Mikä lemmikki opiskelijalle?

Opiskelijahukassa

Olen jo pitemmän aikaa vaivannut päätäni sillä pohdinnalla, että minkä lemmikin hankkisin ja koska en ole pohdinnoissani kovin pitkälle päässyt, päätin tulla kyselemään josko täältä saisi jonkinlaisia mielipiteitä/neuvoja/vinkkejä asiaa koskien.

Olen siis parikymppinen naikkonen, joka sai juuri opiskelupaikan. Opinnot yliopistossa alkavat muutaman viikon kuluttua. Olen muuttamassa yhteen poikaystäväni kanssa, mutta koska hän opiskelee toisella paikkakunnalla, tulee hän viettämään paljon aikaa muualla. Olen aina ollut eläinrakas ihminen ja meillä on aina ollut jos jonkinmoista vipeltäjää kotona, joten minulle on päivänselvää, että jonkinlaisen mukavan toverin sinne uuteen asuntooni nyt haluaisin. En vain todellakaan tiedä mikä olisi paras vaihtoehto.

Opintojen ja pienen asunnon (kaksion) vuoksi koira on täysin poissuljettu vaihtoehto, sille ei todellakaan ole tarpeeksi aikaa eikä tilaa. Puolisoni ei voi sietää kissoja, joten sellaistakaan en voi hankkia. Haluaisin kuitenkin suht seurallisen lemmikin, en nyt välttämättä mitään yhtä seurallista kuin koira tai kissa, mutta sellaisen, jota voisi pitää sylissä ja helliä ja jonka kanssa voisi puuhailla edes jotain. En siis halua eläintä, jota ihaillaan lasin tai häkin pinnojen takaa. Eläin saa näkyä ja jossain määrin myös kuulua asunnossa (ei tietenkään siinä määrin, että niin omat kuin naapureidenkin yöunet ovat vaarassa). Vapaa-ajalla olen valmis eläimen kanssa seurustelemaan ja sen hoitamiseen uhraamaan aikaa, mutta en kuitenkaan voi ottaa lemmikkiä, joka vaatii sitä aikaa ihan tuhottoman paljon (juurikin opintojen vuoksi). Hinnan suhteen ei ole oikeastaan muita vaatimuksia, kuin että eläimen hankinta ja sen hoitokustannukset mahtuvat pienehköön opiskelijabudjettiin. (Toki olen varautunut mahdollisiin yllättäviin kuluihin säästötilillä.)

Joten: onko kenelläkään mitään ideoita? Ajatuksia ja mielipiteitä otetaan mielellään vastaan. Toivon, että jos jotain ehdotuksia teette, voisitte myös jollakin tavalla perustella miksi juuri kyseinen lemmikki sopisi minulle.

5

3213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haukku:)

      Hmm, vaihtoehdot alkaa olla kohallasi aika vähissä.
      Lemmikki ei saa olla häkissä, ei kissa eikä koira.. Meinasin jo ehdottaa marsua tai kilpikonnaa, mutta nekin häkissä. Ainut mikä nyt tulisi mieleen myös, olisi Fretti. Sekin kyllä tarvitsee jonkun verran aikaa.. En ole itse perehtynyt frettiin melkeempä ollenkaan.
      Yksi asia pisti silmään: ' Pienen asunnon (KAKSION) vuoksi koira on täysin poissuljettu' ... KAKSION? Kaksio ei ole liian pieni tila koiralle.
      Itse asun pienessä yksiössä (tosin KÄÄPIÖkoirani kanssa), ja hyvin ollaan pärjätty.
      Koirallani on sitten juoksurallit pihalla, ei sisällä tarviikkaan olla tilaa riehumiseen. =)
      Kaksioon mahtuu isompikin koira, ilman että pitää olla paikoillaan...
      Tarkoitus ei ollut päteä, pisti vain silmääni!!!
      Mutta onnea lemmikin etsintään.

    • 19+1

      Aloituksesta on jo vähän aikaa, mutta josko tästä olisi silti hyötyä...

      Vaikka häkkieläin onkin, ehdotan silti; kesyrotat (vähintään se kaksi kun ovat laumaeläimiä). Kyllä joo, asuvat häkissä mutta voit päästää ne jaloittelemaan kun olet itse kotona (että olet vahtimassa etteivät tuhoa koko kämppää viattomasti touhutessaan). Rottia verrataan joskus koiriin seurallisuutensa vuoksi ja olen useammalta vannoutuneelta koiraihmiseltä kuullut, että rottaan tutustuminen vei jalat alta - ihan eri lailla kun koira. Kun otat rotat vastuunsa tuntevalta kasvattajalta, joka on käsitellyt poikasia pienestä asti, saat kesyjä ja luottavaisia lemmikkejä. Rotat sopeutuvat omistajan päivärytmiin ja "torkkueläiminä" ovat hereillä silloin kun tottuvat saamaan huomiota. Rotta kiintyy omistajaansa voimakkaasti ja toisin kuin moni muu jyrsijä, todella nauttii ihmisen seurasta.

      Tuosta häkkielämästä edelleen; rottien koti on tilava ja virikkeellisesti sisustettu häkki, muta ei niitä tosiaan pinnojen takaa tarvitse katsella. Senkun otat rotat syliin telkkua katsoessa tai istut lattialla niiden jaloitellessa; yleensä tulevat välillä moikkaamaan, pujahtavat hihaan/paidan alle/kiipeävät olkapäälle ja jatkavat sitten touhujaan. Jyrsijänä rotta toki jyrsii, mutta sähköjohdot suojaan ja kaikki mitä ei saa hajottaa laitetaan pois rottien ulottuvilta. Se ei tosin onnistu aina muuten kuin laittamalla se tädiltä saatu vaasi kaappiin - varsinkin naaraat ketterinä otuksina voivat päästä verhotangolle kiikkumaan...

      Minulla on yli vuosikymmenen kokemus rotista lemmikkeinä, ja voin todella suositella niitä monenlaisille ihmisille. Isojakin häkkejä voi löytää käytettynä halvalla ja virikkeiksi kelpaavat vaikkapa hyllynaluskorit, pahvimökit, kunnolla kiinnitetyt oksat ja vanha tyynyliina riippumattona. Rättejä saa kirppareilta halvalla ja vanhat vaatteensa voi "loppusijoittaa" rottahäkkiin ;) Toki eläinlääkärikuluja tulee usein varsinkin rottien vanhetessa (lyhyt ikä onkin näiden huonoin puoli), mutta itse elin opiskelijabudjetilla kymmenkunnan rotan kanssa ja pärjäsin. Tuo hätävararahasto on kyllä tarpeellinen.

      Rotilla on lyhyen iän lisäksi yksi huono puoli; ovat varsin sotkevaa sorttia. Häkissä pissitään ja papanoidaan yleensä juuri sinne missä takapuoli milloinkin sattuu olemaan. Tämä ongelma tosin ratkeaa siivoamalla riittävän ahkeraan ja huolehtimalla, ettei häkin lähellä ole mitään mihin ei saisi pissiä päätyä. Häkin takana oleva seinä kannattaa päällystää pahvilla tai vaikka kernimuovilla, jos ei ole maalattu pinta.

      Fretistä en kovin paljon tiedä. Olen muutamilla lemmikkimessuilla tavannut frettejä, ja rottaan verrattuna niillä on mielestäni muutama ratkaisevan huono puoli. Ensinnäkin fretti haisee. Haju oli yllättävän voimakas, messuilla freteillä oli iso ja puhdas aitaus jossa niitä oli useampia, mutta haju tuntui silti metrien päähän - ja kaikki fretit oli leikattuja. Lisäksi olen useammalta kokeneelta kuullut, että kaikki fretit puree, kuka enemmän, kuka vähemmän. Joka tapauksessa ne on erikseen opetettava olemaan purematta, enkä itse sellaista jatkaisi. Terve ja kesy rotta taasen ei pure ilman hyvää syytä (esim. kipu).

      Rottiin siis suosittelen ensisijaisesti tutustumaan. Lueskele vaikkapa Suomen Kesyrottayhdistyksen foorumia, sieltä löytyy paljon infoa ja ihmisiä.
      www.kesyrottayhdistys.fi/forum

    • kanilapsi

      minä suosittelen kania =) kanihan ei ole häkkieläin. häkit ovat aivan liian pieniä kanille, ellei sitä rakenna itse.
      jos kanin totuttaa ihmiseen, se on oikein superseurallinen! :) se seuraa perheen puuhia ja on näkyvillä. joskus se myös tosin lepäilee kaikessa rauhassa, kunnes se taas innostuu pomppimaan. kanilla olisi kyllä hyvä olla häkkikin koska se olisi sen "ydinreviiri" missä saisi olla rauhassa, tehdä tarpeensa ja syödä. se ei kuitenkaan ole pakollinen, kunhan järjestää sille jonkun toisen rauhallisen sopen. kaikista kaneista ei saa sylilemmikkiä, kuten ei kissasta tai koirastakaan saa. mutta suurin osa kaniesta nauttii suuresti silityksistä ja huomiosta ylipäätään.

      olisihan frettikin ihan hyvä vaihtoehto, se ei tosin ole kovin "seuraeläin" se tykkää puuhastella omiaan ja vipellellä rauhassa yksin tai kavereidensa kanssa. monet fretit toki pitävät suuresti ihmisen seurasta ja silityksistä yms. mutta harvoista tulee ns koirankorvikkeita. fretti on myös melko haastava lemmikki, koska se saattaa "tuhota" asuntoa. se myös saattaa surmata itsensä kotona, jos sen jättää vapaaksi asuntoon. se tunkee itseään ahtaisiin paikkoihin, eikä pääse pois, kiipeilee ja putoaa pahasti, nielee vaarallisen esineen tms. fretin ruokintakin on aika haastavaa, vaikka sitä ei uskoisi. naarsafretti tulee leikkauttaa, ellei sitä meinaa astuttaa. fretin kiima ei katkea itsestään luonnollisesti, vaan se pitää katkaista eläinlääkärissä hormonipiikillä jokaisessa kiimassa. ylijatkunut kiima johtaa anemiaan, johon fretti kuolee.

      marsukin on ihan hyvä vaihtoehto. se on hieman enemmän "häkkieläin" kuin esim. kani, mutta sitäkin voi pitää lähes jatkuvasti vapaana asunnossa. marsuja tosin on lähes aina pakko ottaa vähintään kaksi. se on paljon enemmän laumaeläin kuin kani tai fretti, ja harvat marsut edes tyytyvät yksinoloon. marsuissa tulee muistaa se, että niille tulee antaa lisä c-vitamiinia.
      marsut kesyyntyvät melko helposti, vaikka ovat alussa todella säikkyjä. ne oppivat helposti erilaisia sanoja, koska kommunikoivat keskenäänkin äänillä.

      haluatko päivä-vai yöaktiivisen eläimen? yöeläimistä voisin ehdottaa kääpiösiiliä. ne eivät tosin ole yhtä seurallisia kuin edellämainitut, koska elävät luonnossakin erakkona.

      myös chinchilla on yöeläin. monet chinchillat eivät kylläkään nauti sylissäolosta, vaikka poikkeuksiakin on.

      eli eniten suosittelisin ehkä kania. se sopii hyvin myös pieneen asuntoon, se on seurallinen ja seurattava. kannattaa muistaa että jotkin kanit saattavat pureksia "törröttäviä" osia asunnossa, joskaan eivät kaikki.

      harkitse tarkkaan, sillä monet lemmikit elävät jopa 8-vuotiaiksi, chinchilla jopa yli 15-vuotiaaksi. eläimet kärsivät aina kodinvaihdosta, joten sinun tulee olla varma, että haluat juuri kyseisen eläimen

    • Frettiferret

      Fretti vaatii liikaa aikaa ja vaivaa opiskelijalta.

    • Kalakanisuapanilol

      Kala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe