviston perhe on kuin minun perheeni, yksi tytär ja hänellä ei lasta jatkamaan. Me olemme kuin nopeita tähdenlentoja tässä maailmassa, hyvä niin ✨💫 😌


    • rauhanajan.stm

      Tulee suurimmat hautajaiset sitten UKK:n. Jorma Hynninen laulaa sotaveteraanien iltahuudon. Sen kunniaksi, että M.H.Koivisto palveli rintamalla.
      Nuorin aseisiin kutsuttu ikäluokka tais olla 1926 syntyneet.

      Nostan lipun salkoon M.H.K:n hautajaispäivänä, helatorstaina suruliputuksena.

    • Sellai

      Meillä on ollut hyviä presitenttejäkin Koivisto on yksi heistä, Paasikiven nostaisin ykköseksi, tyhjän olisia kuten Mannerheim joka oli kulissina jo sotien aikana ei sen kummempaa kuten Ahtisaari.

    • Typerä.temppu

      Koivisto kutsui inkeriläiset Suomeen ja se oli suuri virhe. Tänne tuli suuri joukko umpivenälisiä elätettäväksi, paljon vanhuksia kalliiseen laitoshoitoon. Ei tarvinnut olla kuin joku. kaukainen inkeriläistsustainen esivanhempi, niin koko. suvulle oli auki tie Suomen sosiaalituen piiriin. Näillä nuorilla on ollut paljon huumeongelmia ja suomen oppiminen ja kouluun sopeutuminen vaikeaa. Nyt Suomea rasittaa matujen kotoutus, moni koulu suurissa ongelmissa.

      • Jos.ymmärrät

        Empä sanoisi noin suomalaisista inkeriläisistä tuntematta historiaa, olisivat lopulta sulautuneet venäläisiin jäjelle olisi jäännet historian lehdille muistona.


    • kipeetä-tekee-meneisyys

      Se harmittaa, aina hautajaisissa kehutaan ihmistä,
      tuodaan va i n ne hyvät asiat julki joita ehkä on saanu elämänsä aikana aikkaan,

      Koivistonki kohdalla kaikki paha jätetty sanomatta,
      suomen suuret kärsimykset,
      konkurrsit,
      i t s e m u r h a t epätoivoisista syistä tehty,
      ja niitä oli harvinaisen paljon siihen aikaan,
      kansalaisten kärsimys oli valtaisaa liian monen kohdalla,
      ihmisiä pantii ikuiseen työttömyyteen köuhyyteen
      satoja tuhansia, jopa puolimijoonaa hetkessä,
      ihmisren eriarvoistuminen alkoi, ihmetyyttää oliko Koiviston politiikka m u k a sosiaalista ????????,, sdp:läistä,,, outoa ainaki oli,,,,,,
      kaikki tämä politiikka on jääny t ä y s in mainitsematta,

      julkisanassa ei koskaan tätä puolta tuoda julki, ehkä hyvin harvoin varoen sensuroituna,

      • Sellai

        Höpö, presitenttien syyksi ei voi laskea lamakausia eihän nykyinenkään presitentti puutu hallitus toimiin eikä Kekkonenkaan puuttunut vaikka oli diktaattori jos ei lasketa pakko yya sopimusta josta haluttiin heti irti NL hajottua.


      • ollaan-hiljaa-katotaan
        Sellai kirjoitti:

        Höpö, presitenttien syyksi ei voi laskea lamakausia eihän nykyinenkään presitentti puutu hallitus toimiin eikä Kekkonenkaan puuttunut vaikka oli diktaattori jos ei lasketa pakko yya sopimusta josta haluttiin heti irti NL hajottua.

        Ei silti pidä älyttömästi ylipursuavasti kehua Koivistoa ,
        jos ja kun kokonaisuudessa kansalaisilla oli asiat huonosti,
        mielestäni sdp:n politiikka teki suomelle valtavasti hallaa,
        eteenki kun markka hävitettiin ja otettiin euro,

        hävikki on ollu valtaisaa,
        sdp teki valtavasti pahoja virheitä vallassaoloaikanaan,
        kaikki tietää jos markka olisi pidetty,
        suomen asiat olisi jokseenki yhtähyvin kuin ruotsilla nykyään,

        tällähetkellä ei teietnkää suuremmin voi markanperään itkeä,
        asiat on sotkettu niin pahoin,
        nyt on tehtävä semmosta politiikkaa
        jotta suomi tulee toimeen euron kanssa, ----- toistaiseksi -----
        se kuitenki jää nähtäväksi,
        sillä e d e l l e e n kreikka tuotta suurta huolta EU alueelle velkoineen,
        kuten tänäänki uutisista kuulimme,
        joten se euro suomenkaa kohdalla ei lopulta niin varma ole,

        voi olla että sittenki suomen on palttava markan valtakauteen,
        se jää kuitenki nähtäväksi,
        kaikki on nyt hyvin hyvin epävarmaa EU politiikassa,
        kuten kaikki hyvin tietää,,,


      • Sellai

        Mitä tapahtui yya lakkasi olemasta ja samaanaikaan oli finassi kriisi tuli lama, kenen hallituskaudella nousukausi alkoi ja ketkä saivat aikaan nykyisen laman josta nyt on mahdollisuus päästä.


      • Politiikka.tutuksi
        Sellai kirjoitti:

        Mitä tapahtui yya lakkasi olemasta ja samaanaikaan oli finassi kriisi tuli lama, kenen hallituskaudella nousukausi alkoi ja ketkä saivat aikaan nykyisen laman josta nyt on mahdollisuus päästä.

        Ja kenenkäs kanssa ehdottaisit yya-sopimusta? Taisi kuule olla siten päin, että ensin tapahtui ja sitten yya lakkasi olemasta.


      • Väliäkö.sillä
        Politiikka.tutuksi kirjoitti:

        Ja kenenkäs kanssa ehdottaisit yya-sopimusta? Taisi kuule olla siten päin, että ensin tapahtui ja sitten yya lakkasi olemasta.

        NL lakkasi, yya lakkasi, tuli lama, loppui lama, nykyinen lama jne.


      • Toivossa.eletään
        Väliäkö.sillä kirjoitti:

        NL lakkasi, yya lakkasi, tuli lama, loppui lama, nykyinen lama jne.

        Maailma muuttuu, Eskoseni, sanoi Aleksis Kivikin jo 1800-luvulla. Et sinä voi vaatia takaisin niitä NL:n aikoja, et yya:ta, et kulutusjuhlia, et markan aikaa, ei devalvaatioita, ne ovat kaikki kaikuja menneeltä vuosituhannelta.
        Nyt on remmissä uudet päättäjät. Toivoa sopii. että heillä on taitoa ja järkeä ja malttia fundeeraamiseen tehdä oikeita päätöksiä.
        Ei voi kuin toivoa, että viisasten kivi on tallessa.


      • Tartu.kiinni
        ollaan-hiljaa-katotaan kirjoitti:

        Ei silti pidä älyttömästi ylipursuavasti kehua Koivistoa ,
        jos ja kun kokonaisuudessa kansalaisilla oli asiat huonosti,
        mielestäni sdp:n politiikka teki suomelle valtavasti hallaa,
        eteenki kun markka hävitettiin ja otettiin euro,

        hävikki on ollu valtaisaa,
        sdp teki valtavasti pahoja virheitä vallassaoloaikanaan,
        kaikki tietää jos markka olisi pidetty,
        suomen asiat olisi jokseenki yhtähyvin kuin ruotsilla nykyään,

        tällähetkellä ei teietnkää suuremmin voi markanperään itkeä,
        asiat on sotkettu niin pahoin,
        nyt on tehtävä semmosta politiikkaa
        jotta suomi tulee toimeen euron kanssa, ----- toistaiseksi -----
        se kuitenki jää nähtäväksi,
        sillä e d e l l e e n kreikka tuotta suurta huolta EU alueelle velkoineen,
        kuten tänäänki uutisista kuulimme,
        joten se euro suomenkaa kohdalla ei lopulta niin varma ole,

        voi olla että sittenki suomen on palttava markan valtakauteen,
        se jää kuitenki nähtäväksi,
        kaikki on nyt hyvin hyvin epävarmaa EU politiikassa,
        kuten kaikki hyvin tietää,,,

        Mikset sinä ole Suomen Pankissa. vaan siellä jyllää ihan väärät miehet,Olisit ajoissa pitänyt puolesi, opiskellut, suorittanut tutkintoja loistavin arvosanoin, näyttänyt tietosi ja taitosi, sen sijaan nyt vain täällä nuriset ja katselet taitamattomien miesten toilailuja.
        JOS sinä olisit ollut ohjissa, niin...
        Ei asioita niin hoideta, että ollaan hiljaa ja katotaan!


    • laki.on

      Vähemmälläkin ihminen tulisi hautaan viedyksi! Turha on turhaa.

      Sauli Niinistö on järkevä pressa, hän sanoi sen, mikä oli erittäin tarpeellista, että lakia on noudatettava näissä turvapaikka-asioissakin: joka ei ole saanut oleskeluoikeutta, hänen on lähdettävä!
      Ei mitään sekoilua enää!

    • Kaikkiturvaan

      Makriinoille tuomioistuinten päätökset ei käy, palauttaa ei saa epätyrvalliseen maahan. Siis kaikki sosiaalisestikin turvattomien maiden kaikki ihmiset on Suomeen otettava. Miten ihmeessä esim. Afganistanissa voi elää miljoonittain ihmisiä , nimenomaan nausia ja lapsia ? Ne on haettava heti Suomeen lentokoneilla !!!

    • makariina

      Kyllä makriinoille riittää, kun tietävät, että palautetut ovat turvassa, niin että ei ole pelkoa, että he tosiaan ryntäävät takaisin turvapaikanhakijoiksi.
      Tässä ketjussa jäkätetään kyllä' preidenttiemme samattomuutta. En huomannut että olisin tässäkään ketjussa vastustanut tuomioistuinten päätöksiä, sillä olen sitä mieltä, että omankädenoikeus ja kansalaistottelemattomuus vain lisäävät hankaluuksia.
      Mutta ikuisuuskysymyksistä on turha jatkaa enempää.

      Toivon joka tapauksessa, että kidnapattu suomalaisnainen selviytyy hyvisä voimissa takaisin. Siitä ehkä voimme olla samaa mieltä?

    • niin.se.vaan.on

      Kukaan huippujohtaja tai presidentti ei ole kaikkien mieleen. Jotkin pahoittavat mielensä siitä että maa ylin johto on osallistunut presidentti Koiviston muiston kunnioittamiseen.

    • jotenkin.apee.päivä

      Koivistot olivat hyvin intona siitä Tähtelässä olevasta pientilasta. Mieluummin he olisivat olleet kesälomilla siellä kuin Kultarannassa.
      Mut eläkkeelle pääsy oli heillä jouhevampi kun oli se pientila kuin varaventtiilinä.

      Manu oli oikeasti uskonnollinen. Silti ensimmäinen demaripresidentti. Kuunteli ulkotöissä ollessa radiosta tota siunimistiaisuutta.

    • Klo 12.45 - 15.45 istuin 3 tuntia keinutuolissa ja seurasin Mauno Koiviston hautajaisia. Yle saa minulta kiitokset että tunsin ihan olevani mukana siellä.
      Tuli mieleeni muistoja Luonnonmaalla asumisajoistakin, kun se Kultarantakin oli naapurissa ja silloin tällöin pääsi presidenttiäkin lomillaan näkevän.
      Presidentillä oli aina komea juhannuskokko, jota käytiin ihailemassa. Useimmin kävin "Kekkosen kokolla".

    • Himmelsauge

      Oli tosi kauniit, hienot, protokollan mukaiset vaan ei kuitenkaan jäykät, maahanpanijaiset Manulla. Upeat seppeleet ja punaruusukimput kauniisti havutetulla kummulla, jota ympäröi tasainen viher-aitaus. Koko alue niin hieno.🌹

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe