Upinniemi/ Kirkkonummi

muuttamassa

Onko tietoa Upinniemen ja kirkkonummen seudun vuokra-asunnoista ja alueista. Lapsiperheenä ei huvittaisi muuttaa levottomalle alueelle, vaan mahdollisuuksien mukaan samassa elämäntilanteessa olevien pariin. Gesterby ei kiinnosta...kuulin, että levotonta seutua. Muutto edessä parin kuukauden päästä...

26

22418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Upponalle

      Mitä siis tarkemmin ottaen haluat tietää?
      Kysy Kruunuasunnoilta Upinniemen asuntoja, aluetta voin suositella. Lapsiystävällinen, turvallinen, rauhallinen alue porttien takana, kaunis luonto, hyvät uimarannat, oma päiväkoti jne.

      • meitsi

        Kuulostaa Upinniemi kivalta näin lapsiperheen silmissä, mutta asuuko siellä lapsiperheitä vai millaista porukkaa? Tutustuuko esim. perheet toisiinsa vai ei? Ei taida Upinniemessä pahemmin olla mitään palveluita, muita kuin tuo päiväkoti. Keskustaan taitaa kuitenkin olla matkaa reilut 10 kilsaa...


      • asukas
        meitsi kirjoitti:

        Kuulostaa Upinniemi kivalta näin lapsiperheen silmissä, mutta asuuko siellä lapsiperheitä vai millaista porukkaa? Tutustuuko esim. perheet toisiinsa vai ei? Ei taida Upinniemessä pahemmin olla mitään palveluita, muita kuin tuo päiväkoti. Keskustaan taitaa kuitenkin olla matkaa reilut 10 kilsaa...

        Asumme tällä hetkellä Gesterbyssä, enkä voi sanoa, että olisi kohdannut mitään häiriötekijöitä. Tietysti Siwan kulmilla on viikonlopun aikaan nuorisoa, mutta ei sen kummempia levottomuuksia.

        Täällä on paljon lapsiperheitä, palvelut lähellä ja kerhotoimintaa tms. Olemme juuri rakentamassa omakotitaloa noin viidentoista kilometrin päähän ja voin sanoa, että jään kyllä kaipaamaan tätä sosiaalista ilmapiiriä.

        Upinniemessä ei kauheasti asu lapsiperheitä, mutta vaikea sanoa heidän tilanteestaan sen kummemmin, kun ei henkilökohtaista kokemusta ole.

        Tervetuloa Kirkkonummelle, tämä on ihan mukava paikka asua!


    • ex-upinniemeläinen

      Arvelen, että kyselet siitä asuntoalueesta, joka on Suomenlahden meripuolustusalueella Upinniemessä. Olen juuri muuttanut pois sieltä ja voin kertoa, että sinne vaan, jos tykkää asua porttien takana ja näyttää joka ikinen kerta, kun menee "kotiin" kulkulupaa. Asunto, jossa olimme oli lievästi sanoen surkea: kaapit vanhoja romuja, lattia todella vanhaa muovimattoa, johon jäi kaikki lika kiinni, ja jota siis olisi pitäny juuriharjan kanssa jynssätä, jos olis meinannu pitää sen puhtaana. Keittiö oli pieni luukku, johon juuri ja juuri mahtui ruokapöytä. Tie sinne on todella mutkainen ja ihmiset kaahaa siinä kuin kaistapäät, tekevät vaarallisia ohituksia jne. Ja koska tie oli niin mutkainen, niin vaikka matkana se ei olekaan mitään, niin ajallisesti siihen menee tuhottoman paljon aikaa. palveluja ei ole, kauppaauto siellä kävi kerran päivässä, ongelma oli vain, että se kävi aikaan, jolloin olin vielä töissä, siis todella huonoon aikaan. Siis jos maitoa ei ollut kaapissa, niin sitten olit ilman, koska ei sellaista matkaa Upinniemestä lähimpään kauppaan Kantvikiin tee ihan hetkessä ja pienen ostoksen takia.

      Parasta olivat kuitenkin naapurit: nehän pitää siellä kaiket päivät verhoja kiinni, ja koiraa ulkoiluttaessa alueella pitempään asuneilta kuulin, että siellä todellakin ihmiset kyttää toisiaan, ja se piti todella paikkansa. Voisin kertoa yhtä ja toista, miten meitäkin kytättiin. Ja se naapureiden vaihtuvuus oli todella uskomatonta: joka ikinen kuukausi siellä näkyi muuttoautoja, ja ihmiset todellakin tuli ja meni. Lisäksi tämä armeijan "infokanava" oli siis melkoinen valituskanava. Siis uskomatonta, että ihmiset kehtasivat vaittaa siellä naapuruidensa tekemisistä sen sijaan, että olisivat reilusti tulleet jostain puhumaan, jos jokin kerran kyrsi niin pahasti. Niin nurkkakuntaista porukkaa en ole tavannut sitten lapsuusvuosien, jolloin asuin pienessä kunnassa kaukana pohjoisessa.

      Siis todella rauhallista se seutua on, armeijan tykit jylisi välistä yötä päivää, puhumattakaan välillä olevista "harjoituksista" jossa ihan tuntemattomia jätkiä juoksi lenkkipolun varrella niin, että sai koko ajan pelätä, koska siellä käydään päälle. Ja pelko ei ole mitään turhaa, kyllähän siellä armeijassa kaikenlaisia huumehörhöjä liikkuu. Minua ainakin välistä pelotti kulkea koiran kanssa siellä, ja yksin en olis kulkenut siellä olleskaan pimeällä. Nyt olen onnellisesti muuttanut pois ja ensimmäisenä luovutin kulkulupani poies, en ikinä toivottavasti näe sitä paikkaa. Joten tervemenoa sinne vaan, jos todellakin haluat tehdä elämästäsi kurjan. Helpostihan sieltä saa asunnon, koska kukaan ei viihdy siellä pitempään, jos et todellakaan muualta löydä paikkaa.

      • muuttamassa

        Olemmekin perheenä miettineet, ettemme muuta Upinniemen alueelle, mutta kiva kuulla erilaisia mielipiteitä. Kun itsellä ei ole vielä mitään käsitystä niin Upinniemestä kuin Kirkkonummestakaan. Palvelujen ääreen yritämme päästä Kirkkonummella, joten en usko, että meijän perhe pääsee "nauttimaan" kulkuluvan" käyttämisestä Upinniemeen.


      • Umppari

        Mihinköhän luulit muuttaneesi kun muutit Upinniemeen? Mielenkiintoista kuulla "huumehörhöistä" jotka luuraavat pensaissa.Mitäköhän itse käytät kun olet kuullut tykkien jylisevän yötä päivää ja luulet naapureiden tarkkailevan sinua?


      • jape

        Kyllä on kurjaa. Kirjoituksesi vaikuttaa sellaisen ihmisen tekemältä, joka ei ole mihinkään tyytyväinen. Jos muuttaa sotilasalueelle, niin onko sen nyt niin kummallista, jos pitää portilla näyttää kulkulupa?

        Asunnot voivat olla juuri niin huonoja kuin kuvailet, mutta uskoisin että vuokrakaan ei ole hirvittävän iso.

        Tuohon naapureiden kyttäämiseen on paha ottaa kantaa, joistakin ihmisistä nyt vaan tuntuu siltä että kaikki kyttäävät juuri häntä. Asia ratkeaa sillä, että muutat paikkaan missä ei samalla neliökilometrillä ole muita ihmisiä. Eipähän tuntuisi siltä, että taas ne muut kyttäävät minua.

        Ihanko ne pitivät harjoituksia siellä sotilasalueella? Ja ihan sinulle ilmoittamatta. Tuntemattomia ihmisiä juoksenteli lenkkipoluilla vastaan ollen juuri käymäisillään sinuun käsiksi? Mihin on tämä maailma mennyt, kun sotilasalueella harjoitellaan?

        Onpa hyvä että pääsit sieltä pois. Ole onnellinen uudessa asuinpaikassasi (jos se nyt on edes mahdollista).


      • jippe

        No niinpä niin...ja huomenna lisää!Minkähänlaisia "huumehörhöjä" sitä siviililenkkipoluilla oikein yön hämärissä liikkuu.Kannattaa käydä lenkkeilemässä TURVALLISESTI vaikkapa Espoon Matinkylässä!


      • SUVARU

        Oletkohan todella asunut Upinniemessä? Olen asunut täällä jo yli 20 vuotta ja yhtään hörhöä ei ole lenkkipolulla tullut vastaan, vai olisitkohan sinä joskus tullut. Niin tyypillinen kusiaivo on mustamaalannut koko asujaimiston. Saitko lopputilin kun et sopeutunut joukkoon?
        Palveluja ei todellakaan ole sanottavsti, mutta kauppa-auto käy 5 päivänä viikossa aina iltaisin klo 17.00 jälkeen. Sinulla on varmaan jotain vikaa päässä ja hyvin todennäköisti et viidy missään, aina on joku sinua kyttäämässä ja puhumassa paskaa selkäsi takana. Muuta Lappiin ja mahdollisimman kauas korpeen ettei tarvitse kärsiä muista ihmisistä.
        Upinniemi on hyvä paikka asua ja olla!


      • Auoppilas

        Varusmies ei saa Upinniemessä liikkua siviilialueilla - toisin sanoen varusmiehiä ei ilman todella pätevää syytä (omana palvelusaikanani en ollut yhtään) päästetä asutusalueelle. Harjoitusmaastoihinkin kuljetaan "kiertämällä", oikaisemalla pääsisi puolta lyhyemmän matkan, siviilien asuntoalueen kiertämällä matka tuplaantuu.

        Omana aikana huutoa tuli jos erehtyi astumaan tieltä asutusalueen puoleiselle pientareelle - liikkumiskieltoa valvotaan hyvinkin tarkasti. Ja huumehörhöistä - eräs alokaskauden tupakaveri oli siirtänyt hajonneesta alkuperäispakkauksesta vaalean urheilujuomajauheen minigrip-pussiin - sepä putosi taskusta päivän mittaan ja herätti huomiota: koko komppania suljettiin ja paikalla pörräsi useampi poliisi ja huumekoira.

        Jos itse pitäisi päättää muuttaisinko Upinniemeen, vastaisin myöntävästi - sen turvallisempaa, idyllisempää ja nätimpää paikkaa on vaikea löytää.


    • is best

      Suosittelen todellakin muuttamista kirkkonummelle. itse asuin siellä 23 vuotta.siitä kun synnyin ja siihen kun täytin 23. nyt olen opiskellut kohta vuoden vaasassa, mutta toivon muuttavani kirkkonummelle taas kun valmistun. melkeen kaikki kaveritkin ovat muuttamassa takas kirkkonmmelle sen jälkeen kun on opiskellut valmiiksi.=) itse asuin heikkilässa ja gesterbyssä. Heikkilää tai jolbytä voin todella suositella. itse ainakin viihdyin todella hyvin =) Ja gesterby ei todellakaan ole yhtään niin "pelottava" paikka kun se oli ehkä 15 vuotta sitten. huono maine on vain jäännyt vaikkakin on ihan ok paikka asua.

    • tietää

      lisää paikasta.
      Vieläkö joku lukee tätä ketju?
      Mahdollisesti olen muuttamassa alueelle, upeat maastot.

      • öbisläinen

        Olen asunut perheeni kanssa Upinniemessä yli 20 vuotta. Paikka on hyvä lapsiperheille; lapsilla kavereita, koulu ja päiväkoti lähellä, ilmainen uimahalli/kuntosali ja sotilaskoti päiväkahveja varten. Mahtava marja- ja kalastusalue, siisti uimaranta kauniit maisemat meren äärellä. Naapureista pelkkiä hyviä kokemuksia: yhteisiä pihatalkoita ja rupatteluhetkiä jne. Turvallinen paikka asua. Miinuksia kaupan puuttuminen, mutta sotilaskodista ja kauppa-autosta saa ostettua jotakin. Linja-autokin kulkee Kirkkonummelle melko lyhyin väliajoin. Kirjastoauto palvelee muutaman kerran viikossa. Merikappelissa (eli kirkossa) kokoontuu perhekerho. Varuskuntakerholle kokoontuvat puolestaan aikuiset kaljalasin äärelle. ;)


      • mahiksia?
        öbisläinen kirjoitti:

        Olen asunut perheeni kanssa Upinniemessä yli 20 vuotta. Paikka on hyvä lapsiperheille; lapsilla kavereita, koulu ja päiväkoti lähellä, ilmainen uimahalli/kuntosali ja sotilaskoti päiväkahveja varten. Mahtava marja- ja kalastusalue, siisti uimaranta kauniit maisemat meren äärellä. Naapureista pelkkiä hyviä kokemuksia: yhteisiä pihatalkoita ja rupatteluhetkiä jne. Turvallinen paikka asua. Miinuksia kaupan puuttuminen, mutta sotilaskodista ja kauppa-autosta saa ostettua jotakin. Linja-autokin kulkee Kirkkonummelle melko lyhyin väliajoin. Kirjastoauto palvelee muutaman kerran viikossa. Merikappelissa (eli kirkossa) kokoontuu perhekerho. Varuskuntakerholle kokoontuvat puolestaan aikuiset kaljalasin äärelle. ;)

        ELi mitähän kautta sieltä ylipäänsä asuntoa haetaan ja pystyykö kesäajaksi hakemaan?


      • öbisläinen
        mahiksia? kirjoitti:

        ELi mitähän kautta sieltä ylipäänsä asuntoa haetaan ja pystyykö kesäajaksi hakemaan?

        Tietääkseni Kruunuasunnot ja sieltä isännöitsijä Markku Strömmer ainakin hoitaa osan Upinniemen talojen isännöinnistä.


      • öbissivis
        öbisläinen kirjoitti:

        Tietääkseni Kruunuasunnot ja sieltä isännöitsijä Markku Strömmer ainakin hoitaa osan Upinniemen talojen isännöinnistä.

        Olen asunut siviilinä Upinniemessä kohta kaksi vuotta, vaihdan juuri isompaan kämppään alueella. Huumehörhöjä olen nähnyt K-nummen linja-autoasemalla, jos sielläkään...
        ihmiset kivoja, tää on idylli, welcome kivat ihmiset, hyvä kun se tämän ketjun hallunisoija sai kodin muualta, toivottavasti myös lääkityksen kohdalleen...


    • Nimetön

      Äitini on asunut upinniemessä kohta vuoden ja olen itsekkin ajatellut sinne muuttoa. Upinniemessä maksat kaksiosta saman verran kuin espoossa yksiöstä. Ehkä kulkuluvan näyttäminen joka kerta jotain pännii, mutta sehän on turvallisuus kysymys.

      Sotkuhan on puoli yhdeksään auki (?) ja sieltä saa kyllä salaatteja, leivoksia, täytetyjä sämpylöitä mielettömän edulliseen hintaan. Ei tarvitse nälkää nähdä ja pikku purtavan takia keskustaan asti mennä. Upinniemi-helsinki kortti maksaa 115e kuussa, mutta se tulee laskemaan koska ihmiset ovat napisseet (hyvä hyvä!) ja se tullaan laittamaan seutuun. Helsinkiin pääsee tunnissa, ja voit jäädä kyydistä vaikka espoossa Ison Omenan kohdalla, jos shoppailemaan haluaa. Samalla kortilal myös kirkkonumen keskustaan prismaan asioimaan jos ei joka kerta halua omaa autoa rasittaa.

    • Sotilasammattihenkilö

      Olen muuttamassa työn takia Upinniemeen. Itse tietenkin saan kulkuluvan, mutta mitenkäs avovaimo joka opiskelee vielä toisella paikkakunnalla ja on siellä kirjoilla? Pitääkö kulkulupa anoa heille joka kerta erikseen vai onko olemassa "pysyviä" kulkulupia?

      Ja kuinka läheisille sukulaisille niitä lupia irtoaa, vanhemmat, sisarukset?

      Entä kaverit, onko heidän kylässä käyminen mahdollista?

      Kuinka kauan luvan myöntämiseen menee? Kuka luvan antaa?

      ...
      ..
      .

    • siis minä

      On todella USKOMATONTA että täällä on joku voinut tiivistää täällä asumisen onnea niin hyvin,
      . Kuvaa todella mitä on asustaa kun on kunniassassa isän maa, uskonto ja kyttääminen vuosia voimassa... jippiii

      • siviili

        siis parempaa paikkaa asua ei varmaan uudeltamaalta löydy. ala-aste alueella päiväkoti alueella ja kioski ja baari löytyy myös ja tosi edullinen sotkusta puhumattakaan ja ilmainen uimahalli löytyy myös. liikennettä juuri laisinkaan penskat saa aivan huoletta olla myös keskenään pihalla. asumisessa en ite muutaman vuojen sisällä ole hoksannu asuneensa sotilas alueella muusta ku portista siis harjoituksista ja muustakaan sotilaalisesta toiminnasta ei asutus alueella näy merkkiäkään. täällä on todella hyvä asua tervetuloa tänne vaan kuka haluaa irtautua joka päivä pääkaupunki seudun hulinasta


      • kauan asunut
        siviili kirjoitti:

        siis parempaa paikkaa asua ei varmaan uudeltamaalta löydy. ala-aste alueella päiväkoti alueella ja kioski ja baari löytyy myös ja tosi edullinen sotkusta puhumattakaan ja ilmainen uimahalli löytyy myös. liikennettä juuri laisinkaan penskat saa aivan huoletta olla myös keskenään pihalla. asumisessa en ite muutaman vuojen sisällä ole hoksannu asuneensa sotilas alueella muusta ku portista siis harjoituksista ja muustakaan sotilaalisesta toiminnasta ei asutus alueella näy merkkiäkään. täällä on todella hyvä asua tervetuloa tänne vaan kuka haluaa irtautua joka päivä pääkaupunki seudun hulinasta

        On hienoa, että Upinniemi on voimissaan ja täällä olevat viihtyvät. Tänne tulo taisi vain Rantatien "remontin" jälkeen hiukkasen hankaloitua joten asunnot lienevät kortilla. Ainoa asia joka siviiliä voisi kummaksuttaa onkin ammunta , jota kuuluu silloin tällöin niityiltämme......


      • eiupinniemeen
        kauan asunut kirjoitti:

        On hienoa, että Upinniemi on voimissaan ja täällä olevat viihtyvät. Tänne tulo taisi vain Rantatien "remontin" jälkeen hiukkasen hankaloitua joten asunnot lienevät kortilla. Ainoa asia joka siviiliä voisi kummaksuttaa onkin ammunta , jota kuuluu silloin tällöin niityiltämme......

        Kirkkonummi < Espoo


    • 3+2

      Ei Gesterpyyssä ole välttämättä levotonta. Ite asun Hopearinteellä ja meidän talossa ei häiriköt kauaa ole asuneet. Pihan toisella puolella on päivähoitopaikka ja parkkipaikan vieressä on toinen. Siisti ja asiallisen kokoinen koirapuisto on kivenheiton päässä. Naapurit on mukavia ja ystävällisiä. Pihapiirissä on 4 kerrostaloa jotka muodostaa sisäpihan jossa on puita ja lastenleikki alue, usein tuo piha onkin täynnä lapsia. Siwa on ihan lähellä ja keskustakin vain 2.5km päässä. Musta oikein hyvä paikka asua. Tosin en kyllä Gesterbyntielle meistä siWalle päin muuttaisi.. vaikka se tuossa vieressä onkin, niin tuntuu olevan ihan eri maailma, niissä taloissa on levottoman oloista väkeä.

      • karjaa on makee

        -ja jos voi valita kannattaa muuttaa johonkin kivaan paikkaan eika kirkkonummelle. sehan tietenkin riippuu mihin on tottunut mutta eipa kirkkonummi mikaan makee paikka ole. venemiehille kiva kun vesi lahella mutta mitaan eriskummallista hauskaa ei kyseisessa paikassa ole. maahanmuuttajia ei ole paljon, se ehka syyna tanapaivana muuttaa kirkkonummelle. Kirkkonummen keskustassa on todella huonosti kayttaytyvia kakaroita ja nuorisoa mihin tormaa jatkuvasti. sellaista menoa ei nae lannemmaksi kun mennaan 51sta. kirkkonummen rautatieaseman tunneli on yksi murheenkryyni. vahan valia hakataan ihmisia, vaan varoitukseksi. muutenkin tunneli ja hissi haisee vanhalta kuselta. nain ei esimerkiksi karjaalla. kaykaa vertailemassa paikkoja niin naette itse. mutta jos muualla kay toissa ja vain asuu kirkkonummen haja-asutus alueella niin paikka ihan ok. Mutta miksi ei muutaa suoraan siuntioon, inkooseen, karjaalle tai vantaan ylapuolelle niinkuin esim nurmijarvi ja rajamaki. hinnat edullisemmat ja maastot ja virikkeet mahtavat eteenkin viimeksi mainitussa. ihmiset jotka puolustavat kiihkomielisesti asioita voivat olla tyytyvaisia omalla kohdallaan mutta ei halua nahda asioita kokonaisuudessaan, niin tietenkin aina. ja jos on muuttanut espoon suvelasta / espoon keskuksesta yms niin onhan kirkkonummi tosihyva paikka niihin verrattuna. se aina riippuu mihin on tottunut. Hyvia jatkoja teille kuitenkin mihin muutattekin.
        koneessani ei skandeja joten siksi ulkoasu hassu


    • täältä pois

      Asuminen täällä Upinniemessä tullut vuosien saatossa aika raskaaksi ja poismuutto mielessä:Palvelut tyystin loppunut,ei kauppaa ja K-autokin lopettanut,liikkumiseen lähiympäristössä tullut huomattavia rajoituksia,lasten koulu jatkuvan lakkautusuhan alla, asiamiesposti/baari/kioski lakkautunut KRUUNUASUNNOT nostanut huimasti vuokria (n.70m2=700-800e/kk), Kruunusaunnot huolehtii tosi vähättelevästi asukkaistaan esim nyt TV.t pimeänä useasta kerrostalosta lähes viikon kun ei välitetä asukkaistaan ongelman ollessa vain niin pieni (ongelma on tosi iso kun se kohdalle sattuu),viime kesä ilman parveketta kun KRUUNUASUNNOT hoiti asiat niin että 2-3 miestyöpäivää vaativa parvekeremontti piti parvekkeet pois käytöstä koko kesän(yli 2kk) eikä tietenkää mitään vuokrahyvitystä ja kaikkeen muuhunkin asukastoiveeseen isännöitsijä suhtautuu hävyttömän vähättelevästi.
      Joten tervetuloa vaan kohta vapautuvaan huoneistoon!

    • Öpis_

      Lapsuuden kesiä tuli vietettyä Upinniemessä 70-80 luvuilla, kun isovanhempani pitivät siellä kauppaa (oli siinä baarin vieressä). Mukavia muistoja jäi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2710
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1738
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1211
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      49
      932
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      816
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe