Veljeni on lääkäri, ja hän on kannustanut minuakin alalle. Olin ihmeissäni, kun hän kertoi palkoista, ja siitä, miten kysynnän ja tarjonnan laki on alalla lääkäreille suopea. Kuulemma työpaikkakunnan saa valita itse, ja koulutus on paitsi rahalliseseti arvokas, myös arvostettu kaikkialla maailmassa. Ja ne palkat... Hän sanoi, että suuressa kaupungissa palkka on kova, mutta jos hän palaa takaisin pieneen (ja köyhään) kotikuntaamme (tarjouksia on kuulemma tullut), nousee palkka useita kymmeniä prosentteja. Miten tämä on mahdollista? Miten kukaan voi, ilman että on alansa ehdotonta huippua, tienata jopa 8000-10000e kuukaudessa parin vuoden työkokemuksella?
Asia ei muuten harmittaisi, mutta omassa kunnassani on jo pitkään ollut ongelmia lääkärien vakanssien täytössä, ja on todennäköistä, että terveyskeskus saa lähteä ja joudumme käymään terveydenhoidossa 40km päässä olevassa sairaalassa. Aikaisemmin arvostin lääkäreitä, mutta veljeni kerskunta on saanut minut toisiin ajatuksiin...
Puhuiko hän ihan puutaheinää, vai ovatko asiat oikeasti näin? Voi toisaalta olla, että hän vain pilkkaa minua, koska haaveilen työpaikasta valtiolla virkamiehenä, yhteisiä asioita hoitamassa.
Aloituspaikkojen määrät ja kohtuus palkoissa?
19
862
Vastaukset
- illö
Suuri osa palkasta tulee ylityön myötä päivystyksistä tai yksityisellä tehdyistä lisätunneista. Vuokrafirman kautta voi saada sopimuksia, joilla pääsee koville taksoille, mutta työmäärä on vastaava. Niitä harva jaksaa tehdä pitemmän päälle. Aina ei palkka määräydy oikeudenmukaisesti. Kokenut ortopedi pienessä aluesairaalassa voi tienata vähemmän kun asennevammainen nuori lääkäri. Yleistäen on olemassa sekä kulta- että suolakaivoksia. Kuitenkin harvalle palkka tulee ensisijaisena mieleen erikoisalaa ja työpaikkaansa valitessa.
- 3+9
8000-10000 palkkoihin pääsee kyllä nopeasti, mutta se tarkoittaa jatkuvaa päivystämistä. Tuollainen palkka tarkoittaa vapaa-ajan täydellistä puuttumista ja mieletöntä työtuntimäärää. Kysyppäs veljeltäsi millainen tuntipalkka jää käteen, antaa vähän realistisemman kuvan.
- Aloittajalle
Kysynnän ja tarjonnan laki. Lennonjohtaja tienaa noin 7000 euroa kuukaudessa, ja työaika on 33 tuntia viikossa. Nämä tiedot tulivat ilmi viimeisimmän lakonuhan yhteydessä. Koulutus kestää 2 vuotta ja aloituspaikkoja on noin 10, koulutukseen voi hakeutua parin vuoden välein.
Lentokapteeni tienaa Finnairilla keskimäärin 10 000 euroa kuukaudessa, koulutus kestää myös pari vuotta. Työ tuskin on kovin raskasta, automatiikka hoitaa suurimman osan. Työajat jäävät pieniksi erilaisten säädösten takia, lepoajat vietetään 5 tähden hotelleissa.
Ilmailualalla jos jossain pitäisi aloituspaikkoja nostaa ja palkkoja pudottaa sitä kautta, sillä palkat ovat aivan tähtitieteellisiä vaativuuteen nähden.
Ahtaaja ja paperimies voivat tienata yli 5000 euroa kuukaudessa ilman koulutusta. Tehtävät opitaan usein työn ohessa. Ahtaaja ja paperimies voivat tehdä ylitöitä reilusti kuten lääkärikin, mutta ahtaajille ja paperimiehille ylitöistä maksetaan huomattavasti paremmin. Putkimies ja sähkömies voivat päästä samoihin tuloihin, koulutus kestää pari vuotta.
DI:t ja ekonomit ja oikeustieteilijät voivat tienata todella runsaasti (etenkin yritysjohdossa), eivätkä tehtävät silti välttämättä niin rasittavia ole (suhteessa palkkaan).
Apteekkarit voivat tienata satojatuhansia vuodessa tekemättä itse juuri mitään. Kun kerran on saanut ison apteekin ja luvan painaa rahaa, ei sitä voi helposti mokata.
Hyvin monet kauppiaat tienaavat (esim. k-kauppiaat) satoja tuhansia vuodessa, eikä varsinaista työtä hirveästi tarvitse tehdä jos kauppapaikka on hyvä.
Monissa "yrittäjäammateissa", eli ammateissa joissa toimitaan hyvin usein yrittäjänä (esim. hammasteknikko, optikko ja jo edellä mainitut sähkömies ja putkimies) tienataan usein yllättävän hyvin.
Siinä ne tärkeimmät taisivat tulla. Näihin nähden lääkärit eivät tienaa mitenkään erityisen hyvin työn vaativuuteen ja koulutukseen nähden. Suuri osa lääkäreistä on töissä tk:ssa tai sairaalassa noin 5000 euron (kokonais)kuukausipalkalla. Monissa ammateissa taas tienataan huomattavasti heikommin kuin lääkärin ammatissa. Näitä asioita kannattaa ylioppilaan nyt miettiä. Jos haluaa nopeiten ja helpoiten mahdollisimman suuriin tuloihin käsiksi, ei lääkärin ammatti ole se ensimmäinen vaihtoehto. Kannattaa miettiä mitä arvostaa. Kaikille suuri palkka ei ole se tärkein asia.- Hetkonensanokutvonen
Tähän on pakko oma kommentti lisätä...
Vai ei lentäjällä tai lennonjohtajalla ole raskasta työtä? Ei välttämättä fyysisesti niinkään, mutta se henkinen juttu on toinen. Vastuu! Lennonjohtaja on vastuussa siitä ettei lentokoneet "törmäile" toisiinsa, lentäjät ovat vaastuussa koko lentokoneesta (joka pelkästään on miljardien arvoinen) kaikkine ihmisineen kyydissä. He ovat vastuussa sadoista, ellei jopa tuhansista ihmishengistä. Lisäksi saadaksesi lentokapteenin arvonimen, sinulla on koulutusta liki yhtä pitkältä ajalta kuin suomalaisella lääkärillä. Pari vuotta opiskelet teoriaa ennen kun pääset perämiehenä lentokoneeseen. Lisäksi lentäjillä on epäsäännölliset, usein yli 12h työpäivät. 3-vuoroa maailmanosasta riippuen. Voi käydä tsägä ja olla päivä vuorossa koko 12-tuntisen lennon ajan. ;) Jne. Mielestäni heidän palkkansa on kohtuullinen työn vaativuuteen nähden. En ainakaan itse hyppäisi lentsikkaan jota lentää alipalkattu 2 vuotta opiskellut amatööri. - tsiisusmaria
Hetkonensanokutvonen kirjoitti:
Tähän on pakko oma kommentti lisätä...
Vai ei lentäjällä tai lennonjohtajalla ole raskasta työtä? Ei välttämättä fyysisesti niinkään, mutta se henkinen juttu on toinen. Vastuu! Lennonjohtaja on vastuussa siitä ettei lentokoneet "törmäile" toisiinsa, lentäjät ovat vaastuussa koko lentokoneesta (joka pelkästään on miljardien arvoinen) kaikkine ihmisineen kyydissä. He ovat vastuussa sadoista, ellei jopa tuhansista ihmishengistä. Lisäksi saadaksesi lentokapteenin arvonimen, sinulla on koulutusta liki yhtä pitkältä ajalta kuin suomalaisella lääkärillä. Pari vuotta opiskelet teoriaa ennen kun pääset perämiehenä lentokoneeseen. Lisäksi lentäjillä on epäsäännölliset, usein yli 12h työpäivät. 3-vuoroa maailmanosasta riippuen. Voi käydä tsägä ja olla päivä vuorossa koko 12-tuntisen lennon ajan. ;) Jne. Mielestäni heidän palkkansa on kohtuullinen työn vaativuuteen nähden. En ainakaan itse hyppäisi lentsikkaan jota lentää alipalkattu 2 vuotta opiskellut amatööri.Loistava provo, tähän on pakko tarttua...
Vai että oikein kolmivuorolentäjiä? Lentäjillä on pitkien lentojen jälkeen pitkät toipumisvapaat, sillä väsynyt lentäjä on vaarallinen. Keskimääräinen lentäjän työaika Finnairilla on 96h/kk. Siis sama tuntimäärä, jonka lääkäri tyypillisesti VÄHINTÄÄN tekee kahdessa viikossa. Toki kukin kokee omalla tavallaan mahdollisen yöpymisen kohdemaassa viiden tähden hotellissa koisaten työnä tai vapaa-aikana. Lentöjien mielestä sekin on ilmeisesti työtä, kun ei saa vapaasti vetää kännejä ja valvoa ennen lentoa. Lääkäritkin tietysti saattavat joskus nukkua pari tuntia vuorokauden päivystysputken aikana, tosin yleensä esim. siivouskomerossa tai muussa vastaavassa epämukavassa paikassa. Lisäksi lentokoneet liitelevät useimmiten pitkillä lennoilla suuren osan ajasta automaatilla ja lentäjillä todellakin on välillä aikaa kahvitella ja jutella niitä näitä. Olen kyllä kuullut lääkäreistä, jotka vaihtavat ammattia lentäjiksi vähentääkseen työnsä kuormittavuutta, mutta toisinpäin harvemmin tapahtuu...ihme juttu. Ja arvostan kyllä lentäjiä, mutta ei niiden ammatti ihan lääkäriä sentään vastaa vaativuudeltaan. Lentäjän työ on kuitenkin vähintään 90% rutiinia. Toki tiukkoja paikkojakin joskus varmasti tulee vastaan ja simulaattoriharjoittelu varmasti on hyvinkin vaativaa. - avakastra
Hetkonensanokutvonen kirjoitti:
Tähän on pakko oma kommentti lisätä...
Vai ei lentäjällä tai lennonjohtajalla ole raskasta työtä? Ei välttämättä fyysisesti niinkään, mutta se henkinen juttu on toinen. Vastuu! Lennonjohtaja on vastuussa siitä ettei lentokoneet "törmäile" toisiinsa, lentäjät ovat vaastuussa koko lentokoneesta (joka pelkästään on miljardien arvoinen) kaikkine ihmisineen kyydissä. He ovat vastuussa sadoista, ellei jopa tuhansista ihmishengistä. Lisäksi saadaksesi lentokapteenin arvonimen, sinulla on koulutusta liki yhtä pitkältä ajalta kuin suomalaisella lääkärillä. Pari vuotta opiskelet teoriaa ennen kun pääset perämiehenä lentokoneeseen. Lisäksi lentäjillä on epäsäännölliset, usein yli 12h työpäivät. 3-vuoroa maailmanosasta riippuen. Voi käydä tsägä ja olla päivä vuorossa koko 12-tuntisen lennon ajan. ;) Jne. Mielestäni heidän palkkansa on kohtuullinen työn vaativuuteen nähden. En ainakaan itse hyppäisi lentsikkaan jota lentää alipalkattu 2 vuotta opiskellut amatööri.Täyttä asiaa. Miettikkää nyt ihmiset. Aivojen käyttö sallittu.
- lääkärit ja lentäjät
tsiisusmaria kirjoitti:
Loistava provo, tähän on pakko tarttua...
Vai että oikein kolmivuorolentäjiä? Lentäjillä on pitkien lentojen jälkeen pitkät toipumisvapaat, sillä väsynyt lentäjä on vaarallinen. Keskimääräinen lentäjän työaika Finnairilla on 96h/kk. Siis sama tuntimäärä, jonka lääkäri tyypillisesti VÄHINTÄÄN tekee kahdessa viikossa. Toki kukin kokee omalla tavallaan mahdollisen yöpymisen kohdemaassa viiden tähden hotellissa koisaten työnä tai vapaa-aikana. Lentöjien mielestä sekin on ilmeisesti työtä, kun ei saa vapaasti vetää kännejä ja valvoa ennen lentoa. Lääkäritkin tietysti saattavat joskus nukkua pari tuntia vuorokauden päivystysputken aikana, tosin yleensä esim. siivouskomerossa tai muussa vastaavassa epämukavassa paikassa. Lisäksi lentokoneet liitelevät useimmiten pitkillä lennoilla suuren osan ajasta automaatilla ja lentäjillä todellakin on välillä aikaa kahvitella ja jutella niitä näitä. Olen kyllä kuullut lääkäreistä, jotka vaihtavat ammattia lentäjiksi vähentääkseen työnsä kuormittavuutta, mutta toisinpäin harvemmin tapahtuu...ihme juttu. Ja arvostan kyllä lentäjiä, mutta ei niiden ammatti ihan lääkäriä sentään vastaa vaativuudeltaan. Lentäjän työ on kuitenkin vähintään 90% rutiinia. Toki tiukkoja paikkojakin joskus varmasti tulee vastaan ja simulaattoriharjoittelu varmasti on hyvinkin vaativaa.Mielenkiintoinen vertailu lääkärien ja lentäjien palkoista saadaan, jos verrataan tilannetta USA:ssa ja Suomessa. USA on oikea markkinatalous, jossa palkat määräytyvät pitkälti edellä mainitun kysynnän ja tarjonnan mukaan. Palkat ovat siellä keskimäärin huomattavasti korkeampia kuin Suomessa ja verotus matalampaa. USA:ssa matkustajakoneen lentäjä tienaa selvästi vähemmän kuin Finnairilla. Siellä lentäjien palkat ovat jopa laskeneet, koska tulijoita lentäjiksi on ja lentoyhtiöillä on mennyt pitkään huonosti. Suomessa taas valtio pumppaa Finnairiin rahaa, ja lentäjät ovat onnistuneet käyttäneet tilannetta hyväkseen ja kiristämään itselleen uskomattomat edut. Tässä googlettamalla löytynyt Finnairin lehdistötiedote lentäjien lakon ajalta:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=308555&messageId=366871
Seuraavaksi voitaisiin sitten verrata lääkärien palkkoja Suomessa ja USA:ssa. USA:ssa palkkataso taitaa lääketieteen alalla olla aika paljon korkeampi kuin Suomessa. - kutvoselle
Hetkonensanokutvonen kirjoitti:
Tähän on pakko oma kommentti lisätä...
Vai ei lentäjällä tai lennonjohtajalla ole raskasta työtä? Ei välttämättä fyysisesti niinkään, mutta se henkinen juttu on toinen. Vastuu! Lennonjohtaja on vastuussa siitä ettei lentokoneet "törmäile" toisiinsa, lentäjät ovat vaastuussa koko lentokoneesta (joka pelkästään on miljardien arvoinen) kaikkine ihmisineen kyydissä. He ovat vastuussa sadoista, ellei jopa tuhansista ihmishengistä. Lisäksi saadaksesi lentokapteenin arvonimen, sinulla on koulutusta liki yhtä pitkältä ajalta kuin suomalaisella lääkärillä. Pari vuotta opiskelet teoriaa ennen kun pääset perämiehenä lentokoneeseen. Lisäksi lentäjillä on epäsäännölliset, usein yli 12h työpäivät. 3-vuoroa maailmanosasta riippuen. Voi käydä tsägä ja olla päivä vuorossa koko 12-tuntisen lennon ajan. ;) Jne. Mielestäni heidän palkkansa on kohtuullinen työn vaativuuteen nähden. En ainakaan itse hyppäisi lentsikkaan jota lentää alipalkattu 2 vuotta opiskellut amatööri.Itse mielluummin hyppäisin koneeseen, jota lentää 2 vuotta opiskellut alipalkattu amatööri kuin joutuisin vaikka sydänleikkaukseen jossa kirurgina on 2 vuotta opiskellut alipalkattu amatööri. Tuosta lennosta selviäisi hyvin suurella todennäköisyydellä hengissä, sillä ei se lentäminen niin vaikeaa ole, automatiikka hoitaa suurimman osan. Vastaavasti leikkauksesta ei luultavasti selviäisi hengissä.
Nämä kaksi ammattiryhmää (sydänkirurgit ja lentokapteenit) saavat kuitenkin aika lailla samanlaista palkkaa. Kumman työ on vaativampaa? Toinen joutuu keskittymään jatkuvasti työssään äärimmilleen pitkien toimenpiteiden ajan. Toisen työajasta suuri osa kuluu 5 tähden hotellissa lepäillessä tai kahvia juodessa kun autopilotti hoitaa lentämisen.
Suorittavaa työtä tekevistä ammattiryhmistä lentäjät ja lennonjohtajat ovat varmasti ylipalkatuin ryhmä työn vaativuuteen nähden. Yritysjohtajien käsistä karanneet palkat ovat sitten asia erikseen.
- wellyousee...
8-10k olisi lääkärille, joka tekee 50h päivätyötä juuri sopiva palkka. Todellsuudessa ko. palkka vaatii kuitenkin lisäksi massiivista päivystystä, kuten täällä jo aiemmin todettiin. Nuorena yo:na 8000€ kuulostaa varmasti suurelta summalta, mutta astuttasi akateemisena keskipalkkaiseen työelämään ymmärrät, että ei se niin suuri summa ole. Kesätyö siivoojana tai jäätelönmyyjänä ei välttämättä anna realistista kuvaa työelämän yleisestä palkkatasosta. Tosiasiassa esim. lapsiperheen/yh.perheen voi olla vaikea tulla toimeen suurissa kaupungeissa, jos tulotaso on yhteensä alle 3000-3500€/kk. Useinhan toinen vanhemmista on kotona päivärahoilla, jotka eivät päätä huimaa. Lääkärin normipalkka on jossakin vajaan 4000-6000€ luokassa. Sillä elättää yksikin ihminen perheen, mutta mistään ökytuloista ei voi puhua, ainakaan jos molemmat eivät ole yhtä hyvätuloisia.
- lääkärin puolesta
Mielestäni Lääkärillä on paljon vastuullisempi työ ja vaativampi! Lentäjä vaan istuu ja juo kahvia koko lennon ajan ja lentoemännät "palvelevat" niitä. Vain lentokoneen nousussa ja laskussa lentäjä tekee jotakin! Kun taas lääkäri on vastuussa omasta potilaastaan ja jos potilaalle tapahtuu jotakin on se lääkärin syy. Hyvin harvoin lentokone tippuu tai jotain muuta vastavaa jolloin lentäjää voidaan syyttää jos se on hänen vikansa, mutta todella monesti potilas kuolee, ainakin teho-osastolla, jolloin se voi olla lääkärinkin syy. Myös lääkärin työ on hyvin fyysistä ja henkistä, entä lentäjän.... ei kumpikaan!
Joten olen sitä mieltä, että lääkärin palkka pitäisi nostaa ja lentäjän palkka alentaa!!
ps. en oli ammatiltani kumpikaan!!!- theaviator
tämän kirjoittaja taitaa itse olla lentäjä, ainakin kieliasusta päätellen. Tai joku, jolla jäi aamulääkkeet ottamatta.
- Realismia vähän
Sinun kannattaisi perehtyä vähän tarkemmin tuohon lentäjän työhön. Lääkärin työ on sellaista, jonka vaativuuden sinä ymmärrät, mutta ei se lentokone kuules nyt ihan tuosta noin vaan lennä. Lisäksi vastuu on melkoinen. Lentäjän takana istuu monesti sadoittain ihmisiä. Paljon ei saa mennä vikaan. Et voi kuvitellakaan kuinka paljon monimutkaista teniikkaa lentäjän isossa matkustajakoneessa täytyy hallita. Tiesitkö esimerkiksi, että lentäjä käyttää 98% ohjaamon erilaisista säätimistä ja toiminnoista lennon aikana.
Lentäjä on oikeasti vastuussa matkustajistaan. Lääkärillä tätä vastuuta ei ole, vaan vastuun kantaa huippuunsa koulutetut lääkäriliiton juristit. Juuri tästä syystä lääkäreille sattuu niin paljon virheitä potilaita hoitaessaan. Jos lääkärit olisivat oikeasti vastuussa potilaistaan, tällaiset uutiset eivät olisi niin yleisiä, kuin ne tänä päivänä ovat:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012081115943262_uu.shtml
Lääkärit tekevät virheitä yhtä mittaa, varsinkin terveyskeskuksissa. Jos sen sijaa lentäjä mokaisi näin usein, meillä olisi metsät täynnä lentokoneiden raatoja.
- fhhff
no kuka vittu haluis mennä lääkäriks jonnekki korpee missä ei oo muuta ku vanhuksia "ei pahalla vanhuksia kohtaan, tykkään niistä", mutta siellä ei ole mitää, kuollu paikka. Totta kai siellä tienaisi hyvin.
- fiksutjakomeetpärjää
Lääkärin ammatissa on sekin herkullinen puoli, että suomessa koulutus on ilmainen, mutta mitään pakkoa tehdä töitä julkisilla ei ole. Voi jopa kotiuttaa ansiot "osinkoina" ja tehdä keikkalääkärihommia, jolloin veroprosentin saa painettua alemmas kuin sillä lattiota kuuraavalla lähihoitajalla ;)
- Veroprosentteja
Vaikka ansiot kotiuttaisi osinkoina, jää kokonaisveroprosentti kylläkin suuremmaksi kuin lähihoitajalla. Riippuu tietysti lähihoitajasta, mutta normityötä tekevän lähihoitajan veroprosentti on hyvin matala. Osakeyhtiön voiton veroprosentti on jo kuitenkin 26%.
- kommunismiratkaisu
Minäpä tiedän yrittäjäsairaanhoitajan, jonka tulot on yli 5000€/kk. Kamalaa riistoa, ei saisi tapahtua täällä Kekkoslovakiassa.
- Pekkajalkalaskee
Faktahan on se, että aloituspaikkojen määrä ei vastaa tarvetta. Mutta minkäs teet, sillä tämä sopii hyvin demareille ja kokoomuslaisille, jotka nauttivat siitä kun maaseudun keskustalaiskunnat kuolevat ja kaikki muuttavat kaupunkeihin.
- ---
Fakta on se, että olet väärässä.
Aloituspaikkojen määriä ei katsota parin vuoden päähän, vaan siinä on otettu huomioon lääkäritarve vuosikymmenien ajalle. Lääkäreitä ei kannata kouluttaa nyt kauheita määriä, koska aikanaan tulisi sitten älyttömiä eläkepiikkejä, erikoistumisen järjestäminen vaikeutuisi jne jne... Ajan kanssa esiintyisi myös huomattavaa työttömyyttä lääkäreillä... lääkärien koulutus vielä maksaa aika reilusti. - kepulipeliä
--- kirjoitti:
Fakta on se, että olet väärässä.
Aloituspaikkojen määriä ei katsota parin vuoden päähän, vaan siinä on otettu huomioon lääkäritarve vuosikymmenien ajalle. Lääkäreitä ei kannata kouluttaa nyt kauheita määriä, koska aikanaan tulisi sitten älyttömiä eläkepiikkejä, erikoistumisen järjestäminen vaikeutuisi jne jne... Ajan kanssa esiintyisi myös huomattavaa työttömyyttä lääkäreillä... lääkärien koulutus vielä maksaa aika reilusti.Paitsi että lääkärien koulutusta on lisätty huimasti, ja tällä hetkellä kukaan ei voi väittää koulutusmääriä pieniksi. Lääkäreiden koulutusmäärät ovat nyt kaikkien aikojen huipuissa Suomessa.
Kepu tietysti jatkaa rahan syytämistä peräkammarinpojille ja vaikka banaaninviljelyyn lapissa, kunhan saadaan pidettyä maaseutu ns. elävänä (mitä se ei ole ollut enää kymmeniin vuosiin). Siltarumpurahoista luonnollisesti osa katoaakin kepulaisten liiveihin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik185183MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar1152694- 102194
Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5841987Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1201704Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja691299Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s411289Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill31068Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o641037Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt2211028