Valikko
Etsi

Kestine

Hei! Onko täällä ketään, joka käyttää oireisiinsa kestineä? Onko ollut minkäänlaisia haittavaikutuksia?

Mä olen nyt ehkä parisen viikkoa ottanut kestineä kaksi tablettia päivässä, ja allergia-oireita en edes huomaa, lukuunottamatta aamu aivastelua ja lievää tukkoisuutta! Todellakin on siis tehonnut minulla erinomaisesti!!

Mutta.. Olo on kuitenkin vähän unelias tai heikko.

Ruokaa ei tee mieli ollenkaan, vaikka nälkä olisikin. Voisin olla syömättä vaikka koko päivän!

Edes herkkuja ei tee mieli, vaikka yleensä rakastan mm. suklaata, sipsejä jne.

Toisinaan on jopa hieman kuvottava tai muuten huono olo. Vireystaso on mielestäni ihan kohtalainen, mutta tuo heikotus välillä ärsyttää.

Onko muilla ollut mitään tuommoista, vai johtuuko vaan yleisestä kevät väsymyksestä ?!

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


minäkin syön kestineä. nyt, kun siitepöly ei ole ollut vielä niin kovin pahana, syön yhden päivässä. Mulla ei ole tullut ainakaan merkittävää väsymystä / syömättömyyttä yms. Eikös itse siitepölykin jonkin verran väsytä?

Olen siis ollut tyytyväinen kestineen, tätä ennen söin zyrteciä, joka kyllä väsytti, eikä edes ollut yhtä tehokasta. Mutta, jokaisellehan eri lääkkeet vaikuttavat eri tavalla.

Ilmianna
Jaa

syöty 2 vuotta kestineä käytännössä yhteen putkeen 1 tabu päivässä nokkosihottumaan... Eipä tosta ole mitään huomattavia haittavaikutuksia tullut.

Ja se ruokahalu kasvaa syödessä ;).

Ilmianna
Jaa

Kestine ei kyllä aiheuta mitään heikkoutta tmv. Tauti sinänsä eli allergia voi väsyttää.

Ilmianna
Jaa

Mä syön kestine lyo 20 mg yhden tabletin päivässä. En tiedä väsyttääkö se vai joku muu, mutta olen ollut hieman väsyneempi kuin yleensä. Mutta ruokahalu on tallella ja myös herkut maistuu!

Mutta tehokas lääke!

Ilmianna
Jaa

Kyllä se vähän jeesaa. Esim. tänään syöny aamulla ja iltapäivällä kestinen ja kauheet oireet ku menee ulos.

Ilmianna
Jaa

olen itse pitänyt Kestinestä tosi paljon. Nenä ei vuoda ollenkaan eikä silmät kirvele. Haittavaikutuksia en ole ainakaan huomannut, ainakaan kesällä kun saa nukkua pitkään. Hengitys hankaloituu jos oikein pöheikössä joutuu kävelemään, mutta vähemmän kuin ilman lääkettä.

Ilmianna
Jaa

omalla kohdalla homma toimii niin kauan kuin voi tyytyä yhteen nappiin päivässä. tällä viikolla oireet on kuitenkin olleet sitä luokkaa, että koitin muutaman päivän ottaa kahta per päivä. tulos: omituista huimausta ja päänsärkyä, jotka lakkasivat heti, kun pudotin toisen tabun pois. muuten olen kyllä tykännyt Zyrteciä enemmän, ei ole koko ajan sellainen juuri horroksesta havahtuneen olo..

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

..lähdin googlaamaan Kestinen haittavaikutuksista; minulla haittavaikutukset ovat

ehkä "dramaattisimmat" mitä olen kokenut muissa lääkeaineissa.

Eli jos otan yhden(kään, ensimmäisen) tabletin, nukun helposti vuorokauden putkeen.

Ja en yhtään liioittele. Tosissaan saa taistella, että pysyy hereillä yhtään.

Tiedoksi muillekin. En uskaltaisi esim. lähteä ajamaan autolla.

Ilmianna
Jaa

Kuten kaikki lääkkeet, myös Kestine voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä

saa.

Hyvin harvinaisia (esiintyy alle 1 potilaalla 10 000:sta) haittavaikutuksia ovat olleet

sydämentykytys, sydämen tiheälyöntisyys, suun kuivuminen, ylävatsavaivat, vatsakivut,

pahoinvointi, oksentelu, voimattomuus, turvotus, uneliaisuus, päänsärky, huimaus, tuntohäiriöt,

unettomuus, hermostuneisuus, kuukautishäiriöt ja ihottumat.

Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, tai

kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärille tai apteekkiin.

Minulla Kestine auttaa todella hyvin, kokeillut olen zyrteciä, loratadinia, histeciä ja jotain muuta, niistä ei ollut yhtään apua.

Minulla on laukussa myös Kestine Lyo'a, jos satun saamaan pahan kohtauksen tai jos olen unohtanut ottaa aamulla.

Tuossa pakkausselosteen haittavaikutuksissa luki unettomuus, joten uneliaisuus ei siis välttämättä johdu siitä!

Ilmianna
Jaa

Itse käytin siitepölyallergian aiheuttamiin oireisiin ensin Heinixiä (n.kuukauden ajan). Sitten vaihdoin Kestineen, jota olen nyt käyttänyt pari viikkoa. Aluksi käytin yhden tabletin päivässä, mutta muutaman päivän ajan olen nyt ottanut kaksi tablettia päivässä. Silti tuntuu, ettei lääke auta. Nenä vuotaa ihan kamalasti, välillä on tukkoinen olo, lisäksi silmiä ja kurkkua kutittaa. Kai mä vielä vähän aikaa käytän Kestineä, ja jos ei ala auttamaan enempää, kokeilen varmaankin jotain toista lääkettä, tai haen lääkäriltä reseptin johonkin vahvempaan lääkkeeseen. Ärsyttää, koskaan ennen ei ole ollut näin rajuja oireita...

Ilmianna
Jaa

yhdessä tapauksessa sienilääke yhtä aikaa kestinen kanssa otettaessa aiheutti sen että kestinen määrä veressä nouisi satakertaisesti

Ilmianna
Jaa

Älkää hyvät ihmiset väittäkö, että omat kokemuksenne Kestinestä tai mistä tahansa muusta lääkkeestä olisivat koko totuus. Jos jotkut ovat kokeneen sivuvaikutuksia, ovat ne yhtä totta, kuin jonkun muun hyvät kokemukset. Uneliaisuus kuuluu haittavaikutuksiin ja Suomen väestö on jo siksi suuri, että Kestinen käyttäjiä ja haittavaikutuksien kokevia varmasti löytyy. Tälle foorumillehan kirjoittavat nimenomaan käyttäjät.

Omat kokemukseni ovat nimenomaan suun kuivuminen ja uneliaisuus. Yksi syy vosi olla se, että mitään allergiaan viittaavaa ei testeissä löydy mutta oireet ovat kuitenkin allergiset. Pelkkää luulottelua mutta veikkaan, että juuri em. seikkojen takia reaktiovaste lääkkeeseen on voimakaampi, kuin ihmisillä joilla on todettu allerginen immuunivaste. No, joka tapauksessa käytän tarvittaessa ja koetan kestää sivuvaikutuksia. Kevät menee nopeasti ja sitten helpottaa.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu