Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

minkä ikäisenä miehelle?

mies kysyy

elikkä minkä ikäisenä miehelle tehdään lääkärintarkastuksessa ensimmäistä kertaa eturauhasen tunnustelu peräaukon kautta? vai kuuluuko se edes mihinkään tarkastukseen? meinaan että tehdäänkö siä ollenkaan jos ei valita mitään siihen liittyvää vaivaa tai pyydä itse sitä toimenpidettä?

45

3683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jabadabaduuuuuu

      Työterveyshuollossa yleensä 50-vuotiaille.

    • mies kysyy

      aijaa eli ei vielä aikoihin,täytän 30vuotta tänä vuonna,itteä vain rauhottais tietää että sielläkin ois kaikki kunnossa inhottavasta tutkimuksesta huolimatta,mut ei kai tuommosta tarkastusta kehtaa työterveyshuollossakaan pyytää

    • tutkittuna

      kyllä mulle ainakin työterveyshuollossa tuo tehtiin, lääkäri käski pudottaa alkkarit ja nojautua tutkimuspöytään ja levittää jalat, sitte se tunnusteli sieltä, en kyllä tiiä mitä se etti mut en ainakaan valittanu mitään vaivaa siellä, olin silloin juuri 30 täyttäny

    • silmämunuaistunnustu

      haistakaa paska homokaapissaolijat. tommosii tunnustuksii ei tehdä miehille ellei joku vonkaa vartavasten.

      • tutkittuon

        Siinä meillä asiantuntija. Kuka lääkäriin menee vonkaamaan, että työntelehän sormea perään.
        Kyseessä on hyvin tärkeä tutkimus miehille ja ei se sinuakaan homoksi tee, jos tutkimuksissa käyt.


    • menisi uudestaanki

      mulle tehtiin myös lääkärintarkastuksessa 30-vuotiaana, polvet koukussa housut alhaalla tutkimuspöydälle kyljelleen makuulle käskettiin, sitten lääkäri kumihanskat kädessä tunnusteli sieltä, enkä valittanut edes mitään vaivaa siellä suunnalla olevan, hieman nololta ja inhottavalta tuntu, samalla silti jotenki hyvältä, lääkärini oli minua vanhempi hyvin säilynyt nainen

    • m kohta 55v.

      Ei ole tehty - eikä edes kysytyy, että tunnusteltaisiinko. PSA sen sijaan mitattu vuosittain. Taitaa olla lääkäri/kunta kohtaista.
      Tutkimuksenahan tuo tunnustelu, ei ole kummoinen.

    • oon kolmekymppinen.

      Ei kai niitä tutkimuksia alle 50V miehille yleensä tehdä kuin silloin jos on jotain alapäähän liittyviä vaivoja?

      Jos jollakin lukijalla on vasta alkanut intti, ja jos tekee mieli tekeytyä kipeäksi vempan toivossa niin suosittelen ettette valita ainakaan vatsakipuja vastaanotolla mikäli niitä ei tosiaan ole.

      Itsellä kohta 30v tarkastus työterveyslääkärillä edessä, toivottavasti en joudu sorkittavaksi.

    • kiitos työnantajan

      Asiallinen ja tarpeellinen tutkimus (epämiellyttävyydestään huolimatta) Meillä ainakin työterveys hoitaa homman, viidenvuoden välein, kaikkien muiden kokeiden ym. ohessa. Tämä työterveys etu ainakin vielä meillä säilynyt, etuutena ja toivottavasti tulee säästymäänkin.

      • tutkittuon

        Se on ahdistuneille miehille niin noloa antaa peppunsa sorkittavaksi, vaikka olisi henki menossa. Psa ei anna tarrkkaa kuvaa, mutta urologi 5 sekunnin tuseerauksella tuntee, onko liikakasvua tai ylimääräistä eturauhasessa.

        Ja jos extraa on, niin sitten jatkotutkimuksiin. Kyseessä voi olla hyvänlaatuinen liikakasvu, mutta myös vakavampaa.
        Odotelkaa miehet vaan, että kusette verta, jos kusta enää tuleekaan. Sitten voi tutkimukset olla jo myöhässä.
        Naiset joutuvat käymään melkein vuosittain gynegologilla esittelemässä tavaraansa ja se on ihan oikein tehty.
        Lääkäri katsoo korvaan, nenään suuhun ja kyllä myös muihin ruumiinaukkoihin. Se on heidän työtään ja sinun, vastaanotolle menevän pylly, ei ole ensimmäinen lääkärin tuseeraama.
        Nopea juttu ja syytä tehdä jos yhtään mitään epäilee itsessään tai jos ikä lähestyy 50 vuotta.


    • poikuus tallella

      Ensimmäisen kerran noin viisitoista vuotiaana. Vanha kunnanlääkäri tutki jollakin sondilla peräaukon kautta kerran viikossa, joskus usemminkin,. Siihen aikaan kuulemma oli eturauhasen liikakasvua kovasti liikkeellä.

      • fartfinder

        Oliko sondi sopivan lämpöinen vai joutuiko liikuttelemaan edes takas oikean lämmön saadakseen:D


    • 17.vuotisna

      Minulle ainakin terveyskeskuksessa, kutsunta tarkastus käynnillä. Ei kiva, sattui ja siellä suolessa mitä vain silloin ja sattuikin, kun lääkäri, mitään kertomatta työnsi rasvatun hanskansa hanuriin, ainakin kahdella sormella.. Nyt osaan varautua.

    • mikäon?

      mikä tuo psa on? ja miten se mitataan?

      • tstattu on

        Eturauhassyöpää katsotaan, muttei persettä ronkkimalla. Verikokeella.


    • tutkittuonsekin

      Joku vasta-ainejuttu se on ja mitataan verestä. Ei täysin luotettava, mutta kohonneet arvot antaa aiheen lisätutkimuksiin.

    • Varokaa inttiä

      Nykyään sotaväkeen kutsunnoissa mennessä tutkitaan eturauhasta. Johtuu siitä, että nykyään yhä nuoremmilla miehille on tullut eturauhassyöpää, ks vaikka M Jungner.

      Poikaa otti nuppiin, kun housut piti laske vähän alas ja varoittamatta kumarruttava pöytää vasten. Kuulemma sattui saatanasti kun ukko työnsi sormen sisään ja ronkki.

      • eeturuhanen

        Ei eturauhasen syöpää nykyään sen nuoremmilla esiinny kuin ennenkään.
        Eturauhasen tulehdusta taas esintyy yhä enemmän ja enemmän nuorilla miehillä, johtuu melko pitkälti nykyajan pukeutumistyylistä missä mamiksia (=pitkät kalsarit) ei kukaan enää pidä talvella.

        Intissä iski itselleni krooninen eturauhasen tulehdus 19V ikäisenä, ei oo kivaa kun tauti on vaivannu jo yli 10 vuotta ja tulee vaivaamaan mahdollisesti loppuiän..


      • Tulehdusta oli
        eeturuhanen kirjoitti:

        Ei eturauhasen syöpää nykyään sen nuoremmilla esiinny kuin ennenkään.
        Eturauhasen tulehdusta taas esintyy yhä enemmän ja enemmän nuorilla miehillä, johtuu melko pitkälti nykyajan pukeutumistyylistä missä mamiksia (=pitkät kalsarit) ei kukaan enää pidä talvella.

        Intissä iski itselleni krooninen eturauhasen tulehdus 19V ikäisenä, ei oo kivaa kun tauti on vaivannu jo yli 10 vuotta ja tulee vaivaamaan mahdollisesti loppuiän..

        Pyydä kumppaniasi hieromaan eturauhas´ta ja jos ei ole kumppania, suristele dildolla, helpottaa.


      • eeturuhanen
        Tulehdusta oli kirjoitti:

        Pyydä kumppaniasi hieromaan eturauhas´ta ja jos ei ole kumppania, suristele dildolla, helpottaa.

        Ei taitaisi suostua, ja en taida kyllä nyt suristellakaan..


    • noloako?

      No ei se kyllä niin kauheasti satu - riippuu tietysti vähän lääkäristä. Nolompaa minusta oli pallien ja peniksen tutkiminen.

      • tutkittuon

        Mutta sekin tutkimus on hyvä. Jos on kireä esinahka tai molemmat kivekset ei ole laskeutuneet, niin elämä on pilalla jo alkumetreillä. Eli viimeistään silloin kannattaa asialle tehdä jotain.

        Nuorilla miehillä myös kivessyövän mahdollisuus on isompi, kuin jo vanhemmilla kantturoilla. Ja tunnustelkaa nuoret, miksei vanhemmatkin niitä kiveksiä ja jos tuntuu ylimääräistä, niin rohkeasti lääkäriin.
        Ei noissa asioissa ole mitään hävettävää. Elimiä ne on niin kuin muutkin ihmisten elimet. Ujous pois.


    • Näinköhän ?

      En oo koskaan kuullutkaan mistään ronkkimisista, eturauhas syöpää seurataan verikokein. Ite oon 56 ei eturauhasen takia oo ikinä ronkittu.

      • joopati joo

        Jospa kutsuntatohtori olikin tämä, nyt kääntynyt ? pastoriksi heittäytynyt nykyinen USKO EEVERTTI LUTTINEN


    • PSA..

      PSA tutkimus ei täysin luotettava, joten siksi tämä "ronkkiminen". PSA.sta piti tulla yleinen tutkimus miehille, mutta juuri sen epävarmuuden (tai ei ole täysin 100%) luotettava, seulonnoista luovuttu. Ja mikä mahtaa olla rahan merkitys tässä, että seulasta luovuttiin.

    • punastuttaa vieläkin

      Miten ja mistä tämän psa tutkimuksen saa ja onko siinä joku ikäraja. Ja seuraako siitä myös tämä eturauhasen ronkkiminen..kuulostaa erikoiselle. Ei minulle ainakaan armeijan lääkärintarkastuksessa, mitään peräsuolta kaiveltu. Munat kylläkin tutkittiin - mielestäni vähän liiankin hyvin..

      • tosi on

        Eturauhasen liikakasvu onyleensä iäkkäimpien miesten ongelma, mutta eturauhas syöpä ja penis syöpä voivat tulla nuorellekkin.
        Tiedän monia nuoria, jotka sairastuneet eturauhas syöpään. Sairastuminen voi olla täysin oireetonta. Siksi jos on pieniäkin virtsaamisongelmia, kannattaa tutkituttaa eturauhanen. Paras menetelmä on lääkärin sormella tunnistelu, joka kestää n 5-10 sekuntia. Pieni ja varma toimenpide.
        aina mielluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. PSA ei todellakaan kerro kaikkea. On potilaita, joilla PSA on norm ja silti sairastuneet.


    • nopeasti kävi

      Minulle ainakin tehtiin tuo "temppu" terkassa, inttiinmeno tarkastuksessa.

    • kohttutkita

      huh huh lääkärintarkastus edessä ensviikolla, just 30 täyttäny mies, mitähän odotettavissa?

    • Kuntakohtaista se on

      Eiköhän näissä ole kuntakohtaisia eroja melkoisesti. Joissain kunnissa tutkitaan, toisissa ei, riippuu kuinka tiukka säästöbudjetti on menossa....

    • eisontaa

      Eipä lääkäri tutkinut sieltä peräpäästä , kun pyysin vain psa koetta ja kerroin vielä, että joudun käymään useasti vessassa. Mielestäni lääkärin olisi pitänyt tehdä se. Pesen aina itseni huolella joten ei olisi tarvinnut sontaa haistella.

    • ultra.

      Ei kenenkään ole pakko vastentahtoaan päästää ketään pertsettään tonkimaan, ei edes lääkäriä. Sitäpaitsi nykyään on mahdollista tutkia eturauhanen ultraäänellä. Se on pojat nykyaikaa se. Mihinkään muuhun minä en suostuisikaan.Period.

    • mmiess

      itse kävin vasta työterveyslääkärin tarkastuksessa, mistähän mahto johtua? en kehdannut kysyä, tarkastuksen loppupuolella lääkäri käski laskea alushousuja ja jouduin itse käsilläni levittään pakaroitani, sitten lääkäri taskulampun valolla vilkaisi peräaukkooni, osaisko kukaan sanoa miksi se nuin teki?

      • Näin ne sen tekee

        Tarkisti sun homoneitsyyden, kaikenlaisia pervoja sitä lääkärikuntaan päätyykin, kun lääkiksessä ei ole psykologisia testejä...


    • j6h5vg4cf3

      Ei sitä automaattisesti tehdä missään vaiheessa.

    • Syöpis

      Tk:n rutiinitarkastusten yhteydessä muutaman kerran 5-kympin jälkeen.
      Vakiokysymys: Miltä tuntuu?
      Mies tai vanha nainen ronklimassa. "Tuntuu siltä kuin jonkun toisen sormi olisi minun perseessäni"!
      Nuori nainen ronklimassa. "Tuntuu juuri siltä kuin voisi odottaakin kun sinun ikäisesi nainen hieroo sitä"!
      Tämä kuuluu ammattiin oli äreä kommentti.

      Suosittelen painavasti kaikille yli 5-kymppisille!
      Syöpämarkkerin seuranta verestä ei myöskään ole hätävarjelun liioittelua!

      Virtsaamishäiriöiden valittamisen jälkeen tutkittiin noin 6-kymppisenä.
      Oli noin 70% turvoksissa.
      Otettiin 7 koepalaa mutta niissä ei havaittu syöpää.
      Sain rentouttavan lääkityksen ja parin vuoden kuluttua lisäksi supistavan joka aiheutti 6:n viikon impotenssin!

      Seuraavan koettelun teki urheilulääkäri muussa yhteydessä.
      Rauhanen oli ennallaan mutta lekuri havaitsi oireettoman peräsuolisyövän.
      Tutkimukset, viikon sädetys ja kuukuauden kuluttua 30cm:n pätkä suolta pois.

    • vastuu omasta tervey

      PSA ei anna luotettavaa kuvaa, eturauhasen liikakasvusta, siksi tämä "ronkkiminen". Ei siihen kuole - naurettavaa narinaa aikuisilta miehiltä. Työtään se lääkärikin vain tekee.
      Tärkeää myös kivesten tutkiminen, on nuorten miesten yleisin syöpä. Ja tuntuu että tämä nuori sukupolvi on uusavutonta, kun näilläkin palstoilla, 18v. miehenalut valittelevat tiukkaa esinahkaansa. Jos tuohon ikään mennessä ei ole, saanut nahkaa päältä pois ja takaisin kivutta, miten lienee hygienian laita? Eikö pojille nykyään opeteta missään alapesun tärkeyttä. Tai eivätkö hoksaa, oppiessaan masturpoimaan, että esinahka siinä touhussa venyy itsestään, jos hiukankin tiukka. Aika touhua, jos runkkailee tuppipenistään, nahka päällä ja pesut on mitä on. Ei ihme että kauhea huuto kun terska tulehtuu kunnolla (BXO) ja esinahka silloin pahimmassa tapauksessa, ympärileikattava kokonaan.

      • Syöpis

        PSA:n luotettavuus. Oma PSA-lukemani oli 12,8 ikäiseni raja-arvon ollessa 5,5.

        Tuon jälkeen otettiin 7 koepalaa joissa ei havaittu syöpää.
        Lukema johtui ilmeisesti jostakin oireettomasta tulehduksesta.

        Mielestäni PSA:ta kannattaa seurata ja jos se on koholla, niin selvittää asia.
        Eräällä tuttavallani havaittiin syöpä vaikka lukema oli rajoissa.
        Naapurin ukon virtsaan tuli verta, Henki pois parin kuukauden kuluttua.

        Ehdotonta, yksiselitteistä totuutta ei taida olla?


    • tutkittu on

      Mulle tehtiin terveyskeskuksessa, armeijan terveystarkastuksen yhteydessä.
      Samalla todettiin esarin liikkuvuus ja kivesten kunto. Ei miellyttävää mutta ikävämpiäkin asioita on.

    • keskari

      Miettimistä! Miksiköhän monella rakkauden ammattilaisella on toisen käden keskisormen kynsi lyhyt?

      Jos et tiedä niin käy testaamassa!

    • kysyy 45

      Mikä on normaali PSA arvo < 50 > vuotiailla.

      • Mies 1955

        PSA pitää olla 0. Jos jotakin muuta niin tutkitaan.


      • Anonyymi

        Alle 4 5


    • otetaampa selville,

      Tuo ei ole tietoa vaan keittiötöhtörin luuloa.

      • Anonyymi

        Eturauhanen tutkitaan VAIN jos siellä epäillään olevan vikaa,se voidaan tehdä ihan pojallekkin,mitään ikää ei ole jolloin se on pakko tutkia.
        Normaalissa terveystarkastuksessa ei ketään kopeloida mistään jollet jostain viastasi valita


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe