Popedan keikat

RockÄijä

Näin kaksi viimeistä Popedan keikkaa; Aitoossa ja Tammerfesteillä. Toistensa kopioita; biisijärjestys/soitetut kappaleet lähes samoja ja samoin lavaspiikitkin?!
Missä vanhat hyvät Popedan rock-biisit, joita kyllä löytyy! Nykyiset lallatukset lastenlaulun (varmasti Costellon käsialaa) tapaisia - lyhyt matka siirtyä Mikko Alatalo-faniksi, "hyvät reppanat" tamperelaiset yms. Patesta tullut nössö sauvakävelijä, lopetettuaan dokaamisen! Tuliko lasin reunat vastaan - eikö "Ikurin turbiini" kestä?
Tuulikone mahtava keksintö - varsinkin liuhulettiselle Costellolle...jaksaa huvittaa joka kerta! Ja eikö ne omat kakarat voisi hankkia omia keikkoja?

5

1579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhhhhfffsssass

      Ei oo pakko käydä jos ei miellytä. Tämmöinen on 2000-luvun Popeda ja suurempaan osaan se uppoo mutta ei selkeestikään suhun. Älä mene enää jos et tykkää. Paluuta ei ole 1980-luvun Popedaan joka on selkeesti enempi sun juttus. Harvemmin ne muutkaan bändit muuttaa kokonaan keikkasettiään tai laulaja muuttaa spiikkejään kokonaan joka ikinen ilta. Samoja spiikkejä se Bon Jovikin on nyt tänävuonna höpöttänyt melkein kaikilla massiivisen kiertueensa keikoilla ja biisilista on rungoltaan aikalailla sama tänä iltana. Ota huomioon bändit, soittajat, yleisö ja musiikki vanheneet ajan myötä mutta näköjään kaikki sitten ei kun sulle ei kelpaa. Tottakai suurin osa keikan biiseistä on Costello Hautamäen käsialaa kun hän ne melkein kaikki tekee ja on ollut bändin pääasiallinen säveltäjä ja sovittaja jo vuodesta 1986 lähtien.

      Setti on nyt ollu tänä kesänä sellainen että ei ole pahemmin kuultu monia klassikoita eli esim. Pohjantähden alla, Viimeinen mohikaani, Soittomatkalla, Tää on se yö, Da da, Elämässä pitää olla runkkua, Raswaa koneeseen, Kalteriblues, Vankilaulu, Raakaa voimaa, Yö, Olen valmis, Bandiittipolkka, Lauri Moskovassa, Sä lähdit taas ja Delilah ovat uupuneet monilta keikoilta. Ovat kyllä soitelleet noita 2008-2010 mutta eivät juurikaan tänä keväänä tai kesänä.

      Mieluummin katson kyllä erittäin lujaa ja taitavasti soittavaa sekä yhteissoiton ja hyvän lavakarisman omaavaa ryhmää sekä erittäin hyvin yleisön ottavaa ja mukaan saavaa solistia kuin jotakin muuta ja sitä tämä bändi edelleen on vaikket sä tykkääkään. Mieluummin ainakin itse katson myös hyvin laulavaa ja sanat muistavaa skarpisti esiintyvää solistia (olkoon vaikka kuinka nössö sauvakäveliä) kuin sanat unohtavaa, kännissä sekoilevaa pöhöttynyttä ja ylipainoista sekoilijaa vaikka ei olsisikaan yhtään rock kun ei ole kännissä.

      Tuulikoneiden hankintaa ovat Mellu ja Costi perusteelleet siten että viilentää mukavasti ja näytttää hyvältä kun hiukset liehuu ja muutenkin näyttää näiden avulla siltä että liikkuvat enempi lavalla kuin mitä oikeasti liikkuvat. Kaikkialla kun ei ole tilaa heilua mielinmäärin niin tuo tuulikone parantaa kuulemma visuaalista ilmettä.

      Kakaroilla on omiakin keikkoja jo mut jostain syystä Costi haluaa ne mukaansa ja Popedan kanssa samoille lauteille ja ilmeisesti ne itsekin nouruaan ja kinuaa päästä isän mukaan oikean ja legendan bändin kanssa veivaamaan koska onhan Popedan kanssa esiintyminen ison yleisön edessä noille pikkupojille vähän eri asia kuin soittaa jossakin nuorisotalolla 9-17v kersoille.

      • dddddddddeeeeee

        Karavaani kulkee ja koirat haukkuu ja bändi senkun porskuttaa vahvasti ja vahvana eteenpäin. Popeda on jakanut aina mielipiteet puolesta ja vastaan kuten vaikkapa Yö, Eput, Juice tai Dingokin. On diggareita siinä missä vihaajiakin. Sama se on oikeastaan minkä tahansa suomalaisen tai ulkolaisen pitkänlinjan ja päivätyön tehneen artistin tai bändin kohdalla että toiset rakastaa ja toiset vihaa.


    • ei tule ikävä..

      Popedan vuosia 2005-2007. Kyllä on mukava nähdä Pate selvinpäin ja hyvässä kunnossa lavalla. Ehkä se jonkun mielestä ei ole niin rock, kun artisti on selvinpäin, eikä sekoile tai oksentele pitkin lavaa, mutta ite en viitsi katsoa kännisiä, itsesäälissä rypeviä "rockkareita". Niitä on muutenkin maailma pullollaan, joten Pate on loistava esimerkki "selviytymistarinasta" ja toivotaan, että tuo linja myös pitää.

      Muutenhan noi aiempienkin kesien keikat on vedetty lähes identtisillä biisilistoilla ja erityisesti festarikeikat, joissa on muutenkin normaalia lyhempi esiintymisaika. Itse en keikoilla millään jaksa enään hurrata esim. Sukset-biisille ja monille muille "pakollisille" kappaleille, mutta koska varsinkin festariyleisöstä 80% on sellaista porukkaa, jotka eivät ole välttämättä Popeda-faneja tai eivät ole varsinaisesti tulleet edes Popedaa katsomaan, niin heille nuo biisit ovat "harvinaisia tuttavuuksia", joita on helppo bailata menemään.


      Joo no noita Costin poikien esiintymisiä Popedassa en jaksa ymmärtää. Se voi olla hyvä juttu jollain keikalla, tyyliin "once in the lifetime", mutta ei muuten. Itseäni ei huvita katsoa teinipoikia samalla lavalla yli 50-vuotiaiden äijien kanssa laulamassa "20-senttiä"....Se on jotenkin vaan niin kornia...

    • asfsdfdfsfdfdstt4444

      Noo pojat pyörii lähinnä festarikeikoilla ja semmoisilla keikoilla jotka on koulujen loma-aikaan tai Tampereen lähellä yms. Kun menee katttomaan Popedaa jollekin yökerhokeikalle vaikkapa Virgin oiliin, Pressaan jne. niin siellä ei noita junnuja nää kun sinne eivät niitä ota eikä sinne oo niillä kyllä ikääkään. Siellä ei tarvitse "kärsiä" noista junioreista.

      Jep festareilla Popeda soittaa lähinnä pelkkää hittipotpuria ja keikka on yleensä vain 45.00 min - 60min pitkä kun Popeda soittaa helposti jossakin ns. omalla keikallaa 1.30h-2h. Silloin jää helposti soittamatta varvinaisemmat kappaleet.

      Itse toivoisin että Aino, Kersantti Karoliina ja Sukset jäisi syksyn keikoilta pois (nämä kappaleet kyllästyttää jo) ja niiden tilalla tulisi vaikka Raakaa voimaa, Kellot lyö, Tää on se yö, Eläinten vallankumous, Pohjantähden alla, Kirje, Kotiin, Savusuudelma, Raswaa koneeseen tai jotain muita parempia ja järkevämpiä Popedan biisejä kuin mitä nuo Sukset ja Aino ovat.

      Costellokin voisi laulella jotain muuta kun sitä Mies unelmoitaan. Hyvä kappale mutta on niin yllätyksetöntä kun melkein aina pitää vetää vaan se. Enkä kyllä välitä Pullo viiniä käy kappaleestakaan. Mieluummin vaikka sitten Pakko saada BMW (Mercury blues) tai vaikka 4711.

      Mellun ei tarvitse laulaa mitään muuta kuin taustat joten ei missään nimessä mitään Tango Pelargoniaa pilaamaan encoreiden alkua.

    • fgddgfgdgdfg

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      59
      2020
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe