Pitäisikö maatalous kansallistaa kuten armeija?

eirannero

Koska maatalous ei kannata tuottajien mukaan suomessa , olisiko syytä sodanvaralta kansallistaa koko maatalous? Armeijan tavoin , valjastettaisiin maatalous osaksi maanpuollustusta , viljeliät virkamiseten tavoin kuukausipalkalla tuottaisivat elintarvikkeita kansalaisille , ei vieraille valloille. Myönnän ajatuken olevan uusi , mutta maataloustukia perustellaan sodan ajan tarpeilla.

31

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopetajopa

      Lopeta jo typerät kirjoituksesi!

      Ilmoitan ylläpidolle.

    • köyhäweronmaksajaeläk

      Eipä nykymeno paljoo puutu suunnitelmistas.Vakoilusatelliitit tsiikaa peltojais, elyn agentit hiipii maita ja mantuja pitkin poikin.

    • tsuhnamuna

      Maataloustukia ei perustella sodan ajan tarpeilla, rauhan ajan kylläkin. Hinnan alennus korvauksilla ostetaan kansalaiset eeuu myönteisiksi.
      Nysse eeuu sekaantu jo metsiinkin, sirkkelimiehet se jo lopetti.

      • koivussakasvaa

        Maataloustuet eivät ole laskeneet elintarvikkeiden hintaa suomessa , päinvastoin veroja on nostettu ja taas tullaan kaupunkilaisten kiinteistöveroja nostamaan. Veroeuroja tarvitaan maaseudun miljonäärien tulojen kasvattamiseen vielä lisää ja se otetaan veronmaksajilta.
        Suomi tarvitsee varmuusvarastoja ei kesantopeltoja joita tuetaan verorahoin.


    • Heikkixyz

      Miksi yrittäjien ja palkansaajien pitää maksaa perintöveroa kiinteästä omaisuudesta mutta muutenkin yhteiskunnan tukia nauttiva maanviljeliä on käytännössä vapautettu perintöverosta?

      Jos yrittäjä tai palkansaaja perii metsää 100ha niin he maksavat metsän käyvästä arvosta vähintään13% perintöveroa. Jos taas maanviljelijä perii 100ha metsää, hän maksaa perintöveroa alle 4%. Miksi tämä eriarvoinen verotuskohtelu???!

    • KenelleKustannukset

      Pitäisikö maanomistajille määrätä maanpuolustusvero? Jos maanpuolustuksen kustannukset ei kuulu maanomistajille niin kenelle sitten?

    • RikasRälssi

      Näinhän on jo tehty. Maanviljelijät on Suomessa virkamiehiä jotka saavat isot tulonsa ilman tuotannollisia velvoitteita.

      • Jopankivahuudella

        Suu täynnä pullaa ja läski rengas vyötäröllä.


    • Aijjjjaa

      Mikä on 100ha metsän arvo? Tuolla nimimerkki heikkizyx kinrjoitti että palkansaaja maksaa 13% perintöveroa ja maanviljelijä 4%.


      Ensiksikin, mistä löytyy eri verotustaulukko eri ammateissa toimiville.
      Mihin perustuu mainitut veroprosentit kun nimimerkki ei maininnut millaista metsästä on kysymys ja mikä oli perinnön saajan sukulaisuussuhde perittävään.
      Onhan 100 ha miltei puuttoman metsän periminen vanhemmilta ja saman alueen periminen vieraalta jossa kasvaa järeää kaatokypsää puuta aivan eri prosenteilla verotettua.

      https://www.metsakeskus.fi/metsatilan-omistajanvaihdos-perintona

      Linkistä löytyy verotaulukot, eikä minun tietääkseni ole olemassa eri väestöryhmille omiaan.

    • Niinpppäniin
    • On-meitä-moneksi

      "Pitäisikö maanomistajille määrätä maanpuolustusvero? Jos maanpuolustuksen kustannukset ei kuulu maanomistajille niin kenelle sitten?"
      Nim, KenelleKustannukset

      Tarkoittaako tuo sitten sitä että rakennusten maanpuolustus kuuluisi rakennuksen ja sen tontin omistajille. Mihin me sitten enää valtiota tarvitsemmakaan jos suomessa ei, toisin kuin muissa valtioissa, verovaroin ylläpidetä puolustusvoimia.

      • rkp

        Valtiota tarvitaan maataloustukien maksuun , investointiavustusten maksuun , maatalousvirkamiesten palkkoihin , EU lobbareiden kuluihin. Valtiolla on paljon yritystukia maksettavana , siihen valtiota tarvitaan. Veronperintä meinasi unohtua.


    • sovhoos

      Sinun ajatuksesihan ei ole mitenkään uusi, jo entisessä neuvostoliitossa sosialisoitiin kaikki maa valtiolle maatalouskollektiiveiksi... Niin mukavia ja hyviä kokemuksia saatiin siitä ja huippuluokan tehokas maataloustuotanto, maailman kärkeä...
      Ei hyvää päivää mitä kuningasideoita jollakin... Otetaanko myös ne 5 vuotistavoitteet ja valtio-ohjailtu teollisuustuotanto käyttöön samalla kertaa?

      • novhoos

        EU liitossa omaisuus ja voitot on yksityistä , velat sosialisoituja , veronmaksajan murhe.


      • ehkäsiksikatotasb

        Ja nyt Venäjä kuuluu maailman suurimpiin vilja-aittoihin. Musikka on oppinut tekemään töitä enemmän kuin tuilla elävä Lex Kallio törsä.


      • sinätiedätvarmaan

        Kerrohan meille mikä on venäjän rikkakasvitilanne, taikka viljan laatu? Ja valaisehan myös keskisatoja tn/ha, lyö faktoja pöytään! Keskisatoja siksi että meillä noi valtioitten pinta-alat on hieman eri, Venäjä ja Suomi... Ja miten kasvinsuojeluaineitten käyttöä valvotaan?
        Ja sitten seuraavana projektina voit selvittää Venäjän maidontuotantoa. Kerro meille kun tunnut kovasti kehuvan, mitä on niitten keskituotos litr.vuodessa/lehmä, entä solut, bakteerit, kuinka "eettistä" toimintaa on niissä 1000 lehmän parsinavettabetonihalleissa, onko niillä laidutamispakkoa?
        Suomalaista maataloutta ollaan syyttämässä vesistöjen pilaamisesta, mitenhän on Venäjän laita, siellähän on järvivesi maan mainiota varmaankin?


    • Velkaaaa

      Enää ei siis tarvitsekaan maksaa pankille velkaansa vaan veronmaksajat maksaa.
      Riittääkö pankille pelkkä ilmoitus velan eräpäivänä että voitte periä verottajalta.

    • Kompensointia

      Yrityksissä velat maksetaan tuotteiden ostajien rahoilla ja veronmaksajakin on yleensä ruokaa syövä tuotteen käyttäjä.

      Arskasta en nyt tiedä mutta yleensä työikäinen käy töissa ja maksaa palkastaan veroa jolla taas maksetaan maatalouden kuluja ja maataloustuottaja voi myydä tuotteensa jopa alle kustannushinnan jolloin vähittäismyyntihinta on kaupassa alhaisempi kuin jos verovaroista ei olisi maksettu osaa maataloustuotannon kuluista. Yksinkertaista?

    • Liianmonimutkaista

      Ei herneen kokoisilla aivoilla varustetuille arskoille.

    • hiiritulloo

      Ei siihe tarttee kolhoosii ja muuta lysenkolais sukselais höpönpöppää. Muutamat suurtilat tuottaa enemmistön sapuiskoista, niitä tuetaan ja muut pummit menee kortistoon rehellisten ihmisten tavoin.

      • juuhpaju

        Jaaha, samaa sanon että kortistolaiset onkin vai niitä rehellisiä? Työtätekevä ihminen kuten maanviljelijä (sama minkäkokoinen tila) ei ole?
        Koetappa nykyään löytää tilalle karjanhoitaja, lypsäjä, tai kunnon työmies, ei kortistostakaan niitten lukuisten joukosta löydy useatakaan jolla rahkeet riittää oikeaan maataloustyöhön, edes avustavaan, ei ole ammattitaitoa eikä vielä suuremmin edes halua. Siellä kortistossa kai majailee se ahkera ja rehellinen Suomen mallityöntekijöitten poikkileikkaus!


    • Fiksuja-ehdotuksia

      Tarkoitat siis että säästöä syntyy kun nykyisistä 300000 tilasta jotka omistaa miljoona hehtaaria peltoa ja saa maataloustukea noin 500€ hehtaarille lopettaa ja isommat tilat ostaa pienempien pellot niin että tiloja on 5000 kappaletta ja peltoa edelleen se miljoona hehtaaria joille maksetaan tukea sama 500 € hehtaarille.

      Nyt herää kysymys, miten sitä säästöä syntyy.
      Sen lisäksi nuo mainitsemasi "muutamat pummit" jotka aiemmin on tuottaneet viljaa ja saaneet siitä elantoaan saavatkin nyt työttömyyskorvausta.

      Tilanne on nyt siis sellainen että kukaan noista 30000 tilan viljelijästä ei ole kortistossa ja tukea jaetaan 500€ miljoonalle hehtaarille.

      Sinun ehdotuksesi mukaan sama määärä tukea jaetaan samalle hehtaarimäärälle joita viljelee pienempi määrä viljelijöitä ja lopuille jaetaan työttömyyskorvausta.

      Järkevää?

    • Rehellisesti-kortistossa

      Ai ne jotka ovat kortistossa, eli työttömyyskorvasten saajat, ovat rehellisiä ja ne jotka yrittävät saada elantonsa tekemällä työtä, esimerkiksi viljelemällä maata, ovat epärehehellisiä pummeja.


      "Kesäkuussa valoisat työttömyysluvut, pitkäaikaistyöttömien määrässä selkeää laskua."
      https://yle.fi/uutiset/3-9739391

      Voi, voi, sipilän hallitus on taas lisännyt näiden "epärehellisten pummien" määrää jotka eivät olekaan enää kortistossa "rehellisten ihmisten tavoin".

      • kerettiläiset

        Toi on aika syvällä kaupunkilaisissa tuo kortistossa olo, elämäntapaintiaaneiksi heitä kutsutaan! Ne on niitä rehellisiä!

        jopa puhui itsensä jälleen pussiin.....


    • aijjjjaaaa

      "...muut pummit menee kortistoon rehellisten ihmisten tavoin."

      "Työttömyysturvan menot ovat kasvaneet neljä vuotta peräkkäin. Viime vuonna menojen kasvu oli edellisvuosia pienempää, mutta kokonaissumma nousi uuteen huippuunsa.

      Työttömyyskassat ja Kela maksoivat työttömyysturvaetuuksia viime vuonna yhteensä 5,06 miljardia euroa, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Työttömyyskassojen maksaman ansioturvan osuus menoista oli 2,97 miljardia euroa ja Kelan maksaman perusturvan osuus 2,1 miljardia."

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tyottomyyskorvaukset-uuteen-huippuun---ylittivat-5-miljardia-euroa/mEgLYesz

      Sinne vaan kaikki jotka haluavat olla rehellisten ihmisten joukossa eikä niiden, esimerkiksi viljelijäin joukossa jotka yrittävät saada elantonsa tekemällä työtä.

      • kepuperäputi

        Sipilän leikkuri iskee kaikkeen muuhun paitsi maatalouteen ja yritystukiin.


      • Mökin_Akka

        Maatalous lopetettava Suomesta ensitilassa, sotkee kaikki järvetkin, ruokaa saa kyllä kaupasta!


      • PorskuttavaKepu
        kepuperäputi kirjoitti:

        Sipilän leikkuri iskee kaikkeen muuhun paitsi maatalouteen ja yritystukiin.

        Sipilä on Viisas mies


    • ihmetytttää

      Syön paljon banaaneja. Ihmettelen miksei banaanitehtaassa laiteta banaanin sivuun vetoketjua niin ei tarvitsisi kerralla syödä.

    • vanhaxtbviisasvuosi

      Jotain pitää tehrä, yks porukka elää muiden kustannuksella talavet ja kesät, jäptit ja kaik.

    • Onnekdi-on-eläke

      No antaa arskn elellä kun järki ei riitä työntekoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe