Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko java hyvä valinta pelintekoon?

noobjavakoodari

Moi!

Olen harjoitellut javan perusteita ja nyt olen siirtymässä opiskelemaan C kieltä. Tässä välissä päätin kuitenkin vielä kerrata java kieltä ja päähäni tuli idea tehdä yksi kunnon javapeli. Pointti on kuitenkin se, että onko nopeudella mitään merkitystä kun katsotaan windows xp peruskoneen ja uusien windows 7 tietokoneiden sisältöjä. Huomaako eron hyvinkin paljon kun tekee pelin C ja Javan välillä?

3

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ;;-

      Java on luonnollisestikin hitaampi verrattuna C ja C -kieleen, ei kuitenkaan näkyvästi hidas varsinkaan jos ohjelma/peli on suhteellisen yksinkertainen. C ja C kuitenkin vievät nopeudellaan jos kyseessä on vaativa kokonaisuus, 3D-grafiikkaa jne. mutta luulenpa, että omiin tarkoituksiisi, varsinkin kun harjoittelet, Java on riittävä yksinkertaisen pelintekoon kun perusteet ovat hanskassa.

      • Laiska Leo

        Vaativan ohjelman saa aikaiseksi nykyään helposti kun ottaa jonkun fysiikkamoottorin 3D-grafiikkakirjaston. Jonkun demon tekoon ei mene kuin jotain muutama sata riviä koodia (jos sitäkään).

        Tietysti kun tietää että peli ei tule vaatimaan konetehoja käytännössä lainkaan voi sen tehdä millä kielellä huvittaa. Tällöin kuitenkin kannattaa valita joku helppo kieli (Python, Ruby, Lua jne...) eli Java ei ole paras vaihtoehto.

        Jos taas halutaan paras tehokkuus (nopeus, muisti, virrankulutus), niin tällöinkään Java ei ole hyvä valinta.

        Joten Java tuntuu olevan peliohjelmoinnissa väliinputoajan osassa.

        Toki voisi ajatella että kun pelin tehokkuusvaatimukset ovat keskinkertaiset niin silloin Java, mutta koska C/C -koodaus on suurinpiirtein yhtä helppoa/hankalaa, niin miksipä sitä tässäkään Javalla tekisi. Lisäksi kun Javan roskienkeruu pyörähtää käyntiin niin se on ainakin reaaliaikapelissä katastrofi.

        Ja vielä kun muistaa että suurin tarjonta peliohjelmointikirjastoista on C :lle, niin eipä Javaa voi oikein koskaan suositella.

        Näin siis PC-puolella, esim. mobiilissa tilanne on parempi Javan kannalta jo pelkästään Androidin suosion takia.


    • luc1

      Minun mielestäni peliohjelmoinnin harjoittelu kannattaa aloittaa suoraan c :lla. Tämä on tosin minun mielipiteeni, mutta c :lle on paljon garafiikkamoottoreita, , fysiikkamoottoreita jopa joitain" pelimoottoreita" (minun mielest5ä pyörää ei kannata keksiä uudelleen vaan käyttää valmista :WINK:)joitakin taitaa olla myös toki javalle. jEsim ogre3d grafiikkamoottoriin on kyhätty jonkin sortin wrapperi javalle. Päätä itse millä aloitat, mutta sen haluan vielä sanoa, että myös c :lla voi aloittaa vaikkei ennen olisi ohjelmoinut mitään, tosin joku tulee kohta vaittämään että c on jotain (korkeamman ulottuvuuden) kieli, johon aloittelevan peliohjelmoijan ei tule sotkeutua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe