Häly maahanmuuttajan työkokeilusta

PalkatontaTyötä

Tv uutisissa nousi kohu turvapaikan hakijan työkokeilusta, että sellainen ei käy päinsä, eikä palkatonta työtä saa turvapaikan hakijalla teettää kolmea viikoa pidempään.
Kas kummaa, suomalaisia työttömiä saa kyykyttää palakttomassa työkokeilussa ja työharjoittelussa niin paljon, kuin työnantajaa huvittaa ja moneen kertaan.
Eikä se ole työvoimaviranomaisten mielestä millään tavoin väärin ja tätä on harjoitettu suomessa yli 10 vuoden ajan, eikä sitä pidetä mitenkään vääränä, kun kohteena on suomalainen.

Heti nousi kohu, kun kyse on turvapaikan hakijasta.
Tässä nähdään. että suomalainen on vähempiarvoinen.

13

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einäinvoi_mennä

      Samaa mieltä olen ap. kanssa. Orjatöitä on kantasuomalaisilla teetetty vuosikaudet. Nyt vaan parrikaadeille me suomalaiset!

      • mormulku

        Tein orjatöitä KAKSI vuotta työelämävalmennus ja kuntouttava työtoiminta KAHDEKSAN vuotta ilman työeläkertymiä. työeläkekertymää noin 130 euroa. olen 62 vuotias nyt kehotetaan hakemaan vaikeasti työllistyvien ELÄKETUKEA olematon eläketuki 760 euroa. Te toimistolla ja kunnan antama sosiaalipalvelu kuntouttava työtoiminta ei auttanut työsuhteeseen . on kauppakoulu toimistokursseja, tietokone alaa. en ole työrajoitteinen vielä.haluaisin tehdä oikeaa palkkatyötä en ikäni perusteella saa. Te-toimistot kyykyttävät työttömiä ilmaistyöhön terveitä kuntouttavaan työtoimintaa. miksi ei kohua nosteta omasta kantaväestöstä. maahanmuuttajat olivat julkisesti ilmaisia ilmiannoilla. ei koska suomalaisia työttömiä te toimistot tehtailee minua 70 luvulla kotiapulaistyöhön (piikatyöt) ei työsopimusta tein sitäkin KUUSI vuotta ilmaiseksi. pieni käyttöraha 30 markkaa kuukaudessa käytetyt vaatteet annettiin palkan lisukkeena


    • Vuonna90

      Suomalaisia on orjuutettu jo ainakin 25 vuoden ajan. Opiskelin vuonna -90 ja hain insinööritoimistoon kesätöihin. Olisivat ottaneet, mutta eivät olisi maksaneet palkkaa. Tulijoita riitti kuulemma ilman palkkaakin. Järkytyin.

    • PalkatontaTyötä

      Työttömänä ollessani te toimiston virkailijat määräsivät jatkuvasti työharjoitteluun, työkokeiluun, kursseille ja jokainen kesti 3 kuukauden ajan, eikä mitään aikarajoja, vaan kuukausikaupalla jatkavat, joten en mennyt enää kortistoon, kun kurssin jälkeen olisi taas pitänyt mennä ilmottautumaan työnhakijaksi ja pompotus olisi varmana jatkunut.

      Esim. työharjoittelu paikassa täytyi osallistua alussa palaveriin, jossa oli työharjoittelupaikan edustajia ja työvoimavirkailijat mukana,
      Siellä käytiin läpi työharjoittelijan ehdot ja velvoitteet.
      Painotettiin, että työharjoittelijaa koskee kaikki samat velvoitteet, kuten samassa paikassa palkkaa saavia vakituisiakin työntekijöitä.
      Lopuksi oikein painotettiin, että työharjoittelijalle ei makseta työstä palkkaa, mutta työtä on tehtävä palkatta.
      Tuntuivat työvoima virkailijat varmaan nauttivat, kun saivat tuon sanoa, ainakin mairea hymy oli naamalla.
      Jos suomalainen työtön menisi tuossa tilanteessa sanomaan, että hän ei sitten tuohon suostu, niin työvoima virkailiahan siitä innostuu ja alkaa latelemaan lakitekstiä, että siitä seuraa sitten karenssia, kun ei totella.

      Työvoima virkailijat, varsinkin nämä naispuoliset ovat senverran suvakkeja, etteivät menisi maahanmuuttajalle tai turvapaikan hakijalle sanomaan, että palkkaa ei sitten työstä makseta.
      Sensijaan he toteaisivat, ettei maahanmuuttajaa tai turvapaikan hakijaa voi laittaa mihinkään työharjoitteluun tai vastaavaan, josta ei makseta työtä vastaavaa kunnon palkkaa.
      Sitten jätetään laittamatta sellaiseen paikkaan ja jatkakoon työnhakijana.

      Jos maahanmuuttajia ja turvapaikan hakijoita kohdeltaisiin työvoimapoliittisesti samoin työn teettämisessä palkatta, niin se olisi rasistista, ihmisarvojen polkemista, syrjimistä ja epätasa-arvoisuutta.
      Kumma, kun siitä nousi heti kauhea haloo, kun turvapaikan hakijoilla teetätettiin työtä palkatta, kuten on kymmeniä vuosia teetätetty suomalaisilla työttömillä, mutta ei mitään haloota, kun asia koskee suomalaista.
      Samat virkailijat tuntuvat pitävän oikeana, että suomalaisilla työttömillä voidaan teettää työtä palkatta, heidän mielestään se on hyvää ajankulua suomalaisille työttömille, ettei tule aika pitkäksi, sitähän aina painotetaan.
      Palkan takiahan töitä tehdään, että saadaan laskut maksettua, ei kukaan huvikseen töitä tee.
      Erikseen on vapaaehtoistyöt ja harrastukset, joita ilman palkkaa tehdään.
      Ei työharjoittelu, työkokeilu ja kurssit ole mitään harrastuksia.

    • dfgfwertr
    • Näinsevainon

      Voitte kiittää orjatyön keksimisestä SDP tä ja entistä työministeri laur ihalaista, hän on tämän pääarkkitehti.

      Äänestäkää SDPtä ja juhlat jtkuu ja baari pysyy auki kaikille

    • PalkatontaTyötä

      Jopa 6 kuukauden pituisia jaksoja saa suomalaista työtöntä hyväksi käyttää ilmaisena työvoimana.
      Tämä on myös nykyajan eräs orjuuttamisen muoto, vaikka sitä ei hallitus halua myöntää.
      Aika kaksimielinen hallitus meillä, puhutaan harmaan talouden kitkemisestä ja samaan aikaan hallitus harjoittaa harmaata taloutta työttömillä.
      Tekisikö yksikään vakituinen työntekijä, jolla maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, työtä alle 750€/kk, kuten työttömiltä oletetaan ja velvoitetaan tekemään.
      Tuskin yksikään, vaan löisivät hanskat tiskiin ja lakkoon menisivät välittömästi.

      Kansainvälisten (YK, ILO, OECD, ihmisoikeusjärjestöt) määritelmien mukaan orjuus on: työtä, josta ei voi kieltäytyä, työtä, josta ei saa riittävää toimeentuloa, työtä, johon ei voi vaikuttaa, työtä, jota ei voi valita, työtä, johon joutuu pakotettuna, työtä, josta kieltäytymällä seuraa rangaistus.

      Harmaan talouden tuntomerkkejä mm: yritykset yrittävät hankkia itselleen taloudellista etua laiminlyömällä niille kuuluvia lakisääteisiä maksuja ja velvoitteita.
      yritys ei maksa työttömän tekemästä työstä veroja, työttömälle ei kerry palkattomasta työstä eläkettä, sosiaaliturvamaksut jäävät saamatta.
      Aika erikoista, ettei verottaja ole kertaakaan puuttunut työn teettämiseen palkatta työttömillä, mutta auta armias, jos yksityinen ihminen tekisi samoin, niin johan tulisi sanktioita tai suvun vanhaa perintötilaa kunnostettaisiin ja verottaja saisi siitä vihiä, niin heti olisi verottaja vaatimassa, että talkoissa tehdystä työstä pitää määritellä tuntipalkka, mikä verottajan määrityskten mukaan lähtee 30€/h, koska verottajahan laskee kaiken yläkanttiin.
      Samoin jos talkoissa tarjotaan työn vastikkeeksi talkoolaisille ruokaa, niin verottaja vaatii, että ruoasta pitää maksaa veroa verottajalle, koska verottaja laskee sen työntekijöiden palkaksi.

      Jotkut yritykset saattavat jopa hyväksikäyttää työttömiä ilmaisia työntekijöitä antamalla vakituisille työntekijöille muutaman päivän palkallista lomaa, kun yrityksessä on työtön harjoittelija, jolla on velvollisuus tehdä juuri ne työt, jotka työnantaja antaa tehtäväksi.
      Jollei työtön tottele, niin se on niskurointia ja työtöntä voidaan uhata karenssilla.
      Kokemusta asiasta on, kun olin työharjoittelussa, niin jäipä vakituinen työntekijä muutaman päivän lomalle, eikä näkynyt työmaalla, vaikka hänellä oli vastuu työn valmistumisesta ajallaan ja vastuu siirtyi sitten minulle tehdä työ valmiiksi aikataulun mukaisesti.
      Mutta nämähän eivät työvoimaviranomaisia kiinnosta millään tavoin.

      • mitta.täys

        Olen myös sijaistanut 3 päivää palkallista työntekijää, mutta aion nostaa siitä nyt niin ison mekkalan, itseni ja kaikkien muidenkin hyväksikäytettyjen työttömien puolesta, että teen kanteluita kaikkiin mahdollisiin instansseihin, EU-ihmisoikeustuomioistuinta myöden. You'll see.


    • PakkoMokutus

      Käytännössä tätä on se kulttuuri marxismi, jota suomessa on pakolla harjoitettu ! ( sdp-vihreät, kepu, kokoomus.. ).
      Suomesta rakennetaan pakolla murjaani maata, monikulttuuri helvettiä. Turvatonta maata, jossa riisto kukoistaa !
      Käytännössä Ulkomaalainen pakolaisturisti on tärkeämpi, kuin suomalainen kansalainen....
      Päättäjät siis vihaa omaaa kansaa ja omaa kulttuuria, -näin on käytännössä !
      --Kysyn, että miksi näin pervo ja naivi asenne on päättäjillä ?

    • työtä_mutta_ei_palkkaa

      Työkkärit ovat iät ja ajat ohjanneet työttömiä töihin mutta varsin usein jättävät kertomatta, että työstä ei makseta palkkaa. Se on sitten liian myöhäistä orjatyöpaikassa ryhtyä ajattelemaan, että vetipä akka nenästä. Nuo tapaukset menevat vapaaehtoisuuden puolelle kun eivät osanneet vastustaa pakkotyötä.

      Toinen yleinen tapaus on kun työtön työkkärissä toteaa, että minulle kelpaa työ kuin työ. Hah. sanon minä. Eiihän kukaan työtön kuvitellut, että työntekemisestä ei tarvitse palkkaa ja eläkekertymää. Sen siitä sitten sai, kun työttömät aikoinaan eduskuntatalon edustalla huusisvat : TYÖTÄ TYÖTÄ.

    • assinmyhead

      Etsikää vapailta markkinoilta töitä. Ihan mitä tahansa. On jo ihme, kun ihmisiltä puuttuu sekä käsityskyky, että lukutaito.
      Työsopimus on se mihin toimittaa lattaa nimi alle. Ja ruveta töihin sopimuksen mukaan, ja sopimusosapuoli maksaa palkan. Onko niin vaikeaa tämä perusasia? Työkkäri ei anna teille työtä, vaan työnantajat. Kaikki ne paikat, joista myydään jotain tuotetta/palvelua/hyödykettä ulos-
      Alkutuotanto, teollisuus. Metsätalous, sosiaali ja terveyspuoli, ym.
      Mutta, kun se nyt on vaan niin vaikeaa. Näpytellä rehustuksia koneella, ajaa motolla, hoitaa sairaita, tehdä ruokaa, siivota, koneistaa...

      • töitä-olis-ei-palkaa

        Onko uusi työministeri on ilmoitautunut, vakuuttaa löytävänsä työttömille töitä kaikkialta? No on tämä pareen ku nykynen limbo, jolla on ainostaan keppiä ja kyykytystä tarjolla kaikille.


    • Jaapis

      Turvapaikanhakijalla ei ole mitään asiaa rekisteröityä työnhakijaksi ja hakea työttömyysetuuksia, siksipä ei voi mennä tylkokeiluunkaan. Ralli alkaa sitten jos kaveri saa oleskeluluvan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe