Mikä lemmikki minulle sopii?

Olen kasiluokalle menevä tyttö ja tarvitsisin apua lemmikeihin liittyen.
Minulla on tällähetkellä yksi rotta, koska sen kaveri kuoli vähän aikaa sitten. Elossa oleva höpönassuni on myös huonossa kunnossa ja valitettavasti kuolee kohta. Elämäni aikana minulla on ollut jo seitsemän rottaa hoidettavanani ja haluaisin kokeilla jotain erilaista lemmikkiä.
Äitini on allerginen koirille ja kissoille. Kodissamme on aika vähän tilaa, joten en pysty ottamaan paljoa tilaa vievää lemmikkiä. Haluaisin hellittävän lemmikin (en esim. jotain akvaariossa elävää matelijaa jne), jonka kanssa voisin viettää aikaa esim. leikkimällä sen kanssa. Lisäksi lemmikin elättäminen ei saisi olla hirveän hankalaa, eikä lemmiki saisi maksaa ihan hunajaa.
Olen yrittänyt löytää netistä tietoa sopivasta lemmikistä, mutta en ole löytänyt. Niimpä kysynkin teiltä, kokeneilta eläinihmisiltä, mikä lemmikki sopisi minulle? :)

PS. Ei asiattomia viestejä, kiitos. Jos sinulla on jotain huonoa sanottavaa minusta tai kysymyksestäni, niin voit suosiolla jättää sen sanomatta.

14

939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öööö__

      Hmm, mielestäni pikkujyrsijöitä ei sun enää kannattaisi ottaa eli voisit siirtyä hieman "haastavampaan".Suosittelisin sinulle kania,chinchillaa tai lemmikkisiiliä. Tosin nämä eläimet eivät nyt ihan halvimmasta päästä ole.Voisit myös käväistä jossakin eläinliikkeessä kyselemässä mikä heidän mielestään olisi sulle sopivin vaihtoehto, niitä kun on todella monia. Onnea etsintään :)

    • 12+19

      Toivottavasti se elossa oleva rotta lopetetaan eikä anneta kitua kuoliaaksi! Jos se on jo huonossa kunnossa ja kaveristakin aika jätti, niin miksei sitä voida lopettaa?

      Toivon myös, että minkä tahansa eläimen hankitkin, se saa myös kivuttoman kuoleman ennen kuin ehtii kohtuuttomasti kärsiä, eikä vain jätetä kuolemaan omia aikojaan. Jos lopetus eläinlääkärillä ei ole mahdollista, älä ota mitään lemmikkiä.

      • koirankakka

        ööh... tiiätköhän sä lemmikeistä yhtään mitään? :/


      • Veimme rotan lopetettavaksi syykuussa. R.I.P. ♥


      • koirankakka kirjoitti:

        ööh... tiiätköhän sä lemmikeistä yhtään mitään? :/

        Kyllä tiedän...


    • mursunmarsukissa

      Jos rottaan olet tottunut niin ehkä sulle sopisi joku toinen pikkujyrsijä, kuten gerbiili tai hamsteri. Hamsterit nukkuvat päivisin, ettei niiden kanssa voi hirveästi temmeltää, kun taas gerbiilit mielellään haluavat tekemistä päivisin. :)

      Voisit myös kokeilla jotain hieman isompaa eläintä, kuten kania tai marsua, mutta jos kodissasi ei ole paljon tilaa, niin sitten en suosittele. Tosin rotan häkki vie varmasti todella ison tilan, koska rotan häkin täytyy olla hyvin suuri, niin eiköhän sinne jokin marsunhäkki mahtuisi. Onnea etsintään!

      P.S. Inhoan kun ihmiset marisevat, etteivät halua "huonoa sanottavaa" itsestään. Mutta ihan miten vaan.. :)

    • kisulikka

      No sulle vois sopii joku Gerbiili

    • hei jos koiraa tai kissan haluat niin on karvattomia kissoja ja perunkarvatonkoira ja kilpikonna ja villakoirista ei lähde paljon karvaa tai cotton de tulear on koira rotu joka on tarkoitettu allergisille ihmisille.

    • Ihan vain INFOna.

      @tanja244
      Karvattomista eläimistäkin lähtee allergisoivaa hilsettä, sitä vain lähtee hieman vähemmän. Myös koiran ja kissan syljelle voi olla allerginen. Villakoira voi olla siedettävä vaihtoehto, mutta sen koulutus on muistettava aloittaa tarpeeksi aikaisin. Siitäkin lähtee ällergisoivaa hilsettä, mutta suurin osa tarttuu karvoihin. Lisäksi villakoiran turkin trimmaus (jos pitää lyhyenä) on kallista, ja itse opettelu vaikeaa. Coton de tulearissa on samat ongelmat. Eikä sitä ole tarkoitettu allergisille, vaan se on jalostettu alkujaan kuningattarien seurakoiraksi, ja myöhemmin todettu olevan vähä-allergisoivampi kuin muut yleisesti tunnetut rodut.

    • joku random hyyppä??

      voisit kokeilla kania.

    • Maalais tollo :)

      Kokeile Frettiä!!!

      • Elukka hullu♥

        fretit vie paljon tilaa ja tarvitsee mieluiten oman huoneen ja ne ovat lauma eläimiä tietääkseni eivät ole mitään halpoja! Ja fretti ei ole häkkieläin.. Mutta onnea etsintöihin :)


    • kakka8

      hihi! koklaa karvatonta vinttikoiraa ( tosi seuranhalunen ) mut jos ei koiraa niin sitten gerbiili! Tosi vilkkaita ja söpöi! ONNEA :-D

    • Elukka hullu♥

      Suosittelen hamsua itellä on kolmi vuotias kiinankääpiö hamsu ja puoli vuotias kulta hamsteri ja ekana hamsuna oli mulla talvikko ja suosittelen kyllä sitä talvikkoa, ovat mukavan lepposia pikku lyllertäjiä jotka kesyyntyvät nopeasti eivätkä kaipaa kamuksi toista hamsua♥ Eivätkä vie paljon aikaa ja ovat aktiivisimmillaan illalla ja aikaisten aamulla, koska ovat yöeläimiä. Ja maksavat noin 2 - 3 kymppiä jaa elävät saman verran kun rotat. Mutta ennekun teet hätiköinti ostoksia lue paljon eläimestä joka olisi mielestäsi sopiva ja listaa vaikka ylös plussat ja miinukset :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe