Leopardigekko

leoski

olisin kiinnostunut leopardigekosta. että sopiiko ne aloittelijoille? Paljonko ne maksaa? entä terraario, minkä kokoinen, ja terran hinta? Pitääkö terrassa olla jonkunlainen lämpömatto? Kuinka usein terra pestään, ja mitä pesemiseen liittyy? kauanko leopardigekot elävät? Syötetäänkö niille heinäsirkkoja tai jauhomatoja? haiseeko ne? pureeko ne? pitääkö niitä ottaa kaksi? Entä onko niillä kaikilla aina paksu häntä (siis ei semmonen pitkä)? Olisi kiva tietää kuulumisia ja halutessanne voitte laittaa kunnon hoito-ohjeet!

25

2458

  Vastaukset

  • en ottaisi

  • leopardigekot 2kpl 90e leopardigekkojen voinnin voi selvittää hännän paksuudesta.

  • mulla on gerbiileitä jo voiko ne niitten terrat olla samassa huoneessa

   • EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA!!! Niillähän voi olla vaikka silmäpeliä ja voivat tehdä kaiken maailman salaliittoja tai jotain! Ja öisin kaikkien nukkuessa ne voivat käydä vaikka kahvilla toistensa terroissa. Tässä pieni varoituksen sana vain! Nimimerkillä kokemusta on.


  • Moi mä oon 13.v ja oon lukenu kaverini kaa melkein koko kesäloman leoskeista. Mulle hankitaan sellanen kesällä. Onko 13v. valmis hankkimaan leopardigekon? Kokemusta liskoista ei oo mut on mulla ja mun perheellä ollu marsu.

  • HUOMIOIKAA TÄMÄ. Leopardigekkoja ei missään nimessä kannata hankkia. Pidettiin meidän gekkoo kultakalamaljassa minun ja mieheni sängyn vieressä. Olimme siinä juuri aloittamassa puuhat ku gekko hyppäsi maljastaan ja puri mieheltäni pään irti. varoitan kaikkia että leopardigekot ovat erittäin vaarallinen laji ja vaikeita hallita. USKOKAA HYVÄT IHMISET

   • Kröhöm... Nyt rouva taisi sekoittaa alligaattorin ja leopardigekon keskenään. Ja mitä ihmettä se dinosauruksesi siellä maljassa teki?? O_o


  • VÄHÄNKS OOT HAUSKA :D:D:D:D:D
   Luitko vitsikirjasta :) Mun kastemato tappo mun siskon XD (keksin itte)

  • Leopardigekko sopii hyvin alittelijalle.
   Olen itse ottamassa ensimmäistä leopardigekkoani.
   olen lukenut paljon leopardigekoista, hyvää tietoa löytyy
   osoiteesta Pretty Gecko. Sieltä olen lukenut paljon tietoa.
   Sieltä voi myös ostaa leopardigekkoja. (halvin maksaa 70e)
   Toivottavasti oli apua.

  • Meil on ollu sellanen gekko ostettiin tänään toka oli naaras ja uros miks ne puri toisiaan :OO piti laittaa eri astioihin

  • leoskit sopii hyvin aloittelijoille taisin saada nyt olikohan kesällä? ensimmäisen leoskini eläinkaupasta, terrat on hirmu kalliita mutta onneksi sain 10 e kaveriltani ostettua vanhan jyrsijäitten terran 90x40x40 leoskit syö jauhiksia ja sirkkoja, ruoka eläimet pitää "ravistella" vitamiini & kalkkijauheessa ennen tarjoamista (suosittelen nutrobalia) itse laitan aina vaan ison lusikallisen matokippoon ja siihen pikkulusikallisen jauhoa päälle ja ravistelen ja laitan kipon terraan. naaras leoskini Kese on tottunu ihan hyvin käsittelyyn vaikka aluksi luikkikin pakoon, nykyään aina kun siivoan terraa niin tulee katsomaan viereen : D leoskit on helppoja siks ku ne valitsee yhden tietyn kakka paikan ja kakkaa sinne, kannattaa laittaa esim, pala wc paperia siihen paikkaan ja sitten lisko kakkaa aina siihen paperin päälle ja sitten aina vaan vaihdat uuden. leoskin pissa on valkoinen soikea "pökäle"
   pelkäsin aluksi että osaankohan hoitaa Keseä ollenkaan mutta hyvinhän se sitten alkoi sujumaan, toisen leoskini nimeltä Shakirit sain nyt joululahjaksi : D toi on iha hirmu arka luikkii koko ajan piiloon , mutta ei ihmekkään ku on niinmieni ja iha shokissa ku se tuotiin hesasta päin junalla ouluun asti o.o onneksi se ei oo iha nii kauhuissaa ku sil on tuol terras Kese kaverina :D hyvin tulevat toimeen, niin ja shakiritn myynti ilmoituksen löysin herppinetistä ja tämä kyseinen henkilö myy niitä myös facebookissa ( käyttäjä nimi Nordic Gecko )

   PS. HERPPI.net sieltä itse sain kaikki tiedot mitä tarvitsin ja neuvojakin antoi jos tuli ongelmia

   SORI KU TULI HIRVEE RAAMATTU :D

  • Windows that are hard to fit can still benefit from fabric blinds. Problem areas are usually skylights, arches blinds, eyebrows, and occasionally portal windows when you fabric blinds are picking out coverings for your windows. Creativity and the right accessories might fabric blinds be all that you need!

   i like the information here With ps3 Jailbreak you can host a challenge lobby for modern warfare 2, with this you can cheat all your way up to the achievements in jailbreaking your ps3 and more! how to jailbreak ps3 4.00 all the playstation jailbreak 3.72 details and software how to jailbreak ps3.

   Thanks for the info here i got more info about memory foam mattress toppers its quit an interesting read there Mattress toppers are designed to protect your mattress so that it would have a longer life span it protects the mattress from stains and wine or liquid spills and any elements that could damage your mattress. Today you memory foam mattress toppercan find different types of mattress toppers

  • Sopii aloittelijoille. Mulla ekoina liskoina kolme kipaletta. Meiän gekot maksoi yhteensä n. 150, ei siis kauheen kalliita, ja ne on pitkäikäisiä. Terran pitää olla aika iso, hintaa en muista. Lämpökivi- tai matto on hyvä olla, että olisi joku lämmittelypaikka, kun ovat kuitenkin vaihtolämpöisiä. Meillä otetaan terraariosta kakat pois aina kun siltä näyttää, ja n. kerran kolmessa kuukaudessa siivotaan lasit ja alusta. Leoskit voivat elää yli 20 vuotta. Heinäsirkkoja ei syötetä, mutta ravintoon kuuluu sirkat ja jauhomadot. Ei haise, saattaa purra jos esim. tunget kätesi liian lähelle yhtäkkiä ilman että gekot tottuneet siihen. Leogekot voivat elää yksin, kaveri ei pakollinen. Häntään kerääntyy vararavintoa, ja jos gekko voi hyvin, häntä on paksu. Pituutta löytyy hännästä myös.

  • osta tulilisko

  • Onko vaarallista jos geggo puree

   • Gekko ei ylensä pure jos se ei tunne oloaa ahdistavaksi tai stressaavaksi. Jos esim. Tungit kätesi hyökkäävästi terraan gekko saattaa puraista mutta harvoin


  • Kyllä gekoille voitarjota heinäsirkkoja aivan hyvin kunhan katsoo että ne ei karkaa, pomppii meinaa aika korkealle. Mutta tämä ei oikeasti ole se paikka mistä hankitaan tietoa eläimen hoitoon. Anonyymit kirjoittaa mitä sattuu ja tieto on epäluotettavaa.
   Mutta siis asiaan: Leoski sopii aloittelijalle, ja myös nuorelle kunhan tämä ymmärtää ettei se ole sylilemmikki. Eläinkaupoista ei myöskään usein saa oikeaa tietoa eläinten hoitoon, itselleni ainakin on kaupoissa puhuttu ihan mitä sattuu. Lisäksi matelijoiden, jotka on eläinkaupasta ostettu alkuperää ja sukupuolta ei useinkaan varmaksi tiedetä ja ne voivat olla sairaita tai sisäsiittoisia. Ostakaa matelijanne hyvältä ja asiantuntevalta kasvattajalta, kiitos. :)
   Kaikkiin täällä kysyttyihin kysymyksiin saa varmaa ja luotettavaa tietoa näiltä sivuilta:
   http://www.herppi.net/
   Foorumi jolta saa vastauksen kaikkeen
   http://leopardigekko.com/
   Sivu jossa leoskin hoito-ohjeet ja muuta tietoa niistä

   Itselläni on ollut myöskin noita tuliliskoja, eivät ole mitään helppoja otuksia.

  • Sinulle o-salmimakki-o: Koirasta jaa naarasta EI SAA pistää samaan terraarioon keskenään. Yhtä koirasta kohden täytyy olla vähintään kaksi naarasta, mieluiten eri terroihn kuitenkin urokset ja naaraat.
   Naaras stressaantuu paljon uroksen häirinnästä, joten eri terroihin heti, tai yksi naaras lisää ja isompi terra,

  • Minulla on kaksi gekko naarasta ja tulee hyvin toimeen. Ne ovat HELPPO hoitoisa sekä mukavaa seuraa

  • Itse olen myös kiinnostunut leopardikekoista, mutta haluaisin että tämä kyseinen lisko viihtyisi ajan myötä sylissä että onkos se mahdollista kesyttää se sylilemmikiksi??? Oon lukenu paljon tietoo leoskeista. Ajattelin ottaa vain yhden ettei tulisi niin kovin kalliiksi minun budjetille (olen siis 13v). Olen myös kiinnostunut viljakäärmeistä, mutta ajattelin että olisiko leoski helpompi??

   • Leoskit ovat yksi laji niistä matelijoista, jotka voivat oppia tykkäämäänkin käsittelystä, jos se ihmiseen pikku itikasta asti totutetaan. On myös tietty eri yksilöitä, toiset ovat arempia kuin toiset.

    Leopardigekot ovat yleensä tottuneita käsittelyyn, mutta muista että ne ovat yö/hämäräeläimiä, ne pitää jättää rauhaan päivän ajaksi ja lykätä käsittelyä illalle. (tämän taidat jo tietää).
    Itse käsittelisin omaa leoskiani noin 10-15 minuuttia pari kertaa viikossa, riippuu tietysti siitä kuinka käsikesy gekko olisi. Jokapäiväinen monen tunnin räpläyssessio saattaa stressata eläintä liikaa. (Jos haluaa ottaa gekon ulos terrasta jaloittelemaan huoneeseen, muista tehdä siitä turvallinen!)

    Viljakäärmeet ovat myös suht helppoja leppoisia eläimiä, ne eivät käsittelystä sinänsä "nauti" mutta ne voivat oppia sietämään sitä. Koska käärmeen näköaisti ei ole tarpeeksi hyvä erottamaan ihmisen kättä ruokaeläimestä (paitsi jos käyttää käärmeelle pahahajuista käsirasvaa esim. sitruuna) , on hyvä käyttää käärmekoukkua ja ilmoittaa eläimelle että siihen ollaan koskemassa, jotta voi välttää turhaa säikäytystä ja mahdollista käden maistamista :D
    Jos käärme sähisee tai on jäykkä kun yrität ottaa sitä, on parempi jättää se rauhaan.
    Käärmeet syövät rottia/muita jyrsijöitä/pikkulintuja, joten jos et ole valmis syöttämään matosellesi pakastettuja ruokaeläimiä, ehdottaisin ottamaan mieluummin leopardigekon.

    Itse tykkään molemmista lajeista yhtä paljon, olen tällä hetkellä säästämässä rahaa omaa gekkoani varten :D
    Onnea eläimen hankintaan! (aika myöhässä tämä vastaus tuli mutta joo)


  • Meillä on kaksi Leopardingekkoa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   139
   8613
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   236
   7356
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   276
   1795
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   60
   941