Miele tai Electrolux tavallinen pölynimuri - mielipiteitä

Päätöksenteossa

Hei!

Pyytäisin hieman apua. Olen pähkäillyt imurinostossa ja päätynyt kahden merkin Electroluxin ja Mielen pussillisten imurien välille. Muut merkit on jo onnistuttu raakaamaan pois.

Tahtoisin saada mielipiteitä, olisiko parempi ostaa Electroluxin vaiko Mielen täysin saman hintatason tavallinen, pussillinen kotitalousimuri. Onko joku omistanut tai muuten kokeilla voinut kummankin merkkisiä ja mitä yleistason eroavaisuuksia voisi kertoa olevan? Tarkoitettu ison kerrostaloasunnon siivoamiseen ja meillä on useita koiria. Satumme asumaan paikassa, jossa ulkoa tulee aika tavalla saastetta ja pölyä. Pölyallergiaa on sen verran, imurin täytyy olla hyvä, ja etenkin useiden koirien taloudessa on aina karvaa, varsinkin karvanlähtöaikoina - ja se on aina jollain koiralla :)


Näitä on sattumalta sellaisia jotka ovat vaihtoehtoja, 300 eurolla kumpaakin, ja kummassakin mukana valmiiksi ns. turbosuutin matoille yms. Mielestäni aika tavalla toisiaan vastaavia malleja suurinpiirtein, ja suosittuja.

Electrolux Ultra One on pärjännyt jonkin verran - ei paljon - paremmin Kuluttajalehden testeissä. Niitä näytään ostavan todella paljon eli suositulta se vaikuttaa. Miele Cat & Dog ei myöskään huonosti ole menestynyt sekään.

Electroluxin ostaneet kehuvat todella tehokkaaksi ja hiljaiseksi ja 9,5/10 ovat olleet todella tyytyväisiä. Lienen yhden negatiivisen kommentin lukenut, ja silloinkin sen antaja oli hankkinut jostain jonkin vanhemman samanmerkkisen mallin, johon sen jälkeen oli ollut täysin tyytyväinen.

Mielestä pölynimurimerkkinä saa tasaisen rauhallisten ihmisten tasaisen rauhallisia ja järkevän kuuloisia yleistason kehuja. Ovat kovin tyytyväisiä ja väittävät pitkään kestävän, olevan hiljaisia ja imurointituloksen olevan hyvä, matoilla etenkin turbosuulakkeella, Ei tyrhaa sekopäistä hypetystä eikä myöskään muiden merkkien haukkumista; moni kertoo edellisenkin olleen Miele. Ainoa mitä koskien joskus näkynyt pari kritisointia, ovat kuulemma "huonot pyörät". Mikäli ne eivät vallan onnettomat ole, muut asiat tietysti ovat useimmille tärkeämpiä, eikä meilläkään ole esimerkiksi kynnyksiä eikä paksuja/korkeita mattoja.

Electroluxeja koskien en ole nähnyt kritisointia muita asioita koskien kuin 3-in1 -suulaketta: siis se, missä rakoharja, tekstiilisuulake ja pölyharja. Senkin käytön kestävyys varmasti jopa riippuu käyttäjästä :)

Näissä on pitkät virtajohdot, hyvät tehot, hyvät suodattimet, todella isot pölypussit, portaaton tehonsäätö, hiljaisia, ym. Mielessä on isompi lisävaruste-valikoima kyllä. Toki niitä tulee lopulta aika vähän käytettyä kuitenkin, ja se mitä tarvitsee, löytyy Electroluxistakin :)

Kiitokset etukäteen asiallisista mielipiteistä!

39

16784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HEPA puuttuu?

      Ennen oli Mielen palikkamalli, nyt Ultraone. Kokemusta on myös muutamista Mielen vanhemmista malleista.

      Eroja:
      Mielessä on paremmat suulakkeet, sekä kestävyyden että käytettävyyden osalta. E-luxin 3-in-1 on tosiaan aika lelu ja vakiomallin lattiasuulake on kanssa huono - takertelee matoilla, turhan korkea = ei mahdu huonekalujen alle jne.

      Jos E-Luxin ottaa, niin ehdottomasti erillisillä turbo- ja parkettisuulakkeilla varustettuna. Mielen kanssa taas pärjää vakiosuulakkeellakin.

      Ultraone on hiljaisempi. Lisäksi siinä ei imuteho laske yhtä nopeasti kuin Mielessä, kun pussiin kertyy pölyä, joten imuria on varaa käyttää pienemmällä teholla = ero kasvaa lisää.

      Ultraonen johto on ohut, mallia kalustejohto ja sisäänkelaus on aika nihkeää, jousi on turhan heikko ohut johto menee sen tuhannelle sykkyrälle.

      Liikkuvuus:
      Mielessä 3 joka suuntaan pyörivää pyörää pohjassa. Parin vuoden käytöllä pikku pyörät alkoivat takerrella. Sitten ei imuri enää seurannutkaan letkusta nykäistäessä perässä, vaan kellahti selälleen. Samalla painui virtakytkin ja johdon kelausnapit pohjaan = imuri sammui ja nykäisi vielä johtonsa seinästä. Kyllä ***tutti, kun tämä tapahtui kolmatta kertaa peräkkäin.

      Mielen kumipuskuri jätti mustia jälkiä seinään.

      E-luxissa tavanomainen rengastus. Rullaa hyvin - vähän liiankin kanssa eli nykäisy letkusta ja imuri viilettää ohi.... E-lux tykkää muotoilunsa vuoksi myös kiilata itsensä jumiin mm. sängyn reunojen alle.

      Suodattimet:
      Halpis-Mielessä ei HEPAA, vaan semmoinen 8x18 cm tjsp. läpyskä. Joka mustuu jo 3 kuukaudessa ja alkaa haista pahalle, mutta niitä on vain 1 per suodatinpaketti, joten vaihtohommiin pääsee max. kerran vuodessa.

      Edelleenkään ei kaikissa Mielen malleissa taida olla kuin tämä 90-luvulla markkinoille tullu viritys. Nämä imurit kannattaa jättää kauppaan.

      Halpis-Mieleen verrattuan Ultraone pitää paremmin imutehonsa (suodatin ei tukkeennu yhtä nopeasti) eikä tosiaan röyhtäile yhtä pahaa hajua.

      Mielen imureissa periaatteessa isot/isommat pölypussit, mutta haisuongelmat & imutehon lasku pakottivat yleensä vaihtamaan pussin kauan ennen sen täyttymistä. Eri pussin koossa tulee esille vain erikoistilanteissa, esim. rakennusjätettä tai kaikki neulasensa karistaneen joulukuusen jämiä siivottaessa. Viimeeksimainitussa operaatiossa Eluxin pussi täyttyi kertalaakista. Mutta tuoksu oli todella ihanan metsäinen ;-)

      Molemmissa kannattaa käyttää vain ja ainoastaan laadukkaita suodatinpusseja. Mielessä kokeilin no-name halpiksia. Ne olivat niin harvoja, että pölypussin vaihtokin oli sotkuinen operaatio. Pölyä tulvi pussin seinämien läpi!

      E-luxiin taas erehdyin ostamaan paperisia perus/halpismallin S-bägejä, kun kaupassa ei muuta ollut. Lopputulos: suodattimen kehys antoi periksi ja päästi pölyt moottorisuodattimelle & HEPAlle. Molemmat aikalailla vaihtokunnossa nyt.

      Ensimmäisen vuoden selvisin imurin mukana tulleilla, mikrokuitukangasta muistuttavasta materiaalista tehdyillä "ultra long performance" suodatinpusseilla, joiden kanssa ei mitään toiminallisia ongelmia & moottorisuodatin ja HEPA pysyivät täysin puhtaina. Siperia opetti ja nyt on taas kaapissa kunnon suodattimia...

      Miele on kyllä se kestävämpi, mutta minä en enää kestänyt sen meteliä, haisuttelua, seinien merkkaamista (mustia raitoja kumipuskurista) sekä taipumusta köllötellä selällään. Suodatus ei Mielen perusmalleissa ole tältä vuosituhannelta, jos/kun HEPA puuttuu.

      • Päätöksenteossa

        Hei!

        Suuri kiitos kannanotosta. Olit todella ystävällinen kun jaksoit vaivautua!
        Saisiko udella minkä ikäinen ultra one malli sinulla on? Olen sellaista ollut valitsemassa kuitenkin, saatavilla olevasta sellainen suht neutraalin värinen malli Z90. Siinä pitäisi olla reilusti pienempi ääni (72db) kuin Mielessä sekä pari metriä pidempi johto. Lieköhän millaista materiaalia sitten se johto :o ja mahtaakohan sitä saada huollossa vaihdetuksi tarvitessa parempaan ...

        Vanhaankin masiinaani (joka jääköön anonyymiksi, eikä ole kumpikaan näistä) on tällä hetkellä mikrokuituiset Sinin isot pussit käytössä. Tottakai ne pitää olla sellaiset vähintään kun niitä nykyään saa - ja niillä ei ole kyllä paljon imuri haissut enää entiseen hajuun verrattuna - eikä tuossa vanhassa ole edes mitään HEPA-suodatinta.Vain levystä leikattava aktiivihiili-pala sekä poistoilman suodatin-lipare, Sinin sarjasta. Tuokaan ei mitenkään nätisti mene kyllä huonekalujen alle, se on tuttua.

        Olin katsonut näistä kilpailevista merkeistä sellaiset malllit, joissa on valmiiksi turbo- mattosuuttimet, sekä orientoitunut hankkimaan parkettisuulakkeen joka päiväiseen pelkän lattian imurointiin myös ilman muuta. Mielessä olisi niin monenlaisia suulakkeita, tekisi mieli kyllä kallistua sellaiseen merkkiin, mutta kuitenkin niiden kanssa huvin vuoksi työnään leikkiminen ei imuroinnissa ole pääasia. Electroluxiin saa muutamat tarpeelliset.

        Mielen Cat&Dogia on hirveästi kehuttu koiraperheiden imuriksi, mutta en sitä olisi HEPAn puutteen takia pitänyt ensisijaisena vaihtoehtona enkä oikein ymmärrä moista puutetta. Joku väläytti siihen voisi ehkä mahdollisesti saada HEPA-suodattimenkin aktiivihiilisuodattimen sijalle laitettua suodattimeksi. Mielellä on kuitenkin tietysti näitä HEPA:lla valmiiksi varustettuja. On merkki tai malli mikä vain, olen sen kriteerin asettanut, pestävä HEPA13 suodatin siihen pitää olla mahdollista saada joko valmiina vakivarusteena tai varusteena tilalle. Ja jos on vieretysten kaksi vaihtoehtoista mallia, joissa toisessa on se jo valmiina, ja saman hinnan maksaisit muuten saman varustetason vempaimista ... Mielellä sanotaan myös olevan kalliimmat pölypussit. Huonojen pyörien kommentoimista olen aiemminkin kuullut kyllä. Tiedä sitten miten paljon se merkitsee, koska meillä ei ole kynnyksiä eikä korkeita mattoja. Saaneeko tuollaisia tarvitessa uusia huollosta ..

        Olen tässä ollut Electroluxiin itse asiassa päätymässä, mutta yksinomaan korviini tuleen Mielen saaman hyvän kestävyysarvostelun ja -maineen vuoksi empimässä vielä kertaalleen. Kiva todella kuulla kummastakin käyttäjäkokemuksena ihan järkevää erittelyä täyden ylistyksen sijasta :)



        Kaikkein eniten tehokkuus ja puhtaustulos tässä asiassa kuitenkin tietysti ratkaisee. On tuo vanhakin vempain kestänyt hyvin kauan nykyaika kodinkoneeksi, mutta on sen yhdentekevyyttä puhdistamisessa manattu aika monta kertaa tämän maailman aikana. Olisi saanut kestää vähän vähemmän mutta putsata sen aikaa sitten oikeasti ... Lopultakin mitä tekee vempeleellä, joka on kestävä, muttei suorita virkaansa kunnolla. Tietysti mieluiten kummatkin hyvät puolet :)


    • Mieletön kohta

      Taitaisin elektroluxin puolelle kallistua kunhan tuo -86 ostettu miele lopettaa toimintansa.

    • Päätöksenteossa

      Kitos mielipiteestä :)

    • oseb

      E-luxissa katkeaa kahvaputket ja lattiasuulakkeet viimeistään parin vuoden välein... Niillä osilla ei sitten ole kuin vuoden takuu, vaikka imurilla itsellään se 2 vuotta onkin. Välillä elektroniikkaakin menee... Hiljainen on kyllä käyttää ja pitkä johto. Mielellä ei näitä vikoja ole ollut...

    • markus791

      Niin, kyllä mäkin kallistuisin Mielen puoleen, jos haluaa kestävän imurin. Toisaalta Mielen toimintasäde ei ole yhtä pitkä, joten pistoketta joutuu vaihtamaan, jos isompi asunto. Aktiivihiilisuodattimen voi vaihtaa Active Hepa-suodattimeen, jolloin suodatus on parempi ja hajunpoistokyky vastaavasti hieman huonompi. Alkuperäisiä Mielen pusseja kannattaa käyttää, koska ovat todella tilavia ja tiiviitä sekä pitävät suodattimet pidempään puhtaina.

      Olen kodinkonemyyjä ja jos 1/10 asiakkaista on ongelmia Ultraonen ja Ultrasilencerin letkujen ja suulakkeiden kanssa niin vastaava luku on Mielellä 1/100. Neljän vuoden aikana minulle ei ole tullut vastaan kuin yksi Mielen imuri, ja siinäkin vikana oli putkeen jäänyt hedelmäveitsi. Voltan ja Electroluxin takuuasiat ovat lähes päivittäisiä. Ja tosiaan Electrolux ei anna suulakkeille, putkille ja letkulle kuin vuoden takuun. Miele on myös ainoa imuri, jossa suulakkeen pyörät saa irroitettua puhdistusta varten. Samoin putken muoto on pyöreä, joten siihen sopii muutkin suulakkeet kun taas Electroluxin on soikea eikä siinä voi käyttää kuin Electroluxin omia suulakkeita.

      Toisaalta, imurin keskimääräinen käyttöikä on tänä päivänä 6-7 vuotta kun se vielä 90-luvulla oli 12-15v. No miele lupaa imurin kestävän käytössä 20 vuotta, joten jos se kestää edes puolet tuosta niin sekin on paljon. Kahvakäynnisteistä mallia ei välttämättä kannata ostaa, jos haluaa pitkäikäisen imurin, ne kun tuppaavat herkimmin hajoamaan ja uusi letku maksaa helposti yli 100e.

      • Tyytyväinen olen

        Miele on tehty saksassa (paitsi yksi halvin malli) . Elektoroluxit tehdään Puolassa nykyään. Miele on tehty kestämään.
        Itse vaihdoin elektroluxin imurini Mieleen ja on huomattavsti parempi.
        Kyllä 300 euron hintaluokan Mielessä on Hepa-suodatin, minullakin on se, mutta kun Mielen pölypussi paketin mukan tulee aina air clean suodatin, luulen, että siirryn siihen jossain vaiheessa, kun Mielen aidot pölypussit ovat itsessään moninkertaisesti suodattavia.
        Minä ainakin suosittelen saksalaista Mielen imuria on hyvä peli.


    • Päätöksenteossa

      Kokeilen nyt electroluxia tietyistä syistä, ja jollen tykkää, se on sitten miele mitä seuraavaksi.

      Ultra One läpäisi heti tuotua tärkeän testin, jota kaikki kodinkoneet eivät kyllä läpäise. Nimittäin sen, kokoaminen ja käyttökuntoon pistäminen kävi täysin loogisesti ja helposti yhtään pisaraa asiaa miettimättä, ja ilman mitään ohjekirjaa.Kaikki meni yhteen kokoon vieläpä hyvin helposti ja toisaalta purettavissa aivan yhtä vaivatta. Ohjekirjaa kun alkoi katsella, se oli selkeä.

      Poistoilman suodatus vaikuttaa loistavalta. Todentotta meillä tuli huoneilman paljon paremman tuoksuiseksi - hajuttomaksi - tällä imuroinnin jälkeen, vaikka tässä ei mitään aktiivihiiltä edes ole - ja koirankarvoja sinne pölypussiin kyllä meni ja lujaa kyytiä ja paljon. Toisaalta hajua tärkeämmäksi koen muuten pölyn suodatuksen. Asun saasteisella paikalla, missä tulee paljon enemmän pölyä ja saastetta sisälle kuin ennen. Olisi tarkoituksenmukaista saada sitä johonkin haaviin pois huoneista, eikä heitellä edestakaisin huvin vuoksi imuroiden muoden vuoksi.

      Hiljainen se on, tuo 72dB. Ääni muutenkin tässä on sellainen ei häiritsevä, korvalla miellyttävä tyypiltään.

      Itse imuri on erittäin hyvin liukuva ja ketterä sekä kovin tehokas juuri siinä päätoiminnossaan. Sille ei tarvitse kuin lattiaa näyttää niin se jo tietää mitä tehdään, eikä tarvitse paljon kuin nurkkaa osoittaa, niin se vie mitä pitää - ei siis tarvitse nuoleskelemalla nuoleskella kulmia, jotta pöly lähtisi. Hyvä kun vähän sinne päin. Imuteho on sellainen kuin käsityksen saa testeistä ja kehuista. Tuossa mallissa on myös hyvänä törmäyssuojana vahva kantokahva. Johto on niin pitkä, yli 80m asunnossa ei tarvitse kertaakaan vaihtaa johtoa.. Se on plussa, säästää ihmisen hermoja.

      Se 3-in-1 suulake ei ole niin huono kuin mainostettu. Pelkäsin millainen lelu se mahtaakaan olla, mutta kyllä se naisihmisen käsittelyllä ainakin pitäisi mennä. Rakosuulakkeeksi se on kyllä hyvin lyhyt nysä, mutta itsellä moinen ei vaikuta, koska en sellaisena käytä. Mielellä sitävastoinhan on suunnattoman pitkä ja vieläpä taipuisa rakosuutin, joten joka tarvitsee sellaista, Mielen imurissa sellainen on sekä nuo muut klassisena vanhanaikaisena versiona.


      Electroluxissa negatiivisena mainittava, tässä imurissa oleva uudenaikainen, lenkkimäinen Ergo-kahva ei sitten kyllä sovi huonokätiselle ja/tai pienikätiselle naisihmisille, minulla kun oikea käsi voimattomampi tietyistä syistä ja oikeakätininen ihminen. Käsi kipeytyi todella pahasti.

      Jos sellainen kuluttaja ostaa Electroluxin, siinä mallissa pitää olla tai siihen saada sellainen Classic-kahva. Miesihmisen isompaan, vahvempaan käteen ajattelisi tuollaisen Ergon sopivan ehkä paremmin, mutta makunsa kullakin.
      Sellaista kaukosäätökahvaa en pidä käytännöllisenä etenkään mikäli itse imurissa ei joissain malleissa ole tehonsäätöä lisäksi perusvarustuksena kahvan toimintojen rikkumisen varalta. En kyllä missään nimessä maksaisi satasta lisää tuollaisen kauhkosäädön vuoksi. Se mikä ensialkuun kaukosäädin kahvassa luontaantyönsi, oli jokin automaattinen tehonsäätyminen pinnan mukaan. Ei kiitos - minä päätän millä teholla mitäkin imuroin.


      Vakiovarusteena oleva tavallinen lattia/matto-suulake tuntuu ensinnä todella tehokkaalta ja toisaalta ainakin laminaatilla nihkeältä / raskaahkolta, mutta toisaalta näissä onkin isot pyörät alla päinvastoin kuin vanhoissa lattiamattosuulakkeissa. Se tietysti muuttaa sitä, miltä suulake tuntuu. Tuohon koetetaan vaihtaa se parkettisuulake, jonka pitäisi olla paljon kevyempi. Turboa ei ole ollut vielä tilaisuutta koetella lainkaan nyt koska maton mattoa ei ole ollut lattiassa entuudestaan. Ei ole viitsinyt pitää, kun vanhalla ole saanut paljaalta lattialtaan mitään pois. On sitä turboa kovasti kyllä kehuttu koiranomistajien taholta!

      Kynnyskysymykseksi jää, jaksaako vanhempi perheenjäsen huonontuneine voimineen käyttää juuri tätä imuria. Ellei jaksa, malli vaihdetaan Mieleen. Raskaalta perässävedettävältä se ei minusta tunnu, vaan hyvin liukkaalta ja ketterältä. Kahva on vain väärä ja alkuperäinen peruslattiasuulake painava ja tällä lattiapinnalla nihkeä. Toki parkettisuulakeke onkin näitä laminaatteja ja parketteja varten :)

      Vime viikolla kävi ilmi, erään perheenjäsenen ostama uusi hyvä tehokas pölynimuri oli ollut juuri Electrolux, eri värisenä, mutta muuten sama peli ..

      • Päätöksenteossa

        Ai niin, kouluarvosanana yli 9 mielestäni joka tapauksessa.


      • pieni & kevyt

        > Kynnyskysymykseksi jää, jaksaako vanhempi perheenjäsen huonontuneine voimineen käyttää juuri tätä imuria. Ellei jaksa, malli vaihdetaan Mieleen.

        Se nyt on sitten ojasta allikkoon!

        Mielen suulakkeet yms. ovat pysyneet vuosikymmeniä öbaut samanlaisina. Missä on järkeä - mitä sitä hyvää muuttamaan. Mutta paljoa eivät ole imuritkaan muuttuneet ja se on ongelma. Pienemmät = kevyemmät mallit eivät ole HEPAlla varustettuja, joten kunnon suodatuksen saa vain ostamalla "hifimallin", joka lienee väh. Ultraonen painoinen = jää reumavaivaiselta nostelematta ulos siivouskomerosta...

        ...Miele ei edes kehtaa ilmoittaa 1) melutasoa 2) painoa webbisivuillaan.

        Eluxilta taas tiedot löytyy
        - Ultraone 72 dB ja 7 kg (pelkkä imuri), kaikkine varusteineen 9,55 kg
        - UltraSilencer (HEPA13) 68 dB, pelkkä imuri 6 kg, hiluineen 8,1 kg
        - ErgoSpace (HEPA 12) 78 dB (=mölytoosa), imuri 5,2 kg, varusteineen 7,6 kg

        Eluxin imuri Mielen varusteet, siinä se aika täydellinen paketti olisi...


      • markus791
        pieni & kevyt kirjoitti:

        > Kynnyskysymykseksi jää, jaksaako vanhempi perheenjäsen huonontuneine voimineen käyttää juuri tätä imuria. Ellei jaksa, malli vaihdetaan Mieleen.

        Se nyt on sitten ojasta allikkoon!

        Mielen suulakkeet yms. ovat pysyneet vuosikymmeniä öbaut samanlaisina. Missä on järkeä - mitä sitä hyvää muuttamaan. Mutta paljoa eivät ole imuritkaan muuttuneet ja se on ongelma. Pienemmät = kevyemmät mallit eivät ole HEPAlla varustettuja, joten kunnon suodatuksen saa vain ostamalla "hifimallin", joka lienee väh. Ultraonen painoinen = jää reumavaivaiselta nostelematta ulos siivouskomerosta...

        ...Miele ei edes kehtaa ilmoittaa 1) melutasoa 2) painoa webbisivuillaan.

        Eluxilta taas tiedot löytyy
        - Ultraone 72 dB ja 7 kg (pelkkä imuri), kaikkine varusteineen 9,55 kg
        - UltraSilencer (HEPA13) 68 dB, pelkkä imuri 6 kg, hiluineen 8,1 kg
        - ErgoSpace (HEPA 12) 78 dB (=mölytoosa), imuri 5,2 kg, varusteineen 7,6 kg

        Eluxin imuri Mielen varusteet, siinä se aika täydellinen paketti olisi...

        Oletko kokeillut Miele S6-imuria, sen saa myös hepalla. On huomattavasti kevyempi ja hiljaisempikin kuin S5-imurit. Mielen putki on ohuempi ja kevyempi kuin Electrolux Ultraoneissa ja Ultrasilencereissä. S6 on myös pidemmällä 10m toimintasäteellä. Yksi syy, miksi Miele ei ilmoita melutasoa on se, että siitä ei ole olemassa mitään standardia, jokainen valmistaja mittaa sen eri tavalla, joten tuloksia ei voi verrata. Yksi häiritsevä piirre mielenkin imureissa löytyy, se nimittäin puhaltaa poistoilman suoraan kasvoille ja se jos mikä on ärsyttävää.


    • oseb

      Niin... Ultra Onessa ei sitten SAA käyttää paperipussia. Tiedote on asiasta...

    • Päätöksenteossa

      No ei tuo huono ole, koska reilusti vanhempi perheenjäsen, joka ollut moisesta rahantörsäyksestä erittäin pahantuulinen sekä vastahankainen, alkoi jopa tänään vastentahtoisesti ilmoitella miellipiteekseen meillä alkaneen olla puhtaampaa.


      Hiekkaa ei pyöri lattialla huolimatta useista koirista ja lattian paljaudesta. On se kieltämättä hieman kummallista ensialkuun tottumattomalle.

      Paketti tuli 12kg pakettina, ei se pieni ja kevyt ole, mutta eipä sitä juuri sylissä kantaa tarkoitus olekaan. Oletus onkin, iso vempain minkä sisällä on tilaa pölylle ja koirankarvalle sekä kaikelle mitä tarvitaan.

      Se mikä itseä ihmetyttää, mistähän syystä kodinkoneiden käyttöohjekirjoihin ei saada ympätyksi samanlaista listaa koneen ominaisuuksista kuin esimerkiksi koneita myyvien liikkeiden nettisivuilla. Siis mitä sisältää. Vempain kun vempain, luulisi nyt valmistajan/maahantuojan ja ohjekirjan valmistajan itse tietävän millä teknisillä vempaimilla ja ominaisuuksilla varustettuja heidän laitteensa ovat. Olisi mielestäni todella asiallista koota ne joka mallista ylös ohjekirjaan selvästi, kunkin "kielisen" osion alkuun.

    • UltraHuono

      Älkää ostako Electroluxin Ultraone imureita!!! Niiden muoviosat hajoaa! Erittäin huonolaatuinen!

      Katso: http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/1688730-hyva-imuri/#post19853899

      Esim. "Roska laatua
      Erittäin huonolaatuisia muoviosia: kaari vaihdettu kerran ja suulake kahteen kertaan. Huoltopäällikkö sanoo, että huoltoon vaan. Kaupan purku vissiin ainoa keino... Älkää ostako! Takuuajan jälkeen roskikseen...???"

      • Pettynyt kuluttaja

        Meiltä mennyt kaksi UltraOnea 3-4 vuoden sisällä! Lisäksi useita osia on takuuaikana vaihtettu uusiin. Ei vaikuta kovinkaan korkealaatuiselta tavaralta, vaikka niissä paljon hyviä käyttöominaisuuksia onkin. Seuraavaksi testaamaan Mieleä.


    • Miele number one

      Niin kyllähän Miele on paras laadultaan.

    • roboimuri

      paras imuri on nilfisk extreme 300x lyhyesti.johto todellakin kelautuu eikä raahaudu.myös kotelo on hepa luokitettu.ym ym isot pyörät.sammuu kun laittaa tukeen ja lähtee siitä käyntiin.isompi pussi.ilmoittaa pussin olevan täysi.mukana useita lattia suulakkeita.

      • on kokemusta!

        Haluaisin Mieleni takaisin, Electrolux ultraone on painajainen!


    • kyllä se on näin

      Mieluummin Electrolux, kymmenen vuoden takuu ja muutenkin turvallisempi ja taatumpi valinta.

    • xuratta

      Ei electrolux ultra onessa ole kymmenen vuoden takuuta! Vain pesukonemoottorilla (inverter) on.

    • raparipa13

      Meillä hajosi keskuspölyimurista jotain, ei käy. Sitä oli pari kertaa jo aiemmin korjattu n.21v aikana. Puzer. Muuten toiminut 90-luvulta hyvin, mutta n. v.2005 paikkeilla moottori vikaantui ja pian sitten muutakin jotain.
      Päätös kypsyi keskuspölyimurista luopumisesta, kun näitä hepa suotimella varustettuja imureita oli tarjolla.
      Päädyimme alkusyksystä 2011 Miele s5281 h.e.p.a. -malliin.
      Mekaanisesti vaikutti hyvin tehdyltä ja kestävältä.
      Pettymys oli hienoinen pöly, jota pääsi viimeisestä suodattimesta(hepa h12) läpi, ja ärystti nielua ja nenää, ylähengitysteitä.
      Keskuspölyimurista ei tule mitään vastaavaa huoneilmaan, jos moottorin hiilipölyn johtaa pois asunnosta. Asennus kannattaa tehdä ulkovajaan, autotalliin tms.
      Mielen käytön jälkeen piti asunto aina tuulettaa perusteellisesti ikävän hajun ja sen päästämän pölyiman takia. Vaikuttaa olevan siten, että pölypäästöä tulee riippumatta siitä, oliko pölypussi tyhjä, puolillaan tai täydempi. Outoa. Mahtaisiko aktiivihiilisuodin vaikuttaa asiaan moottorin hiilien kanssa, tai jompikumpi?
      Sitä imuria emme nyt enää voi käyttää. Meidän ylähengitystiet eivät kestä em. pölyä.
      Mielen viimeinen suodatin moottorin jälkeen tässä mallissa on tietääkseni Hepa h12, aktiivihiilellä varustettuna, eikä h13, kuten joissain mainoksissa sanotaan. Hepa h13 suodatinta ei mielellä ole meidän malliin tietääkseni saatavilla.

      Jouduimme ostamaan sitten seruaavan, joulukuussa 2011. Se on electrolux ultra one green,zg8800 ja siinä on hepa h13 suodatin.
      Nyt ei huoneilma likaannu, kuten Mielen käytössä kävi. Imurin poistoilma on todella vähemmän ylähengitysteitä ärsyttävä ja ei haise niin pahalle, kuten ennen Mielellä.
      E-luxin muoviosista näkee juttuja, että hajoavat helposti. Ei mekaanisesti ole yhtä lujantuntuinen kuin Miele.
      Mutta se tärkein on meille puhdas poistoilma, eikä mitkään hirmu imutehot tai moottoritehot tms. E-luxissa on aivan riittävä moottoriteho (alle 1000w). Aivan hyvin riittää meille. Sattuupa olemaan hiljaisempikin kuin Miele.

      Kierrätysmuovista tehdyt osat tietysti huolettaa. Pakkasilmalla kannattaa pitää ikkunat kiinni, ettei imuroinnin aikana muoviosat saa liian kylmää ilmaa ja siten voivat murtua helpommin.
      Tämä vihreyden into teettää kaikenlaista typerää, kuten (jäte?)muovista tehdyt mm. imurin putket. Alumiinisia esim olisi pitänyt olla edes kriittiset rasitukselle joutuvat osat.

      Toistaiseksi E-lux on toiminut ja ajanut asiansa hyvin.
      Ulkoilmaan poistava keskuspölyimuri on kuitenkin paras, jos puhdasta sisäilmaa kaipaa.

      • vac

        Oiskohan tuossta Mielestä puuttunut joku tiiviste, jos kerta pölyä tuli huoneilmaan. Miele on rakenteeltaan erittäin tiivis ja pölypussit ja suodattimet markkinoiden parhaat. Eikös mielellä ole vielä takuu voimassa joten ei muutakuin huoltoon.

        Kuluttajalehden testissä Miele S5 hepa ja ultraone saivat molemmat poistoilman puhtaudesta täydet pisteet.

        Moottorin hiiliharjoista irtoaa hiilipölyä todella vähän, kun moottori on kunnossa. Jos hiilipölyä irtoaa paljon on kollektori kulunut. Aktiivihiilisuodatin suodattaa poistoilmasta nimenomaan hajuja ja HEPA kaikkein hienoimman pölyn. Moottorin hiilet ja aktiivihiilisuodatin eivät vaikuta asiaan mitenkään.

        Käytithän mielessä varmasti alkuperäisiä pölypusseja? Jos et, se selittää asian. Ja muista ehdottomasti käyttää tuossa ultraonessa mikrokuituisia alkuperäisiä pölypusseja (mieluiten S-bag ultra long performance) älä missään tapauksessa käytä paperista s-bag pussia sillä se hajoaa helposti imurin sisään. Taitaa käyttöohjekkin kieltää paperipussien käytön.

        Muoviosia noista Ultraone imureista on tosiaan hajoillut jonkin verran, mutta muuten on aika miellyttävä käyttää ja paljon hiljaisempi kuin Miele S5.


    • töttöröö :)

      Ehdottomasti kannattaa ostaa pölypussiton imuri. Sen voi joka kerran jälkeen helposti tyhjentää roskikseen, eikä haise tunkkainen pölypussi, eikä taritse miettiä onko pussi täynnä vai ei. Meillä ollut kaksikin eri merkkiä käytössä ja todella hyvä! Ei ole edes koiria, ain lapset ja moin joka toinen päivä imuroin, ja yllättävän paljon tulee tyhjennettävää...eli onneksi ei ole pölypussia. Välillä vielä pesee imurin säiliön niin on aina kuin uusi! Eikä hinnnat ole nykyän sen kummempia kuin pussillisetkaan. Meillä nyt käytössä Hoover 1800w. Ostettu muistaakseni Anttilasta tai Hobbyhallista.

    • raparipa14

      Olen tiivisteasiaa miettinyt ja yrittänyt tutkia vuotokohtia, mutta ei saumat ja liitokset tunnu vuotavan, että vaikuttaa tiiviiltä. Toisin oli eräs n. 50euron
      volta, joka vuoti ylipaineista ilmaa ns."joka saumastaan" ohi viimeisen suodattimen.
      Hepa suotimen kiinnitys Miele s5281:ssä on mielestäni hepponen, siinä on teoreettinen mahdollisuus että reunoilta hieman vuotaa, jos suurella
      imuteholla käyttää, suodin kehys voi hieman taipua, vain siis hieman.
      Lähinnä etureunastaan. Kiinnitys on takareunasta parempi(?), sivureunoilla edessä on kovin vaatimattomat "hakaset".

      Takuu on voimassa, mutta sitä kautta tutkiminen joutuu nyt odottamaan jonkun aikaa(ei johdu Mielestä, vaan meistä itsestämme).

      Kuluttajalehden testin pohjalta osin päätös hankinnasta tehtiinkin. Kummassakin tapauksessa.

      Aktiivihiilisuotimesta voi irrota hieman hiukkasia, mutta tuskin se riittää koko huoneilman "ylähengitysteitä ärsyttäväksi" tekemiseen.
      Elixairin sähköinen ilmanpuhdistin(90-luvulta) teki tätä myös, siinä oli aktiivihiilimurusia kangasmaisessa pussissa irrallisena karkean pölysuojakankaan ohessa, hiilimuruset pääsivät ilmavirrassa liikkumaan ja niistä irtosi tummaa pölyä huoneilmaan. Sähkösuodin ei pystynyt niitä kaikkia poistamaan. Paremmin toimi ilman aktiivihiiltä.

      Jos hepa-suodin ei pidä tiiveyttä tai moottorin hiilet ovat "vialliset" tms, niin pölyä voi päästä huoneilmaan, eli kyllä ne luultavasti vaikuttavat.

      Mielen hepa suodin on ehkä jotain muuta kuitusekoitusta, kuin E-luxissa. Ihan varmaa tietoa ei ole, onko Mielen suodin vesipestävä. E-luxin on tietääkseni. Miten lie sitten kestokyky kuivumisen jälkeen. Että halkeileeko?

      Käytetty vain alkuperäisiä Mielen tarvikkeita. HyClean Miele original pusseja. Eivät taida olla paperista?
      Electroluxissa varoitetaan paperisten pussien käytöstä. Tässäkin vain originaalitarvikkeita meillä käytössä.

      Pölypussiton imuri voi olla aika sotkuinen kun säiliötä tyhjentaa. Keskuspölynimurissamme(ulkoilmaan poistava) oli sellainen n.10L:n iso säiliö, ja piti aina mennä ulos sitä tyhjentämään, pitämällä asunnon ovet tiukasti kiinni sinä aikana...Sitten kuitenkin tarvittiin tavallinen imuri pääsuodatinta puhdistamaan, kun se ei tietääkseni ollut vesipestävä.

      Pussittomista nykyisistä pölynimureista ei ole meillä kokemusta.

      Hepa 12 vaikuttaa päästävän liikaa hienojakoista hiukkasta läpi meidän Mielestä. Tietysti saattaa olla jokin "vika" jossain kohtaa virtauskanavaa, mutta se ehkä selviää sitten huollossa myöhemmin.
      E-lux hepa h13 pitää paremmin pölyt kurissa. Tietysti riippuu omista vaatimuksista, kuinka sietää pölyilmaa. Hepa tms. H14 olisi vielä parempi ja hintakin sitten aivan toista luokkaa.

      Ei kannata ostaa imuria, jossa on vain h12 suodatin, pitää olla hepa h13 ehdottomasti, jos pöly hiemankin kiusaa.
      Pussillisessa imurissa riittää 1000W ihan hyvin. Tällöin pääsee todennäköisesti hienojakoista pölyäkin imurin läpi
      vähemmän, kuin jos huudattaa esim.2000W:n imuria täysillä.

      Olisipa tosiaan sellainen imuri jossa Mielen mekaaniikka ja Electroluxin poistoilman puhtaus...

    • S5

      Olen itse huonepölyallergikko, sekä siitepölyallergia, ja käytössäno on mielen s5 sarjan hepa-suodattimella varustettu imuri, jonka suodatus on hyvä eikä se pölise läpi. Imurin pussi on ollut ihmeen tiivis, kun säiliössä ei vaihdon yhteydessä ole juuri lainkaan pölyä ja tarkistan aina ajoittain tiiviteiden puhtauden, jotta pölyt pysyy siellä missä ovatkin. Aktiivihiilisuodatin on mielestäni ehdoton tavalliseen imuriin, jotta hajuja ei leviä huoneistoon imuroinin aikana. Näin keskusimurin- allaway-merkkinen, joka oli varustettu pölypussilla- jälkeen miele on ollut hyvä ratkaisu kerrostalokotiin. Lisäksi imuri on vahvaa tekoa, suulakkeet ja kahva, jatkovarsi sekä itse rungon lukitukset ja rakenne ovat kestäviä. Olen aikaisemmin käyttänyt mielen kodinkoneita ja pidän niiden selkeydestä ja loogisuudesta. Siksi valitsinkin myös mielen imurin uuten kotiini. Itse arvostan tuotteita, jotka on tehty kestämään käyttöä ja aikaa.

    • Ultra-susi

      Ultratonea hankkivat:Lukekaa tuo kakplus ketju. Suulakkeet eivät kestä mitään!!!

      • Smirre

        Electrolux ihan huono, palveli 3v ja levis! Mattotamppari heti jumissa ja sekin hajosi nopeasti, en ostaisi enään ikinä tuota merkkiä!


    • Mielellään imuroiva

      Mielenkiintoista oli nyt kun parin viikon sisään tuli testattua kahta imuria, Electroluxin Z 8870 C ja Mielen S 8390 Silenceä.

      Electroluxin ovh oli yli 400 euroa, tarjouksessa 300. Laite oli rikki kotiin kannettuna, virta ei katkennut kaukosäätimestä eikä imurista. Oli moottorisuulaketta ja automaattista tehonsäätöä mutta kun kone ei kestä niin palautimme sen. Maku meno. Vaimo ei pitänyt painavasta suulakkeesta, moottori tuo painoa aika reippaasti.

      Alle kolmella sadalla sai sitten Mielen imurin, ei ollut tarjouksessa. Perusimuri, ihan jalalla pitää vaihtaa tehoa ;-) mutta imurointi oli helppoa. Liikkuu mihin suuntaan haluaa ja helposti, korkeista paikoistakin oli helppo ja kevyt imuroida. Innostuin oikein ja putsailin sohvat ja kaikki ihmenurkat kotoota. Miele on tunnettu kestävyydestään, ihme etten heti älynnyt ostaa Mieleä, mutta tuo tarjous Electroluxista sai minut hankkimaan imurin jossa oli turha moottorisuulake ja joka oli tosiaan heti sökönä saavuttuaan.

    • Tiila

      Meillä on Electrolux Ultra One (se mopompi malli, ei säätöä kahvassa, hinta Verkkokaupassa 199.90 EUR) ja imuri on näin alkuun vaatimattomasti todetakseni ihan huippu: sen lisäksi että se on kaunis kuin mikä (meillä kiiltävä valkoinen, sopii kodin sisustukseenkin, heh!), isot pyörät pyörii pehmeästi ja rullaten kuin unelmat, johto kelautuu sisään nopeasti ja äänettömästi, imurin teho on vertaansa vailla; en ole milloinkaan vastaavaan vielä törmännyt, kaikki katoaa pussiin, painavimmatkin kivet (pelkkä kokeilu) ja suurimmalla teholla, joka on onneksi säädettävissä myös pienemmäksi, meinaa mennä painavan maton helmatkin ;). Mutta, mutta... Imurin varsiosa ja varsinkin kookas suulake ovat NIIN painavia, että ainakin itseltäni on imuroinnin ilo kadonnut, kun aiemmin mielekkääksi kokemani homma tuntuu nyt uudella kauniilla pikkuapuaisella punttisalilla käynniltä tai raskaammaltakin fyysiseltä työltä. Harmi. Muuten niin ihana kapistus on ikävä kyllä pilattu painavilla käsittelyosilla (putkien alumiinikaan EI ole kevyttä, kun se on suht. paksua ja sitä on paljon), jolloin imuria on vaikea/hankala/työläs liikutella lattiaa pitkin (sileällä lattialla ilman mattoja on ihan ok), saati yrittää edes vähän nostaa lattiasta tai liikutella vaakasuunnassa lattialla esim. sänkyjen tai sohvan tai nojatuolien alla =/. Kuten todettua: harmi, vähällä pilattu muuten hyvä vehje. Enkä ikäväkseni usko, että siihen on tässä meidän/minun tapauksessani edes olemassa mitään vaihtovarsi-/vaihtosuulakemahdollisuutta - jos joku tietää paremmin, niin vinkatkaa ihmeessä, kiitti - mutta muuten siis kovasti kaunis ja kertakaikkisen hyvä ko. imuri kyllä on.

      • lääkitys vaivaan

        Todella heikot pitää käsivoimat olla, jos ei putkea ja suulaketta jaksa nostella!

        Ettei kyse kuitenkin olisi siitä perinteisemmästä eli Eluxin paskasta perussuulakkeesta? Joka todellakin liikkuu nihkeästi etenkin matoilla. Muistaakseni. Omaani kokeilin kerran tai pari. 7 vuotta sitten.

        Tähän on helppo lääke - tosin paketin kokonaishinta nousee samalla. Eli heitetään vakiosuulakkeella vesilintua ja ostetaan tilalle parkettisuulake turbosuulake mattoja varten.

        Myös imutehon säätö auttaa - puhtaalla pölypussilla suulake saattaa liimautua
        lattiaan/mattoon liiankin tehokkaasti. BTW, parkettisuulakkeen päissä on "apupyörät" tätä ilmiötä hillitsemässä.

        Vaihdossa on toki oman vaivansa, mutta tämän vastapainoksi vakiosuulaketta leveämmällä parkettisuulakkeella tulee enemmän puhdasta yhdellä vedolla.


    • tiila

      No juu, eipä ne voimat järin suuret taida olla...
      Mutta niin tai näin, niin tuota parkettisuulaketta aion kyllä todellakin kokeilla, kiitos hyvästä vinkistä, joka toivottavasti palauttaa imuroinnin ilon taloon ;).

    • mieleks meni

      Inhoan imurointia. Meillä oli ennen e-lux, enkä kokenut sitä yhtään kivaksi, basic suulake oli ainakin tosi huono. Imuri vaihtui mieleen ja olen kyllä tykännyt siitä enemmän. Suulakkeet on parempia ja eri vahvuiset tehot eri asioille jotenkin tuntuvat olevan kohdallaan. Käytän tätä nyt vähemmän kiukkuisena kuin sitä edellistä.

    • Hoover paras

      Iso imuteho ja samaan hintaan pyörivä mattoharja, jolla voi hyvin imuroida koko lattian. Ei mattoja saa puhtaaksi tavallisella suulakkeella kunnolla. Räsymatoille ei kylläkään sovi eikä pitkänukkaisille. Varsinkaan tarjouksessa ei edes kallis.

    • Kannattaa muistaa, että suulakkeet ovat todella tärkeässä asemassa imurin käyttömukavuuden ja puhdistustuloksen kannalta.
      Hommasin vanhemmilleni erilliset turbo ja parkettisuuttimet. Iäkäs äitini jaksaa aina vain hehua kuinka paljon kevyempi tuo parkettisuulake on käyttää. Turbusuulake/mattotammari taas ei vaadi (varsinkaan koirankarvoilla) kovaa hinkkaamista edestakaisin. Homma hoituu muutamalla kevyellä vedolla pyörivä harja nappaa pölyn, koirankarvat yms. mukaansa paljon paremmin. Suulakkeen vaihtaminen on pientä siihen verrattuna miten paljon ne auttavat imuroinnissa.
      Itselläni on käytössä moottoroitu tamppaava Mielen suulake. Sitä voi sitten jo kutsua todelliseksi mattotamppariksi, koska harja jaksaa pyöriä jatkuvasti kovalla nopeudella erittäin pitkänukkaisellakin matolla imukanavat ovat turbosuulaketta huomattavasti isommat. http://www.huoltopalvelu.com/Miele-imurin-moottoroitu-turbosuulake-SEB-216-3

    • vieräs28

      Ehdottomasti miele!

    • Pysy

      kaukana Electroluxsista .Täysiä paskoja ovat. Kaksi on ollut ,molemmat romuja milloin mitäkin vikoja .Johdon kelaaja tietokone kortti sun muuta. Sama koskee Elektrohelioksen vehkeitä kesämökin kaasujääkapista kodin sähköjääkaappia sekä nyt ilmennyttä sähköhellan uunin tietokonetta . Vikoja hirveästi.
      Pölynimurina ollut Miele nyt parivuotta .Ei mitään ongelmia

    • harvoinostoksilla

      Minä vaihdoin aikanaan muutamassa vuodessa hajoavien muiden merkkien jälkeen Mieleen. Joku Bemarin tyyppinumero 323 tai 325 tms. On vielä Made in Germany, en tiedä ovatko uudet mallit enää saksalaisia. Vaihdan uuteen Mieleen heti kun tämä yli 20v vanha kone hajoaa. Sama kuin Tecniworm Moccamaster. Hieman kalliimmalla laite 20-30v käyttöön. Sitä pohtii kuukauden, että olisko pärjännyt sillä halvemmalla mutta sen jälkeen on kiva myhäillä se 20-30v ja kuunnella kun muut uikuttavat vehkeittensä hajoamisia ja uusien ostoja. Suosittelen Mieleä.

    • valitettavasti

      Eu on saanut paljon pahaa, on myös säädöksillään pilannut pölyimuritkin. Nyt on pudottettu moottorien tehoja rajusti 2200W---- 800W eipä tarvi ihmetellä jos ei ole riittävää imutehoa.
      Valmistajat yrittävät korjata tehonmenetystä lisäämällä ilmamäärää ja letkuja suurentamalla.

    • Mielekäs_Miele

      Minulla on Miele classic ja on ollut todella kestävä,ja ihan hyvät imutehotkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1508
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe