Haluan ruveta kummiksi

Haaaaaaanz

Ja maksaa aina tietyn summan kuukaudessa kummilastani varten maailman toisella puolen. Olen tutustunut tähän www.plan.fi -sivulla. Mua kuitenkin pelottaa, ettei se raha minkä laitan mene sinne minne sen oikeesti kuuluu, eli sitä mun kummilasta varten ja sen ympäristöä. Sopimuksissa lukee myös, että kummilapsen saa tavata mutta siitä pitää ilmoittaa vähintään 8 viikkoa ennen jollekkin plan-henkilölle. Haluaisin siis tietysti tavata kummin, ja tietää että hän on aito ja että rahat menee sille jne. :D Oon tosi epäileväinen, koska koko ajan lahjotetaan joka paikkaan rahaa, esim. kirkko, ja kaikki.. mut silti ei näytä tulevan mitään tulosta. Haluun oikeesti auttaa! Oisko kellään kokemuksii ulkomailla olevalle kummina olosta? Jotenkin on erikoinen fiilis tästä.. (: Kiitti vastauksista.

4

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummitustätsy

      Minä olen kummi sekä World visionin kautta, että omaehtoisesti. World visionin kautta maksan 25 e / kk. Saan vuosittain hankeraportin mitä rahalla on tehty. Saan myös lapsesta vuosittain valokuvan ja tietoja koulumenestyksestä ym. Voin lähettää hänelle ohuita paketteja ja saan niistä aina kiitoskirjeen aikanaan. En voi tavata lasta, paitsi osallistumalla joskus järjestettäville matkoille jotka maksavat tuhansia.
      Omaehtoisesti kummittelen Afrikkaan, alaluokkalaisen koulumaksu on 100 e/vuosi. Sen lisäksi voin lähettää minkälaisia paketteja haluan tai vaikkapa rahaa Western unionin kautta. Voin myös vierailla kummiperheessä milloin haluan. En ole vielä käynyt, mutta menossa olen. Yhteyttä voin pitää kirjeitse tai fb:n avulla, sillä aina löytyy perheestä tai tuttavapiiristä joku joka voi käydä nettibaarissa jos on rahaa. Minä huolehdin että on, koska on todella ihanaa kulla mitä perheelle kuuluu. Jos sinua kiinnostaa, kerron mielelläni kummasta vain. Päiväni pelastaa aina ihminen joka haluaa auttaa köyhyyden kanssa kamppailevia läheisiä.

    • suomi-kummi

      Järjestelmä on sitä, että avustetaan niitä siellä niin kauan että ne kasvaa tarpeeksi isoksi ja jaksaa tulla sitten tänne meille koko suvun kanssa, tuonne aukioille mesomaan.

    • tyttö 94

      Meillä on 4-vuotias PLAN-kummityttö Vietnamissa. Mitään todisteita ei periaatteessa ole, että raha menee perille, mutta en suostu uskomaan niin laajamittaiseen huijaukseen. Tytön perheeltä tulee kirjeitä liikuttavan huonolla englannilla, Valokuva tytöstä on, ja vuosittain tulee raportti PLANin toiminnasta alueella. Tykkään tosi paljon kirjoittaa tytölle, ja suunnitelmissa olisi ehkä vielä joskus mennä häntä tapaamaankin..

    • perttu_planilta

      Hei,
      Plan toimii kohdemaissaan vahvasti alueellisesti ja ruohonjuuritasolla, joten apu kulkee varmistetusti perille niihin yhteisöihin, jotka sitä tarvitsevat. Kummimaksulla tuetaan koko sitä yhteisöä, johon kummilapsi kuuluu - se on tutkitusti paras ja toimivin tapa auttaa lasta.

      Kummilastaan pääsee toki tapaamaan. Kahdeksan viikon varoaika tarvitaan, että kohdemaan Plan saa vierailun järjestettyä heidän päässään. Tuosta löytyy pari tarinaa tehdyistä kummivierailuista: http://www.plan.fi/fi-FI/kummitoiminta/kummit-kertovat/. Oman kummilapsen tapaaminen on monelle hyvin sykähdyttävä kokemus!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe