Partnerin tyyppiviat?

Partner

Olen ostamassa Partneria ja olisin kiinnostunut tietämään mitä vikoja kyseisissä autoissa esiintyy? Tarjolla olisi tollainen vuoden -99 1.4 bensakoneella varustettu menopeli. Autolla on ajettu 156 tkm. Mikä olisi sopiva hinta kyseiselle vehkeelle? Paljonko kyseisellä autolla ajaa? Kuinka usein jakohihna pitää vaihtaa?

8

4633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raikka

      ei voine välttämättä pitää, mutta ilmenee aika usein...Automaan huolto ja sen toimivuus ynnä huoltosopimuksen tulkinta.

      Meitillä on Partner 2.0 HDI mallia -01.
      Muuten olemma siihen varsin tyytyväisiä olleet, paitsi yllämainittu asia on erityisesti rouvaa ottanut syömmestä.
      En ole vielä ainakaan törmännyt mihinkään varsinaiseen tyyppivikaan, toki kaksi kertaa olen tänä aikana joutunut hinauttamaan korjaamolle. Eka oli, kun kampuran päästä laukes tuo kiilahihnapyörä kalkattamaan omiaan. Eipä sitä sillä metelillä juuri uskaltanut ajella, oisivat vielä lätkäiseet syytteen melusaasteesta... Toisen kerran hinuutin tuossa juuri ennen viime Joulua, kun polttoainepumppu (siis siirtopumppu tankilta) keksi muuta tekemistä.

      Kaiken kaikkiaan tilava ja kiva ajettava.
      Laadusta nillä kilometreillä (70 000) on vielä turha lähteä höpöttämään.

      Hintapolitiikka on helppo selvittää, selaat vähän noita autoliikkeitten kotisivuja keltaista pörssiä, niin saat haarukan selville. Paljon niitä ei siellä kuitenkaan ole tarjolla.
      Kertonee sekin kai jotain autosta...

      t. R

      • Lars

        juu saattaa tuon pirssin harvinaisuuteen suomen maassa liittyä tuo toimitusaika!

        Pösöä saat odottaa puolivuotta kun taas Fiat ja Citroen tajoavat saman auton samantien alle!


      • oppii
        Lars kirjoitti:

        juu saattaa tuon pirssin harvinaisuuteen suomen maassa liittyä tuo toimitusaika!

        Pösöä saat odottaa puolivuotta kun taas Fiat ja Citroen tajoavat saman auton samantien alle!

        Onko Fiatillakin sama kuin Partner ja Berlingo,minä luulin että vain Citroenilla(Berlingo) ja Peugeotilla(Partner) on tätä samaa mallia


    • akseli

      Minulla on Partner 1.9D vm-00, ajettu n. 70 tkm eikä mitään mainittavia ongelmia. Ainoa mikä tulee mieleen on vaihdevivuston ikävä resonanssi-sirinä tietyillä kierrosluvuilla, se pitää seuraavassa huollossa hoitaa poies.

    • petteri

      ostin pari viikkoa sitten 1.4 -99 Berlingon, ajettu 84 tkm. siisti kuin mikä, Pellin alla koteloiden saumoissa vähän kukkaa, kuten kai kaikissa (se ruoste varmaan asennetaan jo tehtaalla) pohja kuin uusi. tuli maksettua 8200, väitän saaneeni tosi halavalla. Itse asun Savossa, mutta hain vehkeen etelä-suomesta, tuntuu olevan sielläpäin kaikki halpaa...

      Tykkään kuin hullu puurosta, kestävyydestä en luonnollisestikaan paljon vielä kommentoi. Jakohihna on käsittääkseni 100000 km välillä.

    • tiri

      Mittarissa nyt mulla ajettuna 140.000. Vikoja tähän mennessä:
      - öljypohjan vuotoa korjailtiin pari kertaa takuuna
      - ohjaustehostimen venttiilimötikkä heitti öljyt ulos pakkasella. Korjailtiin osaksi takuuna.
      - laturin hihnan rullista alkoi joku ulisemaan, korjattiin takuuna
      - takalasi hajosi pakkasella. Oli jo takuuaika ohi.
      - Takajarru on liian ärhäkkä sateen jälkeen. Korjaantuu käyttämällä tarvikehihnoja. Ongelman syynä on se, että Pösön alkuperäiset hihnat ruostuttavat jarrurumpua. Takuuna vaihdetiin kerran hihnat, ei auttanut. Pösön hihnasta irtosi kesällä erään sateen jälkeen kitkamateriaali ja jumitti koko takarenkaan. Piti hinata pajalle. Mutta nyt siis toimii.
      - Laturin hihna on alkanut parina talvena pykimään kovilla pakkasilla. Syynä on se, että hihna tekee yli 180 asteen mutkan hihan selän suuntaan liian pienen kiristinrullan kohdalla. Kiristinsysteemi on tietääkseni parempi uudemmissa vuosimalleissa.
      - kojelauta irtoilee ylhäältä kiinitysliimauksestaan ja alkaa narista. Olen kiinnitellyt parin vuoden välein uudestaan polyuretaanilla.
      - Laturi antoi jännitepiikkejä jonnekin 60.000 km:n lukemaan saakka, minkä vuoksi lamppuja joutui vaihtelemaan tiuhaan. Vika korjaantui itsestään.
      - Etujarrut tuppaavat laahaamaan kylmillä ilmoilla. Edellyttävät pientä puhdistelua syksyisin renkaan vaihdon yhteydessä.

      - Vesipumpusta irtosi siipipyörä akselilta moottoritiellä n. 130.000 km:n kohdalla. Keitti nesteet, mutta ei onneksi mennyt kantta. Syy: muovinen siipipyörä stanssattu kehnosti metalliakselille. Nyt pumppuna on metallisiipinen tarvikepumppu, joka toivottavasti kestää paremmin.

      Lisäksi on ollut normaalista kulumisesta johtuvia vikoja, joista ei sen enempää. Aion pitää autoa edelleenkin vielä monta vuotta. Ruostetta ei ole ilmaantunut, suojautin vuoden vanhana.

    • Obelixxx

      Ihan hyvä vekotin . Vikoja on ollut seuraavat :
      Takuuna bensatankin uimurin vaihto , ei näyttäny täyttä tankkia . Toinen vika takapyörän jarrusta pinta irti ja pyörä jumii = hinaus korjaamolle .
      Ei muita vikoja . Tyytyväinen !

      • Anonyymi

        Kovasti vähän ollut vikoja vuoden 2004 jälkeen, siksi laitankin tähän oman 2013 mallisen Partnerin Hdi 1,6 viat 258 t km jälkeen, elikä mitä meillä on ollut. Muutama polttimo palanut, eli ei paha, kun olen käyttänyt vanhoja romuautoista poistettuja polttimoita. Vakavampi vika oli tuo hiukkassuodatin, joka tukkeutui 300 t km paikkeilla, no se vaihdettiin uuteen, sika kallis vaihtotöineen 330 €uroa, sitten hyvin pian sen jälkeen sytty moottorin kuan merkkivalo, vaihdettiin ahtopaineen säädön magneettiventtiili, vaitotöineen 75 €uroo, mutta vikavalo sytty taas muutaman kilometrin jälkeen, no taas luettiin vikakoodeja ja todettiin hukkaporttiventtiilin takertelevan. Tilattiin saksasta uusi osa, joka Pösöllä maksoi n:400 € ja tää saksasta tilattu oli 200 € osa, joka ei koskaan saapunut, ilmeisesti korona sen söi. No ei mitään, tyhjennettiin vikakoodit ja vein auton katsastukseen ja leima tuli kehujen kera, että hyvässä kunnossa on. Vikavalo syttyi taas noin 100 km ajon jälkeen. Koitettiin taas tilata osaa, mutta ei tullut sitäkään ja ei auttanut, kuin ajella vaan, nyt mittarissa 312 t km ja talvella valo sammui neljäksi kuukaudeksi ja syttyi taas maaliskuussa, kun ilmat lämpeni. Muita vikoja ei ole ollut ja auto pelaa muuten niin kuin pitääkin. Tietysti normi huollot tehty n: 10 - 15 t km välein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe