Pelkään sairaasti käärmeitä

petokas

Viimeaikaisissa uutisissa on usein löydetty käärmeitä milloin mistäkin, jopa sängystä!!! Olen niin kauhuissani, että tarkastan kaikki paikat illalla moneen kertaan, varsinkin, jos kuuluu joku outo ääni, menen heti tarkistamaan ilmastointiaukot. En voi käsittää, että ihmiset tuovat käärmeitä koteihin, eivätkä pidä niitä lukkojen takana. Käärme voi mennä esim. vauvan sänkyyn. Meitä käärmeiden pelkääjiä on todella paljon. Jos voisin, kieltäisin eksoottisten käärmeiden tuonnin suomeen. Kuinka voin suojata kotini niin, ettei tänne luikertele kutsumattomia vieraita????

Olen varma, että kuolisin sydänkohtaukseen, jos näkisin käärmeen. Olen ihan tosissani.

9

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käärmemies

      Fobiat ovat usein irrationaalisia, eikä niistä ole helppo päästä eroon. Koska tässä on kuitenkin kyseessä pelko jonka toteutuminen on erittäin epätodennäköistä, saattaisi olla hyvä koettaa päästä pelosta eroon. Tai ainakin lieventää sitä. Varsinkin kun mitään oikeasti toimivaa suojautumiskeinoa epäasiallisesti käärmettään pitävää naapuria vastaan ei valitettavasti ole olemassa.

      En ole psykologian asiantuntija, mutta tiedän kokemuksesta monien käärmeitä pelkäävien ihmisten kokeneen positiivisena ja pelkoja vähentävänä kokemuksena päästä turvallisessa ja hallitussa tilanteessa tutustumaan lemmikkikäärmeeseen jatai sen omistajaan. Korkeintaan lasin läpi käärmettä katsellen, omistajan kanssa keskustellen.

      Usein ihmiset pelkäävät (turhaan) asioita joita he eivät tunne, ja näin asiaan (tässä tapauksessa käärmeisiin ja lemmikkikäärmeen hoitoon ja pitoon) tutustuminen auttaa pelkoihin.

      Ihan faktana vielä tähän loppuun muistutettakoon, ettei yksikään tänä kesänä vääristä paikoista löytyneistä käärmeistä olisi vaarallinen edes vastasyntyneelle vauvalle. Käärmeet, kuten leijonanosa Suomessa pidettävistä terraariokäärmeistä, ovat kaikki olleet myrkyttömiä ja niin pieniä ettei niistä ole harmia kuin korkeintaan pienelle hiirelle.

    • 3+19

      Olet hullu. Käärmeet ovat suloisia.

    • sukkishullu <3 :"D

      Niinmp... Toosi suloisia

    • petokas

      Kiitos käärmemiehelle asiallisesta kommentista. Juuri tuollaista vastausta odotin, helpotti fobiaani. Jokaisella ihmisellä on jonkinlaisia fobioita ja minulla ne ovat käärmeet. En voi sille mitään. Pitäkää ne terraariot hyvin lukittuina, Hs:ssa kerrottiin, että käärme pystyy avaamaan terraarion, jos se ei ole hyvin lukittu, hiukseni nousivat pystyyn.

    • 24

      Heh. Joo, kyllä ne oven voi auki saada, mutta onkin omistajan tehtävä huolehtia, että ovet ovat tarpeeksi jämäkät, ettei sieltä lähdetä omin luvin seikkailemaan. Tällä hetkellä eksoottisten eläinten, tässä tapauksessa matelijoiden, harrastajakunta on kasvamassa, ja siitä johtuen nämä karkulaisetkin ovat nyt otsikoissa. Uudet harrastajat kun eivät tunnu ymmärtävän sitä, että terraarion on oltava täysin mahdoton pakoa ajatellen. Kun harrastajia on enemmän, vahinkoja sattuu.
      Kannattaa toisaan tutustua ja käydä lukemassa käärmeen hoidosta ja pidosta lemmikkinä vaikka herppi.netissä, niin voi olla että pelkosi hieman laantuu.

    • snakefankku

      No vi*** onko niin kauheeta KÄÄRMETTÄ pelätä?? Mulla on 1 viljakäärme karannu 2 kertaa -.-' ja sit kun laitoin (asun vuokratalossa) ilmotuksen ilmotustauluun ekal kerral.. NII VI*** NAAPURIT ALKAA RIMPUTTAA OVIKELLOO JA VALITTAA ET PIDÄ PAREMPAA HUOLTA KÄÄRMEESTÄ!!! >:( Ei oo kivaa!! D:

    • 9+11

      Nimenomaan on pidettävä parempaa huolta käärmeestä, ettei se pääse karkuun. On meilläkin joskus joku mato päässyt terrastaan, muttei kahta kertaa (eikä asunnon ulkopuolelle), ja nykyiset asumukset sen verran matovarmoja, ettei tarvi pelätäkään. Ei se terran tekeminen pakovarmaksi ole avaruustiedettä. Ei ole kivaa käärmeen "kadota" ja päätyä vaikkapa ulos kylmään tai naapuriin, jossa se luultavasti kohtaa matkansa pään.

    • 12578

      Meillä ei koskaan millään keinolla pieninkään matonen pääsisi pois terroistaan, ihmisen tehtävänä on vaan pitää se elukka siellä sisällä, se ei ole niin vaikeaa, käärmeet pois niiltä ketkä ei osaa niitä terroissaan pitää >: (

    • SnakesAreCute

      Voi eeeiiihh!! :DD
      Taas tämä muistuttaa minua siitä, kuinka erilaisia ihmisiä maailmassa on.
      Itselläni on lemmikkinä 2 käärmettä, viljakäärme nimeltään Viivi, ja kuningasboa Haunter. Viivillä pituutta on noin metri ja ehkä sormen paksuinen, eikä minusta kamala lainkaan. Viivi on siis kuristajakäärme, eli sillä ei ole myrkkyhampaita, eikä ole minua muutenkaan purrut kertaakaan. Eikä sillä olisi edes voimaa kuristaa ihmistä, tai no, se ei ainakaan kävisi kauhean nopeasti. Haunter onkin sitten pikkuisen isompaa luokkaa. Haunter on n. 2,5 metriä pitkä ja noin käsivarren paksuinen. Sitä voisi sanoa jo isoksi! Ja äitini mielestä Viivi vielä menee, mutta Haunteria hän inhoaa yli kaiken... Jos siis joskus aikoo käärmeen hankkia, viljakäärme olisi paras vaihtoehto, ainakin aluksi.
      Ja joo, oon aika varma että ketään ei edes kiinnostanut, ja tämä kommentti oli täysin turha, mutta halusin vain kertoa. :)

      Ja siis pakko sanoa, rakastan käärmeitä yli kaiken! <3
      Varmasti itkisin todella paljon, jos jompikumpi rakkaistani kuolisi... :(
      Mutta ymmärrän pelkosi, enkä minäkään olisi kovin innoissani, jos sänkyyni luikertelisi luonnosta tullut tuntematon myrkkykäärme :'D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe