Aihe

Terapeutteja pk-seudulla?

tattis..

Onko teistä kenelläkään kokemusta ja antaa vinkkiä mistä löytää pääkaupunkiseudulla pätevän psykoterapeutin/psykiatri-psykoterapeutin narsismin hoitoon? Sitä ei ihan kuka tahansa terapeutti pysty hoitamaan, joten olisin kiitollinen vinkeistä jos sinulla on kokemusta ja varsinkin jos hoidoista oli apua niin kuulisin siitä mielelläni..netistä olen kyllä yrittänyt tietoa löytää, mutta ei varmaan kovin moni narsisti/luonnehäiriöinen itse käy kertomassa mistä apua on löytänyt vai olenko ihan väärässä?

13

226

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 5+17

   Oletko etsimässä terapeuttia itsellesi vai jollekin muulle?

  • xcch

   Ole tarkkana, ei riitä että on hoitanut, vaan pitää olla tuloksia. Kyllä monet terapeutit ottavat vastaan, mutta eivät ymmärrä phn ongelmasta yhtikäs mitään. Netissä on varoituksia siitä että terapiassa PHN joko menee parempaan suuntaan tai pahenee tuntuvasti.

   • xcch

    Ps. En siis tiedä :0


  • tattis..

   Itselleni. En uskalla mennä kenelle tahansa ja randomina valita terapeuttiluettelosta juuri sen vuoksi, että voi mennä aikalailla syteen enkä suinkaan halua joutua pahempaan jamaan tai lääkkeillä turrutetuksi. Kuka sitäpaitsi pystyisi muutaman käyntikerran jälkeen toteamaan luotettavasti yhtään mitään..? Että onko joku oikeasti saanut apua jostain päin tai parantunut kun löytänyt hyvän terapeutin?

   • maljojen_prinsessa

    Jos et uskalla mennä kenelle tahansa, niin sitten kannattaa tutkia asiaa itse ja kokeilla pariakin terapeuttia, ennen kuin aloittaa pitkän terapian. Minä arvelen, että lääkkeillä turruttamisen pelko on aiheeton, koska kukaan ei voi sinua pakottaa syömään lääkkeitä ja käsittääkseni terapeutit yrittävät yleensä välttää lääkkeitä. Psykologin koulutuksen saaneet terapeutit eivät edes voi määrätä niitä.

    Itse suosittelisin mielummin psykologin koulutuksen saanutta psykoterapeuttia, koska heidän koulutuksessa on painottunut enemmän se, miten asiat ihmiselämässä kehittyvät ja tämän takia heillä saattaa olla laajempi käsitys ongelmista ja niiden ratkaisusta. Psykiatrit ovat opiskelleet lääketiedettä ja sairauksia ja niiden diagnosointia. Psykoterapiassa ei diagnooseilla ole kuitenkaan tehdä mitään. Oman kokemukseni mukaan psykologit ovat muutenkin humaanimpia ihmisiä kuin lääkärit.

    Jos haluat "hyvän" terapeutin, ehkä sinun kannattaa valita vaativan erityistason VET-koulutuksen saanut terapeutti, koska hän on kokenut ja korkeasti koulutettu.

    Elämässä ei ole mitään takeita. Psykoterapiassakaan ei ole mitään takeita. Itse voi tehdä paljon (esim. töitä terapiassa oman hyvinvoinnin eteen kohtaamalla rohkeasti omat tunteensa ja ongelmansa) varsinkin jos luottaa terapeuttiinsa, mutta aika paljon täytyy jättää sattuman ja oman luottamuksen varaan.

    Suurin osa terapiassa käyneistä, muistaakseni noin 75-95%, ovat tutkimusten mukaan tunteneet saaneensa apua. Jonkin verran on kuitenkin niitäkin, jotka eivät tunne saaneensa erityistä apua. SIihen, että asiat ratkeavat ja tuntee saaneensa apua, voi mennä kuitenkin melko kauan, vuosi tai parikin, joten liian hätiköidyt päätökset eivät kannata. Terapeuttiakin voi kuitenkin aina myös vaihtaa.

    Minä itse sain apua kognitiivisesta psykoterapiasta. Terapeuttini oli pohjakoulutukseltaan psykologi ja YET eli ylemmän erityistason terapeutti. Hän oli samaa sukupuolta kanssani (en halunnut miesterapeuttia) ja suurinpiirtein saman ikäinen. Alussa en erityisemmin luottanut häneen, mutta luottamus rakentui pikku hiljaa. Näin jälkeenpäin ajatellen terapia on vaikuttanut hyvin oleellisella tavalla elämäni eri tasoihin, kuitenkin aivan eri tavalla, kuin koskaan odotin.

    Jos haluat lukea lisää psykoterapiasta, lue vaikka Mikael Saarisen kirja "Psykoterapiaan?"
    http://www.helmet.fi/record=b1936599~S9*fin


   • maljojen_prinsessa

  • tattis..

   Löysin netistä kaikenlaista tietoa etsiessä, mm. epävakaaseen persoonallisuushäiriöön liittyen. Olen joskus aloittanut terapiaa, se oli ratkaisukeskeistä ja vastassa oli VET, jos oikein muistan. Lyhyt terapia päättyi siihen, että terpan jatkuvat kyselyt miltä se tuntui ja mitä ajatuksia se herätti eivät johtaneet yhtään mihinkään. Kyllästyin enkä kokenut saavani rahalle vastinetta. Anyway, mietin vain että tässä linkissä jonka löysin oli lueteltu kysymyssarja, joka potilaan tulisi itseltään kysyä vaikeissa tilanteissa tyyliin

   mitä oikeasti tapahtui?
   miltä se tuntui?
   mitä tunteita se herätti?
   jne.

   Kyseinen terapeutti käytti sitä kanssani, mutta en saanut siitä mitään irti eikä muutosta tapahtunut..mietin siis diagnoosia saamatta, että olinko hänen mielestään epävakaa vai käytetäänkö tätä samaa tilanteen analysointimenetelmää muissakin "vaivoissa"?

   Sen vuoksikin, että sopivan terapeutin löytäminen on tosi hankalaa kysyn teiltä apua..kiitos jo saaduista vinkeistä. Ratkaisukeskeinen terapiasuunta ei liene oikea persoonallisuushäiriöihin..

  • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

   "Ratkaisukeskeinen terapiasuunta ei liene oikea persoonallisuushäiriöihin.. "

   Samaa mieltä. Kaikissa persoonallisuushäiriöihin keskittyneissä artikkeleissa ja kirjoissa, joita olen lkukenut, on aina viitattu kognitiiviseen ja psykodynaamiseen psykoterapiaan eli näillä terapiasuuntauksilla kai voidaan parhaiten hoitaa persoonallisuushäiriöitä.

   Ratkaisukeskeinen terapia on käsittääkseni (aina?) lyhyt-terapiaa, joka ei taas auta käsiyttääkseni persoonallisuuden ongelmissa, koska pysyvämmät muutokset vaativat aina pitkää terapiaa.

  • hippishei

   Minulla on narsistin alaisuudesta omaa kokeemusta, olin jo täysin työuupunut, sairaslomalla narsupomon syntipukkikohun vuoksi. Luulin että minussa oli kaikki vika. Etsin jo terapeuttia, mutta rahapulassa en sinne voinut mennä, sillä kelan omavastuu oli liian iso sairaslomalaisen budjettiin. Sitten mun eläkevakuutusyhtiö ohjasi mut katjanoposelle ammatilliseen kuntoutukseen ja siellä uravalmentajan kanssa kaiken muun ohessa yhdessä järkkäiltiin mulle oppisopimuskoulutus uuteen työhön. Mä koin, että se oli mulle parempi ratkaisu kuin yksikään psykoterapeutti missä oon käyny, vaikka se ei siis ollu mitään terapiaa. Toki paljon juteltiin asioista ja tää valmentaja tuki mua ja sain purkaa siellä pahaa oloani ja pelkojani työelämää ja esimiestäni kohtaan. Luotin tähän jotenkin enemmän kuin terapeuttiin tai ystäviin. Oon tosi tyytyväinen siihen, että sain ihan oikeaa apua, minulle se toimi terapiaa paremmin ja bonuksena tuli uusi duunipaikka, sillä yksin en olisi varmaan uutta työtä löytänyt tai edes jaksanut sitä etsiä. Nyt tajuan, että on olemassa mukavia työpaikkoja ja minä olen oikeasti ihan hyvä työntekijä. Kaikki narsut eivät ole syrjäyttäneet tavallisia kuolevaisia, kannattaa poistua narsistisesta työyhteisöstä ennen kuin on liian myöhäistä!

   • maljojen_prinsessa

    Kiva kuulla, että sait apua valmennuksesta. Täytyy kuitenkin huomata, että valmennus ja psykoterapia ovat täysin eri asioita ja niitä tarvitaan ja käytetään aivan eri asioihin.

    Psykoterapiassa hoidetaan psyykkisiä ongelmia ja oireita eli pahaa oloa. Psykoterapia eheyttää, parantaa itsetuntemusta ja itsensä ymmärtämistä: se on löytöretki omaan minuuteen. Psykoterapiassa saadaan kosketus omiin tunteisiin ja kokemuksiin vuorovaikutuksessa terapeutin kanssa. Terapiassa opetellaan myös uudenlaisia tapoja olla ja selviytyä elämästä sekä kokea omia tunteitansa.

    Valmennuksessa taas pyritään valmentajan avulla kohti jotain päämäärää, kuten työllistymistä, "menestymistä" tai elämän/arjen hallintaa. Valmennuksessa keskitytään ihan eri asioihin kuin terapiassa, eikä se välttämättä auta esim. psyykkisestä kivusta toipumisessa tai siitä eroon pääsemisessä. Valmennuksesta saa yleensä apua käytännön elämään kuten työhön, ei oman minän asioihin. Valmentajilla ei ole välttämättä minkäänlaista psykologista koulutusta.


  • s1ni

   Pääasia että jotain hyvää tapahtuu, minulla kamala tilanne pomon kanssa ja googlettelin täältä apuja. Hyvä, että joku on päässyt narsista eroon, olen aivan loppu tähän tilanteeseen.

   • kuntoutus

    Sama täällä. Kunhan vain pääsen pois, en ehkä tarvitsekaan terapiaa


  • joskusluintuonkin

   Narsismi: vamma ja voimavara

   hyvä kirja, suosittelen lukemaan

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14808
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13445
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9071
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6485
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3799