Onnistuuko lykkäys opiskelujen takia?

just.det.

Pystyykö asepalveluksen aloittamista siirtämään opiskelujen takia vuosia eteenpäin? Olen -95-syntynyt poika ja aloitan syksyllä opiskelut lukiossa. Tarkoituksena on jatkaa opintoja lukion jälkeen yliopistossa.

Kärsin erilaisista pelkotiloista ja ahdistuneisuudesta. Ei-niin-kannustava kotikasvatus ja koulukiusaaminen ovat murjoneet itsetuntoani. Uskoa tai ei, mutta ajatus inttiin menemisestä tuntuu tuskaiselta jo nyt, vaikka lukiota on vielä täydet kolme vuotta edessäni. En voisi kuvitellakaan että minusta olisi lukion jälkeen armeijaan.

Olen ajatellut että jos muuttaisin lukion jälkeen yksikseni opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, niin pikku hiljaa sitä itsevarmuutta varmaan kerääntyisi, ja muutamien vuosien päästä armeijaan meneminen ei ehkä kuulostaisi niin pahalta ajatukselta. Voiko armeijaan menoa siis siirtää opiskelujen takia eteenpäin ja onko jollakin kokemuksia tästä?

11

12046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .mietivielä.

      opiskelujen takia voi lykätä mutta ei missään nimessä suositeltavaa mennä korkeakoulutettuna lastentarhaan mistä et voi enää käytännössä mitenkään hyötyä. vituttaa vaan jos pitäisi mennä töihin/olla aikaa perheelle mutta joutuukin viettämään aikansa jossain ryynäämässä.

      Miten vältät tilanteessasi armeijan:
      käy lukioaikanasi kunnallisella puolella lääkärillä joka pistää lähetteen psykologille/psykiatrille ja kerro ongelmistasi (rehellisesti tai liioittelemalla) ja jos saat diagnoosiksi masennuksen ym. niin hyvissä ajoin (3-6kk) ennen syksyn 2013 kutsuntoja käy uudestaan psykiatrilla valittamassa ongelmistasi niin saat lähes pomminvarmasti vapautuksen (C-paperit) jos saat uudestaan F-luokan diagnoosin (mielenterveyden ongelmat) kuten masennuksen ym.

    • ggssaaa

      Ei kannata siirtää jos ei ole aivan pakko, sinne "lastentarhaan" ei varmaan ole kiva enää mennä joskus kaksvitosena :). Sitäpaitsi armeija on hyvä paikka kerätä sitä itsevarmuutta ja sieltä voi saada uusia hyviä ystäviä. Onhan sulla vielä kuitenkin joku vuosi aikaa miettiä asiaa.

    • ------------------

      Totta mooses armeijasta saa lykkäystä opiskelujen takia.
      Itse kävin armeijan opiskelujen takia 25-vuotiaana, ja muutama oli 28-vuotias.
      Jos henkinen tilasi ei ole ylitsepääsemätön, niin älä armeijan takia ala lääkärirumbaan, josta voit saada vinksahtaneen leiman loppuiäksesi.
      Soita sotilaspiirisi esikuntaan, niin neuvovat lisää.

      • Anonyymi

        eras tuttavan poika sai lykkäystä armeijasta opiskelun vuoksi, mutta ei hän mennytkään opiskelemaan. Eikä aio mennä armeijaan. Vajaan vuoden opiskeli Walesissa , ja lopetti. Eikö kukaan viranomainen tarkista ovatko vapautuksen saaneet opiskelemassa, vai missä. Tuttavan poika on töissä.


    • resyliltn

      Huumorilla poika, huumorilla sinun kannattaa armeijaan suhtautua. Ei se mikään kamala paikka ole. Ulkoilmaa saa ja ohjattua toimintaa, josta jotkut ovat valmiita jopa maksamaan. Olen ihan samaa mieltä tuon yhden kirjoittajan kanssa, ettei vinksahtaneen papereita loppuiäkseen kannata hommata. Niin ja lykkäystä opintojen vuoksi varusmiespalvelusta aina saa, kunhan ennen kolmekymppisiä homman hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

    • öhöhöh..

      Liekö armeijaa helpompaa paikkaa olemassakaan?
      Menee vain porukan mukana, ja aina kaikki ohjattuna; nyt pesulle, nyt harjoituksiin, nyt syömään, nyt rättivarastolle, nyt sotkuun, nyt nukkumaan.
      Raitista ilmaa ja liikuntaa. Ei armeijan takia tarvitse stressata ollenkaan.

    • just.det.

      Aivan aivan, kiitos.

      Noista "vinksahtaneen papereista" - jos siis onnistun repimään jostain ne C-paprut, niin tuleeko jossain virallisissa tiedoissa olemaan loppuelämäni ajan maininta psyykkisistä ongelmista, joiden takia en kyennyt palvelusta suorittamaan...? Hienoa!

      No joka tapauksessa helpotti kuulla että armeijaan menoa voi siirtää. Katsoo tilannetta seuraavien vuosien ajan ja miettii mille alkaa. Jospa onnistun välttelemään sotaväkeen astumista siihen asti kunnes palvelusajan pituus lyhenee neljään kuukauteen, mistä kuulemma käyvät keskustelua. Ovela minä. Muuten, miten paljon nykysysteemissä pystyy itse vaikuttamaan siihen kuinka kauan armeijassa täytyy/haluaa olla?

      • MK

        Vain ja ainoastaan puolustusvoimilla on tieto siitä jos olet vapautettu (jostain syystä). Sitä ei ole työnantajille millään tavalla saatavilla (ellei kyseessä ole PV tai rajavartiolaitos). Sitä paitsi masennus, ahdistuneisuus, paniikkihäiriöt yms ei tarkoita että olisi joku psykopaatti.

        Ei voi hirveästi vaikuttaa. Lähinnä jos on B-mies niin suht varmasti saa lyhimmän palvelusajan.


    • evp...

      Joo.Armeijassa pelko tilat lähtee. Siellä sinusta tehdään mies! Mene nyt nuorena niin ei vanhenpana tarvitse murehtia enää sitä.

    • Syvästi huolestunut

      Lopettakaa jo lässyttäminen siitä, miten "armeijassa pelkotilat lähtee". Jos henkilöllä on vahva käsitys omasta henkisestä tilastaan, on hänen itse kyettävä hakeutumaan sellaiseen hoitoon, jossa hänen ongelmansa käsitellään ja hän saa apua. Asiat eivät ratkea hyssyttelemällä eikä painostamalla! Tunnutte tietävän paremmin toisten asiat kuin he itse. Menkää itseenne ja miettikää vähän, mitä sanotte.

      Oletteko lukeneet tilastoja? Joka vuosi asepalveluksen keskeyttää n. 30 %. Keskeyttäminen on usein henkisesti todella raskas kokemus. Eikö olisi parempi seuloa jo järjestelmän ensimmäisillä asteilla nämä tapaukset, jotka todennäköisesti joutuvat keskeyttämään syistä, jotka eivät ole heidän itse aiheuttamiaan? Emmekö ole lukeneet jo tarpeeksi, miten henkisestä pahoinvoinnista kärsivät henkilöt päätyvät itsemurhatilastoihin, joita armeija hyssyttelee. Tänä vuonna jo kolme henkilöä on "menehtynyt".

    • Anonyymi

      Missään nimessä ei pitäisi mennä inttiin tolla systeemillä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2102
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 163
      1234
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe