Ainoat kaksi merkittävää puoluetta.

Yliopistomies

Ainoat kaksi todella merkittävää puoluetta Suomessa, joilla on näkemystä Suomalaisen yhteiskunnan kehittämisestä ovat Kansallinen Kokoomus ja Sosiaalidemokraattinen puolue. Käytännössä näiden puolueiden kannatus lievästä vaalitappiosta huolimatta uumoilee sitä, että Suomi vihdoinkin on modernisoitumassa ja kaupunkilaistumassa, jolloin mennään kohti toivottavaa kaksipuoluejärjestelmää. Suomen Keskusta on menneen ajan jäänne, agraaripuolue, joka ajaa käytännössä yhden eturyhmän eli maanviljelijöiden ja maanviljelijöiden omistaman Pellervolaisen osuuskuntamuotoisen teollisuuden ja yritysten etua, erityisesti elintarviketeollisuuden ja jalostuksen. Euroopan unioni on tosiasia ja menestystarinan ja välttämätön tällaiselle pienelle viennistä riippuvaiselle maalle. Sekä Paavo Lipponen että Sauli Niinistö ovat olleet viemässä Suomea syvemmälle Euroopan unionin ytimiin ja hyvä niin, työllisyys ja elinkeinoelämä ovat kehittyneet suotuisasti. Suotavaa olisi, että otettaisiin käyttöön 5 % äänikynnys, jolloin eduskunnassa edustettuina olisivat ainoastaan puolueet, joilla on todella riittävän laaja kannatus ja joilla on mahdollisuus saada läpi enemmän kuin 1-5 edustajaa. Perussuomalaiset on populistinen protestipuolue, jonka populismi kyllä toimii aikansa mutta todennäköisimmin kuihtuu omaan mahdottomuuteensa ennemmin tai myöhemmin.

7

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vasalleja

      Nuo kaksi mainitsamaasi puoluetta olisivat muuten ok, mutta ovat aivan rähmällään Rkp:lle ja tekevät mitä vaan saadakseen ja pitääkseen tuon pienen puolueen hallituksessa.

      • Yliopistomies

        Niin, mikähän se lienee, että RKP aina otetaan hallitukseen. Johtuuko se siitä, että RKP lähtee mihin hallitukseen tahansa kunhan pääsee ajamaan ruotsinkielisen vähemmistön etuja. Yliopistossa piti opiskella 2 ov ruotsia, minun tiedekunnassa ei enempää, enpä ole ruotsia tarvinnut en edes ruotsissa käydessäni, koska puhuin hotellin respan kanssa englantia se kun on sujuvampi, kun englantia tulee paljon Televisiosta. Olisi ollut hyödyllisempää opiskella pakkoruotsin sijasta vaikka saksaa, sitä puhuu kuitenkin suurin piirtein 100 miljoonaa ihmistä. Ja kielten opiskelu on suurimmalle osalle raskasta ja vaikeaa, joten nekin ruotsin tunnit kannattaisi pyhittää vaikka englannille, jotta kaikki oppisivat tyydyttävän englannin kielen taidon, sentään maailmankieli,


    • Maisteri=maisteli

      Suomeen ei tule koskaan, ellei tule lakia siiitä niin kutsuttua kaksipuoluejärjestelmää.! Kaikkien suomalaisten tarpeita ei kykene kumpikaan KOK-SDP täyttämään. Toinenhan ajaa pientä verotusta suurituloisille,palvelujen amerikkalaistamista jne. Toinen taas ajaa työväenhenkisesti= ajaa pientä verotusta suurituloisille,palvelujen amerikkalaistamista jne. Muistaa pitää myös kateus, sillä kaikille perskärpäsille ei löydy suojatyöpaikkoja.;-) Minusta tuntuu että Perussuomalaisten tapaisia puolueita tulee pikemminkin lisää..! Toisekseen Perussuomalaiset eivät katoa kartalta ensi vaaleisakaan , niin huonosti KOK SDP kansalaisiaan kohtelee..!

      • Herää kysymys,

        että miten perussuomalaiset muka pystyisivät "tyydyttämään kaikkien suomalaisten tarpeet", kun eivät osaa edes vastata yksinkertaisiin kysymyksiin? Ja toiseksi, mitenkäs persut "kohtelee kansalaisia"? Ainakin uutisten mukaan melko suppeakatseisen agressiivisesti.


    • Herännyt vastaus.

      RKP on aina hallituksessa tyydyttämässä runsain mitoin suomenruotsalaisten tarpeet. Miten KokoomusRKP köhtelee pääväestöä, jonka suuri enemmistö vaatii kielivapautta?

      Tässä sinulle hieman "agressiivista suppeakatseisuutta", joka on ollut elävää todellisuutta vuosikymmenten ajan.

      Turha on puhua, mitä joku puolue TEKISI, kun yksi puolue TEKEE ja on TEHNYT pahojaan.

      • No voi jessus sentää

        Persuthan saivat ääniä, mutta eivät osaa ottaa vastuuta tai tehdä yhtään mitään, kansan hyväksi. Pelkkiä kalja-pellejä ja koheltajia koko sakki. Häpäisevät meidät, tavalliset suomalaiset, tuolla uudella muka "englanninkielisellä" puoluenimellään. Ootte te aikamoisia kansamme halventajia.


      • Kukas halventaa?
        No voi jessus sentää kirjoitti:

        Persuthan saivat ääniä, mutta eivät osaa ottaa vastuuta tai tehdä yhtään mitään, kansan hyväksi. Pelkkiä kalja-pellejä ja koheltajia koko sakki. Häpäisevät meidät, tavalliset suomalaiset, tuolla uudella muka "englanninkielisellä" puoluenimellään. Ootte te aikamoisia kansamme halventajia.

        PS pelattiinn täysin härskisti pois hallituksesta, jotta RKP saataisiin mukaan. SE oli lopulta ainoa Kataiselle jäänyt kynnyskysymys!

        Te "persuilijat" eli perussuomalaisten halveeraajat TODELLISUUDESSA halveksitte yleensä suomalaisuutta eli omaa taustaanne.

        Tuo oman taustan halveksiminen ja vieraan ihailu on sitä perinteistä huonoa suomalaisuutta, josta varsinkin nousukasporvaristo on kärsinyt.

        Ihaillaan milloin venäläisyyttä, eurooppalaisuutta ja AINA ruotsalaisuutta suomalaisuuden kustannuksella.

        Suomalaisuusinhonne on HUONOSTI naamioitu "persuinhoksi".

        TEIKÄLÄISET ovat nuitä TODELLISIA kansamme halventajia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe