Raskausajan ruokavalio!
Seuraavan artikkelin olen referoinut Better Nutrition –lehdestä: Pregnancy plan for a healthy mother and baby. Natural fertility boosters. Lehdessä kerrotaan luonnollisia keinoja lisätä hedelmällisyyttä ja taata vauvalle ja äidille tärkeiden ravintoaineiden saanti. Superruokaosuus on ravintovalmentaja David Wolfelta. Tämän postauksen lopussa vielä pieni referaatti huippu-urheilija Kaisa Jaakkolan blogista, jossa hän referoi ravintovalmentaja Charles Poliquin oppeja. Suosittelen lukemaan tuon Kaisan artikkelin kokonaisuudessaan lähdeviitteineen hänen omilta sivuiltaan. (Olen linkittänyt osan tuotteista ja lähdeviitteet, joten ne näkyvät tummemmalla, klikkaamalla niitä saat enemmän tietoa ko. asiasta/tuotteesta).
Better Nutrition – lehdessä suositellaan suosimaan seuraavanlaista ruokavaliota:
- hyviä luomulaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä (tummassa pullossa)
- kasvisproteiinit: siemenet ja pähkinät, pavut ja linssit
- kala (hyviä: muikut, sardiinit, lohi)
- suosi lähiruokaa/kotimaista ja luomua
- kohtuudella luomulihaa ja luomukananlihaa
- amaranttia, quinoaa, hirssiä, tattaria, spelttiä, täysjyväviljoja
- kohtuudella maitotuotteita, kuten probioottista luonnonjogurttia ja makeuttamattomia hapanmaitotuotteita
- varastoi ruokasi lasipurkkeihin muovipurkkien sijaan (muovista voi liueta haitallisia aineita)
- vihanneksia, kasviksia ja marjoja runsaasti ja monipuolisesti (esim. punajuuria, artisokkaa, sitruunaa, valkosipulia, vihreitä, pinaattia, tuoreyrttejä kuten basilikaa, minttua, tinjamia, vesikrassia jne., erilaisia kaaleja, kuten parsakaalia; porkkanaa, kurpitsaa, monipuolisesti marjoja)
- hedelmiä (esim. avokadot hyviä)
- suosi raakaruokaa (eli älä kypsennä kaikkea ruokaasi, jolloin entsyymit ovat tallessa)
- luomukananmunia tai omegamunia (mieluiten raakana, koliinin lähde!)
- ceylon kanelia
David Wolfe suosittelee raskauden aikana lisäämän seuraavia superruokia ruokavalioon:
- kookosöljy
- goji
- grill oil
- hampunsiemenet
- spirulina
- siitepöly
- maca
- marine phytoplankton
- vehnänoras- ja ohranorasjauhe
Better Nutrition lehdessä suositeltavia ravintolisiä: (käytä mahdollisimman luonnollisia, ei synteettisiä vitamiineja, kannattaa satsata LAATUUN)
- D-VITAMIINI ! (vahva!)
- kasviperäinen raudan lähde
- luonnollinen C-vitamiini 750mg/pv
- probiootti
- entsyymit
- vahva omega-3 valmiste, jossa DHA ja EPA määrä korkea
- Udo’s Oil DHA 3,6,9 Blend
- laadukas monivitamiini (sis. kalsium, magnesium, sinkki, foolihappo, kromi, biotiini, kupari, e-vitamiini, b-vitamiinit ( tämä tai tämä) (Katso myös Kaisan suositukset tuotteista!)
http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm
- greipinsiemen –tippoja
Vältä:
- valkoinen sokeri, makeiset, limut, valkojauhotuotteet ja einekset, kofeiini, alkoholi, prosessoidut/maustetut maitotuotteet, transrasvat, margariini, tupakka, makeutusaineet
http://elamanleipa.blogit.fi/raskausajan-ruokavalio/
Muistakaa tärkeä D-vitamiini ja vaatikaa D-vitamiinimittaus verestä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090
Raskausajan ruokavalio!
24
1527
Vastaukset
- kotimaiset marjat
Tämä Heinosen juttu on aikast hyvä. Kesto 5*5 minuuuttia
http://www.iskelma.fi/index.php?option=com_sbsprogram&tmpl=program&cid=7
Terveyden tukipilarit vko 32, osa 1
Terveyden tukipilarit vko 32, osa 2
Terveyden tukipilarit vko 32, osa 3
Terveyden tukipilarit vko 32, osa 4
Terveyden tukipilarit vko 32, osa 5 - .......malla.......
No voi jumangegga...
- D325OH
Täysaikaisia ja varmasti TERVEEMPIÄ vauvoja syntyisi jos kaikki odottavat noudattaisivat ko. ohjeita. Neuvolassa tuskin edes ymmärtävät eri ruka-aineiden ravintoarvoa!!
- kotimaiset marjat
Margariini:
Luonnollisesta öljystä tehdään margariinin raskaasti prosessoidussa valmistuksessa elimistölle vierasta ainetta. Suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu ja tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat ja mahdollinen vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon. Margariinit ovat ”ihmisravinnoksi kelpaamatonta teollista mössöä”. Kaikkein vaarallisimpia rasvahappoja ovat transrasvat, joita syntyy kasvisrasvojen teollisessa valmistusprosessissa. Älä osta tuotetta jossa lukee ”kovetettu/osittain kovetettu kasviöljy” tai ihan pelkästään ”kasviöljy”! Kasviöljyt ovat terveellisiä ainoastaan silloin, kun ne ovat luonnollisessa muodossa kylmäpuristettuina. JATKUU
http://elamanleipa.blogit.fi/luojan-laakkeet/
Ensin kannattaa luopua teollisesti prosessoitujen öljyjen ja niitä sisältävien tuotteiden, kuten margariinien käytöstä. JATKUU
http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/49924-rapakuntoinen-suolisto-tuhoaa-ihmisen
“MARGARIINI – TERVEYSRUOKAKO?
Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia: JATKUU
http://www.uuttapuhtia.com/blogi/2011/01/voihan-margariini/
Margariini on yksi niistä lukuisista viranomaisten tyrkyttämistä terveystuotteista, jota se ei kuitenkaan ole. JATKUU
http://www.aitoterveys.fi/Margariini.php
Niin kauan kuin muistan, olen syönyt voita, rasvaisia juustoja ja kiertänyt kaukaa rasvattomat tuotteet ja kaikki missä on etuliite kevyt. JATKUU
http://www.fit.fi/kayttajat/hanna-gullichsen/rasvan-puolesta-aspartaamia-vastaan
Rypsiöljy sisältää sekä linolihappoa (omega-6), että alfalinoleenihappoa 10-12% (omega-3 esiaste). Nyt alan teollisuus mainostaa, että nämä rasvat olisivat terveyden lähde.
Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Rypsiöljyn omegarasvat ovat lyhyempiketjuisia (C18) mitä elimistömme voi käyttää hyväkseen (C20 -22). Teoriassa alfalinoleenihappo voi muuttua pitempiketjuiseksi omega-3-rasvaksi (DHA, EPA) mutta käytännössä niin ei käy, vaan aine jää elimistöön ja helposti hapettuvana rasvana muuttuu haitalliseksi yhdisteeksi.
Kommentti. alfalinolihappo ei ole oikeaa omega 3 vaan sen esiaste viimeaikaisten tutkimusten mukaan vain vajaa prosentti alfalinolihaposta muuttuu pitempiketjuiseksi EPA:ksi tai DHA.ksi Mainosmiehen puhuvat peetä sanoessaan että alfalinolihappo olisi omega 3. JATKUU
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=99
Ehkä kaikkein tärkein asia on kuitenkin se, mitä lapsemme syövät ja mitä heille tarjotaan. Päiväkodissa ja koulussa lapsille on tarjolla hiilihydraattipitoinen ja vähärasvainen kattaus, jolle ei ole vaihtoehtoa. Päiväkodit ja koulut ruokkivat lapsiamme minimaalisin, entisestään kiristetyin budjetein. Tämä ei ole oikea paikka säästää. Kysykääpä lapsilta onko koulun ruokalassa tarjolla voita? Saako siellä rasvaista maitoa? Tarjotaanko koulussa laadukasta proteiinia? Vai peittyykö kaikki leivän, perunan, pastan, riisin ja sokerin alle. - ........malla......
Joo joo joo vali vali vali lässyn lässyn lässyn.
Oliko vielä muuta ? - angrymami
Itse en raskaana kaameemmin kuunnellut neuvolasta samiani phjeita vaan söin mitä mieleni tei ja lapsi syntyi täysin terveenä ja pituus ja paino olivat kohdillaan. Nykyään katotaan aivan liikaa mitä pistää suuhunsa ja mitä ei, saannen hyvästi kysyä, miten ennen vanhaan lapset syntyivät täysin terveinä, vaikkei ollut kauheaa litaaniaa mitä saa ja mitä ei saa syödä. Itse nauroin ohjeille ja suppeille ruoka valioille. Mutta tosin söin kuitenkin terveellisesti, aivan sen takia, että lapselleni menisi mahd paljon vitaamineja ja kuituja jne. JA ettei raskaus kiloja kertyisi liikaa, eikä kertynytkään.
Ja tuosta yhdestä tekstistä, kyllä minun ystäväni lapset saavat päiväkodeissa ja kouluissa hyvää ravintoa, oma lapseni ei ole kyllin vanha vielä moiseen, mutta heiltä tullut pelkkää positiivista palautetta. Ja jos siellä ei syötetä tarpeeksi, niin sitten antaa ruokaa lapsellekun tulee kotiin.
En itse pidä tuollaisesta ihan turhasta valittamisesta. Suomi kuitenkin on loppu peleissä melko hyvä maa. Olenkin tyytyväinen tähän, miettikääs hetki oikeasti niitä nälänhätäisiä lapsia. ... argh.- ilonen mama
""""" nälänhätäisiä lapsia. ... argh. """"""
Maissa on sodittu kymmeniä vuosia ja rahat menee aseisiin, joita suomikin sinne myy.
Nähkööt nälkää. - .
Ennen vanhaan syötiin aika pitkälti lähellä tuotettua luomuruokaa. Vai ajattelitko, että joskus 1800- luvun lopulla syötiin sipsejä ja juotiin kokista muovipulloista, vähän einespitsaa, uht-maitoja jne jne jne.
- terveenä syntyny
Ennenvanhaan ei ollut eineksiä eikä margariinia eikö rasvaton maitoa eikä....
Syötiin luonnonmukaista ruokaa. Kaupoissa oli peruselintarvikkeet, joista itse tehtiin se ruoka.
D-vitamiiniakin syötiin tuhdisti enemmän kuin nykyvirallinen suósitus on.
Siksi syntyi terveitä lapsia. - mansikka.
Sikiöaikainen ja imetysaikainen ravitsemus vaikuttaa luun laatuun ja luuntiheyteen. Tässä tuoreessa tutkimuksessa yksinomaisen rintaruokinnan pituus oli myönteisessä yhteydessä lannerangan luuntiheyteen 17 vuoden iässä. Imetyksestä näyttää siis olevan hyötyä myös luustolle.
http://www.facebook.com/pages/Aamiainen-ruohikolla/135616813161069 - mustikka.
Tässä hyvä. Ja unohtaa ne ulkolaiset mömmöt ja syö kotomaan sapuskaa.
http://ilonpisara.blogspot.com/2010/01/elonvoimaa-elaman-alkutaipaleelle.html - -----pirrrrre-----
Se on vaan nykyajan meininki että kaikesta pitää tehdä ongelma ja kaikesta pitää valittaa.
Kun asiat on liian hyvin, jää ihmisille aikaa vouhottaa kaikenmaailman asioista. Niin se vaan on. Jos tännekin tulisi yhtäkkiä sotatila tms. katastrofi, asiat voitaisiin nähdä taas oikeanlaisessa perspektiivissä. - 100µg
Ravinnon vaikutus mielenterveyteen:
5*5 minuuttia
» Terveyden tukipilarit vko 33, osa 1
» Terveyden tukipilarit vko 33, osa 2
» Terveyden tukipilarit vko 33, osa 3
» Terveyden tukipilarit vko 33, osa 4
» Terveyden tukipilarit vko 33, osa 5
http://www.iskelma.fi/index.php?option=com_sbsprogram&tmpl=program&cid=7 - ihan hullua
Voi hyvänen aika mitkä litaniat. Kauanko teillä menee, kun suunnittelette seuraavan päivän ateriat, jotta varmasti olisi kaikki super foodit siellä listalla???
Minä syön, mitä tykkään. Kaikkea kohtuudella. Ja terve lapsi syntyi.
Hulluksi mennyt tämä maailma... :D - ----emma----
Hahaa niinpä :D Itse en edes ymmärrä mitään mistään superfoodeista sun muista nykyajan hömpötyksistä :D vaikka nuori vielä olenkin. En varmaan seuraa aikaani??
Olen myös sitä mieltä, että kaikkea kohtuudella. Mikä tahansa on epäterveellistä jos sitä syö kilotolkulla ja jatkuvasti.
Itselläni ainakin on vielä senverran maalaisjärkeä, että ymmärrän yhden lakritsipalan ja 2 kilon lakritsilaatikon eron.- "terve"
"""""""Hahaa niinpä :D Itse en edes ymmärrä mitään mistään superfoodeista sun muista nykyajan hömpötyksistä """"""""""""
Kotimaisia marjoja ja hedelmiä on mailman sivu syöty, mutta sinä et ole kuullutkaan?????
- "terve"
Määrittele terve lapsi?
Liikkuu ja sydän hakkaa. Muuta ei tiedetä.- terve mikä terve
No, miten nyt terve määritellään tuossa iässä... Perustyytyväinen lapsi, ei todettu mitään vikaa. Voihan sitä sairastua myöhemminkin, vaikka kuinka söisi super foodeja ym. "hyvää ruokaa". Miltään ei voi täysin suojella, vaikka kuinka haluaisi.
- "terve"
Juuri kirjoitit, jotta syöt mitä tykkäät etkä välitä lapsestasi?
http://www.studio55.fi/lahipiirivoimavarana/artikkeli.shtml/1376870/antti-heikkila-jokainen-meista-voi-itse-ehkaista-geneettisten-sairauksien-puhkeamista- no terve!!
Sinun tulkinta minun sanoista... On kyllä tiettyjä ruoka-aineita, joita en syö, mutta ne on jokseenkin "vaarallisempia" kuin monet muut. Ja lapsestani välitän kyllä, kiitos vaan kysymästä. Hysteerinen ei silti tarvitse olla...
- riisitautinen
”Suomessa suositeltiin vuoteen 1964 asti D-vitamiinia alle 3-vuotiaille lapsille 112,5 mikrogrammaa päivässä. Vuonna 1964 se alennettiin 50 mikrogrammaan. Yksitoista vuotta myöhemmin suositus laskettiin 25 mikrogrammaan ja vuonna 1992 se alennettiin peräti 10 mikrogrammaan.
Jokaisen alennuksen jälkeen uusien alle 14-vuotiaiden lasten diabetestapausten määrä lisääntyi. Vuoden 1992 jälkeen käyrä kääntyi jyrkkään nousuun. Käänteinen korrelaatio D-vitamiinin saantiin on erittäin vahva. Miettikää sitä!
Pekka Puskan johtama Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja valtion ravitsemusneuvottelukunta sekä muut D-vitamiinin vastustajat ovat tehneet ja tekevät karhunpalveluksen Suomen lapsille.”
Koko juttu ja siihen liittyvä kanadalainen tutkimus: http://sundqvist.blogspot.com/2010/03/lasten-diabetes-ja-d-vitamiini.html
Suomessa puuhataan käsittääkseni uutta D-vitamiinin suositusta 50 µg päivässä. Se on edelleen alle puolet siitä mitä vuonna 1964.
Ja edellä todettiin näin: ”Jokaisen alennuksen jälkeen uusien alle 14-vuotiaiden lasten diabetestapausten määrä lisääntyi. Vuoden 1992 jälkeen käyrä kääntyi jyrkkään nousuun. Käänteinen korrelaatio D-vitamiinin saantiin on erittäin vahva.” - 5+13
mustikka, variksenmarja, puolukka ja karpalo ovat niitä kotimaisia superfoodeja...
- 7+3
raskausaikana ei suositella raakaa kananmunaa...
- siittä vaan
Just. Ja se esimerkiksi on hätävarjelun liioittelua. Suomessa salmonellaa ei munissa ole, monessa muussa maassa sitä vastoin on.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k273613- 412459
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut362294Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s72057Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta431572- 381519
- 131309
- 1271302
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.2661275Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t451265