Sijoitustimantit

Roope

Noin 30 vuotta sitten Suomessa kaupattiin ihan tosissaan sijoitustimantteja. Timantit oli suljettu jonkinlaisiin kasetteihin, joita ei ollut lupa avata. Jos kasetin avasi, menetti kasetti sisältöineen arvonsa.

Timanttikauppa oli jonkinlainen hetken "huuma". En tullut tietämään missä määrin petkutus onnistui vai oliko se petkutusta ylipäätään. Muistaako joku.

Se kai tapahtui samoihin aikoihin kun suomalaiset vakuutusyhtiöt tekivät suurta bisnestä jälleenvakuutuksilla ulkomailla.

15

3637

  Vastaukset

  • Se oli 1980-luvun puoliväliä kun niitä sijoitustimantteja markkinoitiin. Tilasin piruuttani esitteen niistä ja sellaisia kasetteja ne oli. Minulle alkoi tulla tiedotteita, että taas arvo on noussut 6 % viikossa ja milloin mitäkin. Huimaa nousua joka tapauksessa koko ajan. Niitä myytiin toisille haluaville, ei tietenkään niitä alunperin myyneelle firmalle.

   Se firma meni sitten konkurssiin. Velkaa oli pilvin pimein eikä omaisuutta nimeksikään. Niitä kasetteja alettiin availla. Ne timantit olivat teollisuustimantteja joita käytettiin mm. poranterissä. Arvoltaan ehkä 5-10 % alkuperäisestä myyntihinnasta. Puhdasta huijausta se oli.

   • Erittäin mielenkiintoista. Mahtaisikohan jollekin vastaavalle petkutukselle olla "tilaa" tämän päivän Suomessa. En aijo ryhtyä petkutuksiin, mutta on hyvä yrittää arvioida mikä on petkutusta ja mikä ei.


   • Roope kirjoitti:

    Erittäin mielenkiintoista. Mahtaisikohan jollekin vastaavalle petkutukselle olla "tilaa" tämän päivän Suomessa. En aijo ryhtyä petkutuksiin, mutta on hyvä yrittää arvioida mikä on petkutusta ja mikä ei.

    timantti businesskin on melko lailla yksissä käsissä mikäli olet perillä asiasta.Taidat olla. Varsin kiinostava asia kun siihen vähän jaksaa perehtyä tämä deBear´sin timantti monopoli.


   • Roope kirjoitti:

    Erittäin mielenkiintoista. Mahtaisikohan jollekin vastaavalle petkutukselle olla "tilaa" tämän päivän Suomessa. En aijo ryhtyä petkutuksiin, mutta on hyvä yrittää arvioida mikä on petkutusta ja mikä ei.

    Täältä Talous & raha-osastoltakin löytyy kaikenmaailman huijareita, Clixocamingin yms. osakkeiden myyjiä ja verkostomarkkinoijilla on kokonainen oma alaosasto. Verkostomarkkinoinnissahan ei tuote itse merkitse paljon mitään vaan se, että saa värvätyksi uusia myyjiä jotka suorittavat "värvääjälleen" ensin liittymismaksun ja sitten provikat. Se lähti Suomessa aikanaan ämmien Tupperware-kutsuista liikkeelle.


  • Maailman timanttikauppa on eräänlaisen kiinteän "mafian" käsissä, joka on jo yllättävän pitkään pystynyt pitämään hinnat keinotekoisen korkealla. Ennemmin tai myöhemmin romahdus seuraa.

   • Niitä timantteja möi Timanttitalo -niminen firma, joka piti putiikkiaan Helsingissä Lönnrotinkadulla. Timanttitalo (Investia) keräsi suomalaisilta yli 50 miljoonaa markkaa lupaamalla timanteille vuotuisen 25%:n arvonnousun. Timantteja myytiin suljetussa kasetissa, jota ei saanut avata...
    Mitä tästä opimme? Emme yhtään mitään.


  • Timanttien mukana tuli myös certifikaatti. Kasetti ja certifikaatti olivat muistaakseni jonkun europpalalaisen geminilogian laitoksen antama. Kasetissa ja certifikaatissa oli yhteiset tunnisteet, siksi sitä ei saanut avata. Certifikaatissa oli määritelti karaattimäärä ja väri, EI arvoa! Cerifikaatti oli voimassa ainostaan ehjän saman-numeroisen kasetin kanssa.

   Se että myyjä huijasi ei tarkoita että muuten tavara olisi ollut humpuukia. Minulla ainakin on pari (perintönä saatu) sellaista timanttia, kauppias sanoi että cerifikaatti kasetteineen on ok ja kyseli paljonko niistä on maksettu. En tiedä! Kauppias myös antoi jonkunlaisen hintahaarukan mitä niistä saisi, en myynyt... ei niitten arvo paljoa ollut

   • Muistaako kukaan mikä oli se Timanttitalon johtaja/huijarin nimi. Ammatiksi kuitenin ilmoitti Diplomi-
    insinööri. Olisi hauska tietää nimi, niin voisi etsiä missä muussa kusetuksessa heppu on ollut mukana.
    Tuntomerkit kyllä muistan. Puhui kuin Ruuneberg tai autokauppias konsanaan, löyhkäsi hajuvedelle
    ja kaksirivinen puku päällä ja tumma sliipattu tukka, päältä kalju.


   • muistiaukko kirjoitti:

    Muistaako kukaan mikä oli se Timanttitalon johtaja/huijarin nimi. Ammatiksi kuitenin ilmoitti Diplomi-
    insinööri. Olisi hauska tietää nimi, niin voisi etsiä missä muussa kusetuksessa heppu on ollut mukana.
    Tuntomerkit kyllä muistan. Puhui kuin Ruuneberg tai autokauppias konsanaan, löyhkäsi hajuvedelle
    ja kaksirivinen puku päällä ja tumma sliipattu tukka, päältä kalju.

    Timanttien markkinahinta (jalokivilaatuisten) on ihan mieletön ja täysin vääristynyt.
    Jos kaikki varastoissa olevat timantit laskettaisin kerralla markkinoille niin jälki olisi kauheaa.

    Todellisuudessa värillisten jalokivien hinnan pitäisi olla paljon, paljon ylempänä kuin timanttien.
    No sekin on tietysti kiinni kivien puhtaudesta ym.

    On se niin pirun mielenkiintoista tämä vapaa markkinatalous!


  • Eikös pörssi ole yhdenlaista huijausta, puhallellaan kuplia ja ilmaa osakkeiden hintoihin ja sitten kuplat puhkeaa kun paskapuheet paljastuvat paskapuheiksi. Jälleen ihmiset menettävät rahaa.

   Työelämästäkin on tullut yhtä kusetusta, ei edes rehellisellä työllä tienaa enää kun palkkoja poljetaan tuomalla tänne halpatyöläisiä ulkomailta perkele!

   Miksi on ihmisten tulonhankkiminen ja toimeentulo tekemällä tehty näin vaikeaksi? En ymmärrä mikä järki tällaisessa vedättämisessä on!! Minun mielestä tällainen on VÄÄRIN!! Tänä aikana toimeentulo pitäisi olla helppoa kun on koneet ja kaikki olemassa. Toista se on ollut ennen kun on pellolla pitänyt raataa pitkät päivät tullakseen jotenkin toimeen.

  • "Eikös pörssi ole yhdenlaista huijausta"

   Ei ole, ajatuksesi on täysin typerä.

   Pörssissä tehdään kauppaa. Kun osataja ja myyjä ovat samaa mieltä hinnasta syntyy kauppa ja omistus vaihtuu.

   Työtä tekemällä voit pysyä hengissä. Hyvää palkkaa saamalla jopa elää ihan hyvin. Mutta vasta omistamalla voi vaurastua.

   Tuo kannattaa yrittää sisäistää, vaikka siihen aikaa menisikin. Se voi tuoda suuren muutoksen elämään.

   • Eihän huijaus koskaan huijarin itsensä mielestä ole huijausta...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän huijaus koskaan huijarin itsensä mielestä ole huijausta...

    Hitlerkin varmaan kuvitteli tekevänsä oikein massamurhatessaan ihmisiä ja varmaan hänen säätämiään lakeja noudattavatkin luulivat tekevänsä oikein, vai tiesivätkö sittenkin sisimmässään että se on väärin mutta eivät uskaltaneet vastustaa lakia?
    Tästä voidaankin vetää johtopäätös, onko laki sittenkään aina oikeassa, toteutuuko siinä oikeus ja kohtuus ja pitääkö vääryytta toteuttavaa lakia noudattaa vaikka tietäisi sisimmässään että se on väärin?
    Suomessakin on runnottu läpi lakeja jotka rikkovat ihmisoikeuksia ja perustuslakia. Se ei ole ratkaisu että muutetaan perustuslakia sallimaan vääryydet.
    Suomihan on oikea taparikollinen ihmisoikeusloukkauksissa, useaan otteeseen ollut ihmisoikeustuomioistuimessa syytettynä. EU:kin on esimerkiksi joutunut useaan kertaan kehoittamaan Suomea nostamaan perusturvan tasoa mutta Suomi ei ole noudattanut kehoitusta vaikka esittää olevansa EU:n "mallioppilas" 🙄
    Toinen, lievästi sanottuna farssi, oli autoverotusjupakka, vittu mikä sirkus, ihan pelleilyä, aina tekivät jonkin kosmeettisen muutoksen että saivat pitkitettyä ja vedätettyä suomalaisilta vielä enemmän veroja kuin oli kohtuullista!


  • Ne jotka saa rahan tuottamaan ovat sijoitustimantteja. Ne jotka hävittävät rahat taivaan tuuliin ovat sijoitusmänttejä.

   - timantit ja mäntit-

  SEISKA.FI

  • Playboy-missi Erika Helin teki rikosilmoituksen – ”Halusin kirjoittelijat vastuuseen!”
  • Vauva tulossa! Laulajakaunotar Anneli Mattila on raskaana - siunattu tila paljastuu Instagram-päivityksestä!
  • Povipommi Marianne Kallio paljastaa synkän totuuden arjestaan - on saanut uhkauksia jo vuosien ajan: Jos mulle tapahtuu jotain, niin tiedätte miksi!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   90
   3736