Kilpikonnani ihana ja ärsyttävä!

I <3 kotilot

Hei!

Minulla on 10 vuotias kilpikonna. Se on maakilpikonna . Se on tosi suloinen :)
Se asuu akvaariossa. Jossa on alla sanomalehtiä. Tavarana: Pikku kivi ( sen lelu ) kaksi lättänää kiveä ( tarkoitus : Kilpikonna EI pääse sanomalehtien alle) ja kömmä ( nukkumista vartem.. tehty jäätelö rasiasta ). Kilpikonnani on uros. Sen nimi on Edi. Syötän sille salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, perunaa ( keitettyä.. 1 päivän jääkaapissa ollut) . Päivässä kourallinen yhtä ruokaa.

HYVIN HUONO PUOLI:

Kilpikonnani kolistelee itseää lasiin hyvin paljon. Se on enrginen. Käytän sitä niin paljon ulkona kun on mahdollista. Jos ulkona sataa.. menemme terassille jonne ei sada. Mutta silti se paukuttaa.. Sitä ei jaksa kukaan :I Illaksi se rauhottuu kuitenkin ... ONNEKSI! Mutta muuten jos yrittää tehdä jotain se paukuttaa.
Onni on ettei se koko ajan paukuta. Ottaa sekin välillä kauneusunet. Esim tällä hetkellä kun kirjotan tätä juttua!


Ps. Olisiko syytä kolisteluun?

4

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käärmemies

      Hei!

      Kilpikonnat liikkuvat mielellään hyvin suurella alueella. Akvaariossaan kilpparillasi on niin vähän tilaa, että se kaipaa sieltä ulos. Vaikka toisinaan käytte ulkona, eläin kaipaisi lisätilaa jatkuvasti.

      Olisiko sinun mahdollista rakentaa kilpikonnalle johonkn huoneen nurkkaan oma nurkkaus jossa sillä olisi ruokakuppi, piilopaikka ja lämmittelypaikka. Näitä se voisi käyttää, mutta silti se pystyisi kulkemaan vapaana vaikkapa siinä yhdessä huoneessa. Tällöin kilpikonnalla olisi enemmän liikkumatilaa, eikä sen tarvitsisi kolistella lasia vasten.

      Toinen syy Edin energisyyteen voi olla se, että syötät sille hyvin enegriapitoista ruokaa. Oikeastaan kaikki luettelemasi ruokaaineet ovat kovin enegiapitoisia tai kovin paljon vettä sisältäviä. Kilppari saa niistä liikaa energiaa. Liika eneggia purkautuu aktiivisuuden lisäksi eläimen ylikasvuksi. Kilpikonnalle olisi paljon terveellisempää syödä erilaisia vihreitä kasvien lehtiä: heinää, apilaa, endiiviä, fenkolia, heinää, juurevarsia, jäävuorisalaattia, kultapiiskua, kuivia lehtiä, leskenlehden lehtiä, limoviikunan lehtiä, maksaruohokasveja, nauriinvarsia, parsankukintoja, persiljaa, vesiheinää, pujoa, ratamoita, ruohoa ja voikukan lehtiä. Noin 20% ruoasta on rehevämpiä kasviksia ja vihanneksia, kuten vaikkapa syötäviä kukkia (voikukkaa, kehäkukkaa jne), kukkakaalia, porkkanaa, tomaattia, kurkkua ja kurpitsaa. Hedelmiä ja marjoja kannattaa tarjota vain todella harvoin herkkupalana (tai jättää ne kokonaan pois ruokavaliosta)[http://www.herpetomania.fi/marikan_herppisivut/kreikankilpikonna.html].

      Kilpikonnille on myös luonnollista kaivautua. Jos lehdet estävät edes sanomalehden alle kaivautumisen, ei kilppari voi purkaa enegriaansa edes kaivelemiseen. Itse asiassa olisi hyvä, jos kilpikonnalle olisi joku paikka jossa se voisi kaivella. Vaikka astia jossa on turvetta, tai vaikka vanhoja lakanoita, jotka eivät sotke yhtä paljon kuin turve.

      Lueksi sivustolta http://matelijat.info/maakilpikonna/hoito-ohjeet/ lisää kilpikonnien terraarioista, ravinnosta ja kaikenlaisesta. Sivuston ohjeilla voit varmasti tehdä Edin nykyistä onnellisemmaksi ja varmasti saat Edin myös elämään pidempään.

    • I <3 kotilot

      Okei. Kiitos tiedosta. Olen aina ihmetellyt miksi sen sanomalehdet ovat hyrskyn myrskyhn :) Kokeilen vinkkejä heti!

    • Mä en tajuu

      Jos ulkona sataa, niin pidät kilpikonnas sateensuojas terassilla. Kilpikonnat on vesieläimiä.

      Tekeekö sun joskus mieli hakata päätäs seinään? Jos se sun kilpparis tekee sitä juuri siitä samasta syystä?

    • Käärmemies

      Kilpikonnia on monenlaisia: merikilpikonnat elävät koko ikänsä meressä. Suokilpikonnat elävät lammissa tai soilla, toisinana vedessä, toisinaan maalla. Maakilpikonnat elävät koko ikänsä maalla. Todennäköisesti kysyjän kilppari on maakilpikonna, joka lajina on kotoisin joltain puoliaavikolta, jossa vettä nähdään vain harvoin. Eli se ei todellakaan ole vesieläin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe