Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Teiniäidit! Älkää polttako tupakkaa raskauden aikana!

NoSmoke12

Se vaarantaa lapsen terveyttä ja voi aiheuttaa monia tauteja...

14

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No ei kaikki teinit polta... Ja eikai nekää ny iha idiootteja ole o.o

    • ottakaavastuuta!!!

      kyllä vaa näkyy olevan ainaki jotku ku nytki täl kylällä on yks teinimamma joka saa vauvan vissii nyt tässä kuussa ja vetää röökii ku viimestä päivää!! ja tyttö ysille vasta menossa.... itkettää lapsen puolesta!!!!

    • 5255

      JA tämä siis koskee kaikkia odottavia äitejä

    • sätkätön

      Tupakka on kehittyvälle vauvalle vaarallisempaa kuin huumeet, sitä ei moni tule ajatelleeksi.

    • Hatersgonnahateagain

      Mut täähän pätee kaikkiin odottajiin...Ei pelkästään teinimammoihin:D

      Ja itse kyllä aion lopettaa polton heti kun plussa on testissä, mutta silti tiedän muutamia jotka on polttaneet (Yli 30v odottajia) koko raskausajan...Ja ihan terveitä ne muksut on ollu... Että tämäkin asia on että SAATTAA aiheuttaa.

      Pointtini siis ei ole puolustella ketään, mutta ei se tupakka kuitenkaan vauvalle jalkaa otsaan aina laita:D

    • KKone.....

      Synnyttyään lapsi saattaa kärsiä nikotiinin vieroitusoireista, joka ilmenee esimerkiksi vastasyntyneen vapinana. Äidin rintamaidossa on nikotiinia viisi kertaa enemmän kuin verenkierrossa. Tupakointi lyhentää imetyksen kestoa ja vähentää maidon määrää. Raskausajan tupakointi lisää kätkytkuoleman riskiä. Imeväiskuolleisuuden riski on noin puolet suurempi tupakoivilla kuin tupakoimattomilla äideillä.
      Raskauden aikainen tupakointi lisää riskiä lapsen sormien ja varpaiden vikoihin. Varpaat tai sormet voivat puuttua, sormia tai varpaita voi olla ylimääräisiä tai niistä voi tulla räpylämäiset. Riski kasvaa päivässä poltettujen savukkeiden määrän mukaan.[27]
      Jos vanhemmat tupakoivat, he altistavat lapsensa pakkotupakoinnille. Palavasta savukkeesta leviää ilmaan palamistuotteita. Ilmaan tulee kolme ja puoli kertaa enemmän tervaa ja lähes seitsemän kertaa enemmän häkää kuin tupakoitsijan keuhkoihin. Tämä savu altistaa lapsen äkilliselle välikorvantulehdukselle sekä hengitystietulehduksille.
      Tupakan haittavaikutuksille altistuminen heijastuu myös lapsen kehitykseen. Keskittymis- ja käytöshäiriöt ovat tupakoivien lapsille yleisempiä. Tupakoinnin uskotaan vaikuttavan lapsen kehitykseen ja terveydentilaan ainakin 10 ikävuoteen saakka[28]

      On se mahtavaa pilata viattoman himisen elämän oman tupakoinnin takia.-....

    • Kkone....

      Ymmärrän kyllä tupakoinnin mutta en sitä että äiti haluaa tahallaan vahingoittaa sikiötä..... Aikamoinen äiti jos hän ei välitä ollenkaan lapsesta.. vaan antaa hänen sairastua.... lapsi ei todellakaan ole terve jos tupakkaa on polttanut jokapäivä raskauden aikana....

    • no smoking during pr

      Huomattava määrä aikuisistakin naisista polttaa raskauden aikana, vaikka ovat täysin tietoisia raskaudenaikaisen tupakoinnin riskeistä sikiön kehitykselle (ottaen huomioon myös sen, että kehitys voi raskaudenaikaisen tupakoinnin johdosta hidastua seuraavat 10 vuotta syntymän jälkeenkin), joten eipä nyt karrikoidusti puhuta vain teiniäitien tupakoinnista.

      Ja harva teiniäiti edes on niin koukussa tupakkaan, etteikö voisi lopettaa. Oma mielipiteeni asiaan on - odottajan iästä riippumatta, että se on ainoastaan luonteen lujuudesta kiinni, pystyykö lopettamaan. Ja jos ei pysty, niin miettikööt sitten sitä faktaa, että joka kerta kun äiti vetää tupakansavua henkeensä, tämän tapahtuman aikana sikiö ei saa happea.

    • Tottakuinrotta

      Minun mielestäni se on aika käsittämätöntä, että tuleva äiti haluaa tahallaan vahingoittaa sikiön elämää... Eihän siinä ole mitään järkeä! Mieluummin jätttäisi lapsen tekemättä ja kärsisi itse seniori-ikäisenä keuhko ongelmista... Ei sikiön pidä niistä kärsiä ilman tahtoaan..

    • Sääliski käy :<

      Luulis jos lapsi on saatu aluille ja päätetty pitää, niin luulis ettei tulis mieleenkään polttaa ja vaarantaa oman lapsen terveyttä!
      Röökaavan odottavan äidin lapsille saattaa tulla monenmoisia oppimisvaikeuksia mm. koulussa ( esim. kaksi kaveriani ovat "tyhmiä" ja heidän äidit ovat polttaneet koko raskauen ajan) Tekee niin pahaa kattoo kun jotkut vetävät röökiä maha pystyssä keskellä kaupunkia. Tekisi aina mieli mennä sanomaan niille että miettisitte vähän tota mahanne sisällä kasvavaa elämää! Mutta eihän se mulle kuulu. Surullista se on :(

    • Ja niin taas pitää

      Olen polttanut raskauksieni aikana,imetyksen ajaksi olen lopettanut täysin,kunnes se on päättynyt.
      Kaikki lapseni terveitä.Kehittyvät normaalisti.Ei ole mitään päälle karkaavia röllyköitä.
      Ja joo,sitä nyt ei ole pystytty tutkimaan,että juuri se tupakointi auheuttaisi sitä kätkytkuolemaa.
      Tuttavani vauva kuoli kätkytkuolemaan,eikä kyseinen äiti edes ollut koko elämänsä aikana juonut alkoholia,mitä sitten nuoruuden vuosilla kun piti kokeilla mille raiteille lähtee...Saatika koskaan koskenut tupakkaan..

      Ja minulle neuvolan täti kyllä sanoi,että se on paljon vaarallisempaa jos stressaa kuin se että polttaa muutaman savukkeen päivässä.

      Ja ei,minun lapseni eivät tärisseet synnytyksen jälkeen,yhtäkään koliikki vauvaa en saanut saatika allergisia.

      Jos et itse polta,niin en näe syytä miksi sinun/teidän tarvii olla äänessä ja molottaa tupakan polttoa,pitäkää mölyt omassa mahassanne ja paheksukaa sielä vessassa ollessanne itseksenne...Huoh..

      Se on jokaisen oma asia ja kaikki varmasti tietävät mitkä on riskit,mutta onpa ne riskinsä ei tupakoitsijoillakin.

    • Onkooikeus

      Omasta terveydestä voi itse päättää, mutta onko tupakoivalla äidillä oikeus pilata tahallaan sikiön eli tulevan lapsen terveys? Vastaus on ei!

    • Nuoriäiti+tyttö3kk

      Kukaan ei ole niin heikko etteikö pystyisi tupakointia lopettamaan edes raskauden ajaksi, pieni lapsi kasvaa rintasi alla mutta hänen terveydestään viis kunhan vain oma nikotiinintarve on tyydytetty. Olen itsekin polttanut ja tiedän kuinka vaikea on lopettaa mutta kyllä mä nyt herranjumala sentään lopetin heti kun aloin edes epäilemään mahdollista raskautta. Ja kyllä, olen myös kuullut että mieluummin muutama tupakka päivässä kuin stressi tupakoimattomuudesta mutta minusta tuo ei ole mikään puolustus, ei missään nimessä. Kuvottaa!!

    • Älä selittele

      "Olen polttanut raskauksieni aikana,imetyksen ajaksi olen lopettanut täysin,kunnes se on päättynyt."
      - Imetyksen ajaksi pystyit lopettamaan, muttet raskauden? Hmm..

      "Kaikki lapseni terveitä.Kehittyvät normaalisti.Ei ole mitään päälle karkaavia röllyköitä."
      - Miten vanhoja lapsesi ovat? Esim. lapsettomuus, oppimishäiriöt, ADHD, astma tms voivat ilmetä vasta aikuisiällä, ja silloin niitä ei välttämättä osaa yhdistää oman äidin raskausajan tupakointiin. Ei kaikki vaikutukset näy heti lapsen synnyttyä/parin vuoden sisällä.

      "Ja joo,sitä nyt ei ole pystytty tutkimaan,että juuri se tupakointi auheuttaisi sitä kätkytkuolemaa.
      Tuttavani vauva kuoli kätkytkuolemaan,eikä kyseinen äiti edes ollut koko elämänsä aikana juonut alkoholia,mitä sitten nuoruuden vuosilla kun piti kokeilla mille raiteille lähtee...Saatika koskaan koskenut tupakkaan.."
      - Se on todistettu tutkimuksella. Perehdypä asioihin tarkemmin. Tottakai tupakoimattoman, raittiin äidin lapsi voi saada kätkytkuoleman siinä missä kuka tahansa lapsi, mutta tupakoivan äidin lapsen riski saada se on PALJON isompi, ja se tupakkamamma on TIETOISESTI ottanut tämän riskin mistä ainoastaan LAPSI kärsii mahdollisesti.

      "Ja minulle neuvolan täti kyllä sanoi,että se on paljon vaarallisempaa jos stressaa kuin se että polttaa muutaman savukkeen päivässä."
      - Onko stressissä yli kahtatuhatta myrkkyä? Tupakoinnin lopettamisesta johtuva stressi ei lisäksi kestä yhdeksää kuukautta, mutta tupakointi taas kestää.

      "Ja ei,minun lapseni eivät tärisseet synnytyksen jälkeen,yhtäkään koliikki vauvaa en saanut saatika allergisia."
      - Saat olla onnellinen ettei lapsillesi ole tullut mitään.. Ainakaan vielä. Se ei tarkoita, etteikö JONKUN lapselle voisi. Ja RISKIT on ISOT.

      "Jos et itse polta,niin en näe syytä miksi sinun/teidän tarvii olla äänessä ja molottaa tupakan polttoa,pitäkää mölyt omassa mahassanne ja paheksukaa sielä vessassa ollessanne itseksenne...Huoh..

      Se on jokaisen oma asia ja kaikki varmasti tietävät mitkä on riskit,mutta onpa ne riskinsä ei tupakoitsijoillakin."
      - Niin onkin, mutta tupakoitsijalla riskit on ISOMMAT ja se ottaa ne TIETOISESTI, haluten sillä tavoin satuttaa lastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe