"mummun" käytös

äiti86++

Haluaisin kuulla vanhempien ihmisten neuvoja. Äitini tietää tilanteen mutta tätä en ole vielä kertonut kun en tiedä miten tässä pitäisi alkaa toimimaa. Tänään kuulin järkyttävän uutisen, mikä selvästi jäi vaivaamaan miestäni ja sai minut näkemään punaista. Tyttäremme mummu siis minun anoppi pahasti tuli yllätetyksi tänään kotoaan lääkehuuruissaan. Mies oli menossa tytön kanssa käymään kylässä äidillään ja oli ilmoittanut tulostaan, mutta äitipä ei vastannut enää matkalla mummulaan[asumme 20km päässä]. Mies meni vara-avaimilla sisään ku äitinsä ei ollut tullut avamaan, vaikka tiesi että kyläläisiä oli tulossa. Mieheni ei ole ennen nähnyt äitiään lääketokkurassa, vaikka anoppi on lääkkeitä napsinut useamman vuoden ties mihin "kiputilaan"vaikka mtn lääkärit eivät ole löytäneet. Siellä se "mummu" oli tuhannen sekausin keskellä päivää. Mies oli käskenyt mennä nukkumaan ja selvittämään päänsä ja lähtenyt tyttömme kanssa pois.
Se miksi minä näin punaista nyt, johtuu siitä kun anopilla on vielä 7 vuotias huollwttava kotona. Ikäeroa miehelläni ja pikkuveljellä on 20vuotta. Entäpä jos tämä pikkumies olisi löytänyt äitinsä näin? Mies oli soittanut veljelleen ku poika saa huidella iästään huolimatta pitkin kyliä ja kysynyt missä on. Kun veljensä tykö oli mennyt, oli kysynyt äidistä oli vastaukseksi tullut että äiti ei ollut jaksanut häntä ja oli väsynyt.
Veljeksillä on eri isät ja nuoremman isä on huolehtii kyllä pojastaan ja poika viettää paljon aikaa isänsä kanssa esim. 4pvä vkosta. Kokopäiväiseksi huoltajaksi hänestä ei ole koska on erakko luonne ja tekee paljon töitä. Omaa lastemme anoppi ei saa hoitaa juuri sen vuoksi kun tämä lääkkeiden otto saattaa tulla miloin vain ja silloin hän on toimintakyvytön. Esimerkkinä toisen lapsenlapsen kanssa, luvannut hoitaa reissun ajan 300km päähän, ilmoittaa seur. aamuna ettei jaksakkaan katsoa ja lapsi haettava heti pois. Mitä siinä kälyni teki, soitto isomummulle ja aja äkkiä kotia tkas.
Tämä lapsenlapsi on kuitenki joka toinen vkl:n loppu yökylässä siellä kun mieheni toinen veli kiikuttaa hänet sinne, jotta saa olla oman uusio perheen kanssa. Minua äitinä tämä tämmöinen stressaa kauheasti kun pienten lasten elämää vaarannetaan. Voiko anopista ilmoittaa lastensuojeluviranomaisille koska hänellä on kuitenki tuo 7v poika, joka tiedostaa asian jollakin tasolla ja on useasti surullinen siitä ku äiti jaksa?

Taustatietoja: Anoppi 44v, 2 eronnut, 3 lapsen äiti 27,25,7. 2lapsenlasta.

9

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmoita hyvä ihmi

      Voit ilmoittaa ja kannataakin. 7-vuotias on niin pieni vielä, että tarvisi selväpäisen äidin huolta kantamaan. Äiti eli anoppisi saattaa herätä lastensuojelun käyntiin ja hakeutua hoitoon. Mitä jos siellä tapahtuu jotain ja äiti makaa pillereissään??

    • mymmy´´

      Eikö tämä olekaan ISOVANHEMPIEN palsta?
      Äideille/ isille on ihan ikioma palsta !

    • auta, älä polje

      Eikö olisi kaikista paras ensin puhua anopin ja nuoren mummun kanssa nenät vastatusten. Voithan sinäkin auttaa häntä ottamalla miehesi veljen lapsi ja mummon lapsi vaikka pariksi viikoksi luoksesi, niin mummo jaksaa hakea ammattiapua voimattomuuteensa.

      Vai eikö nuoremmalla ihmisellä riitä energiaa olla villien muksujen kanssa?

      Jos ihmisellä loppuu voimat niin väärin mielestäni on mennä iskemään puukkoa vielä selän takana. Kyllä te nykynuoret olette todella itsekkäitä ei voi muuta sanoa.

    • auta missä voit

      Minäkin ehdottaisin, että kirjoituksen avaaja ottaisi välillä 7-vuotiaan hoitoon, onhan hän miehesi pikkuvelikin. Ja sitten kyllä miehesi ja anoppisi miehen vakavasti puhua ja auttaa äitiä/vaimoa/anoppia hakeutumaan hoitoon tuon liiallisen omavaltaisen pillerinkäytön takia. Monet aikuiset syövät särkylääkkeitä joka vaivaan liiallisesti ja se on vaarallista. Luulisi, että lapsen isä jo tajuaisi tilanteen vakavuuden, miten hunningolla pieni poika on ja eihän se ole terveellistä vaimon napsia lääkkeitä tokkuraan asti.

    • k u m m a a

      Miksi sinäkin olet viemässä lapsiasi ko anopin hoitoon? Etpä taida itse mitenkään auttavainen olla 7-vuotiasta lasta kohtaan, kun ensimmäisenä olet vaan soittamassa lastensuojeluvirastoon. Anoppisi voi olla oikeasti sairas.

    • oolo

      Nyt sulta kysytään kärsivällisyyttä.
      Vanha sanonta;" Ei vanha koira opi istumaan" ei pidä paikkaansa.
      Kouluta anoppi vaan hyvin ja lykkää lapsesi hoitaan vie myös tarvike luettelo mitä hänen pitää lapselle hankkia vaadi että antaa rahana ellei osaa kunnollisia tarvikkeita hankkia...

    • up

      up

    • pienet askeleet

      Olisi syytä selvittää ensin johtuuko miehesi äidin sekavuustila lääkkeistä?
      Olisitte voineet soittaa ambulanssin paikalla ja tätä kautta avun saanti
      olisi lähtenyt rullaamaan eteenpäin.
      Lapsen isälle tieto asiasta .Hän on vastuussa lapsen tulevan hoidon
      suhteen kunnes perheen tilanne selkenee tai sos.toimeen.
      Miehesi olisi pitänyt soittaa heti hätänumeron kautta apua ja hoitaa
      veljelleen isän kautta kokopäivähoito tai sopia isän kanssa
      pojan hoidosta kunnes äidin tila kohenee ja hän saa" huoltajuuden"
      itselleen.
      Ketään ei saa jättää oman onnensa varaan eikä luottaa lääketokkuraisen ihmisen selviävän tilastaan ilman lääkärin seurantaa.
      Tässä tilanteessa voidaan puhua äidin ja lapsen "heittelejätöstä"
      Äidin lääketokkura ja alaikäinen lapsi ?

    • hsdjföa

      Asiaan on pakko puuttua 7 vuotiaan pojan takia. Lääkkeiden väärinkäyttöä ei saa katsoa yhtään läpi sormien. On kaikkien etu, että siihen puututaan.
      Oliko poika äidin kanssa silloin kun tilanne sattui ?

      Voiko miehesi ottaa yhteyttä paikkakunnan lastensuojeluviranomaisiin ja kertoa tilanteesta ?

      Siis miehesi veli vie lapsensa isä viikonloppuina hoitoon äidilleen. Sekään ei ole hyvä kuvio. Lapsen pitäisi viettää aikaa isänsä kanssa eikä arvaamattoman mummun kanssa.

      Minulla oli 44 vuotiaana 7-vuotias lapsi. Mummu on vielä nuori.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1475
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1040
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe