Varoitus neurolepteistä!

kaiken kokenut

Neuroleptejä määrätään nykyään kenelle hyvänsä.
Moni saa hullun paperit valehtelemalla tai pelkkään ahdistuneisuuteen.
Sen seurauksena "hullulle" määrätään neuroleptejä jotka on verrattavissa
huumeisiin. Sivareista pahimpia depersonalisaatio-oiretta ei edes wikipediassa suostuta mainitsemaan koska lääkäreiltä "menisi työ" jos kaikki saisivat
tietää minkälaisia sivareita näistä pillereistä tulee.
Moni tehnyt itsarin kun ei ole enää osannut lopettaa lääkkeitä ja pitänyt
sivareita oman tautinsa tuotoksena.

Muistakaa hyvät ihmiset tämä ennenkuin menette selittämään mitään.

Pitää olla oikeasti hullu ja kyllä sellainen jo sivusta huomataan yleensä.

69

3758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siperianopitrulettaa

      Ihan asiaa puhut ja aivan samaa mieltä olen. Psykiatreilla ei olisi työtä jos ihmiset tietäisivät mitä kaikkea psyykelääkkeet aiheuttavat, Neuroleptit ovat ehdottomasti kaikkein tuhoavampia sekä aivojen sekä mielen kannalta. Jos haluaa "selittää" jotain niin koirastakin on enemmän apua kuin psykiatrista.
      Koira ei aiheuta mitään vahinkoa kuin taas psykiatrista ei ole mitään muuta kuin vahinkoa pitkällä juoksulla.

      Tosi pahoillani olen niiden kaikkien puolesta joiden turvat on turvoksissa lääkkeistä. Itse ONNEKSI tajusin lopettaa neuroleptit heti alkuunsa. Se olo mikä niistä päähän tuli oli jotain niin kauheaa että vastaavaa en ole aikaisemmin kokenut. Lopputulos kaikesta on lääketehtaat tarvitsevat rahaa ja lääkärit ovat lahjottuja ja aivopestyjä juoksupoikia. Lääkäriin kun vielä pitäisi pystyä luottamaan...niin minut silloin 70-80-luvulla kasvatettiin. Onneksi myös opetettiin ajattelemaan omilla aivoilla. Siitä olen ikuisesti isälleni kiitollinen.

      Monia psykiatreja olen tavannut (kärsin pahasta unettomuudesta) ja yhdestäkään ei ole ollut mitään apua. Paskaset naurut näille pelleille nauran. Sen vielä käytänönössä jouduin huomaamaan että hullut on hulluja hoitamassa. Eräskin julkisen puolen psykiatri oli niin sekaisin vastaanotto tilanteessa että arvioin tilanteen parhaimmaksi etten puhu mitään, annan vain Tenox reseptin uusittavaksi. Olin suoraan töistä tulossa. Menin samantien apteekiin ja reseptistä puuttui sv-numero.

      Kannattaa miettiä onko se lääkepurkki vastaus kaikkeen. Aika harvalla on.

    • JK

      VAI NIN

    • Ei Lakkaa

      MTT:ssä ainakin pitäs "titrata" annokset kohdalleen avolla tai suljetulla jos vintti ihan sekasin. Avohoidossa asia on sitten toinen myykö se lääkkeet johonkin
      rahapulassaan, vetääkö niillä "lärvit"tms. nämä ovat pikkujuttuja nuorien keskuudessa leviävän lakan ja gamman suhteen (molemmat tehtailtavissa
      kotikeittiössä).......Lakka on vielä todella toksinen aine.

      Suosittelen viinaa lakan tilallle, jos pystyy enää ryyppäämäään.

    • Y

      Ns. uudet 3. polven neukut on suh turvallisia eli ei mitää klooripromatsiinia,
      vaikka on käytössä.vielä.




      Hullut sekoo, viisaat tietää ja rokkarit rakastaa.

    • jeepäjee

      Ketkähän ne neukkulassa sekos...heko, heko.Oon joskus ajatellu, että kiroittaisin kirjan(jos jaksaisin). Kirjan nimi olisi vääränlainen.En tiedä mitä siihen tulis.

    • oksap

      Järjenjättilläisiä liikenteessa.

    • Itse on kokeiltu

      Sanoo varmaankin työtään puolusteleva lekuri.
      Mitäs jos söisit muutaman viikon niitä nappeja itse ja tulisit sen jälkeen
      taas uudelleen?

    • jeepäjee

      Tai patologinen valehtija...Muuta ei voi sanoa!

    • fg4v

      Tässä maassa ei todellakaan saa diagnoosia mihinkään helposti. Itse en jaksa edes moista hakea kun kaikki syyttävät teeskentelijäksi ja vastuuta karttavaksi. Mutta harkitse itsekkin lääkkeideni lopettamista, sen verran kasvismainen olo niistä on tullut, tunteiden latistuminen tuskin muuten voisi olla näin etenevää.

    • lilies+

      Syökää ihmiset mieluummin tautiinne omega-3:sta ja karnosiinia. E-epan on sanottu lieventävän skitsofrenian oireita joillakin potilailla jopa neljänneksellä. Elämässä on paljon tunne-elämälle tärkeitä asioita, älkää heittäkö niitä hukkaan turhaan.

    • aei

      Ketipinorin viisi myönteistä puolta: (Ei tietenkään koske jokaista käyttäjää).
      1.Ei voi sanoa, että valvoisi liikaa, kun ainakin Seroquel Prolong unettaa.
      2.Ei ole haitallista elimistölle. (Takana kaksi onnistunutta raskautta.)
      3.Ajan kanssa vähentää vihan tunnetta.
      4.Laimentaa tunteita ja ei kuitenkaan vie kaikkia tunteita.
      5.Oikein käytettynä ei vaarallista.

      • eieiei

        Ketipinorin viisi negatiivista puolta: (Koskee lähes jokaista käyttäjää)
        1. Tekee riippuvaiseksi
        2. On todella haitallista elinmistölle, erityisesti aivoille.
        3. Lobotomoi aivot, josta seuraa, että ei tunne tunteita enää samalla tavalla (esim. vihaa).
        4. Vahingoittaa kognitiivista kyvykkyyttä
        5. Käytettynä vaarallista ja lyhentää elinikää.


    • Hoitoresistentti

      Neurolepteista ei ole hyötyä edes psykoottisille potilaille.
      Ne sulkevat aivojen dopamiini reseptorit, potilaasta tulee lamaantunut ja
      emotionaaliselta elämältään latistunut. Reseptoreiden pitää olla auki että informaatio voi kulkea normaalisti. On sairas temppu sulkea aivojen reseptoreita. Minulla meni neuroleptit monta vuotta. Tulos oli diabeteksen puhkeaminen, sokeri arvojen nouseminen yli 30 arvoon, pakkoliikkeet suun aluella,
      seksuaalisten tunteiden katoaminen, hyvän seurustelu suhteen loppuminen
      "lääkkeen" takia, krooninen väsymys, oireet extrapyramidaali järjestelmässä, häiriö
      kävelemisessä, ongelmat motoriikassa, häiriö erektio systeemissä. Lopetin neuroleptien käyttämisen moneen kertaan koska en halunnut käyttää niitä koskaan mutta lääkärit pakottivat käyttämään niitä uhkaillen että joudun Pitkään niemeen pakkohoitoon jos en käytä lääkkeitä. Kun vaadin että lääkitys vaihdetaan tabletti muotoiseen piikin sijasta en käyttänyt kuitenkaan tabletteja.
      Olen ollut ilman neuroleptejä pitkään jo ja on mennyt hyvin. Olen jaksanut paljon paremmin ilman neuroleptejä, toimintakyky on parantunut paljon kun aivot eivät ole ihan lamaantuneet. Kun olen toipunut aivojen rasittamisesta olen kyennyt työhön ja toimin yrittäjänä Tampereella.
      Lääkäreiden valheellinen tieto että neuroleptit pelastaisivat psykoottiset
      potilaat ei ole totta. Ne pahentavat oireita eivätkä ole hyvä ratkaisu kuntoutumiseen. Neuroleptit tekevät epärauhallisiksi, lisäävät agressiivisuutta
      ja saattavat laukaista psykoosin. Sekä Abilify:stä että Cisordinolista tuli outoja pelkoja ja Abilify myös tärisytti käsiä ja niskaa.
      Lääkärit eivät määräisi neuroleptejä jos kokeilisivat itse mitä tapahtuu kun
      käyttää aivotoiminnan epäluonnolliseksi tekevää ainetta. Neuroleptit pitäisi kieltää lailla eikä niitä saisi määrätä kenellekkään.
      Olen käyttänyt E-EPA:a 2 kapselia vuorokaudessa 8 vuoden ajan. Se on auttanut ja E-EPA kalanruotoöljy onkin suositeltavaa jos on ongelmia fyysisessä tietoisuudessa. Myös tarvittu määrä vitamiinejä auttaa.

      • Puhut puolestani

        Oikeastaan kirjoitit kaiken puolestani, mutta suosittelen epäileviä vielä lukemaan Repokettusen ja abzde-nimimerkin viestit tästä keskustelusta:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11781142

        Todellakin, neuroleptit tuhoavat aivomme!


    • Janne.

      turpaan tommosia pakkohoidolla uhkailevia m*lkkuja pitäisi vedellä.

    • neuroleptis

      Vedä vaan mutta sitten uhkaus konkretisoituu.

      • bbhhhm

        Olet todella sairas. Toivottavasti uhkaus konkretisoituu omalla kohdallasi.


    • Lääkärit tietää kyllä mitä myrkkyjä määräävät.Eivät ikinä määräisi läheisilleen moisia myrkkyjä.He ovat siellä vaan ammattinsa puolesta,josta saavat rahaa.Psykiatrit eivät niitä lääkkeitä määrää auttaakseen.Mielummin pihistelevät lääkkeissä,joista potilaat saavat apua.

    • thgf5

      Tunne-elämä tulee sielusta. Älä anna sieluasi lääkkeiden vietäväksi.

    • haluaa tietää

      Hoitoresistentti, kauan söit lääkkeitä ja kauan niistä meni toipua? Oliko lääkitys "täysillä annoksilla"? Oletko toipunut täysin

    • punkin purema skitso

      Aika karmeaa luettavaa Toni.
      Mikä paikkakunta on kyseessä?

      • tonir79nimim

        Kyseessä on Seinäjoki, tein tästä uudesta pakkohoitopäätöksestä valituksen Vaasan-Hallinto oikeudelle. Lääkäri siis uusi pakkohoitomääräyksen kun 3 kuukautta oli tullut täyteen.

        Kuulin juuri eräältä hoitajalta että koko hänen kahdenkymmenen vuoden uran aikana hän ei ole kuullut ainoatakaan tapausta että valitus olisi mennyt tällaisessa tapauksessa läpi.

        Sieltä tuli paperi jossa sanottiin että minulle on varattu 19.10 mennessä tehdä lääkärin vastineeseen vastine, koskien valitustani. En tiedä aloittavatko he siellä Hallinto-Oikeudessa lääkärin lausunnon käsittelyn ja minun valitukseni käsittelyn vasta 19.10 kun vieläkään ei ole kuulunut mitään. Toivottavasti nyt edes yhden kerran kahdessa kymmenessä vuodessa yksi valitus menee läpi.


      • tonir79x

        Seinäjoen sikamaisuudestaa kertoo vielä tämä asia. Tänään sain kuulla että huomenne minut siirretään vanvan vaasan vankimielisairaalaan, joka ilmeisesti on pahempi kuin siellä oleva huutoniemi. Lääkäreillä on järkkymätön itsepäisyys inttää mua sairaaksi vaarallieksi ja ties mitä muuta. Vaikka itse tiedän että ei minulla mitään sairauksia ole. En ole edes ärtynyt enkä masentunut, vaikka moni muu jo kyllä mun saappaissa vetäis syyllisiä turpaan. Senköhän takia mulle näin piruillaan ja pompotellaan koska olen kiltti. mua murretaan jostakin syystä nyt lian rajullakädellä.


    • tuli vaa mielee

      Tyttäret lääkäreinä. Selittää kyllä paljon miksi passittavat hoitoon. Taitaa olla joku vitun lääkärisuku.

    • på444

      Ensimmäiseen psykoosiin olisi kuitenkin hyvä lähes aina syödä neuroleptejä varsinkin jos potilas kärsii vakavista mielialan heilahteluista tai ahdistuksesta/harhoista. Lääkkeitä voi syödä ihan pelkästään siihen asti kunnes oireet saadaan lääkkeillä tasaantumaan ja psykoosi alkaa hellittää. Skitsofreniaan en osaa ottaa kantaa. Ravintolisien ja psykoterapian kannalla olen kuitenkin enemmän.

    • dv6f

      Jos lääkärit itse tietäisivät miltä skitsofrenia tuntuu niin he eivät tasan enää määräisi niitä lääkkeitä. Heillä on täysin väärä kuva taudista ja siten lääkkeetkin vaikuttavat väärällä tavalla. Lääkkeet eivät ole ratkaisu eikä apu.

      • bvvv

        Lääkärit tietävät varmaankin, tahallaan kiusaavat. Se on heidän työtään määrätä lääkkeitä. Jos eivät määräisi heiltä loppuisi työt hyvin pian.


    • Ihmisoikeusjulistus

      Toni, olen todella pahoillani. Itselläni skitsodiagnoosi ja olen 54 vuotias. "Hoito" alkoi sairaalassa 1994 ja perustui erään hoitajan väärennöksiin sairauskertomuksessa avohoidossa. En voi nyt puhua enempää, mutta pysyhän kuulolla tällä palstalla ... ehkä saamme vielä ihmisoikeudet.

    • No huh,Jaksamisia Toni sinulle.Epäreilua rajoittaa noin sinun oikeuksiasi olla yhteydessä ulkomaailmaan.Tokkopa ne valitukset menee koskaan läpi.Epäilen,että ne ovat vaan silmänlumetta eli teeskennellään vaan,että psykiatristen potilaiden asioitakin tutkitaan ja hutkitaan oikeuden toteutumiseksi.Ei taida olla niin:(
      Joopa joo, kuka ei karkais tuollaisessa tilanteessa.

    • eeeeee444

      En ite haluais käyttää lääkettä mutta pakottaa perkele. Iha vitun saatanan epäreilua.
      Nyt en enää pysty olemaa ilman lääkkeitä ku tulee niin saatanan moiset sivuoireet paljo pahemmat mitä ilman lääkettä oli

      • dsvvv7

        Voisit harkita lääkkeen lopettamista asteittain? Jos olet avohoidossa niin ei kai sinua ole kukaan pakottamassa. Ei kai kukaan voi oikeasti niitä vaatimalla vaatia syömään, neuvottele lääkärisi kanssa järkevästi niin eiköhän suostu jonkinlaiseen sopimukseen tai edes vähennykseen.


    • Ilmoita haitoista

      Heinäkuusta läähtien käyttäjät ovat voineet ilmoittaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan lääkkeiden haitoista.Lomakkeen saa netistä fimea.fi.

      Kannattaa lähettää mahdollisimman paljon tietoa sinne myös vapaamuotoisesti. Lääkärit ovat tähän asti sitä tehneet, mutta heillähän ei ole tietoa ihmisten arjessa, kotioloissa tapahtuvista haitoista. Eivätkä he tietysti sinne kerro haitoista, joista eivät ymmärrä ja ovatpahan itse lääkkeensä määränneet ja ihmisille haitat tuottaneet.

    • Vihannespää

      Omalla kohdallani neuroleptit tekivät minusta muuten menestyvästä ihmisestä (lukuunottamatta mielenterveyden järkkymistä) hiljaisen, hitaan ja kommunikaatio taidottoman, pakkoliikkeissäkin löytyy. Ennen opin ja osasin asioita, nykyään en oikein osaa mitään. Tuntuu että järki jotenkin pelaa mutta niin hitaasti. Olen ikäänkuin päänsisälläni vankina kun en osaa ilmaista itseäni ulospäin. Mielummin olisi vaikka kahlittu seinään kiinni kunnes oireet olisivat helpottuneet kuin että olisin syönyt neuroleptejä. Nyt syön E-Epaa ja toivon että tilanne edes korjaantuisi edes vähäsen. Vaikka näkisitte vaaleanpunaisia elefantteja ja pikku-ukkoja ÄLKÄÄ SYÖKÖ NEUROLEPTEJÄ. Korkeintaan viikon.

      • Tutkimuksia:

        Kansainväliset tutkimukset tukevat kokemaasi:
        "Skitsofrenia" tai "bipolaarisuus" eivät ole mitään yksittäisiä tunnettuja solutason aivosaurauksia. Näiden diagnoosien alla on paljon erilaisia ja eri tavoilla oireilevia ihmisiä. Martin Harrowin 15 ja 20 vuoden tutkimuksissa seurattiin potilaita hyvin pitkäaikaisesti, ja yllättävän suuri osa esimerkiksi skitsofreniadiagnoosin saaneista potilaista lopulta lopetti neuroleptit. Tämä ryhmä myös lopulta pärjäsi paljon paremmin toiminnallisesti kuin neurolepteja syönyt ryhmä.

        http://psychrights.org/research/digest/nlps/OutcomeFactors.pdf

        https://www.pubmed.com/pubmed/23512950

        http://www.madinamerica.com/wp-content/uploads/2012/05/Harrow.pdf

        http://www.madinamerica.com/2013/09/behind-amazing-victory-mental-health-activists-robert-whitaker/


        Jne. Neuroleptit lamaavat "antipsykoottisilla" tasoilla aivojen dopamiinipolkuja ja siten korkeampiin ihmisen ajattelun ja tunteiden säätelyyn liittyviä aivojen alueita, kuten otsalohko ja limbinen järjestelmä. Tämän ominaisuuden vuoksi niitä lääkkeitä voidaan käyttää esimerkiksi "skitsofrenian", "bipolaarisuuden" ja nuorten ja vanhusten käytöshäiriöiden kontrollointiin. Nämä lääkkeet eivät varsinaisesti paranna mitään aivoissa olevaa sairautta, ne lamaavat ison osan aivoista. Jotkut potilaat ja varsinkin potilaan läheiset ja muu yhteiskunta voivat kokea "kemiallisen lobotomian" vaikutukset hyödyllisinä, mutta on myös suuri osa "skitsofreniaa" tai "bipolaarista" sairastavia (tarkemmin niillä nimillä diagnosoituja), jotka voivat toiminnallisesti paremmin hyvin pienellä annoksella näitä lääkkeitä tai jopa ilman niitä."

        Lyhyesti sanottuna neuroleptit aiheuttavat oppimis- ja kommunikaatiohäiriöitä, kun otsalohko, hyppocampus ja amygdala lamaantuvat.


    • 2+2

      Neuroleptit tuhoaa aivojen unireseptorit?
      Suomessa on paljon neuroleptien off-label - käyttöä, vaikka ne ovat todellisuudessa skitsofrenian ja muiden vakavien mielisairauksien hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, joissa on vakavia sivuvaikutuksia. Erityisesti olen ihmetellyt, että neurolepteja käytetään jopa unettomuuden hoitoon, kuten Ketipinoria, vaikka tämän lääkkeen sanotaan pitkässä käytössä vaurioittavan aivojen unesta vastaavia osia ja jopa mahdollisesti tuhoavan aivojen unirereptorit.

      Ketiapiinin pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia.

      Kaikkien antipsykoottisten lääkkeiden tavoin pitkäaikainen käyttö voi helposti aiheuttaa pysyviä aivovaurioita. Tästä syystä ketiapiinin tapaisten antipsykoottisia aineiden käyttö tulisi rajoittaa ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

      Totuus lääkkeistä, lääketehtaista, lääkäreistä ja hoidosta!
      http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/laakkeiden-vaikutukset/

      Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti vuonna 2010 masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

      Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

      – Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

      Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

      Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

      Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

      – Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

      SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

      Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

      Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

      – On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista.
      http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

      Onko masennuksessa kyse siitä mitä sinä syöt vai siitä mikä syö sinua? Jos päästä "viiraa", niin se on lääkkeen puutetta. Näin kaikille lääkäreille sekä potilaalle opetetaan ja annetaan ymmärtää.

      "Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia. Tietyt mielenterveyssairaudet voivat johtua häiriintyneestä aivokemiasta lapsuuden kaltoin kohtelun tai muun sellaisen sijaan. Mielenterveysongelmia pitää hoitaa biokemiallisen ja fysiologisen tietämyksen avulla, ilman lääkkeitä. Nykyisin tiedetään, että ravintotekijöillä on keskeinen rooli mielensairauksien ehkäisyssä ja hoidossa."
      Lääkäri ja biokemian Tohtori Abram Hoffer
      Psykiatri Humphry Osmond

      Bisnes se on kuin kannattaa ja erityisesti juuri lääkebisnes. Käyttäkööt lääketehtaat mitä tahansa lipevää sanahelinää. Totuus on, että niiden valmistamien lääkkeiden tavoiteltu vaikutus on tuottaa lääkeyhtiölle liikevoittoa ja sitähän ne tahkoavat vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän, vaikka kansa ei tervehdy mitenkään. Haittavaikutukset eivät haittaa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      Masennuksen omatoiminen hoito:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

    • ............

      "Työtä en ole saanut vaikka olen ollut työkkärissä ja vaikka olen hakeutunut moniin työpaikkoihin ja kysellyt töyitä. Rahaa saan ainoastaan 100 euroa per viikko ja sen tulisi riittää ruokaan ja vaatteisiin ja tupakkaan. Se ei ole riittäny vaatteisiin ja siksi kuljen ryysyissä. Kasvatus isäni onneksi kuoli kaksi vuotta sitten, mutta kasvatus äitini jatkaa samalla linjalla että mun tulee olla hoidossa, ja nyt kun olen jo 33 vuotias ei elämässäni ole tapahtunut mitään muuta kuin psykiatrisessa hoidossa oloa, ei työ elämää ei perhe elämää, ei mitään muuta kuin yksin oloa."


      Sullahan on vielä elämä edessä. Koita piristyä vaan.

    • markovehvilainen1

      Minkälaista sitten olisi lääkkeetön hoito? Voiko jollain aivokemioihin vaikuttavilla pillereillä tai injektioilla muuttaa mielen toimintaa? Eikö ne ihmisten toimintamallit oo ajatusrakennelmia,mielleyhtyniä jotka tulisi ymärtää. Se et miten menettelee missäkin tilanteessa. Ei kai lääkkeet vaikuta siihen miten ymmärtää asiat tai miten puhuu. Mihin niiden psyykelääkkeitten sit tulis vaikuttaa??

      • Ox and Fews

        Mielenterveysongelmien hoitoon käytettävien "lääkkeiden" tarkoitus on hävittää tai peittää oireet, kuten huoli, ahdistuneisuus, alakulo, vatsakivut, huolesta syntyvä sekaisuus ja niin poispäin siten, että ulkopuolinen tai usein myös itse potilas ei pysty havaitsemaan niitä enää. Aineet vievät kyvyn tuntea ihmismäisiä tunteita, joista masentuneisuus ja ahdistus ovat vain kaksi. Tämä tulkitaan virheellisesti hyväksi muutokseksi, mutta pommi on nyt viritetty pinnan alle.

        Neurolepti-tyypin aineiden tarkoitus on ollut aina hiljentää potilas ja tehdä hänestä helpommin käsiteltävä. Ominaisuutta käytetään runsaasti esimerkiksi vanhustenhoidossa. Kaikki psykiatriset menetelmät perustuvat aivotoimintojen lamaamiseen, heikentämiseen tai vammauttamiseen. Näin on ollut läpi historian.

        Aivokemioita sotkemalla ja välittäjäainejärjestelmiä vaurioittamalla voidaan muuttaa aivojen toimintaa, mutta muutos tapahtuu siis ainoastaan vammautumisen tai toimintojen lamautumisen kautta ja johtaa useimmiten pysyviin aivovaurioihin. Vaurion voi huomata esimerkiksi kykenemättömyytenä tuntea vahvoja tunteita tai välittää ympäristöstään tai muista ihmisistä ja elämästään samaa malliin. Lähes aina mukana on myös kognitiivisten toimintojen vaurioita, kuten muistin ja ongelmaratkaisukyvyn heikentymistä jne. Entiset käyttäjät osaavat harvoin yhdistää näitä vaurioita lääkkeisiinsä. Useasti kuultuja virhearvioita ovat vanhentuminen, "mielisairaus" tai sen pahentuminen, uusi sairaus jne.


      • Ox and Fews
        Ox and Fews kirjoitti:

        Mielenterveysongelmien hoitoon käytettävien "lääkkeiden" tarkoitus on hävittää tai peittää oireet, kuten huoli, ahdistuneisuus, alakulo, vatsakivut, huolesta syntyvä sekaisuus ja niin poispäin siten, että ulkopuolinen tai usein myös itse potilas ei pysty havaitsemaan niitä enää. Aineet vievät kyvyn tuntea ihmismäisiä tunteita, joista masentuneisuus ja ahdistus ovat vain kaksi. Tämä tulkitaan virheellisesti hyväksi muutokseksi, mutta pommi on nyt viritetty pinnan alle.

        Neurolepti-tyypin aineiden tarkoitus on ollut aina hiljentää potilas ja tehdä hänestä helpommin käsiteltävä. Ominaisuutta käytetään runsaasti esimerkiksi vanhustenhoidossa. Kaikki psykiatriset menetelmät perustuvat aivotoimintojen lamaamiseen, heikentämiseen tai vammauttamiseen. Näin on ollut läpi historian.

        Aivokemioita sotkemalla ja välittäjäainejärjestelmiä vaurioittamalla voidaan muuttaa aivojen toimintaa, mutta muutos tapahtuu siis ainoastaan vammautumisen tai toimintojen lamautumisen kautta ja johtaa useimmiten pysyviin aivovaurioihin. Vaurion voi huomata esimerkiksi kykenemättömyytenä tuntea vahvoja tunteita tai välittää ympäristöstään tai muista ihmisistä ja elämästään samaa malliin. Lähes aina mukana on myös kognitiivisten toimintojen vaurioita, kuten muistin ja ongelmaratkaisukyvyn heikentymistä jne. Entiset käyttäjät osaavat harvoin yhdistää näitä vaurioita lääkkeisiinsä. Useasti kuultuja virhearvioita ovat vanhentuminen, "mielisairaus" tai sen pahentuminen, uusi sairaus jne.

        Lääkkeetön hoito voi olla esimerkiksi tämännäköistä...

        http://www.youtube.com/watch?v=ywtPedxhC3U

        "Here I interview Jaakko Seikkula, PhD, a professor of psychotherapy at the University of Jyväskylä in Finland who is best known for his work with Finnish Open Dialogue. He speaks about the value of engaging social networks in crisis situations, the development of the Finnish Open Dialogue approach, the idea that there is meaning behind psychosis, and some unexpected benefits in Western Lapland of including family members in therapy with people experiencing psychosis.

        For more on Open Dialogue, see:
        http://psychrights.org/research/Digest/Effective/fiveyarocpsychotherapyresearch.pdf
        "


    • markovehvilainen1

      Ok. Jos kuulee selväjärkisen sanoman niin vääristyykö se lääkityksessä olevalle jollakin tavalla. Kuten,ole hyvä ja istu. Tuleeko neuroleptejä syövästä ihmisestä tunnevammainen niin että ei voi tuntea vihaa itseään alistavia kohtaan kuten psykiatria kohtaan joka kirjoittaa hymyillen reseptin. Hoitajatkin hymyilevät. Miksen siis minäkin hymyilisi ja tuntisi iloa siitä että saan syödä neuroleptejä.

      • Ox and Fews

        Mm. neuroleptit lamaavat kyvyn tuntea tunteita, kuten mielenkiintoa, välittämistä ja niin edelleen. Aivojen lamaannuttua ihminen ei pysty samalla tavalla hahmottamaan tai havaitsemaan oman olemuksensa ja älykkyytensä häiriintymistä. Samalla tavalla henkilöltä häviää kyky arvioida toimintaansa tai tehdä hyviä päätöksiä. Näin huumattua ihmistä on helpompi käsitellä ja ohjata. Ilmiötä, jossa henkilö menettää toimintansa arviointikykynsä kutsutaan huumaavien aineiden kohdalla termillä intoxication anosognosia tai kansankielisemmin medication spellbindingiksi (lääkelumo). Ilmiö on hyvin tunnettu alkoholin käytön yhteydessä, mutta moni ei osaa tajuta, että sama vaikutus on myös mielealalääkkeiden kohdalla. Tiedämme miten alkoholin vaikutuksen alainen ihminen voi kuvitella olevansa edelleen ajokunnossa, kun taas muut näkevät, että ei häntä saa rattiin päästää missään nimessä. Peruspsykiatrin osaaminen on myös intoxication anosognosian kohdalla usein täysin riittämätöntä, joten tästä on syytä olla niin ikään tietoinen läheisen tai käyttäjän itse. Kuten sanoin aikaisemmin käyttäjä ei välttämättä tajua ongelmaa vaikka olisi siitä juuri lukenut. Aivot ovat niin erityislaatuinen elin, että sitä häiritsemällä menetämme kyvyn peilailla toimintaamme, joten hyvin salakavalasta ilmiöstä on kyse.

        Se miksi ihmiset unohtavat tämän mieliala-aineiden kohdalla johtuu varmasti osittain siitä, että kansaa on opetettu käsittämään mielialalääkkeet nimen omaan lääkkeinä eikä huumeina mitä ne todellisuudessa kuitenkin ovat. Sen vuoksi ei ymmärretä yhdistää oudon, henkilölle epätyypillisen käytöksen johtuvan näistä aineista vaan syytä haetaan "mielisairaudesta", vanhentumisesta, "mielisairauden" pahentumisesta ja näin pois päin. Samoin henkilö itse ei välttämättä tajua, että ongelma on nimen omaan käytössä oleva psykoaktiivinen aine, joten hän menee muiden mielipiteen mukana. Monesti tavataan myös sitä, että henkilö itse pitää oloaan parempana kuin koskaan, vaikka muut näkevät, että hän hölmöilee ylen määrin ympäristössään, työpaikallaan jne. Intoxication anosognosia katoaa usein, kun aivoja häiritsevä ainekäyttö lopetetaan tai vähentäminen aloitetaan. Silloin voi kuulla mielenterveyspotilaan sanomani samantyyppisiä katumusjuttuja kuin darra-aamuna bilettäjältä: "mitä mä oon menny tekemään ja sanomaan".

        Seuraavalla videolla alan psykiatri Peter Breggin selittää intoxication anosognosiaa tarkemmin.

        http://www.youtube.com/watch?v=cwIDfcc5Z3w


        Tästä linkistä pääsee lataamaan artikkelin aiheesta.

        Intoxication Anosognosia (Medication Spellbinding)
        http://breggin.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=194&Itemid=37

        ""Intoxication Anosognosia: The Spellbinding Effect of Psychiatric Drugs", Ethical Human Psychology and Psychiatry, 8, 201-215, 2006.

        ABSTRACT: Why do so many individuals persist in taking psychoactive substances, including psychiatric drugs, after adverse mental and behavioral effects have become severe and even disabling? The author has previously proposed the brain-disabling principle of psychiatric treatment that all somatic psychiatric treatments impair the function of the brain and mind. Intoxication anosognosia (medication spellbinding) is an expression of this druginduced mental disability. Intoxication anosognosia causes the victim to underestimate the degree of drug-induced mental impairment, to deny the harmful role that the drug plays in the person’s altered state, and in many cases compel the individual to mistakenly believe that he or she is functioning better. In the extreme, the individual displays out-of-character compulsively destructive behaviors, including violence toward self and others."


    • Kun on hoitosuhteessa niin omalle lääkärille on vaikea sanoa,ei lääkkeitä kiitos. Sitäpaitsi oon koittanut ilman mutta en hyvin tuloksin. Olkoon neuroleptit huumeista tai ei niin jonkunverran tämä itselleni sopiva Olazapin vaikuttaa oloihin. En ole ehtinyt pitkiä aikoja käyttää kun diagnoosi tehtiin vasta kolmisen vuotta sitten mutta pari lääkettä lopetin minulle sopimattomana. Ymmärrän toki että neuroleptit vaikuttavat aivojen toimintaan,aivokemioihin. Oloni on nykylääkityksessä tasapainoisempi kuin ilman lääkitystä. Tätäkään lääkettä en ole vielä puiolta vuotta syönyt enkä voi tietää kauaskantoisia vaikutuksia. Lääkärini ainakin suositteli että hänen potilailleen tämä Olazapin on hyvin toiminut. Oloni on suht neutraali enkä välitä vaikka kokisin tunnekuoleman kunhan elämä muuten sujuu. Jos ei ajattelekkaan sydämellään vaan järjellään niin kyllä sitä ymmärtää muunmuassa olla jollekulle kiitollinen kun se on aiheellista tai välittää lähimmäisen huomaavaisuudesta. Voi olla että neuroleptit aiheuttavat jokinlaista tunteettomuutta ja tuhoavat aivoja mutta omakohtaiset kokemukset on sellaset et neuroleptit auttaa olemaan tasapainoisempi arkisessa menossa. Vaikea kuvailla mitä tapahtuu parissa päivässä jos lopetan nykyisen lääkityksen. Pystyisin edelleen elämään elämääni niin kuin nytkin kotosalla mutta en luultavasti nukkuisi tuntia kaiempaa vuorokaudessa ja mielen maisema olisi todella mielenkiintoista katseltavaa kun silloin ei telkkaria tarvita. En muuten nielaise purematta noita jenkkipsykiatrien juttuja. Ainakin toistaiseksi jatkan tätä Olazapin lääkkeen syömistä ja oon hoitosuhteeseen aikast tyytyväinen. Onhan noi jenkkipsykiatriajutut tietyllä tavalla mielenkiintoisia mutta en niihin ihan vakavasti suhtaudu. Minusta on oleellisempaa suoriutua arkisesta menosta ja keskittyä siihen eikä mihinkään hömppään. Onhan se kauheaa jos kokee neuroleptien takia tunnekuoleman ja aivotoiminta heikkenee niin ettei tavalliseen tapaan tajua asioita mut kukaan ei oo täydellinen.

      • Wikipediasta:

        Seuraavat tiedot löytyvät Wikipediasta:

        "
        Osa neuroleptien haittavaikutuksista ilmenee parin viikon sisällä lääkityksen aloittamisesta, mutta toiset haittavaikutukset saattavat ilmetä vasta kuukausia tai vuosia lääkityksen aloittamisen jälkeen. Neuroleptien antikolinerginen vaikutus saattaa aiheuttaa häiriöitä potilaan verenkierrossa, rauhastoiminnoissa kuten hormonien erityksessä, ruoansulatuksessa, virtsaelinten toiminnoissa sekä unen ja lämmönsäätelyssä. Muita antikolinergisiä haittavaikutuksia ovat esimerkiksi muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen, kiihtyneisyys, sekavuus, näköhäiriöt ja hallusinaatio. Neuroleptien korkea-annoksinen, pitkäkestoinen käyttö voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja aivojen tunne-elämää ja älyllisiä toimintoja sääteleville osille. Neuroleptien säännöllinen pitkäaikaiskäyttö voi johtaa myös tardiiviin dyskinesiaan, joka ilmenee useimmiten suun ja kielen, joskus myös vartalon lihasten matomaisina pakkoliikkeinä, kasvojen nykimisenä tai vapinana.on sitä yleisempää, mitä pidempään lääkitystä on käytetty. Oireyhtymä korjautuu hyvin hitaasti lääkityksen lopettamisen jälkeen ja jää usein pysyväksi.

        Neuroleptit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia myös motoriikan, aineenvaihdunnan, immuunipuolustusjärjestelmän ja sydän-verisuonielimistön alueilla. Neuroleptit lamaavat autonomista hermostoa mikä voi johtaa muun muassa ummetukseen ja suun kuivumiseen. Neuroleptit aiheuttavat usein myös väsymystä. Monet neuroleptit lihottavat ja ne voivat aiheuttaa vakavia, kuolemaanjohtavia sydänhäiriöitä. Neuroleptien aiheuttamiin neurologisiin haittavaikutuksiin kuuluvat epileptiset kohtaukset ja kognitiiviset häiriöt, kuten muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen. Neuroleptit voivat aiheuttaa myös kiihtyneisyyttä, hallusinaatiota, sekavuutta ja näköhäiriöitä. Neuroleptien käyttö lisää merkittävästi vanhusten kaatumistapaturmia. Lisäksi neuroleptien on todettu nopeuttavan dementian etenemistä.

        Neuroleptit saattavat aiheuttaa ekstrapyramididaalioireita, jotka ilmenevät kaulan, niskan, silmien ja vartalon lihasten kivuliaina kouristuksina, pakonomaisena motorisena levottomuutena, lepovapinana, köpöttävänä kävelynä, motoriikan hidastumisena, lihasjäykkyytenä tai kasvojen ilmeettömyytenä. Neuroleptien pitkäaikaiskäyttö voi johtaa kyvyttömyyteen kokea nautintoa. Lisäksi neuroleptit aiheuttavat usein sukupuolitoimintojen häiriöitä.Noin joka viidellekymmenennelle potilaalle kehittyy maligni eli pahanlaatuinen neuroleptioireyhtymä. Malignissa neuroleptioireyhtymässä kuolleisuus on varsin suuri huolimatta aktiivisista hoitotoimenpiteistä, minkä vuoksi noin 10 prosenttia potilaista menehtyy. Neuroleptioireyhtymä kehittyy yleensä lääkityksen muutoksen jälkeen nopeasti vuorokauden tai muutaman viikon kuluttua. Yleisimpiä oireita ovat vaikea lihasjäykkyys, vapina, kuume, vireyden heikkeneminen ja autonomisen hermoston toiminnan häiriöt.Neuroleptioireyhtymä vaatii neuroleptilääkityksen lopettamista ja kiireellistä sairaalahoitoa.

        Neuroleptien käyttö lyhentää huomattavasti käyttäjiensä elinikää kohonneen itsemurhariskin ja keskushermoston toimintahäiriöiden aiheuttamien sairauksien takia. Uusin tutkimus on antanut viitteitä siitä, että neuroleptien säännöllinen käyttö kutistaa aivoja merkittävästi jo muutamassa vuodessa. Toisen tutkimuksen mukaan jo yksi annos Haloperidol-neuroleptilääkettä aiheutti hetkellistä aivojen koon pienentymistä muutamassa tunnissa annoksen saannin jälkeen."


      • Ox and Fews

        Lääkärille pitää osata sanoa mitä itse on mieltä. Jos et halua käyttää aineita, sinun on rehdisti ja suoraan lääkärille sanottava. Hän on siellä sinua varten ja sinun hyvinvointisi vuoksi, ei toisin päin. Sinä määräät mitä voidaan kokeilla ja mitä ei. Jos suhde ei toimi näin päin on lääkäri-potilassuhteessa jotain vialla. Kertoiko lääkärisi ikinä mitä hän tarkoittaa, sillä, että olantsapiini on toiminut hyvin.

        Nopeasta lopettamisesta seuraa usein vieroituspsykoosi, joka voi olla kauhea kokemus. Jotkut eivät uskallaudu kokeilemaan lääkkeettömämpää elämää sen takia uudelleen. Psykiatrit eivät juuri koskaan osaa tunnistaa oireilua vieroitukseksi, joten he johtavat potilaansa harhaan kuvittelemalla, että alkuperäinen psyykkinen vaiva olisi palannut tai pahentunut ja, että koettu reaktio olisi osoitus lääkityksen tarpeellisuudesta. Lääkitys on ajatteva alas hitaasti, jos päättää lopettaa. Joskus vieroitus voi kestää useita kuukausia tai vuoden. Samoin unettomuus on yleinen ongelma, jonka esimerkiksi käyttämäsi neuroleptit aiheuttavat. Ilman niitä voi olla vaikea nukkua, jos kauan on käyttänyt. Aivot tulevat riippuvaisiksi.

        Kenenkään mielipidettä ei kannatakaan nielaista pureksimatta. Se on ihan järkevä asenne. Kannattaa tutkia asioita rauhassa itse ja puntaroida eri näkemyksiä omaan kokemukseen perustuen. Aikaisemmin laittamallani videolla esiintynyt Peter Breggin on erittäin tunnettu alalla ja hänen CV:nsä on vähintäänkin vakuuttava. Voit tutkia hänen taustoja, saavutuksia ja näkemyksiään nettisivultaan breggin.com. Siellä on paljon mielenkiintoista luettavaa ja tutkittavaa. Hömppää se ei missään nimessä ole. Senpä vuoksi suosittelen tutustumaan, koska et ilmeisesti osaa täysin arvostaa hänen tietämystään.


    • Lääkäri sanoi että mielellään määrää Olanzapiinia kun se on toiminut hyvin monille. Koitin taannoin n. kuukausi sitten 5 päivää ilman lääkitystä,tota Olazapiinia kunnes totesin et on parempi ottee iltalääkkeet ja nukkua taas hyvin ja muutenkin menee paremmin lääkkeen kanssa. Minulla ei oo juuri ilmentyunyt haittavaikutuksia ku et on mehua yöpöydällä ku suu kuivuu nukkuessa. Jos nyt lopetan lääkkeen syomisen niin on tuoreessa muistissa mitä se viimeksi oli. Jos sen siitä pitäisi normalisoitua luonnollisesti niin ei ainakaan viidessä päivässä mennyt kuin pahemman suuntaan. Toivon vaan että tää lääke mitä syön ei aiheuttais mitään ongelmia. Lopetan sen kyllä jos huomaan jotakin. Lopetin Risperdalin omalla päätöksellä ilman ongelmia ja Abilyfyn omalla päätöksellä ilman ongelmia. Minulla on kyllä ollut pari vähän outoa lääkärisuhdetta. Nyt kun olen lukenut neuroleptien haittavaikutuksista niin pitäisikö minun pyytää osastolle uutta kartoitusta varten?? Tänhetkinen lääkäri on hienovarainen joten voisin hänelle seuraavan kerran kertoa huolistani neuroleptien haittavaikutuksista pitkäaikaisessa käytössä. Että onko minulla mahdollisuuksia elellä lääkkeettömästi. Nyt olen aika pahasti koukussa tähän Olazapiiniin.

      • Ox and Fews

        Nuo onkin sellaisia kysymyksiä joihin joudut pohtimaan ratkaisut itse. En tunne sinua enkä elämäntilannettasi enkä mihin syyhyn ja millaisiin vaivoihin olet alkujaan aloittanut käytön. En voi tehdä päätöksiä kenenkään puolestasi tai tilanteesta. Voin puhua näistä asioista vain yleiselle tasolla ja jakaa tietämykseni toisesta näkökulmasta, josta harvoin kuulee. Mitä toivon ja haluaisin ihmisten tietävän on totuus näistä aineista ja mahdollisesta lääkkeettömästä tai vähemmän lääkkeettömästä hoidosta. Tutkimusten perusteella selvä vähemmistö hyötyy mitenkään jatkuvasti neuroleptikäytöstä. Tutkimuksen päinvastoin osoittavat, että valtaosan toimintakyky ja elämänlaatu kärsivät pitkässä juoksussa. Lääkärisi lausunto noilla perusteluilla ei tarkoita oikeastaan yhtään mitään. Mitä tulee vieroitukseen, viisi päivää ei riitä kuinka saamaan ensimäiset vieroitusoireet, eikä mitään psykoaktiivisia aineita pitäisi seinään lopettaa. Ainahan voit keskustella ja haastaa lääkärisi näkemyksen. Jos englannin kieli taipuu tässä on sinulle kirja, jonka avulla voit haastaa lääkärisi näkemyksen ja pohtia itse miten haluat elämässäsi tehdä. http://www.suomalainen.com/ulkomaiset-kirjat/ulk-terveys-lääket-eläinlääk/anatomy-of-an-epidemic-magic-bullets-sku-p9780307452429


    • En ole ollut pakkohoidossa ja kukaan ei pakota minua syömään neuroleptejä. Olen myöskin olut kiinnostunut vaihtoehtoisista menetelmistä. Englannin kieli taittuu suht sujuvasti niin että ymmärrän lukemani tai olen harrastanut yli 10 vuotta englannin kieltä. Tällä hetkellä luen päivittäin englannikielistä Raamattua joten voisin ajan kuluksi tutustua englanninkieliseen psykiatriseen kirjallisuuteen ja tutkimuksiin. Englanninkielisessä maailmassa taitaa olla moniakin yksityisiä sairaaloita jotka muodostavat omat kuppikunnat ominen käsityksineen. Niihin voi olla syytä tutustua kuin tutkimustuloksiin,päätelmiin. Enpä tiedä muodostuisiko Suomessa samanlaisia päätelmiä ja onko niitä syytä ottaa vakavasti Suomessa. Suomessa voisi toki olla vaihtoehtoisia menetelmiä omaavia psykiatrian sairaaloita jotka kenties tunnustaisivat englannikielisen maailman psykiatriaa. Se olisi erilaista.
      Luulempa että tässä elämäntilanteessa ei vielä kannata lopettaa lääkitystäni. Voin miettiä joka ilta että syönkö neurolepteja ja miksi. Tulisinko toimeen ilman koko psykiatrista hoitoa? Olisiko joku paikka Helsingissä johon voisin ottaa yhteyttä ja saada vahvistetun käsityksen jostakin muusta vaihtoehdosta vai teenkö vain omia päätelmiäni. Kukaan ei ole pakottamassa avohoidollisiin ryhmiin vaan vois soittaa ja ilmoittaa että minulla on muuta tekemistä. Ei tarvitse erikoislääkärillekkään mennä ellei halua tätä nykyistä hoitoa. En tiedä vielä saanko lääkärini suostumaan lääkkeettömyyteen muta minun ei ole pakko mennä koko erikoislääkärille vaan voin jatkaa elämääni ilman psykiatrista kontaktia.
      Alan pikkuhiljaa tutustumaan englannikieliseen psykiatriaan mutta keskittyisin mieluummin erilaisiin hoitotapoihin kuin tutkimustuloksiin neuroleptien suhteen.

      • Ox and Fews

        Huomautan vielä, että en osaa sanoa onko sinulle lääkkeetön tai lääkkeettömämpi hoito hyvä ratkaisu. Voin vain auttaa tutustamaan, puntaroimaan ja harkitsemaan erilaisia vaihtoehtoja. Periaatteessahan voit varmasti ottaa yhteyttä Keroputaallekin ja kysyä olisiko heillä neuvoa mistä voisit hakea arviota omalla paikkakunnallasi. Ilmeisesti olet kotoisin Helsingistä. Yhteystiedot Keroputaalle löydät varmasti googlettamalla. Päätöksiä ei kannatakaan tehdä äkkipikaisesti tai hosuen, se on järkipuhetta.


    • Olen lueskellut Keroputaasta ja sinne vois tietenki soittaa et onko Helsingissä vastaavaa sairaalaa hoitomenetelmineen. Laakso Helsingissä on ok. Voin soittaa sinne arkisin joka päivä hoitajalle oli asia mikä hyvänsä. Jos on yksinäinen ja vailla keskusteluseuraa niin minusta Laakson sairaala on hyvä. Helsingissä on myös mm. Laturi missä voi käydä viikonloppuisinkin sekä arkisin ja keskusteluseuraa löytyy monenlaisen puuhaamisen merkeissä. Tällä hetkellä oleminen sujuu aikast hyvin eli peukutan Laakson sairaalan puolesta. Siellä on tosiaan puhelinaikoja ja käyntiaikoja viikoittain. Voi puhua ihan tavallisesta arjesta iloineen,ongelmineen. Tässä kun vähän vatvoo asiaa lääkityksen suhteen niin siinä on pieni tenkkapoo. En usko saavani tukea lääkkeettömään hoitoon niin kuin Keroputaalla voisi olla. Minulla on vaihtoehdot Laakson sairaala tai Itäkeskus Helsingissä kun ei oo varaa yksityisiin. En tiedä tarvitsenko tukea jos päätän koittaa lääkkeettömästi. Siinä varmaan tulee vierotuspsykooseja mitkä kyllä kestän et jossakin vaiheessa voisin koittaa mut en nyt heti. Minulla ainakin nyt toimii tää kytkentä Laakson prykiatriseen ihan ok. Huonomminkin voisi olla. Tietenkin jos olisi lääkkeetöntä tukea niin koittais helpommin tulla ytoimeen lääkkeettömästi eli pientä dominointia se hoitosuhde psykiatrisiin taitaa olla noitten lääkkeitten kanssa. Ei kukaan ole pillereitä suuhuni laittamassa et sen voi lopettaa kun sen aika on.

    • bhdsgnhsdh

      Hot dog maistuisi nyt, lisukkeeksi sipulia, kurkkusalaattia ja majoneesia.

    • Anonyymi

      Mäkin haluan varoittaa Zyprexasta: ei meinaa päästä millään eroon siitä vikasta 5 mg:stä ja kärsinyt jo viikkoja lopetusoireista. Jouduin aloittamaan uudelleen 5 mg:n kun en enää kestänyt.

    • Anonyymi

      Aloittaja mainitsi, että joku saattaisi jopa valehdella saadakseen " hullun paperit ".
      Minulla valitettavasti nuo paperit ovat, ja sekin valitettavaa, että paperit eivät mene ikinä vanhaksi.

      En todellakaan menisi valehtelemaan saadakseni aikaan jotain tällaista, josta saa kärsiä lopun elämää.
      Ne paperit ovat riesana kai hautaan saakka, ja vaikeuttaa asioita monissa eri yhteyksissä.

      Se on se leima tässä yhteiskunnassa, vaikka häpeää en kuitenkaan tunne.
      Enemmän hävettää heidän puolestaan, jotka leimaavat.

      • Anonyymi

        On väärin että sinut on leimattu noin. Ei mulla muuta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On väärin että sinut on leimattu noin. Ei mulla muuta...

        Kiitos osanotosta.
        Voin sanoa, että itse en sitä leimaa ns. kanna, elän niin täyttä elämää kuin pystyn, välittämättä sen kummemmin olemassa olevista " papereista ".

        Joissain tilanteissa kuitenkin tulee ajoittain eteen tuo kyseinen " hulluus ".
        Paljon yritetään sen piikkiin laittaa esim. fyysisen puolen vaivoja.
        Kieltämättä sellaiset tilanteet rasittavat myös henkisesti, ainakin hetken aikaa, kunnes taas unohtuvat mielestä, ainakin seuraavaan samanlaiseen tilanteeseen saakka.

        Yhtä huonoa kohtaamista ei riitä paikkaamaan yksi hyvä, vaan niitä hyviä täytyy silloin olla enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos osanotosta.
        Voin sanoa, että itse en sitä leimaa ns. kanna, elän niin täyttä elämää kuin pystyn, välittämättä sen kummemmin olemassa olevista " papereista ".

        Joissain tilanteissa kuitenkin tulee ajoittain eteen tuo kyseinen " hulluus ".
        Paljon yritetään sen piikkiin laittaa esim. fyysisen puolen vaivoja.
        Kieltämättä sellaiset tilanteet rasittavat myös henkisesti, ainakin hetken aikaa, kunnes taas unohtuvat mielestä, ainakin seuraavaan samanlaiseen tilanteeseen saakka.

        Yhtä huonoa kohtaamista ei riitä paikkaamaan yksi hyvä, vaan niitä hyviä täytyy silloin olla enemmän.

        Siirrä terveydenhuoltopalvelusi toiseen sairaanhoitopiiriin ja tee omakantaan kiellot, niin mt-historia ei näy siellä. Matka pitenee, se on ainoa huono puoli... Nykyään ei ole pakko käydä julkisen puolen lääkärissä omalla asuinalueella, vaan voi valita. Googlaa laki hoitopaikan valinnasta. Joillekin tämä toimii jos haluaa eroon mt-historiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siirrä terveydenhuoltopalvelusi toiseen sairaanhoitopiiriin ja tee omakantaan kiellot, niin mt-historia ei näy siellä. Matka pitenee, se on ainoa huono puoli... Nykyään ei ole pakko käydä julkisen puolen lääkärissä omalla asuinalueella, vaan voi valita. Googlaa laki hoitopaikan valinnasta. Joillekin tämä toimii jos haluaa eroon mt-historiasta.

        Vaikka kirjoitin, että on ajoittain rasittavaa, jne.
        En ala vaihdella sairaanhoitopiiriä tämän asian takia.
        Juuri se, että matkat pitenee, on huono puoli, ja sekin vaikuttaa siihen, etten aio vaihtaa, kun hermot mulla kyllä kestävät.
        On niin paljon jo tullut kuultua ja nähtyä, että kyllä tän jaksaa loppuun asti.


    • Anonyymi

      Ei kai mt-ongelmani näy hakiessa töitä? Esim. työhöntulotarkastus. Minulle on sanottu että mt-tiedot eivät näkyisi vaan niihin pääsee käsiksi vain minua hoitavat tahot.

      Itselläni on skitsofrenia ja olen hakeutumassa terveydenhoitoalalle. Näin netistä miehen, jolla on skitsofrenia ja hän on töissä sairaanhoitajana jenkeissä. Ei sen pitäisi olla mikään ongelma, jos on oireeton. Suurempi ongelma onkin sitten pysyä oireettomana. Tossa video Carlos Larraurista, joka siis se skitsofreniaa sairastava sairaahoitaja: https://www.youtube.com/watch?v=IeT08JatrjY&t=122s

      Ehkä se diagnoosi vaikuttaa sen verran, että jännittää ettei vaan käyttäydy oudosti. Tai jos väsyttää ja on etäinen töissä niin ettei mene sairauden piikkiin, jos joku työpaikalla saa kuitenkin tietää sairaudesta. Jotenkin tuntuu että jos on sairaus niin pitäisi todistella enemmän, että on terve ja voi tehdä töitä.

      • Anonyymi

        Onko se hoitoala ihan järkevää, kun nyt jo etukäteen pelkäät, että mitä jos oot etäinen töissä, tai väsynyt.
        Terveydenhoitoalalla ei kauan pärjää, jos on etäinen.
        Työtä tehdessä täytyy olla läsnä tilanteissa, ettei satu mitään pahoja virheitä.


      • Anonyymi

        "Näin netistä miehen, jolla on skitsofrenia ja hän on töissä sairaanhoitajana jenkeissä. "

        Englantilainen Rufus May sai nuorena skitsofrenia diagnoosin. Hän toipui ja kouluttautui myöhemmin psykologiksi. Hän on kirjoittanut ja puhunut paljon lääkkeettömän ja kokonaisvaltaisen mielenterveyshoidon puolesta (vrt. suomalainen avoin dialogi).

        http://rufusmay.com/

        Rufus May hoiti jossain vaiheessa erästä nuorta yleislääkäriä, joka oli saanut psykoosidiagnoosin. Hoitomuotona oli keskustelu, lääkkeitä ei käytetty, eikä lääkärin tarvinnut mennä osastohoitoon. Hän parani ja pääsi takaisin töihin. Hoitoprosessista tehtiin myöhemmin elokuva, jossa esiintyy Rufus May omana itsenään ja lääkäriä esittää näyttelijä. Elokuva on englanniksi, mutta jos saa selvää, kannattaa katsoa.

        https://www.youtube.com/watch?v=oKTr2tq9o-o


    • Anonyymi

      "Onko se hoitoala ihan järkevää, kun nyt jo etukäteen pelkäät, että mitä jos oot etäinen töissä, tai väsynyt.
      Terveydenhoitoalalla ei kauan pärjää, jos on etäinen.
      Työtä tehdessä täytyy olla läsnä tilanteissa, ettei satu mitään pahoja virheitä."

      No samaa mä oon itse miettinyt, mutta tietenkin toivoisin kuntoutuvani työkykyiseksi opintojen aikana. Sitä kun vaan ei tiedä että kuinka hyvin sitä on mahdollista kuntoutua, mutta ainakin tuo mainitsemani jenkki pärjää työssään ihan hyvin.

      Mun lääkkeet aiheuttaa sen, että tunteet latistuu ja mikään ei oikein kiinnosta niin toivoisin että lääkkeiden lopettaminen palauttaisi minut entiselleen, jolloin olin kykyneväinen vuorovaikutukseen ihan normaalisti.

      Ja jostakin syystä en keksi mitään muuta alaa mikä kiinnostaisi. Aiempi ala, missä olin töissä niin työtilanne on muuttunut, töitä on vähemmän. Ja toinen ala mille opiskelin niin silläkään ei ole Etelä-Suomessa töitä. On siis keksittävä uusi ala ja mulla on halu auttaa muita, kunhan ensin auttaisin itseäni.

      • Anonyymi

        Ihan hyvät suunnitelmat, mutta on totta, että ensin pitää saada itsensä kuntoon.
        Omakohtainen kokemus saattaa myös auttaa hoitotyön tekemisessä.

        Asioita ymmärtää ihan eri tavalla, kun on jyvällä milloin mistäkin on kyse.
        Niin ainakin psykiatrian puolella, päihdehoidossa tai vaikka lastenkin kanssa työskennellessä ( jos on vaikka omaa kokemusta lastenkodista tms. huostaanotosta ).

        Ja terveydenhoitoalahan pitää sisällään aika laajan kirjon erilaista, juuri lapset, päihdepuoli, vanhukset, mielenterveys ja varmaan jotain muutakin.
        On ainakin varaa valita, jos sille tielle lähtee.
        Omat voimavarat on kuitenkin ne tärkeimmät, että jaksaa.


    • Anonyymi

      "Ihan hyvät suunnitelmat, mutta on totta, että ensin pitää saada itsensä kuntoon.
      Omakohtainen kokemus saattaa myös auttaa hoitotyön tekemisessä."

      Kiitos viestistä! Ihana että joku ei heti tyrmää ammattihaaveita. Halusin nuorempana ennen sairastumista psykologiksi, mutta sen jälkeen sairaanhoitajaksi. Uskon, että oma sairastumiskokemus voisi olla hyödyksikin potilaiden kanssa, vaikkakin jokainen potilas kokee asiat omalla tavallaan. Ainakin koen, että olisin tulevaisuudessa empaattisempi hoitaja sen jälkeen kun on itse käynyt (tai käyn parhaillaan) kivisen tien sairastumisen ja kuntoutumisen suhteen. Parhaimpia sairaanhoitajia oli omalla osasto-oloaikana ne omahoitajat, jotka kuuntelivat siten että koin että niitä oikeasti kiinnostaa mun asiat ja sellaiseksi haluaisin itsekkin.

      Hoidon pitää pohjautua näyttöön ja tutkimustietoon, mutta aijon kyllä vääntää sen totuuden siihen muotoon, etten aijo syöttää asiakkaille mitään ikuisen lääkityksen teorioita. (koska myös sille löytyy tutkimustietoa, ettei välttämättä lopunikäinen lääkitys edistä kuntoutumista)

      • Anonyymi

        Minäkin kannustan sinua hakeutumaan hoitotyöhön sitten kun olet saanut omat ongelmasi hallintaan. Kukaanhan ei ole elämässään lopullisesti "valmis", ihmisellä on aina jotain ongelmia, ne kuuluvat elämään. Se joka luulee olevansa täysin terve/normaali/ongelmaton on harhoissa. Sellaiset ihmiset ja varsinkin hoitajat ovat ainakin minun mielestäni suorastaan pelottavia. Heistä ei tiedä, mitä voivat tehdä, kun heillä on niin alhainen itsetuntemus.

        Täytyisi kuitenkin tehdä ensin aika paljon työtä itsensä kanssa ennen kuin menee noihin töihin. Minun mielestäni kaikkien hoitotyöhön pyrkivien pitäisi kehittää itseään ja oppia tuntemaan pimeitä puoliaan. Sekä itsensä takia (että jaksaa paremmin) niin ennen kaikkea hoidettaviensa takia.

        Hoitotyöhön pyrkivien kannattaisi käydä jonkin aikaa jossain terapiassa, jotta saisivat selviteltyä asioitaan ja motiivejaan ammatinvalintaan. Monilla hoitoalasta kiinnostuneilla on kyse läheisriippuvuudesta ja/tai projektiivisesta identifikaatiosta. Eli, halutaan hoitaa omaa itseä toisen kautta. Nähdään toisessa sellaisia ominaisuuksia ja sellaista avuntarvetta kuin oikeasti onkin itsellä, tiedostamatta. Läheisriippuvuudessa oma itsearvostus on kiinni siitä että auttaa toisia - tässä tapauksessa voi olla vaikea antaa autettavan itsenäistyä. - Tämmöisiä sudenkuoppia on vastassa kaikilla jotka tekevät jotain auttamistyötä. Niistä on haittaa silloin, kun pitäisi olla autenttinen ja aito ja toimia oikeasti toisen ihmisen parhaaksi. Pitäisi kyetä näkemään hänet sellaisena kuin hän oikeasti on, ja kuuntelemaan, millaista apua tai tukea hän kokee tarvitsevansa.

        Minusta sellainen kuin sinä, joka on joutunut pohtimaan elämäänsä hieman keskimääräistä syvällisemmin, on kuitenkin lähtökohtaisesti paremmin varustautunut hoitoalalle kuin ne, jotka menevät sinne tavanomaisemman putken läpi, joten rohkeutta vaan :)

        Skitsofrenia on pohjimmiltaan mielentila, joka johtuu traumatisoitumisesta ja sosiaalisen ympäristön ristiriidoista. Ei "aivosairaus" kuten kuin psykiatrit haluavat uskoa, ilman mitään kunnollista tieteellistä näyttöä.


    • Anonyymi

      Loppuiän psyykelääkitys on täyttä hulluutta. Mihinkään mielenterveys juttuun ei tarvita loppuiän lääkitystä. Juokaa vaikka viinaa ennemmin. Lääkkeet tuhoaa aivot ja maksan pitkässä juoksussa.

      • Anonyymi

        Ja viinako se ei tuhoa mitään ?
        Itse en tosin käytä kumpaakaan mainituista.


    • Anonyymi

      Tiere ei tutki. Tiere olettaa jotakin ennakolta. Kuten Bobo Doll experiment. Tai Asch Conformity Study. Tekijät olettaa löytäneensä riittävän tyhmiä yksilöitä, jotta saadaan juttu läpi. Näitä pitää heuristisesti päätellä (heitellä noppaa) ennen koetta. Koehenkilöitä juuri missään tutkimuksessa ei mainita, miksiköhän

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe