Havahduin tässä koulujen alettua siihen, että Aluenuorten pitämien iltapäiväkerhojen toiminnassa lienee toivomisen varaa. Hoitajat eivät kuulemma ole oikein päteviä ja toiminta on muutenkin aika outoa. Meillä tämän palvelun tarve ajankohtaista vasta vuoden päästä, mutta ajattelin kysellä jo valmiiksi, onko kellään kokemusta Hiekkaharjun koulun ip-kerhon toiminnasta/ ohjaajista? Ohjaajatkin kuulemma vaihtuvat tiuhaan tuon putiikin palveluksessa... Kun ei haluaisi jättää lastaan ihan heitteille...
Kokemuksia Hiekkaharjun koulun ip-kerhosta?
10
2651
Vastaukset
- Ilola Ilotalo
- Tommi Ouvinen
Hyvä nimimerkki "Ilolalainen".
Toivon että otat ensin tarkasti selvää asioista, ennen kuin alat esittämään niitä faktoina!
Aluenuoret ry ja Velmu ry eivät ole taloudellisesti tai toiminnoiltaan sidoksissa toisiinsa, vaikka molemmissa yhdistyksissä onkin toiminut sama puheenjohtaja.
Veikko Bakker on itsenäisenä henkilönään toiminut Velmu ry:ssä vapaaehtoisena hallituksen jäsenenä, sekä puheenjohtajana.
Eikä ole koskaan esimerkiksi liittänyt tai yrittänyt liittää Aluenuorten ja Velmu ry:n taloudellista toimintaa yhteen.
Muussa toiminnassa Aluenuoret ja Velmu ry ovat tehneet muutamaan otteeseen yhteistyötä, mm nuorille suunnattujen tilaisuuksien yhteydessä. Näihinkään tilaisuuksiin ei ole liittynyt ko tahojen keskinäistä taloudellista puolta, jota ilmeisesti tässä nyt yritetään kaivaa esiin!?
Velmu ry on saanut noista kirjoituksessasi mainitsemistasi tahoista avustuksia ainoastaan Vantaan kaupungilta, ja Opetusministeriöltä: Selvä! ja Nollat Taulussa-projektiin avustukset vuosille 2006-2008 joista on tehty niin toiminnan kuin taloudenkin selvitykset (ilmeisesti kaikille avoimia asiakirjoja!?).
Kouluilta ja Hiekkaharjun nuorisotilasta on saatu käyttöön tiloja soitonopetusta varten.
Soitonopetus on suunnattu pääosin vähävaraisille perheille, ja ilmaiset tilat ovat mahdollistaneet tuntien hintojen pitämisen sellaisella tasolla että niille on ollut mahdollista vähävaraistenkin osallistua. Kyseessä siis ennaltaehkäisevä nuorisotyö, jonka jo pelkästään yhteiskunnan taloudellisia varoja säästävästä puolesta on turha edes väitellä..
Velmu ry:ssä on työskennellyt vuosittain 1-2 työllistämistuella ( ns Vantaalisä) palkattua työllistettyä.
Työllistämistuen ja Vantaalisän saamisten ehtoina on, että työnantaja maksaa työntekijälle vähintään sellaisen palkan, jonka määrä työantajamaksuineen on aika tarkalleen sama kuin tuen yhteismäärä. Tuolla toiminnallakaan ei siis olla juurikaan saavutettu taloudellista hyötyä, jos sitä tarkoitit asiaan viittaamalla?
Mikäli olet halukas tutustumaan yhdistyksemme toimintaan, ja vaikka keskustelemaan ko asioista suoraan kanssani/kanssamme, niin ole hyvä ja ota yhteyttä: Tommi Ouvinen, toiminnanjohtaja,Velmu ry 040-520 9855
- mitä ihmettä..
Ensinnäkin tässä ymmärtääkseni kysyttiin koulun iltapäiväkerhon toiminnasta eikä mistään nuorisotalotoiminnasta... mutta
Siis anteeksi nyt vaan mutta onko kyseessä nyt oikeesti jotenkin rikollinen tai vahingollinen toiminta?! Valittakaa vaan ja yrittäkää saada vaikka koko toiminta loppumaan. Eihän kukaan nyt oikeasti nuorille haluaisi mitään toimintaa ja ajankulua järjestää. Sehän olisi todella outoa! Tottakai kyseessä on rikastuminen tai nuorten hyväksikäyttäminen tms. Hei haloo! MIelestäni on vain ja ainoastaan hienoa, että joku ajattelee nuoria ja haluaa auttaa ja järjestää! Ilman sitäkään vähää on nuorilla aika vähän paikkoja mihin mennä viettämään yhteistä aikaa!- Eräs äiti
Aluenuorten muusta toiminnasta minulla ei ole mitään tietoa, mutta lastemme iltapäivähoidon yhdistys ryssi ihan satasella. http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lastenkerhojen_jarjestajalle_potkut_kaupungilta/
Minulla on kolme lasta, ja jonkin verran kokemusta iltapäivähoidoista. Kahden vanhemman lapsen kanssa Helsingin kaupunki järjesti iltapäivähoidon aivan upeasti. Nuorin joutui valitettavasti kokemaan täysin ala-arvoisen iltapäivähoidon alun Vantaan Hiekkaharjussa. Lapsia ei hoidettu. Heitä yritettiin varastoida koulun jälkeen jonnekin, että saataisiin perittyä vanhemmilta 105 euroa kuussa (80, jos lapsi oli vain neljään saakka kerhossa). Me vanhemmat verkostoiduimme, valvoimme vuorotellen iltapäivähoitoa, ja järkytyimme päivä päivältä tilanteesta.
Esimerkkinä Hiekkaharjun paloaseman iltapäiväkerho, vanhempien kokemuksia ensimmäiseltä hoitoviikolta: tila oli huone, jossa oli joitain sekalaisia huonekaluja. Tilaa ei oltu siivottu. Lapset eivät voineet ulkoilla kerhon pihalla, koska paloaseman piha ja ympäristö ovat työmaa-aluetta, ja työmaa-alueella on oleskelu kielletty. 15 lapsen joukkoa oli hoitamassa n 20-vuotias poika, jolla ei ollut koulutusta, eikä kokemusta lasten kanssa työskentelystä. Osan aikaa pojalla oli apuna koulunkäyntiavustaja. Kun eräs poika oli loukannut kätensä, ja tuli pyytämään apua, pojalle vastattiin, että "pyydä sitten kotona äidiltä laastari".
Hiekkaharjun koulun iltapäiväkerhossa tilanne ei ollut parempi. Toinen hoitaja oli Aluenuorten johtajan äiti, eläkeläisrouva, jolla ei koulutusta lastenhoitoon. Rouva ei ollut työsuhteessa, vaan "autteli hyvää hyvyyttään" palkattua hoitajaa lasten hoidossa. Ruokailua järjestävällä henkilöllä pitäisi olla hygieniapassi, ja ilmeisesti tällaista ei ollut juuri kellään hoitajista. Ainoa palkattu ohjaaja oli täysin pihalla työstään.eikä ihme, kun ei ollut saanut opastusta työhönsä, saati minkäänlaista tietoa systeemin pyörittämisestä. Ohjaajalle taisi tulla yllätyksenä, että kun maanantaina hänet valittiin ohjaajaksi kerhoon, tiistaina hän oli vastaava ohjaaja vajaan 40 lapsen kerhossa. Työparina mummo, joka jakoi lapsille sellaiset määrät sokeria välipalan kanssa, että iltapäivällä rauhallisetkin lapset kävivät totaalisesti ylikierroksilla. Vastaava ohjaaja kesti työssään viisi päivää, ennenkuin lähti kesken päivän töistä ja jätti lapset avustajan ja mummon hoiviin.
Hiekkaharjussa kukaan ei tiennyt, kuinka monta lasta oli paikalla. Kukaan ei tiennyt, ketä lapsia oli paikalla. Tilanne oli aivan järjetön. Lapset elivät täydessä kaaoksessa. Miltä mahtaa tuntua lapsesta, joka tulee raskaan koulupäivän jälkeen maksulliseen hoitoon, joutuu muiden lasten kiusaamaksi (lyömistä, tönimistä ym), jää ilman välipalaa ja kadottaa reppunsa? Ulkona kukaan ei katso perään, kukaan ei tiedä, milloin lapsi tullaan hakemaan. Turvallinen ympäristö???
Me vanhemmat pyysimme useaan kertaan, että tilanteeseen tulisi muutos. Vastaus Aluenuorilta oli käsittämättömän tyly ja ylimielinen. Ongelma oli "rekrytoinnissa, ja he kyllä yrittivät saada lisää henkilökuntaa palkattua".
Jos yhdistyksen johtajat olisivat vaivautuneet tapaamaan vanhempia esim vanhempainillassa, olisimme olleet valmiita menemään puolitiehen vastaan. Aikaa vanhempien tapaamiseen ei löytynyt.
Vantaan kaupunki totesi tarkastuksissa tilanteen sellaiseksi, että kirjallisen varoituksen jälkeen kaupunki purki sopimuksen Aluenuorten kanssa, reilu 2 viikkoa sen jälkeen, kun iltapäivätoiminta oli alkanut.
Sata lasta sai uuden iltapäivähoitopaikan 1.9. -11 alkaen. Vantaan kaupunki hoiti tilanteen todella nopeasti, ja nyt lapset saavat oikeasti iltapäiväHOITOA. Esim Hiekkaharjun koulun iltiksessä oli tänään alle 20 lapsen kanssa 4 hoitajaa. Lapsille oli järjestetty toimintaa, liikuntaa ja leikkiä. Lapset tunnetaan nyt nimeltä, kukaan ei karkaile metsiin. Vanhempiin otetaan yhteyttä, jos jotain sattuu, tai jos lasta ei haeta ajallaan. Nyt uskallamme taas jättää lapsemme iltapäiväkerhoon.
- Bunkkeri
Olen samaa mieltä, ilman muuta lapsille ja nuorille pitää järjestää turvallista ja luotettavaa toimintaa, mutta ei heidän kustannuksella saa hyötyä tai kerätä avustuksilla rahaa itselle niin kuin aluenuoret ry on tehnyt. onko tarkoituksenaan ajatelleen vain saavansa avustuksilla ja tuilla itselleen rahaa omaan käyttöönsä. Iltapäiväkerhoista olikin kysymys, mutta aluenuoret ovat vetäneet rahaa myös muuhun toimintaan, motogrossiin, autohalleihin ja bändikämpeihin.
- viljo..
johan on porukalla jutut, kannattaisi tarkemmin perehtyä asioihin eikä kirjoitella kaikenmaailman huhu puheita...
- hapan imelä
kyllä on kusipäistä porukkaa ei tiedä asiosta yhtään mitään ja kirjoittelee paska ja huhupuheita ympäri internettiä luulisi ottavan asiosta ensin selvää ennen kuin tulee tänne jauhaa sontaa..
- jouko suhari
mitä ihmettä on kyllä erikoista tekstia kirjoiteltu aluenuorista itselläni ei ole kuin hyvää sanottavaa heidän toiminnasta..
- lasten vanhemmat
ootkin veken ja arjan kavereita siis niitten kavereita
- Izgä
Lukuvuosi on jo melko pitkällä. Hyvää huolta on meidän ekaluokkalaisesta pidetty. Lastenliiton Vantaan paikallisyhdistys ry vastaa kuluvana lukuvuotena 2012-13 "Iltsin" järjestämisestä.
Kiitokset tähänastisesta hyvästä työstä :)
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1343060- 71630
Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?2221354Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J701191- 441171
- 371041
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va381022Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke133987- 47954
Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.36897