Valikko
Aloita keskustelu
Hae sivustolta
Kirjaudu sisään
Keskustelu
Viihde
Alennuskoodit
Black Friday 2024
Lainaa
Treffit
Säännöt
Chat
Keskustelu24
profiilit
knw
profiilit
knw
knw
Vapaa kuvaus
Siviilisääty: Sinkku Lapset: Kyllä vielä joku päivä
Aloituksia
7
Kommenttia
37
Uusimmat aloitukset
Suosituimmat aloitukset
Uusimmat kommentit
klo+17+?
13.07.2016 16:08
Joo,+Ylen+Flashit+eivät+ole+koskaan+toimineet+kunnolla.+On+ollut+monta+käyttistä+ja+selainta,+ja+aina+se+vain+takkuaa.+Ei+lähde+pyörimään,+ja+jos+lähtee+niin+kuorimittaa+prossua.+Olen+luopunut+netti-tv:n+katselusta+ja+katson+"vanhanaikaisesti"+televisiosta.+
Selityksenä+on+kopioinninesto.+No,+joku+on+tehnyt++ohjelman,+jolla+pystyy+lataamaan+koneelle.+Se+toimii+paremmin+kuin+flash-playeri.+
Ihan+kamalaa,+kamalaa,+kamalaa+roskaa!!!
11.07.2016 19:48
No+sori,+olin+jo+unohtanut+koko+MTV:n+ja+Katsomon.+Ilmankos+nuo+klipit+ovatkin+jossain+historiallisessa+Silver+light+-muodossa.+Voisi+kokeilla+toisella+koneella.+Kiitos!
11.07.2016 14:37
Tuossa+vielä+linkki:+http://yle.fi/uutiset/suomiareenalla_yllatysvieras_lavalle_nousee_anneli_auer/9017042?origin=rss
11.07.2016 12:47
Sivulla+suomiareena.fi+on+klippejä,+mutta+ne+käyttää+silverlightiä+(?)+joten+ne+jää+toistaiseksi+katsomatta...
11.07.2016 12:42
Kirjoitukseni "MM-kisojen pistelaskuleikki" liippasi läheltä aihetta. Olen testaillut formaattia laskennallisesti.
http://digitaalinenilluusio.blogspot.fi/2016/05/mm-jaakiekon-turnausformaatin.html
Päähuomio on siinä, että joukkueen ottelukohtainen tasonvaihtelu vaikuttaa hurjasti sijoitukseen. Se johtuu kai siitä, että otteluita pelataan hyvin vähän. Jos oletetaan että varianssi on 1.0, eli standardi normaalijakauma, ja jos seuraavaksi huonoin joukkue on -1 ja seuraavaksi parempi 1, niin on noin 50% todennäköistä, että turnauksen 4 parasta eivät sijoitukseltaan täysin vastaa vahvuustasojaan.
Esim. SM-liigassa ja NHL:ssä pelitapa on ihan toista: Kaikki pelaa monta kertaa kaikkia vastaan. Ja finaaleita pelataan lukuisia. Ne on kausiluontoista urheilua, joka olisi MM-kisoissa mahdotonta. Eikä se olisi ollenkaan niin viihdyttävää...
Psykogisointiin ei kannatttaisi uhrata aikaa. Kaiken maailman takki-Tammisen puheet momenttum-ilmiöistä menee kaupaksi kuin häkä. Minä pidinkin enemmän siitä Sakari Pietilästä...
19.05.2016 00:01
Ei toimi edelleenkään, mutta isitdownrightnow.com tiesi kertoa, että oman feedilistan saa palautettua netvibesistä. Siirryn nyt käyttämään Thunderbirdiä.
11.01.2015 17:12
"En ole hyvä kirjoittaja tai asioiden järjestelijä"
Eivät ole meidän poliitikotkaan. Eivät osaa perustella tekojaan. Politiikka elää omassa maailmassa.
25.06.2014 10:58
Jospa lähdetään perusteista:
Polkupyörä on (1) pyörien päällä kulkeva ajoneuvo, jonka (2) käyttövoima on bioperäinen lihaksilla tehtävä liike.
Maastosta riippuen pyöriin kohdistuu erinäinen määrä epätasaisuutta, joka absorptoidaan ilmatäytteisiin kumirenkaisiin tai esimerkiksi jousiin. Absorptoituessa pyörän runkoon ja ajoneuvon kuljettajaan tiestä kohdistuva liike-energia pienenee, jolloin kyseisen massakeskittymän liikesuunta pysyy vakaana helpottaen liikkumista.
Absorptoituessa häviää kuitenkin aina energiaa. Edes jousen liike ei synny tyhjästä, vaan samasta lihasvoimasta, jonka eloperäinen olento välittää pyörä-apparaatille tavallisemmin poljinkampia alaraajoillaan pyörittäen.
Koska yleensä käyttövoima on suhteellisen pieni, ei liene toivottavan kaiken tämän voiman kuluvan joustavan materiaalin puristamiseen tahi venyttämiseen, vaan eteenpäin liikuttamiseen.
02.05.2014 11:55
Mitä vikaa on elektronisessa tietokoneessa?
Onko niitä muunlaisia tietokoneita? Esim. mekaanista turing-konetta ei tiettävästi ole kukaan rakentanut.
Toisaalta suunnitelmia turing-koneesta on ilmeisesti ollut jo aiemmin. Jos analyyttisen koneen konekieli oli turing-täydellinen, kuten wikipediassa väitetään, niin voisi sanoa että tietokoneiden kieli keksittiin ennen elektroniikkaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Analyyttinen_kone
22.02.2014 12:28
Saattaa johtua aaltojen ns. harmoniasta, joka esiintyy puoliaallonpituudessa. Esim. punainen on noin 600 nanometriä ja violetti 300 nanometriä, jolloin ne tuntuvat olevan lähekkäin. Tämä on minun arvaus.
12.10.2013 20:28
Äsken lukemasi teksti on harhaa.
1. Se on kopio vuodelta 2004. Ei siis edes evoluution tulos, vaan pelkkä kopio.
2. Teksti, jonka luit, on tietokoneen elektronisen ilmiön tulosta. Todellisuudessa katsot pelkkää näyttöä, johon bitit tulevat näytönohjaimesta, ja edelleen käyttöjärjestelmäsi fonttiarkistosta.
30.09.2013 14:04
"Mitä on demokratia."
Demokratia on hajautettua päätöksentekoa. Siis se on keskitetyn päätöksenteon vastakohta.
"Onko se utopiaa."
Jos diktatuuri on dystopiaa, niin demokratia on utopiaa.
Keskitetty päätöksenteko on tavallaan resurssien tuhlaamista, koska siinä ainakin jotkut asiat päätetään rajoitetuin resurssein. Siksi aina välillä tarvitaan demokratiaa.
"Eikä demoktaria ole vahvemman oikeutta sanella voimallaan mikä on hyväksi."
Mitä tarkoitat vahvalla? Ihmisillä on erilaiset kyvyt osallistua päätöksentekoon. Miten esim. puhumaan ja kirjoittamaan kykenemätön ihminen voisi tehdä lakiehdotuksia. Sellainen ihminen aiheuttaisi sen, että asiat jäisivät päättämättä.
Tai sitten tätä henkilöä käytettäisiin välineenä toisen päätöksen teossa, mutta se ei ole demokratiaa.
Siksi on suljettava jotkut ihmiset päätöksenteon ulkopuolelle. Jos siihen on hyvä peruste.
18.08.2013 20:53
Kuuntauudistuksissa haetaan varmaan käsitettä "autokunta", eli sellaista maantieteellistä aluetta, jolla voidaan liikkua henkilöautolla päivittäin.
Esim. työvoimapolitiikka määrää työmatkaiksi 80 kilometriä. Olisiko se oikea "autokunnan" koko?
Ja kaikkien on sitten pakollista omistaa auto. Tämä keksintö syntyi jo Hitlerin kolmannessa valtakunnassa.
13.06.2013 12:37
1. nuorisotakuu, turha tai haitallinen poliittinen hanke
2. sanonta "hyvää päivää kirvesvartta", turha sanonta
3. järkeistäminen, turha psykologinen kategoria
4. karppaus, vaarallinen
5. tuoli, pitkällä tähtäimellä hengenvaarallinen
11.06.2013 16:54
Innostuinpa taas päivittelemään... Mutta lyhyesti ideani on se, että tieteenhistoria ei ole tiedettä. Mikään tiede ei taida sitä edes tutkia, ja keksintöjen tieteellistäminen on suuri haaste jo aikuisillekin. Tiedekirja ei ole historian kirja.
31.05.2013 13:02
Vastaan samoin kuin nimimerkki tiedenörtti. Itse luin "Kuinka kaikki toimii" -kirjaa vuonna 1991. Muistan siitä jääkaapin periaatteen, ja taisi siinä kirjassa laserikin olla. Kirja käsitteli nimensä mukaisesti laitteiden toimintaperiiaatteita - ei niiden keksimistä tai löytämistä.
Miksi ja miten pitäisi sitten opettaa lapselle tieteen historiaa? Tuntuu pelottavalta, jos puhutaan pelkistä keksijöistä ja tiedemiehistä. Lapsilla on mielikuva Einsteinistä, mutta eivät ymmärrä hänen teorioitaan. Tällöin se on pelkkää auktoriteettiuskoa.
Ovatko toimintaperiaatteet sinällään liian nörttihenkisiä - tai voisiko sanoa jopa maskuliinisia opetettavaksi lapselle? Nykyään kun liikunnassakin lapsille opetetaan Zumbaa, joka ei perustu yliopistolliseen fysiologiaan vaan koreografien luomaan bisnekseen.
31.05.2013 09:24
Teletappien kasvoilla ei näy tunteita. Kuten ei juuri Salkkarienkaan hahmoilla.
https://www.youtube.com/watch?v=_ezIjd829Hs
29.04.2013 15:54
Jep. Ongelmahan ei liity valokuvaukseen vaan yleisesti tietotekniikkaan. Äsken kuvaamasi ratkaisu on kaksisuuntainen salaus (Public Key Infrastructure). Kamera salaa kuvan salaisella avaimella, ja kuvan käyttäjä avaa sen julkisella.
Mutta jos kyse on juuri valo- tai videokuvaamisesta, niin eiköhän jokin vesileima olisi ihan mahdollista polttaa kuvaan sähköisessäkin muodossa. Tai sitten kuvan voi kuvata sellaisessa ympäristössä että sitä on vaikea väärentää. Stereokuvia on vaikeampi väärentää, koska kuvakulmien on sovittava yhteen.
Mutta varmentamiselle ei yleensäkään näytä olevan niin kovaa kysyntää, kuin historiassa. Aiemmin kuninkaan asiakirjoissa oli kalligrafiaa joka tuntui uskottavalta ja sen eteen oli nähty vaivaa. Nykyään kamerat ovat niin tarkkoja, että erillistä varmentamista ei tarvita.
12.09.2012 11:17
Kuka määrittelee mitä on "työelämä"? Se ei ole tieteellinen termi, eikä aihe ole siksi mielekäs.
Jos työelämä tulkitaan orjuudeksi, jolla on jo eksaktimpi merkitys, tahdosta riippumaton toimiminen, niin siihen ei välttämättä vaikuta kuluttajien kysyntä, eikä 3D printtaus millään muotoa.
Työelämä on minusta ennen kaikkea poliittinen termi, josta on vastuussa sekä ammattiyhdistysliikkeet että oikeistolaiset.
21.08.2012 18:47
1 / 2