Haaste Kotkan työ- ja elinkeinotoimistolle

Paras_Fiilari

KOTKAN TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTO
toimistonjohtaja Jari Saarinen

Soitin keskiviiikkona 2.12.2009 toimistonne työnhakupalveluun, josta teille toimistonjohtaja Jari Saarinen välitettiin soittopyyntö eiliselle, perjantaille 4.12.2009 koskien alla olevia Haminan kaupungin va perusturvajohtaja Päivi Mattilan 24.3.2009 ja 25.11.2009 lähettämiä sähköpostiviestejä.

Soitin eilen toimistonne hallinnon toimistosihteeri, jolloin sovin vielä lähettäväni alla olevan, teille osoitetun, sähköpostiviestin. Lisäksi pyysin toimistosihteeriänne välittämään teille edelleen soittopyyntöni.

Koska edellä mainitsemastani huolimtta ette vastanneet soittopyyntööni, katson ilman erillistä yhteydenottoa olevani oikeutettu jättämään teitä koskevan haastehakemuksen Kotkan käräjäoikeudelle. Tällöin kysymykseen tullee rikoslain 40 luvun 9 § (12.7.2002/604) Virkavelvollisuuden rikkominen

Jos virkamies virkaansa toimittaessaan tahallaan muulla kuin edellä tässä luvussa säädetyllä tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos hän on syyllistynyt 1 momentissa mainittuun rikokseen rikkomalla jatkuvasti tai olennaisesti virkavelvollisuutensa ja rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.



----Alkuperäinen viesti----
Lähettäjä: [email protected]
Päivämäärä: 04.12.2009 13:16
Vastaanottaja:
Kopio: ,
Aihe: Yhteydenottopyyntö Kotkan työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Jari Saariselle


KOTKAN TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTO?
toimistonjohtaja Jari Saarinen

Viitaten jättämiini soittopyyntöihin pyydän ystävällisesti yhteydenottoanne alla olevien Haminan kaupungin va perusturvajohtaja Päivi Mattilan 24.3.2009 ja 25.11.2009 lähettämien sähköpostiviestien johdosta!

Ystävällisesti
Jukka Sinivaara
rakennusinsinööri AMK. Kotka
puh. 040 850 8674


----Alkuperäinen viesti----
Lähettäjä: [email protected]
Päivämäärä: 25.11.2009 10:44
Vastaanottaja:
Aihe: Vast:Haminan kaupunki mukaan KASTE-hankkeeseen

Hei!

Kyllä vaan olemme menossa mukaan päihde- ja mielenterveyshankkeeseen mikäli Kotka on myös mukana. Asiaa on ollut valmistelemassa mm. sosiaalityön päällikkö Merja Niemelä meiltä ja A-klinikalta Heli Lahtinen. Sinun kannattaa varata Merjalta aika, kun haluat tuoda asiaan omat näkökulmasi. Hankesuunnitelma on siis valmiina työstettynä, mutta toki asiaan liittyvät näkökulmat ovat aina tervetulleita.

Terveisin Päivi Mattila
va. perusturvajohtaja


--- Alkuperäinen viesti ---
Aihe: Vast:Re: Haminan kaupungin va perusturvajohtajalle
Lähetetty: 24.3.2009 16:08
Lähettäjä: Mattila Päivi

Hei!
Kiitos viesteistäsi. Olisi varmaan tärkeintä, että paikalla keskusteluissa olisi toimialueemme asiantuntijat myös eli sosiaalityön päällikkö Merja Niemelä ja va. terveysjohtaja Kirsti Suurhasko. Lähetän tämän materiaalin heille tutustuttavaksi ennakkoon. Sovin tapaamisen,kun saan heidän näkökulmansa ja miten asia linkittyy perusturvan nykyiseen strategiaan.

Terveisin Päivi Mattila, va. perusturvajohtaja

15

989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heh-heh-heh-heh

      Fillari sekoilee taas :D

      • U H.

        mitä jos sullekkaan ei vastata tärkeää asiaa koskeviin kysymyksi? pras villari tekee oikein, välinpitämättömyys virkailijoilla saatava aisoihin!


      • kdhflkjölkc

        muistakaa myös, että perussuomalaiset tai ainakin heidän jehunsa eerola on näissä hankkeissa mukana!


      • Ääliö..
        U H. kirjoitti:

        mitä jos sullekkaan ei vastata tärkeää asiaa koskeviin kysymyksi? pras villari tekee oikein, välinpitämättömyys virkailijoilla saatava aisoihin!

        Tuleeko mieleen että ehkä nämä fillarin haluamat virkamiehet eivät sattumoisin ole paikalla tai ovat työasioiden takia estyneet vstaamaan tämän sekopään posteihin.
        mutta ei se mitään oikeuteen vaan saatanan kusinen idiootti!


    • Paras_Fiilari

      KOUVOLAN HALLINTO-OIKEUDELLE



      Asia Kantelu Kotkan – Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän 20.2.2009 antaman päätöksen poistamiseksi hallintolainkäyttölain (26.7.1996/586) 59 §:n 1. ja 2. kohtien nojalla.


      Kantelija ja prosessiosoite

      Rakennusinsinööri Jukka Tapani Sinivaara (040752-021A)
      Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
      Puh. 040 850 8674
      Sähköposti: [email protected]


      Vaatimukset Kantelu Kotkan – Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän
      päätös on poistettava ja asia palautettava mainitun palvelukeskuksen uu-delleen käsiteltäväksi.

      Toimitan täydennyspyynnöstänne oikeusapupäätöksen kanteluni asiakir-joihin myöhemmin.


      Perustelut
      1. Minulle ei ole annettu tilaisuutta tulla kuulluksi ja päätös loukkaa oikeuttani

      Kantelu Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylä on 20.2.2009 antamallaan päätöksellä yksipuolisesti päättänyt kuntouttavas-ta työtoiminnasta annettuun lakiin (2.3.2001/189) perustuvan asiakas-suhteeni. Palvelukeskus on perustellut asiakassuhteeni päättämistä siten, että asiakkuuteni on jatkunut pitkään, käytettävissä olevat keinot on käy-tetty, eikä muutosta tilanteeseen ole odotettavissa.

      Hallintolain (6.6.2003/434) 46 §:n (Ohjeet oikaisukeinon käyttämisestä) jos päätökseen on ennen valituksen tekemistä vaadittava oikaisua erik-seen säädetyssä oikaisumenettelyssä, ohjeet tällaisen oikaisukeinon käyt-tämisestä on annettava samanaikaisesti päätöksen kanssa. Ohje oikaisu-keinon käyttämisestä on annettava myös silloin, kun erikseen on säädetty hallintopäätöksen saattamisesta viranomaisen käsiteltäväksi muuna kuin muutoksenhakuasiana. Oikaisukeinon käyttämistä koskevien ohjeiden sisällöstä on soveltuvin osin voimassa, mitä 47 ja 49 §:ssä säädetään va-litusosoituksesta. Useista pyynnöistäni huolimatta palvelukeskus Väylä ei antanut minulle tässä lainkohdassa tarkoitettuja ohjeita oikaisukeinon käyttämisestä eikä myöskään tämän lain 47 §:ssä tarkoitettua valitus¬osoi-tusta.

      Edellä mainitsemani perusteella vein 26.2.2009 henkilökohtaisesti Ky-menlaakson poliisilaitoksen Kotkan pääpoliisiaseman rikosilmoitusten
      vastaanottoon tutkintapyynnön, jonka liitteinä oli Kotkan ? Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylän johtaja Pentti Pitkäsen, työ-voimaohjaaja Susanna Byckling-Koskisen ja sosiaalityöntekijä Terttu Hyvättisen allekirjoittama loppuarvio sekä ilmoitus palvelun (asiakkuu-den) päättymisestä. Kymenlaakson poliisilaitoksen rikoskomisario Ilari van der Steen teki asiassa 27.2.2009 "Ei rikosta" - perusteella tutkimatta-jättämispäätöksen 8150/S/982/09, minkä mukaan palvelukeskuksen joh-taja Pentti Pitkänen on 26.2.2009 antanut sähköpostitse poliisille oman selvityksensä. Tässä selvityksessään Pitkänen on ilmoittanut, että asiak-kuus työvoiman palvelukeskuksessa on vapaaehtoista ja se voidaan mo-lemmin puolin päättää joko yksipuolisesti tai yhteisestä sopimuksesta.

      Tyytymättömänä poliisin vastaukseen otin yhteyttä Kotkan oikeusapu-toimistoon, joka antoi 24.3.2009 asiassa oikeusapupäätöksen 1/385/185/2009. Tässä päätöksessä asiaksi on merkitty "Muu tutkinta, 8150/S/982/09" ja vastapuoliksi edellä mainitut Pentti Pitkänen, Susanna Byckling-Koskinen ja Terttu Hyvättinen. Tämä oikeusapupäätös kattaa avustajan toimenpiteinä vain oikeudellisen neuvonnan enintään sadalta tunnilta. Pääasiaa käsittelevä tuomioistuin voi kuitenkin päättää, että oi-keusavun antamista jatketaan, jos siihen on erityisiä syitä. (Oikeusapulaki 5 § 2 mom.).

      Kun oikeusapua ei myönnetä, jos asialla on hakijalle vähäinen merkitys tai jos oikeusavun myöntäminen olisi selvästi tarkoituksetonta tai asian ajaminen olisi oikeuden väärinkäyttämistä, niin edellä mainitussa Kotkan oikeusaputoimiston päätöksessä 24.3.2009 asianumero 1/385/185/2009 katsotaan asialla olevan minulle vähäistä suurempi merkitys. Tämä on ymmärrettävää, koska kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain (2.3.2001/189) 5 §:n (Aktivointisuunnitelman laatiminen) 1 momentin mukaan työvoimatoimisto ja kunta ovat velvolliset laatimaan aktivointisuunnitelman yhteistyössä 3 §:ssä tarkoitetun henkilön kanssa. Aktivointisuunnitelma on uudistettava siihen saakka, kun henkilö täyttää työttömyysturvalain 5 luvun 3 tai 7 §:ssä tarkoitetun työssäoloehdon. (30.12.2002/1293).

      Edellä olevin perustein Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelu-keskus Väylä on vastoin lakia yksipuolisesti päättänyt asiakassuhteeni. Menettely loukkaa oikeuttani ja täyttää rikoslain 40 luvun 7 §:n (12.7.2002/604) tunnusmerkistön virka-aseman väärinkäyttämisestä.

    • Paras_Fiilari

      2. asiaa käsiteltäessä on tapahtunut muu menettelyvirhe, joka on vaikuttanut olennaisesti pää-tökseen;

      Kantelu Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus Väylä on 20.2.2009 antamallaan päätöksellä yksipuolisesti ja lainvastaisesti päät-tänyt kuntouttavasta työtoiminnasta annettuun lakiin (2.3.2001/189) pe-rustuvan asiakassuhteeni. Tämän lain 8 §:n (Suunnitelman sisältö) mu-kaan
      Aktivointisuunnitelmaan merkitään:
      1) henkilön koulutusta ja työuraa koskevat tiedot;
      2) arvio aikaisempien työllistymistä edistävien toimenpiteiden vaikutta-vuudesta;
      3) arvio aikaisempien työnhakusuunnitelmien ja kunnan tekemien hen-kilöä koskevien suunnitelmien toteutumisesta; sekä
      4) toimenpiteet, jotka voivat olla työtarjouksia, työllistymistä edistäviä toimenpiteitä, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja.

      Kouvolan hallinto-okeudessa Kotkan kaupungin kulttuurilautakun-nan 30.9.2008 antamasta päätöksestä § 59 vireille saattamani asian 01164/08/1399 asiakirjoissa on Kotkan opiston rehtori Mika Kem-paksen selvitys, jossa hän kirjoittaa muun muassa, että

      ”Jukka Sinivaara on lähettänyt allekirjoittaneelle suuren määrän säh-köpostia vuosien 2003 - 2008 aikana. Olen kuulunut hänen laajaan
      postituslistaansa. Hän on viesteissään kertonut monista, sinänsä hyvin mielenkiintoisista hankkeistaan. Olen säännönmukaisesti pyrkinyt
      viesteissäni ilmaisemaan, että mikäli jokin hankkeista käynnistyy, niin Kotkan opisto voi järjestää tilauksesta (toimeksiannosta) koulutusta joko hankkeeseen osallistujille tai hankkeen kohderyhmälle. Edellytyksenä olisi siis pitänyt olla selkeä tilaus tai toimeksianto. Jukka Sinivaara on ollut Kotkan opiston opiskelija, koska hän on käyttänyt sekä tietotuvan palveluita että tietotuvassa työskennelleen opettajan ohjausta."

      Kouvolan hallinto-oikeudessa vireillä olevan asian 01164/08/1399 asiakirjoissa on myös Kotkan kaupungin kulttuurilautakunnalle osoittamani oikaisuvaatimus, josta ilmenee, että Kotkan kaupungin sosiaalityön johtaja Anna Liakka kirjoittaa Etelä-Suomen lääninhalli-tuksen sosiaaliosastolle 23.2.2007 antamassaan selvityksessä mm, että ”Aktivointisuunnitelmia Jukka Sinivaaran kanssa on tehty 16.5.2003, 20.11.2003, 25.3.2004, 12.10.2004, 17.21.2005, 29.8.2005, 28.3.2006, 12.2.2007 (jäljennökset liitteenä). 12.2.2007 aktivointisuunnitelmaa Jukka Sinivaara ei allekirjoittanut, koska poistui suunnitelmaneuvottelusta kesken pois.

      Jukka Sinivaaran mainitsema ”Hyvä homma” -nimiseen ohjaavaan koulutukseen osallistuminen on perustunut 29.8.2005 tehtyyn akti-vointisuunnitelmaan. 28.3.2006 tehdyssä aktivointisuunnitelmassa todetaan: käynyt juuri ohjaavan koulutuksen, jonka puitteissa laati
      laajan hankesuunnitelman koskien puutalojen vientiä Venäjälle. Tämä ei kuitenkaan ole hakijan toteutettavissa ainakaan tällä hetkellä,
      mutta harjoituksena erittäin ansiokas”. Vaikka hankesuunnitelma oli erinomainen, kuten Jukka Sinivaara itsekin mainitsee, ei se johtanut
      työllistymiseen ja siksi 28.3.2006 oli uusi aktivointisuunnitelmaneu-vottelu. 28.3.2006 aktivointisuunnitelmassa todetaan, että tehty usei-ta aktivointisuunnitelmia, jotka ovat osin toteutuneet eli ovat toteutu-neet työvoimakoulutuksen osalta, mutta työllistymiseen liittyviä
      tavoitteita ei ole juurikaan saavutettu”.

      Kesällä 2006 Jukka Sinivaara kertoo hakeutuneensa mukaan Kakspy ry:n toimintaan. Kakspy eli Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys järjestää erilaista palvelua mielenterveyskuntoutujille mm. Kotkassa. Tuolloin Jukka Sinivaara innostui selvittämään Kotka - Hamina seudulla mielenterveystyötä tekevien toimijoiden yhteistyö-mahdollisuuksia. Jukka Sinivaara mainitsee kantelussaan, että tähän liittyviä neuvotteluja olisi käyty Potaat -projektiin liittyvässä neuvot-telussa. Kakspy ry:n kotisivujen (www.kakspy.com), mukaan Portaat on projekti, jonka osa-alueita ovat kokemusasiantuntijoiden kou-luttaminen, työ- ja opiskeluelämään tähtäävien mielenterveyskuntou-tujien tukeminen ja yhteityö työelämän edustajien kanssa. Puhelimit-se Kakspy ry:stä saamani tiedon mukaan kaksp ry valitsee haastatte-lun perusteella mielenterveyskuntoutujat, jotka soveltuvat Portaat -projektiin. Jukka Sinivaaran ei haastattelun perusteella todettu olevan Potaat -projektiin soveltuva.?

    • Paras_Fiilari

      Tämän jälkeen jatkoin yksin Kotka - Haminan seudulla mielenterveystyötä tekevien toimijoiden yhteistyömahdollisuuksien selvittämistä. Laadin asiasta ehdotuksen Kymenlaakson Voimanpesä -nimiseksi mielenterveys- ja päihdetyöhankkeeksi. Olin hanke-ehdotukseni joh-dosta yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön sekä useisiin sen hallinnon alaan kuuluviin asiantuntijalaitoksiin. Otin yhteyttä myös
      silloiseen työministeriöön. Yhteydenottoni johdosta Sosiaali- ja ter-veysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen STAKES tutkimusprofes-sori Kristian Wahlbeck lähetti minulle 16.8.2007 sähköpostiviestin, jossa hän kiittää yhteydenotostani ja sen liitteenä olleesta selkeästä
      hankesuunnitelmasta. Viestissään Wahlbeck kirjoittaa mm, että ”Stakes on monessa yhteydessä painottanut järjestötyön tärkeyttä osana mielenterveystyötä, ja pidämme paikallista aloitettanne tärkeä-nä”.

      Valmisteltavanani olevaa Kymenlaakson Voimanpesä -nimistä mie-lenterveys- ja päihdetyöhanketta koskien olen ollut yhteydessä mui-den joukossa sosiaali- ja terveysministeriöön. Yhteydenottoni joh-dosta sosiaali- ja terveysministeriön perhe- ja sosiaaliosasto lähetti minulle 13.2.2008 päivätyn, johtaja Kari Paason ja neuvotteleva vir-kamies Kari Haaviston allekirjoittaman, kirjeen, missä he kirjoittavat mm, että ”Lupa-asioissa oikea viranomainen on lääninhallitus ja siellä sosiaali- ja terveysosasto, johon olettekin ollut jo yhteydessä. Kuntoutusrahaan liittyviä asioita hoitaa Kansaneläkelaitos. Kansan-eläkelaitos pitää luetteloa hoitopaikoista, joissa tapahtuvan kuntou-tuksen tueksi kuntoutujalle maksetaan kuntoutusrahaa. Kansaneläke-laitoksen on kuntoutusraha-asetuksen mukaan kuultava sosiaali- ja terveysministeriötä ennen päihdehuollon laitoksen merkitsemistä kuntoutusrahaan oikeuttavien laitosten luetteloon”.

      Yhteydenottoni johdosta sosiaali- ja terveysministeriön terveysosasto lähetti minulle 18.3.2008 päivätyn, hallintoneuvos Pekka Järvisen ja ylilääkäri Eila Laukkasen allekirjoittaman, kirjeen 123190 v.3, missä he kirjoittavat mm, että ”Sosiaali- ja terveysministeriön kansallisessa kehittämisohjelmassa on kiinnitetty huomiota myös mielenterveys-potilaiden tilanteeseen ja siihen on kohdennettu valtion rahaa. Kehit-tämisohjelmalla on tarkoitus edistää eri toimijoiden yhdessä sopimia, alueen tarpeisiin vastaavia hyviä toimintamalleja. Kansalliseen ter-veyshankkeeseen liittyvät hanke-esitykset käsitellään ja asetetaan tärkeysjärjestykseen alueellisten johtoryhmien kautta. Kotka kuuluu Etelä-Suomen alueellisen johtoryhmän piiriin”.

      Yhteydenottoni johdosta sosiaali- ja terveysministeriö lähetti minulle 10.4.2008 päivätyn, kansliapäällikkö Kari Välimäen ja ylitarkastaja Maria Waltarin allekirjoittaman, kirjeen 129505 v.1, missä he toteavat heidän terveysosastonsa sekä perhe- ja sosiaaliosastonsa jo tutustuneen hankesuunnitelmaani sekä informoineen minua ajankoh-taisista kansallisista mielenterveys- ja päihdetyön kehittämishank-keista. Lisäksi tässä kirjeessä minun todetaan olleen yhteydessä mi-nisteriön alaisiin asiantuntijalaitoksiin ja neuvotaan kääntymään ulkoministeriön puoleen hankkeeseeni sisältyvän kansainvälisen osuuden suhteen, joka käsittää ensi sijassa Venäjän Karjalan, Pietarin ja Viron.

      Silloisen työministeriön ylijohtaja Marja Merimaa ja ylitarkastaja Natalia Härkin kirjoittavat minulle lähettämässään kirjeessä 1.11.2007 (Dnro 1280/006/2007 TM) mm, että ”Kun hankesuunnitelmanne on täsmentynyt ja olette hakemassa rahoitusta hankkeellenne, voitte ottaa yhteyden Kaakkois-Suomen TE -keskuksen työvoimaosastoon, joka myöntää työllisyysperusteisia tukia (työllisyyspoliittinen avustus ja investointituki) ja ESR -projektien rahoitusta”.

      Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja van-hempi hallitussihteeri Heidi Nummela kirjoittavat minulle lähettä-mässään kirjeessä 15.1.2008 (Dnro 107/060/2008) mm, että ”Asia-kirjojen mukaan olettekin olleet hankkeenne tiimoilta jo yhteydessä myös Kaakkois-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskukseen, joka on ilmoittanut harkitsevansa mahdollista edustajaa neuvotteluun, mikäli saatatte hankehakemuksenne vireille ao. viranomaisessa”.

      Yhteydenottoni johdosta opetusministeriö lähetti minulle 15.5.2008 päivätyn, ylijohtaja Sakari Karjalaisen ja johtaja Marita Savolan allekirjoittaman, kirjeen dnro 6/092/2008. Tässä kirjeessä he kirjoit-tavat muun muassa, että "Opetusministeriö on tutustunut toimitta-maanne materiaaliin ja sitä täydentäviin, myöhemmin lähettämiinne selostuksiin. Ministeriö toteaa, että po. hankkeen valmistelu tapahtuu parhaiten aluetasolla hankkeen kannalta relevanttien tahojen kanssa. ... Mikäli toimintaan tavoitellaan ESR -rahoitusta, ministeriö ei tällä ohjelmakaudella tee hankkeita koskevia rahoituspäätöksiä vaan ne on delegoitu pääosin lääninhallituksille ja Opetushallitukselle".

    • Paras_Fiilari

      Etelä-Suomen lääninhallituksen Kouvolan toimipaikassa työskente-levä sivistystoimentarkastaja Asko Jaakkola lähetti minulle 15.12.2008 sähköpostina vastauksen, jossa hän kirjoittaa muun mu-assa, että "Olen tutustunut lähettämäänne materiaaliin koskien ideaa Kymenlaakson Voimanpesä - hankkeesta. Olette ollut yhteydessä useisiin eri tahoihin ja ihmisiin asian tiimoilta, mutta tietoa varsinaista rahoitushakemuksesta ainakaan aluetason toimijoille ja mahdollisille rahoittajille en materiaalista löytänyt. Mielestäni paras keino saada asiaa eteenpäin olisi tehdä siitä hankehakemus, joka sitten osoitettaisiin jollekin viranomaiselle tai muulle rahoittajalle. Sitä kautta asia tulisi vireille, ja viranomainen, jolle asia kuuluu, ja/tai taho jolla on resursseja tällaisen asian rahoittamiseksi tekisi siitä sitten asian käsiteltyään joko myönteisen tai kielteisen päätöksen tai siirtäisi sen toimivaltaiselle viranomaiselle. Etelä-Suomen lääninhallitus rahoittaa esim. Manner-Suomen ESR -toimenpideohjelman 2007-2013 alueellisen osion projekteja. Yksi toimintalinja tässä toimenpi-deohjelmassa on TL 2. "Työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen". Tämän toimintalinjan seuraavasta hausta ei ole vielä päätetty, mutta teidän kannattaa seurata verkkosivujamme, jonne tiedot projektien hakemisesta ha-kuohjeineen ja haun painopisteineen tulee".

      Yhteydenottoni johdosta Kaakkois-Suomen TE -keskuksen Lappeen-rannan toimipaikassa nykyisin asiantuntijana työskentelevä Leena Hyrylä lähetti minulle 27.12.2007 sähköpostina vastauksen, jossa hän kirjoittaa, että "Kiitos sähköpostiviesteistänne, joissa käsitellään Etelä- Suomen lääninhallitulle osoitettua aloitetta ja mahdollista Ke-hittämisyhdistys Sepra ry:n kautta myöhemmin haettavaa hankeha-kemusta. Olen asian tiimoilta ollut yhteydessä Kehittämisyhdistys Sepra Ry:seen ja Kaakkois-Suomen TE-keskuksen työvoimaosastolle. Saamieni tietojen perusteella totean, että Kaakkois-Suomen TE-keskuksessa ei ole asiaan liittyen vireillä hankehakemustanne, kuten ei myöskään Kehittämisyhdistys Sepra Ry:ssä. Asiaan voidaan pala-ta asian tullessa ajankohtaiseksi ja harkita mahdollista edustajaa erik-seen kutsumaanne neuvotteluun. Manner-Suomen maaseudun kehit-tämisohjelmasta voi hanketukea hakea Maaseutuviraston vahvista-milla hakulomakkeilta alueen TE-keskuksen maaseutuosastolta tai paikallisesta toimintaryhmästä. Lisätietoja Manner-Suomen maaseu-dun kehittämisohjelmasta on saatavissa mm. seuraavista nettiosoit-teista: www.maaseutu.fi tai www.mavi.fi".

      Helmikuun 2009 alussa Leena Hyrylä soitti minulle ja pyysi laatimaan neuvottelujen pohjaksi yksityiskohtaisen hankeidean Kymenlaakson Voimanpesä -hankkeeksi.

      Kotkan Perussuomalaiset ry teki vuosikokouksessaan 13.1.2009 kannanoton, jossa se ilmaisee syvän huolensa paikalliseen hallinto-kulttuuriin pesiytynyttä hyväveli-järjestelmää vastaan. Edelleen Kot-kan Perussuomalaiset esitti, että kaupunki tarjoaisi mielenterveysjoh-taja Jyrki Joensuulle reiluin ehdoin solmittua uutta työsopimusta ja mahdollisuutta jatkaa arvokasta työtään. Kotkan Perussuomalaiset Ry:n puheenjohtajaksi valittu Freddy van Wonterghem lähetti minul-le 22.2.2009 sähköpostiviestinä vastauksen, jossa hän yhdistyksen puolesta pyytää minua ottamaan näissä asioissa Juho Eerolaan.

      Kymenlaakson poliisilaitoksen rikoskomisario Ilari van der Steenin 27.2.2009 asiassa 8150/S/982/09 tekemästä tutkimattajättämispää-töksestä ilmenee, että Kotkan kaupunginvaltuutettu Juho Eerola osal-listui avustajanani Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukes-kus Väylässä 18.2.2009 järjestettyyn aktivointisuunnitelmani uudis-tamistilaisuuteen.

      • Anne Anttila

        Mukavaa, että Juho hoitaa yhdessä fiilarin asioita, voisi vaan vähän paremmin hoitaa ne.


      • dfyhkfhul
        Anne Anttila kirjoitti:

        Mukavaa, että Juho hoitaa yhdessä fiilarin asioita, voisi vaan vähän paremmin hoitaa ne.

        no niin onkin. pitää kaikien muistaa myös äänestyskopissa, että eerola on tuhraamassa pers-fiiliksen kanssa näitä satoja turhia tutkintapyyntöjä ja haasteita. rahaa palaa valtavat summat ja aina on joku pois oikeiden asioiden äärestä, kun kyseinen kaksikko haastaa huvikseen porukkaa käräjille.


    • Paras_Fiilari

      Kirjalliset todisteet 1. Kouvolan hallinto-oikeudessa vireillä oleva asia 01164/08/1399
      2. Cimson Oy:n kurssitodistus
      3. Cimson Oy:n varatoimitusjohtajan arviointi 4. Sosiaali- ja terveysministeriön kirje 10.4.2008, nro 129505 v. 1 5. Sosiaali- ja terveysministeriön kirje 18.3.2008, nro 123190 v. 3
      6. Sosiaali- ja terveysministeriön kirje 13.2.2008
      7. Työ- ja elinkeinomininisteriön kirje 15.1.2008, nro 107/060/2008
      8. Työministeriön kirje 1.11.2007, nro 1280/006/2007 TM
      9. Opetusministeriön kirje 15.5.2008, nro 6/092/2008
      10. ESLH:n sivistystarkastajan vastaus 15.12.2008
      11. Kaakkois-Suomen TE -keskuksen vastaus 27.12.2007
      12. Kymenlaakson Voimanpesä -hankeidea


      Päiväys ja allekirjoitus

      Kotkassa 14. huhtikuuta 2009



      Jukka Sinivaara
      rakennusinsinööri AMK, Kotka


      Liitteet - Kotkan oikeusaputoimiston päätös 24.3.2009, 1/385/185/2009
      - Palvelukeskus VÄYLÄn loppuarvio 20.2.2009
      - Kymenlaakson poliisilitoksen päätös 27.3.2009, 8150/S/982/09
      - iitteet yhteensä 17 sivua

    • Hullu!

      tämä kalloosi. Omalla tyylilläsi.
      KENENKÄÄN MAAILMASSA EI OLE PAKKO VASTATA SINUN SOITTOPYYNTÖIHISI TAI SÄHKÖPOSTEIHISI.
      MAAILMASSA EI OLE OLEMASSA SELLAISTA LAKIA JOSSA SANOTAAN ETTÄ YKSITYISHENKILÖN PUHELINSOITTOHIN ON PAKKO VASTATA HÄNEN MÄÄRÄÄMÄSSÄÄN AJASSA!

      Ymmärrätkö?, et. Toivottavasti saat nopeasti apua mielenterveysongelmiisi. Alat olla jo vaarallinen vapaana.

      • hyvä fiilari

        Hallintolain 5 luvun 23§:n mukaan viranomaisen on käsiteltävä asia ilman aiheetonta viivytystä.

        Eri asia taas on se, ettei soittopyyntöön vastaamatta jättäminen ole virkarikos, koska kyseinen teko on juuri sellainen "vähäinen teko", joka rikoslaissa on nimenomaan jätetty rangaistavuuden ulkopuolelle. Tämä johtuu siitä, että viranomaisella on virassaan aina virkavastuu, jolloin virheitä välttämättä sattuu.

        Taas on fiilari lukenut lakinsa huolimattomasti.


      • HekoHeko!
        hyvä fiilari kirjoitti:

        Hallintolain 5 luvun 23§:n mukaan viranomaisen on käsiteltävä asia ilman aiheetonta viivytystä.

        Eri asia taas on se, ettei soittopyyntöön vastaamatta jättäminen ole virkarikos, koska kyseinen teko on juuri sellainen "vähäinen teko", joka rikoslaissa on nimenomaan jätetty rangaistavuuden ulkopuolelle. Tämä johtuu siitä, että viranomaisella on virassaan aina virkavastuu, jolloin virheitä välttämättä sattuu.

        Taas on fiilari lukenut lakinsa huolimattomasti.

        että seuraavaksi kun jätän soittopyynnön johonkin virastoon ja virkailija sattuu olemaan vaikka sairaslomalla niin voin haastaa hänet huoletta oikeuteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.
        Kiitos vinkistä.


      • Juristi41
        hyvä fiilari kirjoitti:

        Hallintolain 5 luvun 23§:n mukaan viranomaisen on käsiteltävä asia ilman aiheetonta viivytystä.

        Eri asia taas on se, ettei soittopyyntöön vastaamatta jättäminen ole virkarikos, koska kyseinen teko on juuri sellainen "vähäinen teko", joka rikoslaissa on nimenomaan jätetty rangaistavuuden ulkopuolelle. Tämä johtuu siitä, että viranomaisella on virassaan aina virkavastuu, jolloin virheitä välttämättä sattuu.

        Taas on fiilari lukenut lakinsa huolimattomasti.

        Hallintolaki tarkoittaa tässä toimintojen kohtuullista joutuisuutta, tämä on jokaisen juristin luettavissa hallintolain valmisteluasiakirjoista. Tämä sivistyksenä lukijoille, vaikka tälle avauksella asialla ei ole merkitystä, sillä avaajalla ja avauksella ei ole mitään raamia hallintolaissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2531
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      190
      1619
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1414
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1146
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1139
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe