Turun tiedotusfiasko

Mielivikaa

Turun ikävien tapahtumien keskellä huomioon kiinnittyi poliisin tiedotukseen. Varsinkin perjantain tiedotustilaisuus oli suuri farssi poliisin osalta, poliisin tiedotuspomo sooloili ja kertoi omiaan vaikka jokainen on nähnyt kuvista ja videoista että asia ei ole kuten iso poliisipomo kertoi.

Ensinnäkin aikataulu, ketä tällä yritettiin huijata. Poliitikkoja?. Muka vain 3 minuuttia soitosta pidätykseen... Hah. oikeampi aika on 15 minuuttia, kaverini mukaan 25 minuuttia. Miksi lehdet toistavat tuollaista valetta tai eivät kyseenalaista sanomista heti tuoreeltaan?

Kun poliisi sitten pääsi kontaktiin terroristit kanssa, ei sanallakaan puhuttu että ohikulkijat/siviilihenkilöt pahoinpitelivät sen pahasti jo ennen poliisin laukauksia, joita niitäkin oli useampia. Miehellä ei sitä paitsi ollut reisiosumaa lainkaan vaan alun osuma oli osunut munille, ihan suoraan.

Hyvä kun poliisi toimi, mutta poliisipäällystön sävellys tiedotuksen osalta oli kyllä täysi fiasko. Olisivat edes vähän paremmin koonneet faktat ja keksineet paremman kuvauksen, nyt jopa uhrien määrä oli poliisille epäselvä. Minä en uskonut sanaakaan poliisin lausunnoista, keksittyä soppaa joka maistui paskalle.

Oliko se tilaisuus itsessään joka sai poliisipomon keksimään omiaan. Vai oliko takana esim SUPO, jonka pelossa ei uskallettu kertoa mitään faktaa? Miksi keksiä ja valehdella? Usein kuultu "asiaa tutkitaan" oli ainoa järkevä kommentti, olisi muut saanut jättää sanomatta.

Ulkomaalaisille lehtimiehille luvattu "palaamme lopussa englanniksi"- osa... jätettiin kokonaan palaamatta englannin kielellä asiaan.

Kasvonsa poliisi tuossa menetti, johtomiehet ainakin. Surkeata jos hyvillä poliiseilla on tuollaisia pomoja.

13

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukkia.Potilaalle

      Ansioutuneesti rva-poliisi-tiedottaja kertoi missä sairaalassa terrostia paikkaillaan.

      :D

    • puppersnakkel

      No, en usko että poliisi tahallaan valehtelee. Ymmärrän että nykyaikana on pikaisesti tiedotettava, kun sosiaalinen media välittää juoruja sekunneissa. Mutta olisiko parempi että poliisi tekisi virallisen tiedotteen kirjallisena kolmella kielellä, vaikka puolen tunnin välein jos tilanne elää. Tiedotustilaisuus vasta vuorokauden kuluessa.

      Olihan tuo poliisin esiintyminen surkuhupaisaa perjantaina, eniten nauratti aikataulusekoilu. Puukotukset olivat käynnissä lähes koko kello 16 uutisten ajan ja ylen paikallisradio ehti klo 16 jälkeen soitella yhden levynkin ennenkuin laukauksia kajahti. Jos poliisi sai todellakin miehen kiinni jo 16:05, niin ne ampuivat raudoitettua miestä? En halua tuota uskoa, että ainakaan kadulla ampuivat yleisön silmien edessä. Mielummin uskon, että perjantaina tiedotustilaisuudessa ollut poliisijohtaja lasketteli omiaan aikataulun suhteen. Oliko valehdellut samat asiat myös presidentille ja ministereille, en tiedä mutta huolestuttavaa jos pienetkin asiat pitää vääristellä. Aika höttöä tuo tiedotustilaisuus oli.

      Luotan kuitenkin suomalaiseen poliisiin, eihän meillä parempaakaan vaihtoehtoa ole.

      • Rck

        Olen uskonut poliisin harjoittavan tahallista valehtelua, mutta kyse siis onkin poliisin tyhmyydestä?


    • res.luutn

      Poliisin esiintymistaidoissa on parantamisen varaan. Useat poliisipomot ovat sotilasarvoiltaan alikersantteja, kun taas reservin kapteenit kelpaavat vain maijan rattiin.

      • Joopajoopajoopa

        Poliiseiksi kelpaavat vain täyspäiset. Sotilasarvolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.


      • wqwqww
        Joopajoopajoopa kirjoitti:

        Poliiseiksi kelpaavat vain täyspäiset. Sotilasarvolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

        Poliisissa palvelevat alikersantit, niin kuin kapteenitkin ovat kaikki reserviläisiä. Kyllä ne alikersantitkin olisivat mieluummin reservin kapteeneja, kuin reservin alikersantteja.
        Maijaa ajavat reservin kapteenit eivät kuitenkaan ole halunneet mielistellä alikersantti-esimiehiään, joten uralla eteneminen ei ole silloin onnistunut. Tosin niin edellinen, kuin nykyinenkin poliisiylijohtaja ovat reservin sotilasarvoiltaan kapteeneja.
        Ehkä armeijassakin kapteeneilla on sentään vähän parempi esiintymistaito, kuin alikersanteilla.


      • vaihevaiheelta
        Joopajoopajoopa kirjoitti:

        Poliiseiksi kelpaavat vain täyspäiset. Sotilasarvolla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

        - Poliisi voisi kertoa millanen radikalisoitumis vaihe teillä oli ennen kuin päätitte lähteä poliisi koulutukseen - samaa asiaa joudutte kyselemään niiltä arabi puukottajilta ,jotka olette sattumalta saaneet kiinni.


    • Funteeraaaja

      Tiedotus on aina asenteellista ja päämäärähakuista. Tarkoitus on kertoa kansalle tietoa. Pitää muistaa akateemisen maailman perusasia että tieto ei ole sama kuin totuus. Eli voi olla myös väärää tietoa. Kansa pitää totena sitä tietoa joka sillä on, onko tieto oikeaa vai väärää, sillä ei ole merkitystä, jos he eivät muusta tiedä.

      Me elämme aikamoisessa tiedotuskuplassa, poliisi syöttää tilanteeseen sopivaa tietoa, samoin tekee Yle ja esim IltaSanomat. Näiden syöttämä tiedotus ei ole ennalta sovittua, mutta yhteiskunnan perustoimintaperiaatteiden mukaista, turvataan yhteiskuntarauha, kansalaisten mielenrauha ja laillinen yleinen järjestys ja turvallisuus.

      Moni media olisi voinut tuon perjantain tiedotustilaisuudenkin leimata farssiksi, mutta näin ei tehty, koska poliisin tavoitteet ovat yhteneväiset tiedotusvälineiden tavoitteiden kanssa. Tiedotusvälineiden pääasiallinen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen, mutta tässä astuu esiin ns toissijaiset päämäärät eli media myötäilee virallista totuutta, vaikka kaikki tietävät ettei se pidä paikkaansa.

    • Mielivikaa

      Kiitos kirjoittajille, tästä tulikin asiallinen ja hyvä ketju pääosin. Minulla ketjun aloittajana ei ole parempaa tietoa tarjolla, mutta ihmettelin vain minksi poliisi kertoo ilmiselviä epätotuuksia. Sana Farssi, joka tarttuu näköjään, kuvaa hyvin poliisin tiedotustilaisuutta perjantaina.

      Ei kai totuudella sinänsä ole väliä, mutta se että poliisi jäi monessa kohtaa kiinni selvästä valehtelusta toimittajille eivätkä toimittajat julkaisseet poliisin linjasta poikkeavia faktoja, se ärsyttää. Ilmeisesti on kuten tuossa aiemmin todettiin, toimittajilla ei ole tarjota parempaa totuutta tapahtumista. Kyllähän toimittajat ja poliisi kuitenkin tarvitsevat toisiaan, olisiko se vaikeuttanut tulevaa tiedonhankintaa viranomaisilta, jos toimittaja olisi haukkunut poliisin tiedotustilaisuudessa jakaman "faktan"?

      • Siperiaopettaa

        Kirjoitat säälittävää paskaa. Sinulla ei ole missään asiassa yhtään parempaa totuutta.


    • Tippapunaista

      Tota noin, ainoa mikä mättää on aikataulu jonka poliisijohtaja kertoi tiedotustilaisuudessa. Muuten en usko että asioita tahallaan vääristeltiin. Koska poliisi ei ollut heti paikalla eikä niitä kymmeniä videoita oltu vielä nähty, poliisilla ei todellakaan tuossa vaiheessa ollut vielä faktatietoa tapahtumien kulusta. Kentällä miehet kuitenkin tekivät parhaansa.

    • Totuustuleeainaesille

      Olikohan taas yksi maahanmuuttaja, joka on ollut poliisin päivittäisessä "gang stalking", ja siinä ohessa elektronisen häirinnän kohteena.

      Jos jotain hyvää pitää tästä asiasta poimia, niin oli ensimmäisen kerran liki kolmeen vuoteen, kun huomasi että oma netti sekä ylipäätänsä mikään toimi normaalisti. Sehän ei tietenkään kestänyt kuin muutaman päivän.

      #kuorma-autonkuljettaja
      #Jari Aarnion huumetynnyrilähetykset
      #rikolliset krp:n it-alan poliisit
      #EPRI-rekisteri
      #hyväveliverkosto eduskunnan oikeusasiamiehessä sekä sisäministeriössä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe