Meidän tarina

autistin äiti

Meillä syksyllä kolmevuotta täyttävä poika jolla tutkimukset kesken vielä. Viime lokakuussa saatiin diagnoosi: psykomotorinen kehityksen viivästymä autistiset piirteet. Tuolloin poika oli pikkasen päälle 2vuotias ja neuropsykologi arvioi kehityksen 1.5 vuotiaan tasolle, eli viivettä ei pitäisi kamalasti olla.

Meidän mielestä osa Autistisista piirteistä on "parantunut" kuin esim. katsekontaktin puuttuminen. Ennen ei ottanut minkäänlaista kontaktia katseellaan, nykyään ottaa aina hänelle puhuttaessa. Ennen ei välittänyt muista lapsista.. Nykyään hakeutuu itse muiden seuraan ja ottaa kontaktia. Puhetta ei tule, pari sanaa spontaanisti. Osaa pyytää eleillään asioita ja ymmärtää että tarvitsee aikuisen apua asioihin. Esim. tulee ottamaan kädestä kiinni ja vie haluamansa asian tykö, tai esim. jääkaapin luo ja avaa sen oven.(ei osoita sormella)

Ei ole oppinut siistiksi kun ei ala istumaan potalla ollenkaan. Vieläkään ei aina reagoi omaan nimeensä. Puheen ymmärtäminen on huonoa edelleen, mutta osan asioista ymmärtää heti, esim. "lähtetään ulos" tai "mennään puistoon", "mennään kylpyyn" "tule syömään" ja "laitetaan sinulle filmi pyörimään". Mutta jos hänelle sanoo vaikka et anna pallo.. hän ei sitä anna, tai että hae vaippa, niin ei hae. Ota-anna leikkejä pitäisi varmaan harjoitella.

Poikamme rakastaa filmien katselua, muumit, teletapit, pingu, leijonakuningas 3 (vain kolmonen kelpaa..) jääkausi elokuva. Tykkää kuunnella musikkia ja muumi satua. Nyt oppinut matkimaan laulu leikkien käsiliikkeitä :D

Poika on päiväkodissa normaali ryhmässä (nyt lomalla 1.5kk) lapsia siinä oli kyllä vain kahdeksan mutta syksyllä tulee olemaan kait enemmän. Puheterapiaa on kaksi kertaa viikossa, jossa opetellaan pcs-kuvien käyttöä PEKS-menetelmällä. Kuvan vaihto on alkanut menemään hyvin ja erottelukin. Ei ole ottanut vaan kuvakansiotaan "omaksi" eli ei mene omatoimisesti kansiosta hakemaan sen kuvaa mitä haluaa, vain järjestetyissä tilanteissa antaa oikean kuvan. Syksyllä aletaan opettelemaan lauseen muodostusta ja tehdään päivä suunnitelma kuvilla seinälle.

Pojalla on "omituisia ja pakonomaisia" käsiliikkeitä. Hän juoksee paikoillaan ja räpyttelee käsiään sivuilla kun innostuu jostain.
Ei osaa leikkiä toisten lasten kanssa leikin säännöillä, vie toisten käsistä lelut, rikkoo toisten leikit, väillä on puremista, hiplaa ja silittelee itseään. On yö heräämisiä (vähentynyt rajusti!! ) nukahtamis ongelmia. Nukkumaan mennessä täytyy olla aina tutti ja tietty uni riepu.

Leikki on pääsääntöisesti esineiden järjestämistä peräkkäin tai päällekkäin, esineiden pudottelua ja takaisin keräämistä ja taas pudottelua.. Katselee luukku kirjoja ja tekee nuppipalapelit taitavasti.
Pyöreät ja pyörivät esineet kiinnostaa, kantaa mukanaan aina mustekynää josta ei ainakaisemmin luopunut kuin kovalla huudolla ja itkulla. Raivokohtauksia ei ole ainakaan vielä onneksi ollut. Itku loppuu kohtalaisen nopeasti jos itkettää jostain syystä.

Omasta mielestäni Autismi on lievän puolesta, mutta se mikä eniten huolettaa on se, että oppiiko poikamme vielä joskus puhumaan. Millaisia teidän muiden vanhempien autistiset lapset ovat olleet noin kolmevuotiaina? osaavatko nyt puhua, ja millaista kuntoutusta ovat saaneet?

Tulevaisuus huolettaa tottakai, meneekö autismi pahemmaksi, paremmaksi vai pysyykö ennallaan? tuleeko pärjäämään yksin elämässä, vai saammeko huolehtia pojastamme koko elämämme ajan? Minä ja mieheni olemme nuoria, itse 24 vuotias ja mies 23. Tiedän ettei poikamme todellakaan ole pahimmasta päästä mutta kyllä joskus ottaa voimille. Välillä olen henkisesti väsynyt, masentaa ja itkettää kun tulevaisuudesta ei tiedä. Miehen on ravintola-alalla, tekee piiiiitkää päivää joten käytännössä hoidan pojan viisi päivää viikossa yksin (tarhassa tietysti taas syksyllä..) Tukea ja turvaa saan kahdelta ihmiseltä, kahdelta ystävältä. Oma äitini odottaa kokoajan milloin poika alkaa puhua, (kyllä se varmaan kohta sitten kun sitä ja tätä ja tuota...) samoin anoppi. Anoppini ei edes ymmärrä koko autismia vaikka olen monet kerrat selittänyt sen hänelle (ei suomalainen) tuumaa vaan että poika on niin laiska ettei puhu. huoh.. Hän ei ymmärrä jos poika alkaa itkeä jonkun pikku asian takia, ei ymmärrä ettei häntä voi päästää kaupassa pois kärryistä, kun karkaa heti ulos. Sitten katsoo kummissaan kun saadaan väkisin pakottamalla laittaa poika takaisin vaunuihin yms. On niin vaikeaa kun ei ole ollut mitään vertaistukea ollenkaan, ONNEKSI löysin tämän palstan ja voin vaihtaa ajatuksia samassa tilateessa olevien ihmisten kanssa :)

24

4961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti

      tuo on sellainen perustarina, jonka me kaikki olemme käyneet läpi jossain vaiheessa. Eleet ja ilmeet ovat lähinnä se kommunikointimuoto ja omatoiminen kommunikointi vähäistä, viihtyy yksin ja suuttuu helposti, kun ei ymmärretä. Kastelee alleen (saatte muuten ilmaiset vaipat, kysykää lähetettä), oppii potalle kyllä, mutta mýöhemmin kuin normaali lapsi.

      En usko, että autismi pahenee, jos kuntoutus on päällä. Toisinaan otetaan takapakkia ja toisinaan mennä huimin askelein eteenpäin.

      Sukulaiset odottavat ja kyselevät jatkuvasti, miksei opi jo puhumaan, miksi käyttäytyy noin, laita liekaan, jos ei pysy hetkeä paikoillaan (on tullut tuollainenkin kommentti), kenen suvusta periytyy. Kaikkia kommentteja olemme saaneet kuulla, olemme itkeneet loukattuina (jälkikäteen). Olenkin ajatellut sanoa kaikille, jotka vain karsastavat meitä, että minun lapseni on tällainen ja jos ette hyväksy lastani tällaisena, niin voitte painua V....n!!!

      Vanhempien ei tarvitse kuunnella kaikkia neuvoja sopivista luontaistuotehöpötyksistä kaikkiin tv-ohjelmiin/elokuviin, kuinka joku parani siitä sillä ja tällä jne. Kaikki on tosiaan koettu!!!

      Rakastakaa lastanne kaikkine vikoineen ja auttakaa voimienne mukaan. Olkaa mukana kuntoutuksessa, liittykää autismiyhdistýkseen, ottakaa selvää autismista järkevissä määrin.

      Siitä mitä lapsenne oppii, oppiiko puhumaan, oppiiko lukemaan, laskemaan, ei voi sanoa, eikä sitä kannata murehtia. Eläkää täyttä elämää päivä kerrallaan.

      • Minde

        Ymmärrän huolesi.
        Oma poikani rupesi puhumaan 4-vuotiaana ja siihen asti puhetta ei ollut.
        Sitten 4 v täytettyä, puhe kehittyi nopeasti.
        Diagnoosina oli verbaalinen dyspraksia, mutta
        ongelmia oli muitakin, mm. ylivilkkaus.
        Kannattaa lukea kirjoja paljon, jotta sanavarasto on "muistissa" kun on sen aika.
        Nykyään poikamme on yläaseteella ja pärjää hyvin.
        Voimia sinulle.


    • Äiti ja Autisti

      Kertomus kuulostit minunkin mielestäni hyvin tutulle. Teillä on hyvin asiat sikäli kun lapsi saa kaksi kertaa viikossa puheterapiaa. Onko henkilökohtainen avustaja? Meillä kään ei lapsi vielä puhu, täyttää kohta viisi. Uskon vakaasti että joskus puhuu, mutta puhuuko mitään "järkevää" onkin sitten jo toinen juttu. Hakekaa ihmeessä sopeutumisvalmennus kurssille. Sieltä saa paljon kaiken laista apua. Kirjottelen lisää kun ehdin.

      • autistin äiti

        Joo kyllä meillä on oma avustaja päiväkodissa, mutta minkäänlaista koulutusta siihen työhön tällä nuorella naisella ei ole, mutta todella hyvin on lähtenyt yhteistyö hänen kanssaan liikkeelle :)


      • autistin äiti
        autistin äiti kirjoitti:

        Joo kyllä meillä on oma avustaja päiväkodissa, mutta minkäänlaista koulutusta siihen työhön tällä nuorella naisella ei ole, mutta todella hyvin on lähtenyt yhteistyö hänen kanssaan liikkeelle :)

        ihan tyypillinen tilanne. luultavasti avustaja vielä vaihtuu puolen vuoden välein tai ainakin vuoden välein. avustajatilanne on aina sellainen taistelemisen paikka.

        Vaikka autistille pitäisi luoda pysyviä ihmissuhteita, niin kuitenkin kunta päättää toisin. meillä on melkein koko ajan ollut avustaja joko vuoden tai puoli vuotta. Kerran oli niin hyvä tuuri, että sama avustaja oli kaksi vuotta.

        Joskus väsyy juuri tuollaiseen taisteluun, kun syksy alkaa ja avustajasta ei ole tietoa ja joutuu täysin uuden henkilön taas opettamaan tavoillemme. Poikamme täyttää tänä vuonna 11 vuotta, johon mahtuu liian monta uutta ihmistä. Onneksi lapseni on aika sopeutuvainen.

        Noista kuntoutusasioista sen verran, että meillä menee tällä hetkellä puheterapia ja musiikkiterapia. Koululla on omat juttunsa (korituokioita) opetuksen lomassa. Kun lapsi oli vielä päiväkodissa, niin siellä tehtiin myös säännöllisesti korituokioita, jotka auttoivat oppimisessa sekä myös keskittymisessä kovasti.

        Olen monesti ajatellut noista tukitoimista, että ne pitäisi tulla vanhemmille kuin manulle illallinen, sillä vanhempien voimat menevät lapsen hoitamiseen. Joka vuosi pitää hakea uudelleen hoitopaikkaa, hoitotukea, terapiat, tietää milloin kunta saa laskuttaa ja milloin ei.


    • äiti 31v

      Hei! En tiedä onko tämä nyt tämän palstan "hyväksikäyttöä" mutta itse olen kaivannut jo jonkinaikaa vertaistukea. Tunnuit eräällä tavalla samanhenkiseltä kanssani. Yhteistä meillä ainakin se että molemmilla on autistinen poika ja jaksaminen vähissä. Haluaisin vaihtaa ajatuksia paremmin kanssasi ja ihan pitemmän kaavan mukaan. Haluaisitko kirjoitella kanssani? Jos haluat, ilmoittele osoitteeseen [email protected]. Voisin kertoa sitten meidän tarinamme, kun nyt en valitettavasti ehdi kun täytyy viedä poika p-terapiaan. Toisetkin voivat kirjoittaa.

    • Anu

      Olinkin jo aiemminkin kirjoitellut tuosta tilapäishoidosta.Meillä nyt siis seitsemän vuotias autistinen poika.Meidän poika oppi ensin puhumaan ja puhui ja lauloi kolmevuotiaana pitkiäkin pätkiä, tällä hetkellä ei puhu lainkaan puhe jäi kokonaan pois 3-4 ikävuoden välillä.Kuvailemasi piirteet ja tavat kuulostavat tutilta, voimia teille sillä tiedän, että niitä tarvitaa.Meidän poika muuttaa elokuun alussa pienille autistisille pojille tarkoitettuun pienryhmäkotiin.Sieltä hän käy sitten viikonloppuisin kotona.Tämän vaikean päätöksen jouduimme tekemään koska arki on alkanut tuntua liian raskaalta poikamme kanssa. Tähän saakka poika on kulkenut tilapäishoidossa 14 vrk/kk noin kahden vuoden ajan.Oletko kysellyt tilapäishoidon mahdollisuuksista teidän paikkakunnalla?Se kannattaa, jaksaa taas paljon paremmin kun lapsi on välillä hoidossa jossain muuaalla.

      • autistin äiti

        Itseasiassa mekin olemme oulusta kotosin, niinkuin tekin? (luin kirjoittamaasi juttua aikaisemmin) Luulen että tässä vaiheessa emme tarvitse vielä tilapäishoitoa mutta luulen että myöhemmin se voisi tarpeen ollakkin. En ole kuullutkaan että Oulussa sellaista olisi tarjolla, missä päin tämä sitten oikeen on? ja mitä kautta poikanne pääsi systeemiin mukaan? Kiitos jos jaksat vastailla :)

        niin joo.. ja raskasta kyllä välillä on tosissaan, mutta tällä hetkellä tuntuu olevan vähän "tyynempää" ja poika oppinut uusia asioita, niinkuin tänään yhtäkkiä alkoi piirtämään autoja!! :D:D:D


      • Anu
        autistin äiti kirjoitti:

        Itseasiassa mekin olemme oulusta kotosin, niinkuin tekin? (luin kirjoittamaasi juttua aikaisemmin) Luulen että tässä vaiheessa emme tarvitse vielä tilapäishoitoa mutta luulen että myöhemmin se voisi tarpeen ollakkin. En ole kuullutkaan että Oulussa sellaista olisi tarjolla, missä päin tämä sitten oikeen on? ja mitä kautta poikanne pääsi systeemiin mukaan? Kiitos jos jaksat vastailla :)

        niin joo.. ja raskasta kyllä välillä on tosissaan, mutta tällä hetkellä tuntuu olevan vähän "tyynempää" ja poika oppinut uusia asioita, niinkuin tänään yhtäkkiä alkoi piirtämään autoja!! :D:D:D

        Meidän poikaa tutkittiin ensin ousin osasto 57:lla josta hänet siirrettiin neljävuotiaana tahkokankaan piiriin, autismin pahentuessa.Siitä lähtien meille järjestyi vammaispalvelun kautta tilapäishoitopaikka Tahkokankaan Melukylässä(lasten ja nuorten tilapäishoitoyksikkö)Ensin tilapäishoitoa oli puolisen vuotta 5 vrk/kk ja sitten haastavan käyttäytymisen ollessa pahimmillaan, voimamme loppuivat ja poika meni kriisipaikalle kahdeksi viikoksi Melukylään jonka jälkeen tilapäishoitoa on ollut tuo 14 vrk/kk.Pojallamme on siis diagnostoitu tahkokankaalla myös keskiasteinen kehitysvamma, mutta syvä autismihan jo on syy kehitysvammaan/kehitysviivästymään.Sen jälkeen kun siirto ousista tehtiin tahkokankaan eli erityishuoltopiiriin alkoivat kaikki palvelut pelaamaan paljon paremmin: mm pojalle järjestyi paikka erityisryhmästä päiväkodissa hän oli ollut aiemmin normaaliryhmässä avustajan kanssa.Olisi kiva vaihtaa kuulumisia sinun kanssa muutenkin, en vain tiedä uskaltaako tälle palstalle laittaa sähköpostiosoitetta?


      • kirjoittaja-
        Anu kirjoitti:

        Meidän poikaa tutkittiin ensin ousin osasto 57:lla josta hänet siirrettiin neljävuotiaana tahkokankaan piiriin, autismin pahentuessa.Siitä lähtien meille järjestyi vammaispalvelun kautta tilapäishoitopaikka Tahkokankaan Melukylässä(lasten ja nuorten tilapäishoitoyksikkö)Ensin tilapäishoitoa oli puolisen vuotta 5 vrk/kk ja sitten haastavan käyttäytymisen ollessa pahimmillaan, voimamme loppuivat ja poika meni kriisipaikalle kahdeksi viikoksi Melukylään jonka jälkeen tilapäishoitoa on ollut tuo 14 vrk/kk.Pojallamme on siis diagnostoitu tahkokankaalla myös keskiasteinen kehitysvamma, mutta syvä autismihan jo on syy kehitysvammaan/kehitysviivästymään.Sen jälkeen kun siirto ousista tehtiin tahkokankaan eli erityishuoltopiiriin alkoivat kaikki palvelut pelaamaan paljon paremmin: mm pojalle järjestyi paikka erityisryhmästä päiväkodissa hän oli ollut aiemmin normaaliryhmässä avustajan kanssa.Olisi kiva vaihtaa kuulumisia sinun kanssa muutenkin, en vain tiedä uskaltaako tälle palstalle laittaa sähköpostiosoitetta?

        hanki joku tilapäinen sähköpostiosoite, jota et käytä muuhun tarkoitukseen, esim. suomi24:ltä ja jonka sitten voit poistaa käytöstä jos on ongelmia.


      • äiti
        Anu kirjoitti:

        Meidän poikaa tutkittiin ensin ousin osasto 57:lla josta hänet siirrettiin neljävuotiaana tahkokankaan piiriin, autismin pahentuessa.Siitä lähtien meille järjestyi vammaispalvelun kautta tilapäishoitopaikka Tahkokankaan Melukylässä(lasten ja nuorten tilapäishoitoyksikkö)Ensin tilapäishoitoa oli puolisen vuotta 5 vrk/kk ja sitten haastavan käyttäytymisen ollessa pahimmillaan, voimamme loppuivat ja poika meni kriisipaikalle kahdeksi viikoksi Melukylään jonka jälkeen tilapäishoitoa on ollut tuo 14 vrk/kk.Pojallamme on siis diagnostoitu tahkokankaalla myös keskiasteinen kehitysvamma, mutta syvä autismihan jo on syy kehitysvammaan/kehitysviivästymään.Sen jälkeen kun siirto ousista tehtiin tahkokankaan eli erityishuoltopiiriin alkoivat kaikki palvelut pelaamaan paljon paremmin: mm pojalle järjestyi paikka erityisryhmästä päiväkodissa hän oli ollut aiemmin normaaliryhmässä avustajan kanssa.Olisi kiva vaihtaa kuulumisia sinun kanssa muutenkin, en vain tiedä uskaltaako tälle palstalle laittaa sähköpostiosoitetta?

        Melukylä on just sellainen paikka, jonne minäkin voisin viedä lapseni, jos tarvitsisin sijaishoitoa. Tahkokankaan tutkimusosastolla ei touhuta lasten kanssa paljon yhtään. Olen kaksi kertaa ollut lapseni kanssa tutkarilla viikon ja sen jälkeen päätin, että se ei ole autistin paikka. Nykyisin käymme vain neuvolakäyneillä. Uhkasivat kyllä tammikuussa että seuraava käynti pitää olla tutkarilla.
        Mikä on teidän kokemuksenne, kun kerran olette Oulusta päin myös. No itse en ole Oulusta, mutta hoidot tapahtuvat sieltä käsin.

        Milláisia apuvälineitä teillä on. Meillä on tällä hetkellä lainassa "tandem", joka yhdistetään pyörään. Pääsee koko perhe lenkille, kun ei tarvitse pitää narun päässä lasta koko ajan.

        Mitä vaihtoehtoja apuvälineistä on autisteille.


      • visiitille
        äiti kirjoitti:

        Melukylä on just sellainen paikka, jonne minäkin voisin viedä lapseni, jos tarvitsisin sijaishoitoa. Tahkokankaan tutkimusosastolla ei touhuta lasten kanssa paljon yhtään. Olen kaksi kertaa ollut lapseni kanssa tutkarilla viikon ja sen jälkeen päätin, että se ei ole autistin paikka. Nykyisin käymme vain neuvolakäyneillä. Uhkasivat kyllä tammikuussa että seuraava käynti pitää olla tutkarilla.
        Mikä on teidän kokemuksenne, kun kerran olette Oulusta päin myös. No itse en ole Oulusta, mutta hoidot tapahtuvat sieltä käsin.

        Milláisia apuvälineitä teillä on. Meillä on tällä hetkellä lainassa "tandem", joka yhdistetään pyörään. Pääsee koko perhe lenkille, kun ei tarvitse pitää narun päässä lasta koko ajan.

        Mitä vaihtoehtoja apuvälineistä on autisteille.

        etsiytykää autismi-liiton sivuille. Siellä on hyvää vertaistukea ja tietoa tarjolla, myös esim. aspergerista..
        Sitten on papunet, siellä on kans hyviä vinkkejä.
        t:opiskelijatar


    • Jesse91

      Hei! Millä nimellä Melukylä tunnetaan nykyään? En löytänyt sillä hakusanalla Googlesta muuta kuin tämän Suomi24 keskustelusivun.

      • Purku

        Melukylää ei enää ole


      • ErkkiOulusta

        Hei! Onko Melukylää vastaavaa paikkaa olemassakaan enää Oulun seudulla?


      • Entinen_Oululainen

        Kiimingissä? Mikä on Oulun lähin autisminkirjolaisten ja kehitysvammaisten lähin kuntoutuspaikka?


    • entahdojäseneksimihinkää

      Eikä kohta enää Autismiliittoakaan asysta puhumattakaan, minkä sivustolle on kopioitu netistä kaikki sisältö niiltä jotka eivät ole koskaan kuuluneet koko järjestöön eivätkä halua edes kuulua. Siellä valehdellaan solkenaan jotta muka järjestö olisi jotain saanut aikaan,ne jotka eivät siihen kuulu ovat tehneet kaiken työn,joku keramiikkapajakin,, tuolla ollaan käyty puoli-ilmaiseksi jo 2000-luvun alusta ihan itsekseen ilman mitään järjestöjä, miksi ihmisten pitäisi kuulua johonkin järjestöön tai liittoon ,,eikö voi tehdä muutenkin noita kaikkia samoja juttuja ?

    • entahdojäseneksimyöskään

      Totta maar taas peilikuvassa taas valehtelen. En todellakaan tartvitse kuulua mihinkään järjestöön tai liittoon jotta voin tehdä muutenkin noita kaikkia samoja juttuja. kuvajaiseni huijaa. Nyt näpyttelen tietokonetta. Miksi kuuluisin mihinkään tekstiä syntyy paremmin ilman seuraa. Eikä kenekään tarvitse näitä tekstejä lukea. Voin kopioida mielin määrin tekstiä. Itseasiassa jokainen kirjain, jonka kirjoitan on kopio. Näitä kopioita on piirretty ja katsottu jo jääkaudesta lähtien. Mutta muistakaa raaputukset kuuluvat minulle. Varokaa näitä kopioita seurataan. Äsken näin niitä siirretyn käsivarrelle. Jos siirrätte merkkejä ihollenne, saatte olla varmoja että ne pitää nylkeä. Varsinkin linkit, viiva- ja qr-koodit on kaikille kiellettyjä hedelmiä. Googlata en kiellä, mutta tulos on jo kielletty infokopio. Joten parempi että jätätte infoamatta mutta löytyy lisääkin täältä kopioituja ajatuksia
      http://www.kodinkuvalehti.fi/avainsana/asperger

      • copycats

        Todellakin coptpaste mestarit


    • aineiss4

      Tähän nyt tulin terrorisoimaan Teidän huolenne keskelle, ymmärrän huolenaiheenne siitä, että kuinka selvitä mahdollisen halvalla ja helpolla toistaitoisesta kakarasta. Se on oma päätöksenne, laitatteko lapsenne aineisiin ja siteisiin, jos koette ettei lapsestanne mitään "hyötyä" kunnan puolesta ole.

      Kerronpa oman tarinani: olen nainen, kohta 23-vuotias. Äitini vihasi sitä, kun sain positiivisempaa huomiota kuin hän (onnistuin kaikessa, näytin hyvältä jne.) ,tai ainakin siltä vaikutti. Kodin sisällä sait kuulla virheistäsi joka päivä, miten vammaista muistutat jne. Teistä tämä voi olla lähinnä koomista, ja oikein. Kaikesta huolimatta, pääsin hoitolaitoksesta 2 vuotta sitten vapaaksi, enkä oo vetänyt lääkkeitä vuoteen. Opinnotkin puuttuvat työtä hakiessa joten en jaksa edes vaivautua lähes palkattomaan työnhakuun. USA:sta on tarjolla hyvää duunia, mutta en ole vielä varma kehtaako sinne mennä.

      Se ei varmaankaan auttanut paljoa, että kerroin tämän. Pitäkää hauskat pippalot niiden lääkkeiden annostamisten kanssa.
      Terveisin mieto assi.

    • aspergervanhus

      "ps. eilisestä käynnistäni terveysasemalla ei ole merkintää Kantapalveluissa, miksei? se olisi pitänyt kirjata ylös, joka luvattiin tehdä ja jota pyysin" Olin hakemassa apua saatuani rytmihäiriöitä. "
      Ylilääkärikin vaihtuu vaihteeksi. Rikokset ihmisyyttä kohtaan vanhenevat vasta vuosien päästä.

      • Assimies

        Ei tule aina välittömästi Kantapalveluun.


    • minäsinähänme

      Minun jokainen yhteydenottoni terveysasemalle joko puhelimitse tai siellä käymällä on heti kirjattu Kantapalvelutietokantaan. Huolimatta siitä, onko se faktaa vaiko fiktiota. Riippuuko kirjaaminen reaaliajassa siis henkilöstä, jonka kanssa on asioinut, vaiko tietokantapalvelujen ylläpidon virheestä kehitellä kavereidensa kanssa toimimaton tietokanta, jonka perusteella koko kaupungin julkinen terveydenhuolto tökkii vuosi vuoden jälkeen ja jonka nojalla kaikenlainen sähköpostitse käytävä kirjeenvaihto on terveydenhuoltohenkilökunnan ja asiakkaiden välillä kielletty? Minkälainen osa on Lääkäriliitolla tähän kokonaisuuteen? Muutama yksityiskohta tiedossa nimittäin.

    • asneito

      Rikos ihmisyyttä vastaan ei vnhene koskaan

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe