toteutuuko teknologinen singulariteetti?

Jaska Jakobson

Voikohan teknologinen singulariteetti eli yli-inhimillisen tekoälyn syntyminen tapahtua deep learning-algoritmin (ja siitä jatkokehitetyn neuroverkon), optisen tietokoneen (50,000-kertainen laskentateho nykyisiin verrattuna) ja kvanttitietokoneen (ääretön laskentateho joillakin osa-alueilla) avulla?

7

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fkarmdsfll

      Voipa hyvinnii syntyä, voipa olla syntymättäkii.
      Mutta suomi24,n tiedepalstalta löytyvät tieteen suurimmat asiantuntijat ja jatkuvasti uusia hämmästyttäviä mullistavia teorioita suoltavat tieteen kärkinimet joten saat vastauksen varmaan pian.

    • Mitä vikaa on elektronisessa tietokoneessa?

      Onko niitä muunlaisia tietokoneita? Esim. mekaanista turing-konetta ei tiettävästi ole kukaan rakentanut.

      Toisaalta suunnitelmia turing-koneesta on ilmeisesti ollut jo aiemmin. Jos analyyttisen koneen konekieli oli turing-täydellinen, kuten wikipediassa väitetään, niin voisi sanoa että tietokoneiden kieli keksittiin ennen elektroniikkaa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Analyyttinen_kone

      • Xenia Onatop

        Nykyisten suuren integraatiotiheyden ja korkean kellotaajuuden elektronisten kytkentöjen onglmaksi muodostuvat piirienväliset kytkennät. Kytkentöjen ongelmia ovat johdinten kapasitiiviset ja induktiiviset ominaisuudet korkeilla taajuuksilla, häiriöt ja kytkentäjohdinten fyysinen ahtaus. Varsinkin massiivisesti rinnakkaisten elektronisten järjestelmien ongelmia ovat syntyvät johdinsilmukat, joissa generoituu jännitepiikkejä aina tilanvaihdon yhteydessä. Edelleen nimenomaan datalinkkien tehonkulutuksen on arvioitu asettavan rajan elektronisten järjestelmien kytkentänopeudelle.

        Optinen siru on pieni tietokoneen osa, joka on tosin vielä kehittelyasteella. Periaatteiltaan optinen siru muistuttaa nykyistä puolijohteisiin perustuvaa mikropiiriä sillä erolla, että tietoa kuljettava sähkö korvattaisiin valolla.

        Valo on paljon sähköä nopeampaa, eikä valoon perustuva optinen tietokone tuota juurikaan lämpöä, joten sirut voidaan ahtaa hyvin pieneen tilaan. Lisäksi ei ole säkömagneettista induktiota, joka elektronisen sirun kannalta on haitta, jos väylät ovat liian lähellä toisiaan.

        Arvioiden mukaan nykymenetelmillä on mahdollista kehittää suoritin, jonka kellotaajuus on noin 100 gigahertsiä. Sekin olisi vain noin 50 kertaa niin nopea kuin nykyiset suorittimet. Sen sijaan optisen tietokoneen kellotaajuus voi ylittää 100 000 gigahertsiä. Optisen tietokoneen yksi lisäetu on toteuttaa massiivinen rinnakkaisuus.

        Valosirujen toiminnan kannalta keskeisiä ovat tietyn mallin mukaan tehdyt yhdenmukaiset aukot, jotka päästävät läpi vain tietyllä aallonpituudella liikkuvaa valoa. Tämän hetken suurin haaste on kehittää menetelmä, joka mahdollistaa valosirujen sarjatuotannon. Optisesta tietokoneesta tulee totta vasta sitten, kun pystytään valmistamaan massoittain valosiruja, joissa aukot sijaitsevat noin
        0,0003 mm:n etäisyydellä toisistaan.

        Ensimmäisen oikean Turing-koneen rakensi vuonna 1986 saksalainen professori Karl Scherer. Sillä ei ole mitään käytännön arvoa.


      • namusetä

        Elektroniikan aikakausi alkoi vuonna 1902 John Ambrose Flemingin keksittyä tyhjiödiodin, jolloin hän myös loi elektroniikan käsitteen.

        Yhdysvaltain sähkö- ja elektroniikkainsinöörit määrittelevät, että "elektroniikka on se tieteen ja tekniikan ala, joka käsittelee ihmisen aistin ja aivojen korvaamista ja täydentämistä laitteilla, jotka keräävät ja käsittelevät informaatiota, siirtävät sen haluttuun paikkaan, jossa ohjaavat koneita tai esittävät informaatiota ihmisen käytettäväksi."

        Blaise Pascal kehitti mekaanisen laskimen vuosina 1642-1645. Monet pitävät tämän vuoksi Pascalia tietokonetekniikan isänä.

        Charles Babbage (1791 – 1871) oli ensimmäisiä tieteilijöitä, jotka keksivät ajatuksen ohjelmoitavasta tietokoneesta. Babbage ei saanut kuitenkaan koskaan yhtään tietojenkäsittelykonettaan täysin valmiiksi. Monimutkaiset hienomekaaniset laitteet olivat liian herkkiä rikkoontumaan ja eivät siten olleet käyttökelpoisia. Babbagen kone rakennettiin alkuperäisten piirustusten perusteella vuonna 1991 ja todettiin täydellisesti toimivaksi.


    • puupeukalo

      Kovien tieteiden singulariteetti saavutetaan maaöljyn ja kivihiilen loppuessa.

    • kylmää-tulee

      Kovien tieteiden ja kovan valtapolitiikan lopputulos on kolmannessa maailmansodassa (ydintuho ja sitä seuraava ydintalvi) josta voivat nauttia vain jäljellejääneet torakat. Ei ihmiskunnalla ole mitään toiveita selviytyä

      • MIksi juuri kolmannessa? Eihän se tapahtunut toisessakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      60
      3475
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      47
      2951
    3. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      124
      2819
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      354
      1897
    5. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      73
      1132
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      10
      1111
    7. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      200
      1059
    8. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      27
      889
    9. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      104
      874
    10. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      45
      869
    Aihe