elämä edessä..

avuton_tyttö

Tiedän, että olen hyvin nuori ja että tämä voi kuulostaa monista aikuisista tyhmältä, mutta tuntuu etten enää jaksa elämääni. Olen 15 vuotta ja stressaan aivan älyttömästi. Sitä on edes vaikea kuvailla, mutta se on sairasta. Mielestäni minun pitää olla paras kaikessa, kun en ole, saan kohtauksia.. itken, käteni tärisevät, huudan ym. Stressaan koulunkäyntiä aivan älyttömästi. Kun kuulen, että meillä on kuukauden päästä useampi koe samalla viikolla, ajattelen: "taas tämä helvetti alkaa" En osaa ajatella, että 8 olisi yhtään hyvä numero. Mielestäni 9kin on aika surkea. Minulle kelpaa ainoastaan 10. Näiden suurien suorituspaineiden takia elämäni on yhtä stressaamista. Lisäki huikea keskiarvoni 9.86 aiheuttaa lisäpaineita.. en salli sen laskevan. Eniten tilanteessani harmittaa, että olen niin nuori ja elämäni on edessä, ja pelkään että joudun laitokseen ennen kuin edes ehdin valmistautua mihinkään. Elämäni on aivan sairasta koko ajan. Harrastan 2 eri tanssia, thaiboxingia, kuntosalia ja lenkkeilyä. Eli arkisin minulla ei ole aikaa oikeastaan millekkään muulle kuin "velvollisuuksille". Onko teillä mitään keinoa, miten voisin tehdä elämästäni edes hetkeksi sellaista ihanaa nuoruutta? Vai joudunko elämään nuoruuteni tässä stressinkahleessa?

6

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahdistunut

      Stressaaminen nuorella henkilöllä koulussa on normaalia, mutta jos se tuntuu siltä että se ylittää oman sietokyvyn täysin niin apua voi hakea esim. oman paikkakunnan lääkäriltä. Heillä on täysi vaitiolovelvollisuus, ettei siitä tarvitse pelätä mitään. Jos myös koululta löytyy terveydenhoitaja niin hänellekkin voi käydä keskustelemassa ja kysyä apua.
      Täysin liika kuormittaminen tietenkin tuottaa tuota stressiä paljon jos ei ole omaa aikaa ollenkaan. Olisiko täysi mahdottomuus lopettaa jokin harrastus ja pitää sinä aikana aina omaa aikaa ja miettiä sekä rauhoittua esim. piirtämällä kuten itse teen kun siltä tuntuu. Erilaisia rentoutumismahdollisuuksiakin löytyy, mutta lääkäri osaa näistä kertoa sitten paremmin.

    • minä4

      Kuulostaa jotenkin samalta kuin meikäläisen 2. lukiovuoden loppu... kouluhommia ja aktiviteetteja oli ihan liikaa. Kesälomalla sitten nukuttiin nukahtamislääkkeillä... Sun varmaan kannattaa tehdä niin, että vähennät noita aktiviteetteja, varsinkin sellaisia mistä et enää nauti ja mitkä tuntuvat pakkopullalta. Aivot ja kroppa nimittäin tarvitsevat myös lepoaikaa.

      Ja kannattaa myös opetella myöntämään omalle itselle että kaikessa ei voi olla paras eikä kaikkeen tarvitse pystyä. Se on vaikeaa, tiedän kokemuksesta, mutta loppujen lopuksi se on aika vapauttava olotila :)

      Mulla auttoi stressivaiheen yli se tietoisuus, että se ei kestä ikuisesti. "Every cloud has a silver line".

      Saatko nukuttua öisin?

    • ehkä liian paljon nä

      Minulle tuli tunne kun luin kirjoituksesi,että sinulla on pyrkimys olla täydellinen. Ja se on meillä kaikilla harha luulo, kukaan meistä ei vielä ole onnistunut olemaan täydellinen.
      Jotempa otetaan järki käteen, tottakai koulumenestys on tärkeää,sehän antaa meille eväitä tulevaan elämään. MUTTA SE EI KUITENKAAN OLE KAIKKI KAIKESSA,ON ANNETTAVA ITSELLEEN AIKAA NAUTTIA ELÄMÄSTÄ,NAUTTIA NIISTÄ ASIOISTA JOISTA PITÄÄ IRROITTAUTUA ARJESTA,NIIN KOULUKIN SUJUU PALJON PAREMMIN. MUTTA KAIKESSA TÄYTYY OLLA ITSELLEEN REHELLINEN JA PITÄÄ KOHTUUS KAIKESSA,SILLOIN POÄRJÄÄ NIIN ITSENSÄ KUIN TOISTEN KANSSA.TSEMPPIÄ

    • jk

      et kai

    • no jos sinulla

      on jo tavote, minne haluat pyrkiä koulujen jälkeen, esim. yliopistoon ja jollekin linjalle niistä, panosta niihin. Muut aineet voit antaa rauhassa laskea.

    • Ei jaksa kanssa yhtä

      Rakastan kuria, lakia, järjestystä, yhteiskuntaa, elämistä, ihmisiä, oikeudenmukaisuutta, valoa, hyvyyttä ja totuudenmukaisuutta ja inhoan kaikkea pahaa ja pimeää, en ole masentunut, mutta itsekin olen täysin jaksamaton. En jaksa tietoyhteiskuntaa!

      Olen jollain tavalla omaksunut ajatuksen, että helpompaa olisi mennä Afrikkaan fyysiseen työhön tai täällä suomessa perustaa omavaraistalous ja elää vapaasti (verot ja muut painaa niskan päälle nykyään??), nauttia elämisestä niin kuin ennen vanhaa (=100 vuotta sitten ja siitä taakse päin) elettiin kuin psyykkisesti itsemurhata itsensä pyramidihuijaukseen perustuvassa kuluttajayhteiskunta kuplataloudessa. En ole pankkiirien orja.

      Nyt painaa opinnot ja kaikki päälle sen jälkeen työelämä jne..ei helvetti, naurattaa! Mikä järki on ikuisessa talouskasvussa? Onko tehty tutkimuksia kuinka tietoyhteiskunta ja ikuinen talouskasvu vaikuttaa ihmisten psyykkeisiin? Kuluttajayhteiskunta perustuukin kuluttamisen toiveajatteluun, joka ei voi jatkua ikuisesti. Onneksi nyt vihdoin kupla pyramidihuijaustalous tuhoutuu ja saas nähä mitä sitten tapahtuu, tuleeko maailmanhallitus, apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe