Ranska lopetti gm- viljelyn tehottomuuden vuoksi.

jjjjjjjjjjjjjjjjjuy

Näin kertoi Maaseudun tulevaisuus.

Mitä sanoo tähän evokki?

8

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi valehtelet jatkuvasti? Kyse ei ollut tehottomuudesta, vaan puhtaasti poliittisesta päätöksestä, jonka vihervasemmisto ajoi läpi useissa Euroopan maissa. Kannattavuudesta ei uutisessa puhuta mitään.

      Maaseudun tulevaisuus:
      "Viisitoista EU-maata aikoo kieltää muuntogeenisten kasvien viljelyn. Suomi ei ole kieltäjien joukossa. Suurista maista Ranska, Saksa ja Hollanti kieltävät gm-kasvien viljelyn. Saksa tosin sallii viljelyn tutkimuskäytöön. Euroopan komissio päätti tammikuussa, että jäsenmaat saavat itse päättää, sallivatko EU:ssa hyväksyttyjen muuntogeenisten kasvien viljelyn."

      No mennään sitten kannattavuuteen:
      "Plos One -lehdessä julkaistun tutkimuskirjallisuuden meta-analyysin (2014) mukaan GM-viljely on vähentänyt kasvinsuojeluaineiden käyttöä 37 % sekä lisännyt satoja 22 % ja viljelijöiden voittoja 68 %, kehitysmaissa vieläkin enemmän"

      Miten se voisi Ranskassa olla kannattamatonta, kun se on muualla lisännyt viljelijöiden voittoja keskimäärin 68%?
      Tästäkin sinulle on kerrottu usieta kertoja eikä tuo nyt laukomasi valhekaan ollut ensimmäinen kerta. Mutta aidon kreationistin tapaan sinä suljet korvasi ja silmäsi faktoilta ja jatkat härskiä valehtelua. Seuraavassa linkissä vähän tietoa Jyri-boylle. Turhaan tietyenkin sekin.

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjM9pHA8NPUAhUDJpoKHWHKDBkQFgghMAA&url=https://fi.wikipedia.org/wiki/GMO-keskustelu&usg=AFQjCNGskqE-rgA-io0TFa8nEqMJ84TrOg

      • Monsanto

        Olet agno lukenut gm-siementenmyyjien mainoslehtisiä joissa kyllä todetaan että kun viljelijjä ostaa heiltä ensi-erän gm-siemieniä niin sato vastaa sitä suurta etua jonka mainitsit, mutta sen nuo mainosesitteesi jättävät kertomatta että kun viljelijä sitten kylvää tuosta ensi sadostaan ottamansa siemenet maahan niin sato ei enää olekaan yhtä hyvä, ja seuraava sato on vieläkin huonompi ja lopulta hän joutuu ostamaan hyvin kalliisti uudet gm-siemenet ja pitkän väin kokonaistulotaso putoaakin heikoksi.

        Etkö tosiaankaan ole lukenut mitään siitä kuinka USA:ssa joka on gm-maissin ssuurin tuottaja, on valtavan suuria julkisia riitoja juuri siitä johtuen että viljelijät jotka saatiin yliutopististen mainosesitteiden vuoksi liittymään kirjallisin sopimuksin pitkikis ajoiksi gm-viljelijöiksi , ovat katsoneet että heidät on tahallisesti petetty sitoutumaan bisnekseen joka on heille vahingollinen. Heidän mielestään gm-siementuottajafirmat olivat täysin tietoisia siitä että homma ei pelitä sillä tavalla kuin mitä he mainostivat ja että siksi he sitouttivat viljelijät pitkäaikaisiin sopimuksiin kirjallisesti mikä oli aivan ennenkuulumatonta ennen gm-projektia.

        Ja mitä Ranskaan tulee niin uutinen sanoi että "kalleus ja tehottomuus" olivat pääsyitä INRA:n gm-homman lopettamiseen.

        Ja tiedätkös mitä? Suomi ei ole kieltänyt gm-viljelyä, mutta täällä viljelijät ovat niin valistuneita että heitä ei huijata tuollaiseen hömpään.

        Siis tämä Monsanto on yksi täyti pee, jonka mainoksia sinäkin sokeasti uskot.
        https://www.theguardian.com/environment/2015/may/24/tens-of-thousands-march-worldwide-against-monsanto-and-gm-crops

        Tämä on yksi valtavan suuri bisnesmiesten firma joka syytää kovalla rahalla julkisuuteen gm-propagandaa ja järjestelee näyttäviä epäaitoja esimerkkejä muka menestyneistä viljelijöistä ja voitelee vastustajiaan hiljaisiksi. --Vitsin tyhmä olet, sillä kaikki suomalaiset viljelijät tietävät tämän kuvion ihan tarkkaan.
        --Eikö ole niin että kyllä sinäkin evokkina valehtelisit vaikka mitä kunhan kirstuusi valuisi sen myötä loputtomati rahaa! Sehän on vain sitä evomoraalia


    • Etkö osaa lukea? Kyse oli Plos One tiedelehden julakisemasta metatutkimuksesta, ei Monsaton mainoslehtiosestä.
      USA:ssa on ollut riitoja sopimusrikkomusten takia, mutta ne ovat koskeneet tilanteita, joissa viljelijät ovat vastoin sopimusta jemmaneet osan tutannosta siemenviljaksi. Sopimus edellyttää siemenviljan ostamista Monsatolta. Tosiasia on, että suurin osa USA:ssa viljeltävästä maissista ja soijasta on GMO maissia. Viljely aloitettiin 1996 ja jo kymmenen vuoden kuluttua viljelyala oli 100 000 000 hehtaaria, mikä on yli 40 kertaisesti koko Suomen peltoala. Sellainen kasvu tuskin olisi mahdollinen, jos menetelmä ei olisi viljelijöille edullinen.

      "Ja mitä Ranskaan tulee niin uutinen sanoi että "kalleus ja tehottomuus" olivat pääsyitä INRA:n gm-homman lopettamiseen. "
      No laitahan se uutinen näkyville. Se Maaseudun tulevaisuuden artikkeli, jonka minä löysin, ei puhunut kalleudesta yhtään mitään. Kyse oli poliittisesta päätöksestä.

      Valehtelu on tässä tapauksessa kokonaan sinun puolellasi. Mutta sehän on sinun kohdallasi enemmän sääntö kuin poikkeus. Uskonnollinen fanaattisuus vaatinee sinunkin kohdallasi silmien sulkemista tosiasioilta.

    • Valehtelevalle_vajakille

      Kepu kusettaa aina!

    • MaajussiJyrki

      "Gm-jalostus lopetettu Ranskassa kalleuden ja tehottomuuden vuoksi" MT 15.11.2010

      Joku vihreiden vastustus ei takuulla olisi hommaa pysäyttänyt jos se olisi ollut oikeasti tuottoisaa.

      Ja etkö sinä aivopesty herkkäuskoinen evohömppä näe omasta uutisestasi että Suomi sallii gm-viljelyn mutta yksikään maanviljelijä ei ole lähtenyt siihen mukaan sen tunnetun kalleuden ja tehottomuuden vuoksi!!!!!

      • hgjgjhjhj

        Eipä vaan löydy tuotakaan googlaamalla muualta kuin keskustelusivuston väitteenä jonkun hihhulin väittämänä. Siihen vastattii: "Olet valehteleva idiootti" ja sitä vastausta pidän aivan oikeana.

        Tutkimustulokset osoittavat kiistatta GMO tuotannon edullisuuden, kuten Agnon lainaamasta One Plus lehden julkaisemasta tutkimuksesta ilmeni. Ei kai sitä muuten viljeltäisi yli 100 000 000 hehtaarin alueella? Miten se voi olla Ranskassa kannattamatonta, jos muualla maailmassa viljelijöiden tutot nousevat kymmeniä prosentteja? Kyse on Ranskan kohdalla poliittisesta päätöksestä. Suomessa ja Euroopassa yleensä asenneilmasto estää GM tuotteiden kasvatuksen, eivät taloudelliset realiteetit.


      • AlasTaikausko
        hgjgjhjhj kirjoitti:

        Eipä vaan löydy tuotakaan googlaamalla muualta kuin keskustelusivuston väitteenä jonkun hihhulin väittämänä. Siihen vastattii: "Olet valehteleva idiootti" ja sitä vastausta pidän aivan oikeana.

        Tutkimustulokset osoittavat kiistatta GMO tuotannon edullisuuden, kuten Agnon lainaamasta One Plus lehden julkaisemasta tutkimuksesta ilmeni. Ei kai sitä muuten viljeltäisi yli 100 000 000 hehtaarin alueella? Miten se voi olla Ranskassa kannattamatonta, jos muualla maailmassa viljelijöiden tutot nousevat kymmeniä prosentteja? Kyse on Ranskan kohdalla poliittisesta päätöksestä. Suomessa ja Euroopassa yleensä asenneilmasto estää GM tuotteiden kasvatuksen, eivät taloudelliset realiteetit.

        Wiki:
        "Greenpeacen perustaja ja ex-puheenjohtaja tri Patrick Moore syyttää Greenpeacea rikoksista ihmisyyttä vastaan, koska sen ja muiden geenimuunteluvastustus on johtanut 8 miljoonan lapsen sokeutumiseen ja kuolemaan A-vitamiinin puutteessa, vaikka tämä olisi voitu estää. Greenpeacen johtaja puolustautui todistamattomalla väitteellä geenimuuntelun vaaroista.[171] Kultainen riisi on alun perin saksalaisten yliopistotutkijoiden hanke kehitysmaiden lasten pelastamiseksi.[169] Se on paljon pillereitä kustannustehokkaampi tapa parantaa A-vitamiinin saantia.[172] Suuryritykset ovat lahjoittaneet ilmaiseksi lisenssit menetelmille, joita hanke tarvitsee."

        Taikausko on taikauskoa, on taustalla uskonto tai muu perusteeton uskomus. Kyseisessä tapauksessa taikausko oli rikos ihmisyyttä vastaan, kuten on myös katolisen kirkon kondomikielto AIDS alueilla.


    • A.Teisti

      "Evokki" kysyy: Miksi kreationistit valehtelevat?
      He jäävät valheistaan jatkuvasti kiinni, mutta silti jatkavat samoja valheita. Ovatko he jotenkin tyhmiä?

      Uskikset kuvittelevat, että valhe muuttuu todeksi, kun sitä tarpeeksi toistetaan, kuten uskonnoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe