Keventäminen...

Anzku

Moi
Onko ravatessa pakko keventää??... ku en osaa keventää ja miten sen oppis??? ja onko pakko laukata ku sitäkään en uskalla..

7

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heppahullu

      ...ei oo pakko keventää,mutta siinä vaan pomppii enemmän jos ei kevennä.Keventäminen on ihan helppoo nouse satulasta vähän ylös hepan joka toisella askeleella.Ja ei oo pakko laukatakkaan jos ei haluu, ei ketään voi pakottaa... ONNEE YRITYKSELLE!!

      • tiin@

        sanoisin tuohon että mene yksituistunnille vaikka ne maksaakin enemmän mutta silloin saat opettajan "keskittymään pelkästään suhun" mutta kuten sanottu se on tosi helppoa!!!=)


    • ope

      moips ravissa ei ole tosiaankaan pakko keventää mutta jos keventää niin satulassa on selvästi mukavempi olla.
      kevennys on todella helppoa esim kun ratsastat kentällä niin aina kun hevosen uloimmainen etu jalka nousee ilmaan niin samalla sinä nouset satulasta kevennys asentoon niin jatkat aina vällillä tarkistat hevosen ulko jalasta oletko viellä kevennys rytmissä jos et ole niin menet harjoitusraviin ja aloitat kevennyksen taas uudelleen. ajan myötä kevennys rytmi jää päähäsi eikä sinun tarvitse katsoa hevosen jalkaa aina välillä vaan tunnet sen liikkeistä onko rytmi väärä.

      laukata ei ole pakko mutta se kannattaa edes kokeilla koska se on ratsastuksen kohokohta. se on uskomattoman kivaa.
      minä putosin kerran laukassa hevosen selästä enkä meinannut enää laukata lopetin harrastukseni melkein siihen mutta jostain sain vuoden tauon jälkeen uutta puhtia ja vuokrasin hepan päiväksi ja laukkasin oikein antaumuksella silloin tajusin että laukkaamista on turha pelätä. tietty laukkaamiseen ja yleensäkin ratsastamiseen liittyy monia riskejä mutta niin liittyy riskejä myös esim jääkiekkoon. luisteluun. lasketteluun.koripalloo.taitovoimisteluun ja muihin harrastuksiin. eli suosittelen että menet hevosen selkään vaan ja harjoittelet ensin kevennyksen ja sitten laukkaat ensin se voi pomputtaa sinua vaikka kuinka paljon mutta ajan myötä opit myös istumaan syvälle satulaan etkä enää pompi jos sinulla on viellä muita kysymyksiä niin mailaa mulle osoitteeseen [email protected] onnea ja menestysta =)

      • tiku

        Tohon äskeseen vielä lisäisin, et jos tuntuu hankalalta kahtoo, et millon sen hevosen ulommainen jalka on ilmassa, ni kannattaa tehä voltti. Siinä näkee parhaiten, miten ne hevosen jalat menee... Ja vielä ku siinä voltissa katot sisimmäistä jalkaa, et millon se on maassa ja sillon kevennät... Toki ei oo ihan alussa pakko niitä jalkoja katella, kunhan vaan kevennät joka toisella... Alat vaan sit vähän myöhemmin, ku osaat jo keventää, ni kahtomaan niitä jalkoja... Tosin jotkut hepat saattaa olla herkkiä tän suhteen, ja voi olla, et niillä täytyy keventää "oikeen" (eli sillon ku sisimmäinen jalka on maassa), mut tällasella hepalla ei sit kannata alotella kevennysharjotuksia. Mut onnee vaan yritykselle! Meilläki oli kerran koulus liikuntatunnilla ratsastusta ja yks n. 27 vuotias mies oppi heti ensimmäisellä kerralla keventämään, eikä se ollu sitä ennen ratsastanu kertaakaan! Et jos tollanen "ukko" oppii keventämään, ni oon aivan varma et nii säkin!=)


      • Niksu

        Ratsastin vuoden yhdellä tallilla eikä siellä opetettu kertaakaan laukkaamaan.Siellä oli myös koko ajan taluttaja!


    • Huli84

      Keventäminen ei ole pakollista (mm. kouluradalla kevennetään melkoisen harvoin, vaikka paljon ravataankin). Se on kuitenkin varsinkin verryttelyssä paljon mukavampaa sekä hevoselle että ratsastajalle.

      Keventämään minä opin aikoinani niin, että vieressä juoski taluttaja, joka hoki hevosen tahdissa ylös-ylös-ylös... Siis hän katsoi hevosen jalkoja puolestani. Tuolloin sai aika helposti kiinni rytmistä ja keventämisen oppiminen kävi helpommin.

      Jos sinua pelottaa laukata kannattaa siitä kertoa opettajalle, jotta hän voi antaa sinulle rauhallisen hevosen. Lisäksi voit pyytää taluttajaa viereesi, jottei hevonen varmasti "poistu paikalta". Jos et uskalla vielä laukata niin kyllä se aika tulee, kun nostat ensimmäisen kerran laukan.

    • Vieras76

      Mäkää en osaa keventää tai usklla laukata ;_; Meidän tallilla ope päättää hepan/ponin jolla menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe