Potilastietojen urkinta ??

aaaaaase

Nyt uutisissa on ollut, miten yleistä on potilastietojen urkinta. Onko Porissa ollut tapauksia, että henkilökunta olisi jäänyt kiinni esim. naapurin tietojen katsomisesta. Jos asiaa tutkittaisiin, niin käry kävisi kyllä joillekin.

77

3761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanslisti katsoo?

      Tuota samaa asiaa olen miettinyt siinä mielessä, että kun sitä on käynyt Terveyskeskuksessa vastaanotolla, niin lääkärihän näkee "tuosta vaan" sinun potilastietosi ja historian yms, samoin on kaiketi terveydenhoitajan vastaanotolla. Se on toki ymmärrettävää.

      Mutta miten on esim sairaalan osastoilla. Voivatko siellä kaikki sihteerit, yöhoitajat ym vain "ihan uteliaisuuttaan" hakea kenen tahansa nimellä tai henkilötiedoilla mielenkiinnon vuoksi itse kunkin potilastietoja?

      Jos näin on niin jääkö niistä se "kuuluisa jälki", että nyt on sairaalaan tai terveyskeskuksen siellä ja siellä osastolla käyty juuri sinun ja sinun "papereissasi" siihen ja siihen aikaan.

      Ja voiko tavallinen tallustaja vaatia halutessaan, että tarkastetaampa onko puolitutut sairaalassa työskentelevät käyneet tiedostoissasi?

    • wsasww

      sen tiedän, että esim. terkkari ja kaup. sairaala on samassa tietokannassa ja kuka tahansa henkilökuntaa kuuluva voi katsoa kenen vaan potilastiedot jos haluaa..

      • Anonyymi

        Minäkin tiedän sen että eräs henkilö oli katsellut tuttujen potilastietoja joitakin vuosia sitten ja kertoillut kännipäissään juottolassa yhtä ja toista ei niin mairittelevia tietoja mutta se sattumalta meni erään tyypin korviin joka ilmoitti siitä paikalliseen terveydenhoitolaan joka puolestaan antoi kenkää mokomalle ,mutta vahinko oli jo tapahtunut eikä tämä peijooni edes pyytänyt tekosiaan anteeksi.Mutta jos tarkemmin ajatellaan että palkataan moisiin tehtäviin 6 kk työllistettyjä niin suuri mahdollisuus on että sekaan mahtuu sekundaa.Nykyään siitä jää jälki jos jonkun potilastietoihin mennään se jo supistaa monen tekijän suun suppuun.


    • U k

      Eli voiko tuon mukaan kaupungin sairaalan henkilökunnasta vaikkapa muutkin kuin lääkärit vain halutessaan katsoa vaikka "naapuriensa ja sukulaistensa" salaisia potilastietoja?

    • 999ikju

      Kyllä voivat. Kaupungin, siis terveyskeskuksen ja kaupunginsairaalan tietojärjestelmänä on sama. Siis vaikkapa kaup.sairaalan hoitaja voi katsoa vaikkapa naapurinsa tiedot. Tämä on kylläkin kielletty ja niitä seurataan ja tarkistetaan. Hoitaja voi mennä ainoastaan potilaan sivuille, jos kyseessä hoitosuhde. Siis utelias vaikkapa kanslisti voi katsoa naapuriensa labratuloksia, mutta on riski jäädä kiinni, jos jää.
      Näin minulle on kertonut eräs terveydenhoitaja

    • uk

      Toivottavasti noista mahdollisista turhista ja asiattomista käynneistä jäävät ne "jäljet" pitkiksi tai ikuisiksi ajoiksi. Melko uskomatonta ja jopa järkyttävää, jos tuollaisia käyntejä tapahtuu!
      Saisivat tutkia näitä asioita Porissakin.

    • hoitsu pta:lta

      Kyllä niistä "sormenjälki" jää joka sivulle, minkä avaat. Ja niitä ihan oikeasti seurataankin. Ja kaipa niitä katsellaankin, oma työmoraalini ei sellaista tosin salli. Tietojen katsominen vaatii aina hoitosuhteen. En ole edes omia papereitani avannut :)

    • 12qw34

      kuulin, että niitä seurataan satunnaistarkistuksella, eili kaikki ei jää kiinni...

    • pyyh pyyh

      jos vähääkään osaa tietokonetta käyttää niin jäljet saa pyyhittyä erittäin helposti.

      • Anonyymi

        Saa ne jäljet siltä koneelta pyyhittyä, mutta järjestelmän palvelimilta et saa poistettua ellei sinulla ole oikeuksia päästä palvelimille.
        Pitää olla it-tuen työntekijän id-kortti lukijassa jotta pääsee niihin lokeihin, edes lääkäreillä ei ole sinne pääsyä.


    • Kierot kuviot

      Voihan sitä käyttää jonkun toisen tunnuksia.

    • mmmnjhuy

      jokainen järjestelmää käyttävä saa omat tunnukset ja on hyvä, että ne vaihdetaan vielä- omia tunnuksia ei saa toiselle antaa.
      sen tiedän, että jotkut ovat kovin uteliaita ja varmaan ovat katsoneet esim. naapurien potilastiedostoja. jos esim. porissa tutkittaisiin nämä asiat, niin kiinni joutuisi varmaan henkilöitä.
      ja kuulin, että jokainen voi mennä esim. terkkariin ja pyytää tarkistusta, kuka on käynyt sivuillani.. itse aioin tehdä sen ensi kuussa...

    • psyk. esh.

      Joo eli mikäli tämä ei tullut selväksi niin potilastietoja voi katsoa kuka tahansa sairaalan työntekijä sihteeristä ylilääkäriin mutta tietokantaan tallentuu aina nämä käynnit. Eli kukaan ei voi katsoa potilastietoja salaa.
      Se että johtavatko tällaiset "vahingossa kaivoin koneelta väärän potilaan tiedot" jatkotoimenpiteisiin onkin asia erikseen.

    • Morkooni Soi

      Se on yksinkertainen järjestelmä ja käyntinsä voi mitä ilmeisimmin" pyyhkiä "pois, jos on hiukankaan älliä.
      Mitä naapuri teidän tautitiedoillanne tekisi, se jää ihmetyttämään? On niillä hoitajilla ja lääkäreillä parempaakin tekemistä kuin lukea muorien paiseista ja klamydiasta. Ei kovin jännittävää.

    • juubajoki

      Tottahan nyt toki tietoihin pääsee käsiksi, kuten pääsee henkilökunnan palkkatietoihinkin, jos vaan on tunnarit.

    • Hehhetiheh

      Täällä tuntuu olevan jonkinlainen hysteria siitä onko naapurin hoitsu kiinnostunut naapurinsa pukamista tai runsaista vuodoista. Ihan sama jos joku tietää pukamieni poistopäivän.

    • Aika näyttää

      Valitettavasti "ainakin juoruista päätellen" sellaisiaKIN hoitsuja totta tosiaan löytyy, jotka ovat kiinnostuneita näistä tuttujen ja puolituttujen "pukamista".

      Se ei ole todellakaan noin naurun asia, kuin täällä jotkut koettavat esittää. Toki nauru saattaa tässä tapauksessa olla kovinkin väkinäistä!

    • mielenhirveys-

      Minua ainakin kiinnostaa vain lukea ihmisten mielenterveysdiagnooseja.

    • ja miten

      Saako potilas tiedot kuka on katsellut hänen terveyskeskustietojaan?

      • Kyllä taitaa saada

        Tilaa tiedot niin näet, se taitaa olla maksuton kun tilaa kerran vuodessa.


    • romppe ....

      Kyllä saa ja sun tietoihin on lupa mennä vain sellaisella henkilöillä, jolla on sinuun hoitosuhde.
      Tiedän, että perusturvassa on hoitajia, joiden uteliaisuus menee salassapitovelvollisuuden ohi.
      Ihminen kun on utelias ... niin utelias..


      Ota yhteys Porin perusturvaan ja kysele, kuka hoitaa Effica-järjestelmän tietoturvaa. He voivat katso, ketkä ovat käyneet sivullasi urkkimassa ja jos löytyy henkilöitä, joilla ei ole sinuun hoitosuhdetta, niin seuraa tutkinnat ja mahdollisesti tämän/näiden henkilöiden irtisanominen. Siis soppa siitä syntyy ja hyvä niin. Saadaan ainaskin näitä uteliaita hoitajia ruotuun ....



      t. hoitsu perusturvasta

      • tuumasta toimeen

        Ok, kiitos


    • tammöst kuulin

      Kuulin tässä viime viikolla tapauksen, että jotkut hoitohenkilöt urkkivat esim. onko naapurin rouva sairaalassa sellaisella menetelmällä, että menevät efficalle ja sieltä työpöytäasetuksiin ja avot sillä näkyy paikkakartat kaikista Porin hoitolaitoksista ja sitten katsomaan paikkakartasta, onko se naapurin frouva siellä.

      näin toimivat uteliaat hoitsut. on hyvin yleistä.

    • Sivusta seuraaja.

      Tiedän paljon hoitohenkilökuntaa, jotka ovat luvatta menneet toisten potilastietoihin.
      Porin perusturvassa on käytössä Effica-ohjelma ja näitä seurantoja tehdään, mutta kiinnijääminen ei ole kovin todennäköistä.
      Tietojärjestelmää täytyisi valvoa paremmin, jotta kiinnijäämisen riski kasvaisi ja urkkijat jäisivät kiinni.
      Tämä tiedoksi perusturvan päättäjille.

      • asiakaskinoikeassa

        Kun asiakas tekee kyselyn tiedoissaan käyneistä, jää kiinni.


    • mitäpä pienistä

      Itse olen toisinaan sijaisena ko. laitoksissa, niin kyllä vakiporukan yleinen huvi tuntuu olevan milloin kenenkin tietojen katselu oli syytä tai ei, eikä siinä minusta oleollut heidän puoleltaan mitään salattavaa edes. Moni sitä mieltä, että voi katsoa kunhan ei missään nimessä kerro mahdolisesti löytämiään tietoja eteenpäin, ja suunnilleen näin meikäläistäkin rivien välistä ohjeistettiin.

    • hei haloooooooo

      Just joo juoruämmiä ...
      Kyseinen toiminta ei ole sallittua ja kun tarkistuksia ajetaan ja nähdään, että joku hoitaja on käynyt joillakin sivulla urkkimassa, johon ei ole hoitosuhdetta, seuraa poliisitutkimukset ja muut sanktiot.


      Pyydänkin ny, etta TE KAIKKI IHMISET. jotka epäilette, että teidän terveystietoja on urkkinut joku muu, kuin siihen lupa ollut, pyytäkää perusturvasta katselmus, kuka on ollut terveystiedoissanne. Niin ja ei tarvitse epäillä, sen voi tehdä muutenkin.

      TEHKÄÄ SE NYT, niin saadaan juoruhoitsut kuriin, vai haluatteko, että kaikki tietää teidän terveystietonne ja muut lääkärinkäynnit

      • Yksit. parempi

        Olet oikealla asialla. Onneksi yksityisvastaanotoilla on mahdollisuus kieltää tietojen luovuttaminen kolmannelle osapuolelle pyytämällä ilmoittautumisen yhteydessä tietojenluovutuskiellon.

        Esim. Terveystalossa vastaanoton tiedot eivät vuoda kolmannelle, siis lääkärin ja asiakkaan ulkopuolisille, jos tekee ko. luovutuskiellon. Esim. Porin Terveystalossa ei tiedetä mitään esim. Tampereen Terveystalon vastaanotosta tuolla kieltämissysteemillä.

        Julkinen sektori ei ole koskaan osannut vaitiolovelvolisuutta niin arvauskeskuksissa kuin sairaanhoitopiirissäkään.


    • Mahdollistam

      Voit tehdä tiedustelun Valviralle omista tiedoistasi. Netistä löytyy lomake.

      • valvitura

        ja linkkiä lomakkeeseen kiitos?


      • VVVVVVVVV
        valvitura kirjoitti:

        ja linkkiä lomakkeeseen kiitos?

        Potilasasiakirjat on tilattava jokaisesta asiointipaikasta erikseen. Ainakin useilla sairaaloilla on lomake saatavilla verkossa, josta sen voi tulostaa ja lähettää. Asiakirjoja on muistaakseni käytävä katsomassa henkilökohtaisesti.

        Potilastietojen lisäksi jokaisella on oikeus tilata potilasasiakirjoja koskevat lokitiedot. Lokitiedot ovat eräänlaisia sähköisiä sormenjälkiä. Niistä näkyy, kuka potilasasiakirjoissa on käynyt ja milloin ja onko tietoja katseltu vai päivitetty. Jos siis tietojasi on käyty katsomassa, kun et ole potilas- tai hoitosuhteessa, on urkintaa syytä epäillä.

        Lisää potilaan oikeuksista:
        www.potilaanoikeudet.fi/oikeus-tarkastaa-potilasasiakirjat/


    • Nahkuri

      Kun tekee rikoksen ja nuuskii asiattomasti tietoja, rapsut ovat aika kovat ja Valvira ottaa onkeensa. En suosittele asiatonta uteliaisuutta.
      Opiskelijat voivat harrastaa nuuskintaa, mutta se on iso rikkomus kun paljastuu. Suosittelen tarkkailemaan, sillä tätä tapahtuu varsinkin taas kesällä.

    • HoitajaXY

      Tiedän monia hoitajia, jotka ovat jo monen vuoden aikana urkkineet tie kenenkin tietoja ja eivät ole jääneet kiinni.

      Se siitä seurannasta.

    • serlokki

      Satakunnan keskussairaalassa on potilasasiamies johon voi ottaa yhteyttä ja hän selvittää asiakkaan puolesta ketkä ovat katselleet asiakkaan tietoja, ja mikäli niitä on luvatta katseltu niin potilasasiamies laittaa asian eteenpäin jotta urkkijat saadaan vastuuseen. Tämä ei maksa asiakkaalle mitään. Urkkijalle voi tulla kalliiksi.

      • poa

        Nykyään näkee kyllä ihan kotikoneelta kaikki omat potilastiedot sun muut reseptit ja kaikki muutkin sairaskertomukset. Ja näkee myös tarkalleen ketä niitä tietoja on katsellut ja paivittänyt.


      • Eip nävy
        poa kirjoitti:

        Nykyään näkee kyllä ihan kotikoneelta kaikki omat potilastiedot sun muut reseptit ja kaikki muutkin sairaskertomukset. Ja näkee myös tarkalleen ketä niitä tietoja on katsellut ja paivittänyt.

        Kotikoneella ei pääse Kaupungin Perusturvan potilastietoihin, ei ainakaan potilas. Potilaalle ei ole annettu pääsyä omiin tietoihinsa, eikä Perusturva päivitä tietoja Valtakunnalliseen palveluun.

        Näin toimii sisäsiittoinen Räme-Pori.


      • Katoppa ...
        Eip nävy kirjoitti:

        Kotikoneella ei pääse Kaupungin Perusturvan potilastietoihin, ei ainakaan potilas. Potilaalle ei ole annettu pääsyä omiin tietoihinsa, eikä Perusturva päivitä tietoja Valtakunnalliseen palveluun.

        Näin toimii sisäsiittoinen Räme-Pori.

        Huomio ..

        Allaolevalta sivulta löytyy e-reseptit ja potilastiedot. Tosin sinne ei vielä ole päivittynyt terveystietoja (ei mulle ainaskaan)
        Tunnistaminen käy esim. verkkopankkien kautta.

        http://www.kanta.fi/


      • 5+18
        Katoppa ... kirjoitti:

        Huomio ..

        Allaolevalta sivulta löytyy e-reseptit ja potilastiedot. Tosin sinne ei vielä ole päivittynyt terveystietoja (ei mulle ainaskaan)
        Tunnistaminen käy esim. verkkopankkien kautta.

        http://www.kanta.fi/

        Jep! Linkistä löytyi reseptit. Ei potilastietoja.


      • kanta.fi
        poa kirjoitti:

        Nykyään näkee kyllä ihan kotikoneelta kaikki omat potilastiedot sun muut reseptit ja kaikki muutkin sairaskertomukset. Ja näkee myös tarkalleen ketä niitä tietoja on katsellut ja paivittänyt.

        Kaikki tietoja katsoneet eivät näy! Ainoastaan niistä, jotka ovat päivittäneet potilaan tietoja, jää merkintä.

        Valitettavasti hoitohenkilökuntaan joka puolella Suomea kuuluu niitäkin joilla on liikaa a) uteliaisuutta b) aikaa.


      • Urkintaako

        Katsojat selviävät tilaamalla lokitiedot. Tämä eri asia kuin Kanta. Suosittelen.


      • Lokikolari

        Miten ja mistä lokitiedot tilataan?


      • urkintaako

        Saat tiedot Satks:n tietosuojavaltuutetulta. Lokitietojen pyytäminen tapahtuu lomakkeella. Se on netissä, josta sen voit tulostaa. Siellä on myös ohjeistus asiaan.

        Kirjoita Googleen lokitiedot satks.


      • Lokikolari

        Suurkiitos tiedosta!


    • potilaan oikeus

      Potilaalla on oikeus kieltää reseptitietojen arkistoinnin. Ei lääkäri näe huumetietoja jos huumeiden käyttäjä on kieltänyt tietojen arkistoinnin. Niin yksinkertaista se on, kiellät diapamireseptien näkymisen eikä kukaan lääkäri saa tietoa vaikka hakisit sata reseptiä diapamia eri lääkäreiltä.
      Kun ei näy mitään tietoa diapamista, lääkäri saattaa luulla ettei kyseessä ole väärinkäytöstä. Paperireseptiaikana ei tällaista väärää tietoa ollut kuitenkaan jaossa kun mitään arkistoa ei ollut joka voisi hämätä.
      Sähköinen resepti lisääkin riskiä saada esim.diapamia väärään käyttöön, jos väärinkäyttäjä osaa käyttää potilaan oikeuksiaan oikein.
      Potilaalle kuuluu lain mukaan lääkärin jopa neuvoa tämä niksi. Lääkäri ei saa varottaa muita lääkäreitä vaikka tämä pitäisi vastaanottoa viereisessä huoneessa.
      Siis:
      10000 pilleriä diapamia ja lääkärin näkemä lääketiedosto näyttää nollaa. Kirjoitetaan uusi resepti kun potilaallaa kertomansa mukaan lääkkeet on loppu ja ahdistaa..

      • Mikäs pamihörhö

        sää olet, säähän yllytät rikokseen.


      • Anonyymi

        Aivan turha pyytää mitään tietoja perusturhasta, sieltä tulee valhevastaukset, valheelliset myrkkyseulan tulokset, valheelliset diagnoosit, kaikki valhetta.
        Kun lääkäri on mätä, se on mätä.
        Jos ei ole kanttia vastata teoistaan niin luvat pois.


    • Anonyymi

      Ihmeellistä, että johtavissa tehtävissä oleva urkkija saa jatkaa. Normaali ihminen häpeäisi silmät päästä, kun tämä tuli julki. Joku perversio pitää olla, että toisten sairaudet kiinnostaa. Onnea Siun sote tästä asiantuntijasta!

    • Anonyymi

      Mä olin joskus terkkarissa töissä ja tuli urkittua naapurin terveystiedot. Kaikkea kivaa tuli julki. Voi pojat, jos ystäväni ja naapurit tietäis. Salaista sutinaa oli.

    • Anonyymi

      Kyllä urkitaan. Sitten tietoja levitellään juorujen muodossa pitkin kyliä.

      Tyypillistä porilaisten käytöstä.

      • Anonyymi

        Satasairaala vuotaa tietoja ulos, mutta niin myös poliisi.
        Outoa, miten yksin poliisille annettu lausunto leviää kaupungilla, vaikka kukaan muu ei ole siitä tietoinen kuin poliisi.
        Olemme menettäneet tämän maailman jo, ihmisistä on tullut kurittomia sikoja, elukoita joille mikään ei ole enää pyhää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satasairaala vuotaa tietoja ulos, mutta niin myös poliisi.
        Outoa, miten yksin poliisille annettu lausunto leviää kaupungilla, vaikka kukaan muu ei ole siitä tietoinen kuin poliisi.
        Olemme menettäneet tämän maailman jo, ihmisistä on tullut kurittomia sikoja, elukoita joille mikään ei ole enää pyhää.

        Porilaiset on kateellista ja utealiasta sakkia. Urkintaa kyllä tapahtuu heti kun tilaisuus tulee. Ja puskaradio laulaa sen jälkeen.

        Poliisiinkaan ei voi luottaa. Ja vaikka käry kävisi, on ihan arpapeliä tutkitaanko koko asiaa edes.


    • Anonyymi

      Ennen vanhaan papereita hävisi,joten tiedot ovat menneitä säilytettiin kai avoimena pöydillä käytiin takahuoneessa vaikka väkeä lappas ja odotti mitä sivussa tehtiin alle koulu-ikäisenä etsivät kai paperii,muttei löytynyt mihin mahtoi mennä?

    • Anonyymi

      Poliisi julistaa rikosasioita salaisiksi, kun eivät halua että tapauksessa osallisena olevan viranomaisen osuus tulee ilmi.
      Sen sijaan heillä itsellään ei pysy salaisuudet, rikosilmoitukset ja luottamukselliset lausunnot leviää välittömästi kaduille kun ne on laitoksella julkaissut.

      • Anonyymi

        Totta että virkanilkit puolustavat toisiaan, poliisillakin on puolueellista toimintaa.
        Rotta suojelee toista rottaa vaikka se olisi rikos.


    • Anonyymi

      There's not a lot of life in Finland,
      you can clearly feel the difference when traveling abroad.
      Finns are extreamly envious people and
      the kind of people who spy on one another,
      many folks live in complete bordom,
      it doesn't mean everyone but many people
      have little to do, places to go to.
      And therefore are like security guards of each other.
      They are fast to take their phones and report you
      for whatever!
      This country is not a true Western democracy
      with mentally free people,
      many are pathetic beings!

    • Anonyymi

      Suomen poliisi vuotaa, naiset poliisin toimistotyössä ja nykyään myös kentällä aiheuttavat sen että mikään tieto ei pysy salassa.
      Poliisille annettu salainen tieto valui kadulle alta aikayksikön.
      Onko olemassa naista minkä suu pysyisi kiinni?

    • Anonyymi

      Suomalaisissa on paljon luopioita!

    • Anonyymi

      Paljon uteliaita koska paska olotila,
      ei tekemist, ei menenist!
      Samaa paskaa joka viikko!

    • Anonyymi

      Jaakontiellä asui eräs potilasurkkija ja jäi kiinni, koska ääsburgeri ja sai vihat päällensä. Tyhmä ämmä ja omituinen. Miehensä tykkäsi esitellä makkaraansa ikkunassa ja viihtyi levareilla miesten pamputettavana, joten kaipa kelpaamattomuus teki katkeraksi, kun oma mies viihtyikin miesten höyläpenkkinä. Ämmä parka, kun pää on arka.

    • Anonyymi

      Uskomattomia olioita joka puolella Maailmaa!

      • Anonyymi

        Ei olioita ole olemassa.


    • Anonyymi

      Ääsburgeri tykkää tuuletella poprilliään vieraille, sitä se vuosikymmenten Cambinakuuri teettää, se pulsujen shamppanja.

    • Anonyymi

      Neljänkymmenen vuoden ryyppäämisestä saa suomessa valkoisen ruusun kunniamerkin ja kutsun linnanjuhliin, jos on vielä hengissä.
      Pulsut palkitaan.

    • Anonyymi

      Tylsyys ja olematon olotila, ei tekemist jne
      on osittain syy urkkimiseen.
      Olemattomat rangaistuksen urkkijoille
      takaavat kaiken jatkuvan samana urkkimisena!
      Mutta jos laitettaisiin kunnon lasku/maksu urkkijoille
      jonka summan saisi urkittu kohde
      alkaisi urkinta loppumaan ja jos ei kaikille
      niin sitten saisi uhri ainakin rahaa urkkimisesta!
      Toimisi varmaan aika hyvin!
      Mutta Suomessa suuren kateuden takia ei sellaista
      korvaustapaa sallittaisi.
      Niin ne valtiollakin verorahoista tienaavat
      ovat niin kateellisia kuin muutkin kaikkialla.

      • Anonyymi

        Ei mitään sakkoja vaan selvitys siitä että mitä asiaa on ollut mennä urkkimaan toisen potilastietoihin. Jos ei ole selitystä niin potkut ja merkintä tietoihin että epärehellinen työntekijä.


    • Anonyymi

      Urkintaa on Suomessa poikkeuksellisen paljon
      koska pienimielinen kansa,
      potkut ei toimisi koska niin paljon urkintaa,
      ei olisi kohta sairaaloita, terveysasemia kun
      niin moni olisi erotettu!
      Mutta rahaa pois urkkijalta ja
      raha URKITULLE, ei valtiolle!
      Mutta ei toimisi koska samanlaisia kateellisia
      pienimielisii kanssa valtiolla!

    • Anonyymi

      Satasairaalassa on ainoastaan yksi luotettava henkilö. Hän on siivooja, eikä suomalainen.

    • Anonyymi

      Joo siivooja ei voi katsoa tietoja,
      jos voisi niin katsoisi kanssa koska
      on asunut Suomessa ja on hiljalleen
      muuttunut pienimieliseksi!

    • Anonyymi

      Niin alhaiseksi moni alentaa itsensa
      et urkkii jonkun toisen terveys tietoja.
      Sellaisia on paljon Suomessa jossa puhutaan
      rehdist ja koulutetusta kansasta mutta
      todellisuus on jotain aivan muuta.

      • Anonyymi

        Eikä siinä kaikki. Laittomuuksia tehtailevat lääkärit kirjoittavat omiin nimiinsä tietokantaasi mitä valheita haluavat kun ovat syytteeseen haussa. Tämä on valkokaulusrikollisuutta mikä sallitaan.


    • Anonyymi

      Alhainen heikko ihminen tunkeutuu
      toisen sairaus tietoihin!
      Sellainen periaatteeton luopio
      joita on Suomessa paljon.

    • Anonyymi

      Suomalaiset vain puhuvat/valehtelevat olevansa
      jotenkin suora ja rehti mutta todellisuus on toinen,
      ihan niinkuin valtionakin puhuu hienoja
      mutta teot ovat olleet jotain ihan muuta
      kuin hienoja/luotettavia kautta vuosien.

    • Anonyymi

      Varmasti on urkkijoita

    • Anonyymi

      Satasairaalan henkilökuntaan ei ole kukaan luottanut enää vuosikausiin.

    • Anonyymi

      Tuolla on kyl tosi hyvii ja kunnollisia hoitajia
      ja muita mutta on se urkkiminen ihan outoa!
      Itse en jotenkin periaatteessa alentaisi itseeni
      niin alas et katselisin toisten tietoja!

    • Anonyymi

      Pietniemen surma on sellainen, että siitä ei saa tänne kirjoittaa. Koko viestiketju katosi ja tämäkin viesti katoaa. Tapaukseen liittyy silmääntekeviä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe