Terveysvaikutuksellisesti paras vihreä tee?

uusi teen ystävä

Olen tässä tutustumassa vihreän teen kiehtovaan maailmaan, mutta olen heti törmännyt ongelmaan: En tiedä mitä teetä pitäisi juoda.

Ostin kaupasta Twinings Pure Green Tea -teetä. En nyt sitten osaa sanoa, että oliko se hyvä vai huono ratkaisu. Nyt jos siis puhutaan lähinnä noista terveysvaikutuksista.

Onkohan erot suuria eri teemerkkien kohdalla? Haluaisin nyt kuulla muutamat suositukset siitä, että mitä teetä minun tulisi ostaa, jotta saisin terveysvaikutuksia irti mahdollisimman tehokkaasti :)

Kiitos vastauksista!

2

6522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teenisti

      Käytän ihan Twinings Pure Green Tea pussiteetä, jonka maku on vihreäksi teeksi "hyvää". Muitakin pussiteelaatuja on tullut kokeiltua, sekä maustamattomina että maustettuina mutta tämä on paras, jos vihreää teestä voi käyttää "hyvä/paras" sanaa. Eihän sen maku hyvää ole koskaan, mutta makuun tottuu.

      Itse haudutan teetä vähintään 10 minuuttia, kunnes se on juotavan lämmintä. Lämpimänä se on paremman makuista kuin jäähtyneenä "tupakantumppivetenä". Pidempi haudutusaika ei ainakaan minun mielestäni lisää vihreän teen karvautta, mutta se lisää tutkimusten mukaan tehoaineiden määrää huomattavasti. Itse käytän teepussin vain kerran, jotta siitä saa suurimman tehon. Uudestaan käytettynä noita karvasaineita tulee kuitenkin enemmän. Ja itse kiehautan veden ja heti kiehumisen jälkeen teepussi killumaan. Kuumempi teevesi hauduttaa pidemmän haudutusajan lisäksi enemmän teen tehoaineita. Tutkimuksissa on todettu että kiehahtaneessa vedessä tehoaineet säilyvät aivan samoin kuin 70-80 asteisessa, mutta niitä imeytyy teeveteen kuumemmassa vedessä enemmän. On myös tutkittu tehoaineiden kestoa teevedessä ja muutaman tunnin ne säilyttävät ainakin tehonsa kuumassa vedessä, joten 10-20 minuutin liotusaika ei vaikuta negatiivisesti niihin, pidempi aika sen sijaan lisää niiden määrää vedessä.

      Maitoa vihreän teen joukossa ei tosiaankaan kannata käyttää, sillä se blokkaa tehoaineita. Heti päälle ei myöskään kannata juoda/syödä maitotuotteita, vaikutus lienee sama.
      Ja kyllä siihen makuun tottuu kohtuu nopeasti, ja parin desilitran lasillinen menee vaikka muutamalla kulautuksella alas lämpimänä.

      6 dl vihreää teetä on todettu määräksi, joka alkaa antaa enemmän hyötyvaikutuksia, se vastaa noin 3 teepussia ja 3x2dl:n kupillista vihreää teetä. Itse siis juon noin 3-6 kupillista vihreää teetä päivittäin, jokaisella kerrallla uuden teepussin.

      Itse olen viimeiset 10 vuotta kärsinyt loka-maaliskuun aikaisista pitkittyneistä yskistä ja hengitystieongelmista joka vuosi muutaman kuukauden jakson. Aloitettuani vihreän teen käytön viime syyskuussa, en ole kärsinyt yhdestäkään hengitystieinfektiosta. Pelkästään sen takia aion juoda tulevaisuudesakin 3-6 kupillista vihreää teetä päivässä. 2 lasillista muuten vastaa 5 annosta kasviksia antioksidanttivaikutukseltaan. Energiaakin tuntuu löytyvän enemmän kuin ennen.

      • teenisti

        Vähän sama kuin jos juot Juhlamokkaa tai Kultakatriinaa, maku vaihtelee mutta kahvin sisältämät ainesosat eivät juurikaan, sama pussiteen ja irtoteen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe