Miksi kannabis on laiton?

ihmettelijäsewewew

Eikö WHO ole jo todistanut,että kannabis on varsin positiivinen aine verrattuna laillisiin tappaviin pähteisiin alkoholiin ja tupakkaan.Mielestäni monet Euroopan maat ovat tehneet oikein dekriminalisoidessaan kannabiksen.Myös Suomessa tulisi tehdä niin...

7

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rauhanpiippu

      http://johnlocker.com/component/seyret/video/78/The-Union:-The-Business-Behind-Getting-High

      Tässä dokumentissä kerrotaan hyvin tapahtumat ja syyt. syythän ovat nykyään kokonaan kumottu tieteellisesti mutta asialle ei jakseta tehdä mitään. Tietysti pelätään että tilanne räjähtää käsiin joka on aika turha pelko. Ensin dekriminalisoitaisiin että saisi vaikka 1-2 kasvia kasvattaa itse, käyttö laillista, myyminen kiellettyä. Ja sen jälkeen valtio voisi vuoden päästä myydä itse sitä. tietysti jos huume kauppaa yritetään tappaa olisi viisainta vain laillistaa suoraan.

    • berekjkjdjs

      Ei tietoa ---> kannabista on pidetty lakia säädettäessä hyvin vaarallisena.

      Plussaa tähän vielä Suomalainen asenne "kaikki muutokset ovat pahasta"

      = joudutaan vielä tovi odottamaan että ihmiset tajuaa kannabiksen vaarattomuuden verrattuna muihin päihteisiin! :) Kansanedustajat tämän tajunnee jo, mutta kun uskaltautuu Suomessa aukaisemaan suunsa kannabiksen puolesta, vaikka kertoisi ihan tutkittuja faktoja, leimautuu helposti narkiksi tms!

      ...Suomi....

      Mutta ite mietin sitä että miksi suomi ei kato mallia esim hollannista, vertaa tilastoja ja tutki räjähtikö siellä käyttö (tottakai se näyttää että räjähtää kun ihmiset uskaltavat tehdä sitä kaikkien nähden) Luulisi valvonnankin olevan helpompaa jos se laillistettaisi? Hauskinta tässä on että Suomessa ajatellaan että "Jos kiellämme tämän, sitä ei tehdä" eikä mietitä että NO KUN kuitenkin tehdään, niin miten se voitaisiin tehdä mahdollisimman vähän haitallisella tavalla. Myytäisiin kunnon tavaraa eikä mitään epämääräistä lätkää esimerkiksi. Ja luulisi valtionkin kannalta olevan positiivista, että he pystyisivät a) valvomaan liikkeellä olevaa tavaraa, ja b) saavan myös valtion kassaan rahaa, jos esim alettaisiin verottamaan kuten hollannissa?

      Mun käsittääkseni taas Sveitsissä on semmonen käytäntö, että huumeittenkäyttöä yleensä ei tuomita rikoksena vaan sairautena, ja heillä on mahdollisuus päästä hoitoon, mikä tuo suurempivaikutteistenkin huumeiden käyttäjät esille, ja he pääsevät apuun. Kuulemma toiminut ihan hyvin ja huumeiden käyttö vähentynyt Sveitsissä.

      No, saatoin puhua ihan läpiä päähäni, muutta korjatkaa jos näin on! =)

      Jos nyt puhun iha läpiä päähäni nii korjatkaa .-D

    • Siksi koska

      suurin osa suomalaisista ja heitä edustavista poliitikoista eivät tiedä kannabiksesta juurikaan mitään. He perustavat tietonsa ennakkoluuloihin.

    • Kysymykseen " Miksi kannabis on laiton" ?

      Koska se on psykedeelinen aine, joka muuttaa ihmisen persoonallisuutta ikävällä tavalla. Ja koska se on vielä rasvaliukoinen, niin se merkitsee sitä, että poistuminen, eli hienommasti sanottuna puoliintumisaika saataa olla sen verran hidasta, että käyttäjä ehtii pössytellä jo toiset jointit päälle, ennenkuin entiset jämät on poistuneet alta pois. Tästä on luonnollisesti seurauksena vahingollisten aine-osien kasaantumista / varastoitumista elimistöön ja varsinkin aivosoluihin.

      Lainlaatijat eivät voi ottaa vastuulleen siitä tulevia seurauksia, vaan kun se jää laittomaksi, niin vastuu on käyttäjän.

      Jos kannabis olisi vesiliukoista, niinkuin alkoholi on, niin se varmasti olisi ollut jo ajat sitten laillista.
      Aineesta johtuvat psykosit ym. vahingolliset seuraamukset olisivat ohimenevämpiä nopeammin, ja kaveri olisi joskus selvinkinpäin.

      Kannabiksen käyttäjä on jatkuvasti aineen vaikutuksen alainen jos pössyttely on suhteellisen säännöllistä ja jatkuvaa.

      • umad:D

        Kannabis ei aiheuta psykoosia, vaan saattaa lisätä psykoosin riskiä.

        Jos käytät alkoholia vaikkapa joka toinen päivä vuoden ajan olen varma, että siitä seuraa pahempaa haittaa kuin jos käyttäisit kannabista vaikka joka päivä vuoden aikana.
        Siis faktahan on se :D


      • klikkaa tästä

        Tuosta kirjasta voit lukea hampun kieltolain koko historia, että sinun ei tarvitse sitä sentään keksiä, kuten kaiken muun olet keksinyt:

        http://emperor.wikidot.com/sisaellysluettelo

        Ihme, että lääkekannabis ei aiheuta mitään haittoja, vaikka siinä kannabista käytetään monisatakertaisesti satunnaiseen päihdekäyttöön verrattuna, jota pidät vaarallisena ja pelottelet psykooseilla, jotka ovat yhtä yleisiä kannabiksen kanssa kuin ns. kofeiinipsykoosikin. Eli erittäin harvinaisia.


      • Paimiolaisnainen
        klikkaa tästä kirjoitti:

        Tuosta kirjasta voit lukea hampun kieltolain koko historia, että sinun ei tarvitse sitä sentään keksiä, kuten kaiken muun olet keksinyt:

        http://emperor.wikidot.com/sisaellysluettelo

        Ihme, että lääkekannabis ei aiheuta mitään haittoja, vaikka siinä kannabista käytetään monisatakertaisesti satunnaiseen päihdekäyttöön verrattuna, jota pidät vaarallisena ja pelottelet psykooseilla, jotka ovat yhtä yleisiä kannabiksen kanssa kuin ns. kofeiinipsykoosikin. Eli erittäin harvinaisia.

        Tämä oli hyvä kirja, kiitos linkistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8650
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2342
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1213
    Aihe