PULLON PALAUTUS VEROLLE

Nota

Verottaja on keksinyt, että keräämällä hankituista pulloista ja tölkeistä saadut tulot pitää ilmoittaa verottajalle.

Tästä tulohlähteestä saadut tulot evät ikinä kata niitä menoja, jotka verokoneisto tästä nielee. Tulot eivät kata edes niitä menoja, jotka jo ovat kerääntyneet tästä lainsäädännöstä.

Mikäli pullot ja tölkit jäävät luontoon, kun niitä ei kukaan verottajan pelossa kerää niin siitä siivouksesta yhteikunnalle koituva lasku on paljon suurempi mitä niistä tuleva palautusmaksu ikinä on.

26

1454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JärkiKäteenUrpot

      Missäköhän lukee, että verottajaa kiinnostaisi pullopanttien keräily? Ilta-sanomat ja Karjalainen vaan osaavat raflaavan otsikoinnin. Näytä mulle se verotoimisto jossa on aikaa tutkia tuollaisia roposia!

      • VARMA TIETO

        JATKOSSA SINUN ON SYÖTETTÄVÄ AUTOMAATTIIN HENKILÖTUNNUKSESI JA SINULLE TULEE KOTIIN AUTOMAATTISESTI VEROLIPPU

        VEROTULOT OHJATAAN JATKOSSA KREIKAN VAKUUSRAHASTOON


    • Hieno juttu

      Palautuspullojen keräily on veronalaista liiketoimintaa.
      Pullon keräilyn kulut voi vähentää. Myös kulkuneuvot saa poistoina verovähennyksen piiriin. Esim. mopo-auton hankintakulut ja polttoainekulut saat vähetää verotuksessa. Ei hassumpaa, mopon alv-osuden saat heti itsellesi.
      Nuoriso, nyt herätys, kaikki keräämän pulloja vaikka vähemmänkin.

    • tulis rahaa valtioll

      Vois Karjalainen kirjoittaa, metsänomistajat verolle!
      Tulis valtionkirstuun vähän enemmän rahaa kun Laakkonen ym maksais.

    • ölkååälåälä

      No seuraavan kerran kun veroehdotus tulee, niin jokainen laittaa ainakin yhden tölkin/pullon tuloiksi (15 senttiä) ja palauttaa paperilomakkeen, niin onhan ainakin verotoimistoissa työllisyys taattu.

    • Mietin vaan, että mistä verottaja meinaa saada selville että mistä kerätyt pullot ovat peräisin (kuluttajalta itseltään vai kerätty puistoista yms paikoista)? Nehän voivat olla yhtä hyvin sen kuluttajan omia (jos on kertynyt nurkkiin niin paljon pulloja/tölkkejä), joka vie ne kauppaan palautukseen.

    • Järjestäytynyttä rik

      Näin viime viikolla puistotyöntekijän tai vastaavan vievän pulloja kauppaan. Pullot olivat likaisia ja osittain ruohoisia. He kuljettivat pulloja työaikana kaupungin ajoneuvolla.

      Teenkin tässä julkisen ilmoituksen mahdollisen rikoksen havainnosta.

      1. Virassa oleva henkilö ei tehnyt työtään työaikana vaan harjoitti yritystoimintaa.
      2. Virassa oleva henkilö käytti luvatta työnantajan ajoneuvoa rikokseen.
      3. Henkilö/t ovat todennäköisesti syyllistyneet veropetokseen.
      4. Virassa oleva henkilö/t on kauppojen henkilökunnan ja muiden silminnäkijöiden mukaan tehnyt jatkuvasti ko. toimintaa., joten kyse on jatketuista rikoksista ja toiminta omaa järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkkejä.
      5. Syytteeseen on laitettava myös johto, koska he ovat olleet tietoisia ko. harmaasta toiminnasta vuosia.

      Vastaavia rikollisia löytyy ympäri Suomen ja kehottaisinkin kuvaamaan ko. rikollisjärjestön jäseniä tutkintaa varten.

    • Miettikää!!

      Mitäs vittua tää meinaa kyllä mun poika keräilee pulloja festareilla mutta eikös Kerjääminenkin oo lisätulo?????

    • Hei!
      Pitäisköhän kierrellä ympäri kotikulmien ja kerätä jokapaikasta seuraavan viikonaikana tyhjiä pulloja ja viedä ne ensi lauantaina klo 15.00 Eduskuntatalon portaille. Saisivat edustajat sit tehä niillä pulloilla ja tölkeillä ihan mitä lystää. Ostaa vaikka torkkupeittoja, jos edellinen on jo vähän kauhtunu kovassa käytössä!!!

    • ....,,,,

      Voi Nota-raukkaa:
      Verohallinnon tiedote, 22.7.2011

      Laajalti uutisoitu aihe pullonkeräyksen tuloista kaipaa tarkennusta. Lähtökohta tuloverolaissa on, että kaikki tulo on verotettavaa tuloa, ellei sitä ole erikseen säädetty verovapaaksi. Toisin kuin marjojen ja sienien poimimisesta saatua tuloa, pullojen palauttamisesta saatua tuloa ei ole säädetty verovapaaksi.

      Kyseessä ei ole muutos lainsäädännössä tai Verohallinnon ohjeissa, vaan pullonkeräys on aina ollut veronalaista tuloa, joka täytyy myös kirjata veroilmoitukseen. Omien pullojen palauttamisesta kauppaan ei kuitenkaan synny veronalaista tuloa, koska tällöin saadaan vain maksettu panttimaksu takaisin.

      Verohallinto voi valvontamielessä tehdä verotarkastuksia, jotka luonnollisten henkilöiden kohdalla ovat kuitenkin harvinaisia. On pitkälti verovelvollisen vastuulla ilmoittaa omat ansiotulonsa Verohallinnolle.

      On hyvä huomioida, että pelkkä verovelvollisuus ei automaattisesti tarkoita sitä, että maksettavaksi tosiasiallisesti määrätään veroja. Veroja määrätään vasta silloin, kun verovelvollisen kaikkien verottavien tulojen määrä on sen verran suuri, että siitä on lain mukaan maksettava veroa.

      • Kasvatusasia

        " Veroja määrätään vasta silloin, kun verovelvollisen kaikkien verottavien tulojen määrä on sen verran suuri, että siitä on lain mukaan maksettava veroa. "

        Vanhemmille tässä kertyy vastuun ottamista alaikäisen nuorison pullojenkeräilystä. Nuorille muistikirja mukaan ja aina, euroista merkintä joka pullosta. Edelleen on huomioitava, että tulolähteen kulut saat vähentää verotuksessa. Mopon hankintaa kannattaa lähestyä jo ostovaiheessa että kuitti sisältää arvonlisäveroa jonka saat palautuksena takaisin. Myös korjaus ja varusteet ynnä polttoainekulut saat poistoina tai vähenyksen piiriin. Tästä on helppo aloittaa sen ihka ensimmäisen yrityksen kimpussa.


    • Voi, voi

      Ei verottaja tuota nyt mitenkään keksinyt ole. Tuloverolaissa vain on erikseen lueteltu ne tulot, jotka ovat verovapaita ja pullonkeräystä siellä ei ole mainittu. Niin kuin ei ole mainittu romun keräystä, käytetyn tavaran myyntiä eikä muistakaan lähteistä saatuja tuloja. Vain marjojen, sienten, käpyjen ja muiden luonnon antimien keräämisestä itselle saadut tulot sekä äidinmaidon myynnistä saadut tulot.

      Niin että uusi asia tämä ei ole eikä oikein mikään uutinenkaan. Eikä varmaan yhtään pullonkeräystuloa ole ilmoitettu eikä myöskään verotettu. Luulisin.

    • kävimpä tuossa

      Kesän aikana kertyneet juomapullot palauttamassa Forssan prismaan ja katopas nimmarinhan ne vaati palautus kuittiin. Se loppu kierrätys meikäläisen kohdalta, johonkin se on kohtuuden raja vedettävä.
      Huolehdinpa myös siitä ettei kukaan muukaan tee sitä kierrätystä puolestani.

      • heko leko

        Eiköhän tuo nimmari ole lähinnä kaupan omaa valvontaa varten, jos nyt nimmaria on pyydetty.


      • manatseri1

        Nimen pyytäminen kuittiin / viivakoodin suttaaminen yms. toimet liittyvät yksin ja ainoastaan siihen, että kuitti merkitään jo kertaalleen lunastetuksi. Tällä tavoin pyritään estämään väärinkäytökset, esim. kuitin uudelleen lunastaminen.

        On tideossa harvinaisen monta tapausta, jossa joko joku ulkopuolinen on löytänyt/varastanut kuittinippuja ja väärinkäyttänyt niitä, tai sitten jopa myymälän omat työntekijät ovat koijanneet itselleen ylimääräistä kuittien avulla.


    • suohan tuon

      Nimmarin jos se auttaa kaupan väen valveilla oloa. Olihan siellä kieltämättä jotenkin uninen tunnelma.

    • gsgrgrg

      Eli jos nurkkiin kertyy lidlin pulloja, ja lähin lidli on n 30km pääsää(yhteensä n 60) ja vien 5 euron eeste näitä lidlin pulloja, saanko silti 10e vähennyksiin jolla tankkasin auton!!!

    • ryyryryrry

      Laissa on säädetty, mikä on verovapaata mm marjojen pominta ja myyminen, omien tavaroiden myynti voitolla johonkin pisteeseen asti jne... pullonpalautuksesta saatuja rahoja ei mainita verovapaaksi, jonka takia siitä on maksettava vero.

    • wjegjieowrjgrjgi

      Verottaja on ahne loinen. Verottajasta on tullut syöpä joka tappaa kaiken normaalin toiminnan yhteiskunnasta kun juuri mitään ei enää kannata tehdä kun verottaja vie niin 8aatanan paljon joka asiasta jo tuloista lähtien!
      Verottajasta on kasvanut yhteiskunnalle hyvin haitallinen hirviö joka pitäisi lopettaa välittömästi kuten joku haittaeläin.

      Alkuun verotusta perusteltiin sillä että sen vastineeksi saatiin julkisia palveluja, no nythän niitäkään ei enää saada kun kaikki on juustohöylätty pilalle tai laitettu maksulliseksi. Valtiolla ja kunnilla on vaan nyt aivan tolkuton virkamiesarmeija jonka palkkoihin uppoaa mielettömät määrät verorahoja eikä ne pikkupomot ja päälliköt tuota mitään lisäarvoa tähän yhteiskuntaan, vain vievät ja kuluttavat antamatta mitään takaisin!
      Samalla suorittavasta portaasta karsitaan koko ajan joten ei ole kuin valtava paperinpyörittelijöiden armeija nielemässä verorahoja joiden rahoittamiseen tarvittaisiin oikeastaan joku USA:n väkiluku!

      En käsitä miten asiat on päästetty näin huonoon tilaan tässä maassa!!

      Tämä maa tarvitsee vientiteollisuutta yli kaiken, siihen pitäisi panostaa ja luoda edellytyksiä mutta kun verottaja pikemminkin tappaa kaiken taloudellisen toimeliaisuuden niin tällä maalla ei ole paljoa toivoa, verottaja niminen loinen on jo lähellä tappaa isäntänsä.

      Vikaa on kyllä taloudellisessa järjestelmässäkin, kun asunnot eivät ole enää asuntoja vaan jotain sijoituskohteita, on niiden hinnat räjähtäneet pilviin ja kuitenkin jokaisella on oltava jonkinlainen katto päänsä päällä niin se johtaa siihen että hyvin monilla ei olisi varaa kattoon pään päällä ilman asumistukia tai toimeentulotukia joten kohtuuhintaisten asuntojen puute suorastaan aiheuttaa sen että sijoittajat ja muu taloudellinen eliitti käytännössä varastaa verorahoja itselleen omien voittojensa maksimoimiseksi!

      • stanan miinustajat

        Liikaa veroja = pitäisi myydä todella paljon ja kalliilla saadakseen kulut takaisin ja suomen heikolla ostovoimalla se ei tule toteutumaan => verottaja tappaa normaalin toiminnan tästä maasta.


      • -----
        stanan miinustajat kirjoitti:

        Liikaa veroja = pitäisi myydä todella paljon ja kalliilla saadakseen kulut takaisin ja suomen heikolla ostovoimalla se ei tule toteutumaan => verottaja tappaa normaalin toiminnan tästä maasta.

        PÄinvastoin pullojen ja tölkkien kerääjille pitäisi maksaa palkkaa, ja mahdollisesti kustantaa suojavaate ja pihdit roskisten kaiveluun.
        Eikö se ole hyödyllistä ja työtä jokatapauksessa.


      • paskasuomistana
        ----- kirjoitti:

        PÄinvastoin pullojen ja tölkkien kerääjille pitäisi maksaa palkkaa, ja mahdollisesti kustantaa suojavaate ja pihdit roskisten kaiveluun.
        Eikö se ole hyödyllistä ja työtä jokatapauksessa.

        Nykysuomessa hyöydyllisiä töitä halveksitaan, vain röyhkeitä pörssipelureita arvostetaan ja mitä turhempi pikku- tai isompi pomo julkisen sektorin virkamiesarmeijassa, sen arvostetumpi ja suurempaa palkkaa nostaa veronmaksajien selkänahasta!
        Ihan suoraan nykyään pidetään tyhmänä sellaista joka tekee suorittavaa työtä tai keräilee pulloja tms., loispomot varsinkin kääntääkseen huomion pois siitä että ovat itse mitääntekemättömiä ja turhia verovarojen kuluttajia.


      • Anonyymi
        stanan miinustajat kirjoitti:

        Liikaa veroja = pitäisi myydä todella paljon ja kalliilla saadakseen kulut takaisin ja suomen heikolla ostovoimalla se ei tule toteutumaan => verottaja tappaa normaalin toiminnan tästä maasta.

        🥰 👍 tv. Matti.


    • rrr35533d

      Mikä ei ole erikseen säädetty verovapaaksi (esim marjojen, sienten jne myyminen on verovapaata), pitää maksaa veroa. Tästä syystä pullonkeräilystä ja palautuksesta pitää maksaa veroja.

    • Anonyymi

      Aatella jos se olisi koskenut korkkia 🤪
      -gallegustav-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe