Fretti ja koira

Junjou

Mulla on nyt kun asun vielä kotona pieni koira, kooltaan samantyyppinen kuin gorgi mutta paljon sirompi. Muutan tässä syksyllä omaan kämppään( kerrostaloon ) ja haluaisin koiralleni kaveriksi fretin. Koirani on vähän mustasukkainen minusta eikä päästä esim. kissaani sänkyyn. Tätä yritän koko ajan kitkeä pois, eli koira joutuu pois sängystä ja otan kissan viereeni..Entinen kissani oli taas koirani paras kaveri eikä ollut mitään ongelmia, koira rakasti tätä kissaa todella paljon (:

Nyt sitten mietin että voisinkohan ottaa fretin esim. koeajalle ja katsoa miten tulee toimeen? Vai tuleeko yleensä koira ja fretti hyvin toimeen? Kaikkia kokemuksia saa kertoa (:

5

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hetkinen....

      "Nyt sitten mietin että voisinkohan ottaa fretin esim. koeajalle ja katsoa miten tulee toimeen?"

      Öööh, voiko ottaa esim. lapsen koeajolle ja katsoa toimiiko yhteiselo?
      Jos tuollaista edes miettii, niin kannattaa olla hankkimattaa frettiä... Fretti ei ole mikään ensisijainen kaverivaihtoehto koiralle, jos koirallesi haluat kaverin suosittelen toista koiraa.

      Se minkänäköinen koira sinulla on ei paljon ratkaise, vaan luonne, onko metsästysviettiä jne.

      • Junjou

        Joo mä tiedän kyllä, mutta ois ilkeetä ostaa fretti ja myydä taas pois joten mun mielestä toi olis kivempi vaihtoehto sille..


    • kuten myös

      meillä isovillakoira fretti = koiralle turpaan. muiden koirien kanssa tämä villis on _äärimmäisen_ dominoiva, mutta freteiltä ottaa turpaan harvasepäivä. meillä hierarkia toimii niin että koira on omega, eli fretit ovat sille ylempiarvoisia ja se kunnioittaa niitä, eikä sillä ole mitään puuttumista niiden elämään tai mihinkään muuhunkaan. koira on mustasukkainen ainoastaan silloin jos joku on viemässä sen paikan. jos koira on kuitenkin pahnan pohjimmainen, ei sen arvoasema ole silloin tavoiteltava.
      riippuu siis paljon missä kohti koirasi on teidän "laumassa", että miten se reagoi frettiin. kuulostaa siltä että teillä koira on vähintäänkin beta, ellei alpha, koska lauman johtaja määrää ketä liittyy laumaan ja ketä ei. jos ihminen on johtaja ja tuo uuden asukin laumaan, ei koiralla ole koskaan siihen mitään sanomista.
      koira ratkasee. se ei satuta laumalaisiaan, mikäli se on arvoasteikossa alimmaisena.

    • Ei hirviöitä vaaraan

      Nimimerkki "hetkinen". Älä vertaa eläintä ihmiseen, koska eläin ei ole ihminen. Eläin vain nauttisi siitä, että pääsisi vähäksi aikaa kyläilemään uuteen ja jännään paikkaan. On pelkästään hyvä että aloittaja miettii asiaa, se kertoo vain järkevästä ja vastuuntuntoisesta toiminnasta.

      Fretteihin tutustuminen on hyvä ajatus ja vielä parempi ajatus on ottaa fretti koeajalle, siinä on vain yksi mutta. Kuka fretin omistaja oikeasti antaa sinulle fretin koeajalle sillä uhalla, että koirasi hyökkää fretin kimppuun?
      Mielelläni auttaisin sinua tilanteessasi, toisin hirviöt näytille ja tutustumaan koiraan, mutta en ikimaailmassa jättäisi niitä hoitoon kenellekkään joka ei ole frettejä aiemmin käsitellyt/hoitanut, jota en tunne ja jolla kaiken lisäksi on koira.

      Jos satut asumaan Oulun lähellä (mikä on hyvin epätodennäköistä) voin tulla piipahtamaan frettien kanssa kotonasi, jolloin nähtäisiin miten koira reagoi frettiin omalla reviirillään. Tosin tämähän ei poista sitä ongelmaa, ettet tiedä miten koira arjessa käyttäytyisi frettiä kohtaan. Lisäksi poitsut ovat jo 8 kuisia, eli en osaisi sanoa miten koira käyttäytyy pentuja kohtaan, vaikka näkisin sen tapaamassa omia frettejäni.

    • T

      Koirasi on jo valmiiksi mustasukkainen sinusta. Kannattaisiko tämä asia hoitaa kuntoon? Oletan että haluat pitää niitä yhdessä vapaana. Jos otat tuohon kuvioon vielä fretin joka päästetään eläinten lähelle, voi olla että eläinlääkärikulut tulee olemaan mittavat. Fretit leikkii toistensa kanssa "nahistelemalla", ja koira ajattelisi, että fretti yrittää ottaa laumanjohtajan paikkaa. Jos fretti suuttuu, se puree ja puolustaa itseään viimeiseen hengenvetoon saakka. Fretin neulanterävät hampaat voi saada todella pahaa jälkeä koirallesi ja kissallesi. Jos olet opiskellut frettien käyttäytymistä esim youtubesta, siellä annetaan ko. eläimestä vain ruusuinen kuva. Siellä ei näytetä mitä negatiivista voi tapahtua kun fretti on muunlajisten eläinten kanssa. Ja tärkein kysymy on myös se, onko sinusta fretin omistajaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe