Havannassa vähiten vahtiviettiä?

Havako

Olen pitkään miettinyt sopivaa koirarotua minulle ja miehelleni. Asumme tällä hetkellä kerrostalossa, koska opiskeluni ovat vielä kesken. Aijomme muuttaa valmistuttuani omakotitaloon ja haluamme lapsia. Koiralle olisi nyt jo aikaa ja mietimme, että nyt voisi olla hyvä ottaa koira, koska pystyisimme keskittymään koiraan ja sen peruskoulutukseen, pentuaika kun vaatii paljon (ja antaa)..

Rotuja olemme tutkineet ja paljon.. Emme ole ajatelleet niinkään ulkoisia ominaisuuksia, vaan pitäneet tärkeimpänä luonnetta. Ryttynaamaiset ja lurppaiset koirat ovat mielestämme kivan näköisiä, mutta terveydellisistä sekä eettisistä emme sellaista ota. Haluamme koiran olevan seurallinen, pehmeähkö, ei-vahtiviettinen, keskinkertaisesti liikuntaa tarvitseva ja pieni tai keskikokoinen. Haluamme ajatella elämääme eteenpäin ja rodun olisi sovittava nykyiseen elämäämme kaupungissa, sekä tulevaan lapsiperhe-elämäämme omakotitalossa.

Havannakoirassa ainakin netistä löytämieni tietojen perusteella olisi toivomiamme piirteitä. Erään koirarotusivun (nextdaypets) mukaan havannakoirissa olisi itseasissa melkeinpä kaikista roduista vähiten vahtimisviettiä. Silti havannakoiran rotumääritelmässä lukee, että rotu on poikkeuksellisen valppautensa ansiosta helppo kouluttaa varoittamaan vieraista. Emme halua mitään räksyttäjää ja tiedämme, että voimme itse siihen vaikuttaa tuleeko koirastamme sellainen, mutta rotumääritelmä kyllä viittaa siihen, että helposti havasta haukkuvan saisi.

Kaipailisimme kokemuksia havannakoiran haukkuherkkyydestä (sekin ehkä vaikuttaisi, että koira tottuisi pentuna kerrostalon ääniin, eikä välttämättä enää aikuisena muutettuamme omaan taloon alkaisi haukkua..) ja ehdotuksia muista roduista myös mielellämme kuulisimme..

3

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diudau :)

      Meillä kaksi Havannaa ja kumpikaan ei hauku :) Aikoinaan meille sanoi jo edesmennyt kasvattaja, että : Havanna ei hauku ellei toinen koira sitä opeta haukkumaan :) Varmasti saa haukkuvan version sitä vaatiessa, mutta ei turhia räksytä :) LUPAAN :)

    • havannisteilija

      Se on sitten valtavasti yksilöstä ja tottimisesta kiinni. Minä tunnen niin haukkuherkkiä kuin äänettömiä havannankoiria. Omani haukkuu melko herkästi, mutta ei liikaa, koska on tottunut aika hyvin kerrostalon ja kaupungin meluihin, eikä pidä niitä siksi uhkina. Kerrostalossa asumme. Samassa talossa asuu myös haukkuherkkinä tunnetut suomenlapinkoira ja keeshond, mutta ne eivät asunnoissaan hauku, joka johtuu varmaan juuri tästä tottumisesta meluun, kun ovat meiluisassa asunossa/ympäristössä pennusta asti kasvaneet. Maalla asuvista tutemistani koirista sitten suurin ovat todella haukkuherkkiä roduista riippumatta, kun siellä näkyykuuluu vieraita ihmisiä ja vastaavia asioita todella harvakseltaan.

    • ...

      Meidän havanna ei ole kovin haukkuherkkä. Ilmoittaa vieraat, muttei sen kummemmin pidä meteliä. Uskon myös, että ympäristöön tottuminen ja kouluttaminen vaikuttavat paljon. Jos havanna kasvaa kerrostalossa, ettekä rohkaise haukkumista, koira sopeutuu ympäristöönsä varmasti hyvin. Niin kuin monet muutkin koirat. Ei havanna kuitenkaan mielestäni yleisesti ottaen mikään räksyttäjä ole. Jotkut haukkuu varmasti enemmän kuin toiset, mutta kyllä te varmastikin pennusta asti kouluttamalla ja totuttamalla saatte koiran, joka ei turhia hauku. Ja muutenkin uskon, että havanna sopisi teille hyvin sen perusteella mitä kerroit. Mukavia koiria ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe