normaalia että on osamaksuja/maksaa osamaksulla??

hl

Olen sairaslomalla ja sitä ennen ollut työttömänä ammattiin valmistumiseni jälkeen. Opiskeluajoistani on jäänyt osamaksuja joita makselen kuukausittain pois, kun ei rahat muuten riitä. Tv ja puhelin oli pakko ostaa osamaksulla kun ei kertakaikkiaan rahat riitä muuten. Kiinnostaisi tietää että kuinka yleistä tälläinen on, että on osamaksuja yms,. onko muilla tuollaisia "velkoja" ja onko se normaalia nykyään??

47

4274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9875

      RIippuu vähän mikä osamaksuksi lasketaan. ViSA:lla joskus joutunut ostelee, varsinaista osamaksua en ole kosaan ottanut. Nykyään ei VISAkaan vingu, kun osaa hoittaa raha-asiansa oikein.

    • Pankkineiti pk

      Sinulla ei siis ollut kännykkään varaa? Niitä saa 30 eurolla. Otitko sitten mieluummin 200e puhelimen, jota maksat 20 euron erissä? Entäs tv? Vanhoja "paksuja" telkkareitahan saa ilmatteeksi tai parilla kympillä. Mutta kun halusit litteän..niin otit sitten elektroniikkaliikkeestä TuohiMasterCardilla...ja maksat 20e kuussa monen sadan telkkarista. Lopputuloshan on, että se televisio tulee maksamaan esim. 300e sijasta 400-500e korkoineen.

      Oletko kuullut sanontaa, että köyhällä ei ole varaa ottaa velkaa? Jos jotain haluat, niin kannattaa varmaan harjoittaa etukäteissäästämistä, niin saat tavarat halvemmalla ja ilman korkoja.

      Mitä jos sairastuisit ja tulosi laskisivat? Kauanko kestäisi, että menettäisit luottotietosi maksamattomien laskujen takia? Vai ottaisitko lisää vippejä paikataksesi vanhoja, jotta huomaat muutama vuosi myöhemmin olevasi syvemmällä paskassa?

      Eli siis jos elät osamaksusta toiseen, elät tällä hetkellä yli varojesi!!! Lopeta se ennenkuin on liianmyöhäistä..

      • Pankkineiti pk

        Huomasin, että oletkin jo sairaslomalla. Eli taidat olla aika tulokuopan pohjalla.. Mutta tilannetta ei taida tosiaan auttaa ne ennestään taakkana olleet osamaksut..


      • ArvaasKetäVelanSaa?

        Parempi kun en edes ala puhumaan pankkineidin kanssa mistään asuntolainasta? Onko sekin joku 200 000E osamaksu kauppa pankkikonttoritöissä
        hyvällä liksalla olijoille?
        Kysympä vaan Nallekarhultani ennen kun meen yöllä nukkumaan heti iltarukouksen jälkeen.


      • esdfhgkjlk

        Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Jos ostat kolme telkkaria jotka kusahtaa aina pari vuoden välein, onkin siinä uuen hinta jo kuitattu. Sama jonkun ikivanhan nuukian, vanhan pitäminen se vasta kallista on. Vuokra-asuja maksaa rutkasti ilmaa vuokraisännän makean elämän ylläpitoon, kun voisi koettaa asuntolainalla hankkia ihan omaa asuntoa, vaikkakin pankki vetää omansa välistä toki mutta kuitenkin jotain voi jäädä itselle etenkin jos asunnon myy kenteis vielä voitolla..
        En kannusta ottamaan vippejä vaan matalakorkoisia pitkäaikaisia isompia lainoja kerralla jos rahkeet vaan riittää.


      • pyram.huijaus
        ArvaasKetäVelanSaa? kirjoitti:

        Parempi kun en edes ala puhumaan pankkineidin kanssa mistään asuntolainasta? Onko sekin joku 200 000E osamaksu kauppa pankkikonttoritöissä
        hyvällä liksalla olijoille?
        Kysympä vaan Nallekarhultani ennen kun meen yöllä nukkumaan heti iltarukouksen jälkeen.

        Ei ketä saa lainan,vaan KUKA saa lainan!! menikö äidinkielentunnit variksenpesiä kolutessa??


    • ei käy

      Tässä se taas on, varaa ei ole mutta pakko saada kaikki. Uutta ja kallista.
      Onnea vaan osareittesi kanssa.

      On varmaan aika yleistä. Ja varsinkin todella tyhmää. Mutta toivottavasti pärjäät ja saat näytettyä kavereillesi kuinka hyvin pyyhkii vaikkei pyyhikkään.

      Ja aina kannattaa ajaa itsensä kuseen jos sillä saa kaverit kateellisiksi.

    • hmmm...

      Esim. samsung simpukkapuhelimet tarjouksessa 19 euroa. Monessako erässä ajattelit semmoisen maksaa.

      • prklhölomö

        38 olis aika sopiva :-)
        no pakko saada vaan parasta ja mahd kallista :-)


    • ......

      Tietenkin on normaalia hankkia osamaksulla, 3G kännykkä ei ole ylellisyystuote. Kun hankkii välttämättömän, eikä osamaksueriä ole monta päällekkäin. En olisi saanut edes radiota muuten, kukin tekee niinkuin tykkää, jos ei elä yli varojensa.
      20 euron osamaksuerä ei ole ylivoimainen.

    • Korko ja palkkio

      On se siinä mielessä normaalia, että se on suhteellisen yleistä. Ei välttämättä järkevää, mutta yleistä. Pitkän päälle osamaksajan elintaso jää kuitenkin käteisostajaa alemmaksi, kun osa tuloista menee rahoituskuluihin.

      Minäkin muuten ostin puhelimen tässä keväällä. Hintaa oli viisikymppiä ja maksoin käteisellä. Olisikohan tuohon saanut kuudeksi kuukaudeksi kympin erät ja vitosen tilinhoitomaksun?

    • nkenke

      On varmaan yleistä, mutta itse en sellaista harrasta. Kerran ostin erään laitteen, kun silloinen miesystävä sitä halusi ja joulun vuoksi siirrettiin maksu kuukautta eteenpäin. Mutta silloinkin maksoin sen kerralla pois, tuli vain joku muutaman markan käsittelymaksu lisäksi. Olen 40-vuotias, koko ikäni ollut hyvin pienituloinen, pitkään opiskelija ilman opintolainaa ja sen jälkeen hyvin pienipalkkaisessa, ajoittain osa-aikaisessa työssä. Suu säkkiä myöten vain, telkkaa ei ole pakko omistaa, juuri mitään ei ole pakko omistaa, ja jos ei ole varaa säästää johonkin pikkuostokseen etukäteen, ei sitä ole varaa maksaa jälkeenkäänpäin. Asunto ja just ja just mahdollisesti auto on sellaisia, jotka voi ostaa lainarahalla/osamaksulla.

      On joskus vähän harmittanut kun ei ole varaa johonkin, mutta mieluummin on velaton ja huoleton kuin omistaa jonkun hönstööpelin, josta ilo katoaa siitäkin pian, ja velat taakkana niskassa. Kun säästää johonkin etukäteen, tulee paremmin harkittua ostoksiaankin. Tulee mietittyä se olennainen: Tarvitsenko tätä todella?

    • Pas'a

      Aivan normaalijuttu! Kaikki maksaa tänä päivänä ihan älyttömiä, joten ei perusduunarillakaan ole varaa ostaa esim.uutta telkkaria käteisellä. Osamaksut on ihan hyvä vaihtoehto, kunhan muistaa ettei niitä kerry monta.

      • P#P

        "Kaikki maksaa tänä päivänä ihan älyttömiä, joten ei perusduunarillakaan ole varaa ostaa esim.uutta telkkaria käteisellä."

        Väärin. Jos on varaa maksaa osamaksulla, niin on varaa maksaa myös käteisellä. Homma toimii siten, että laittaa liksasta sivuun sen verran joka kuukausi, mitä osamaksuihin menisi. Lopulta on käteistä uusiin peleihin ja ylikin.


      • 6trffr

        Olen perusduunari ja ostan telkkarit sun muut pelit ja vehkeet käteisellä. Pistän joka tilistä sivuun kokoajan rahaa ja kun tarvitsen jotakin tai haluan lomamatkalle tms, minulla on rahat valmiina. Luoton vinguttajat sen sijaan pistävät kaiken menemään ja ostavat sitten luotolla ja osamaksulla ns toisarvoisia vekottimia ja painivat osamaksukiertessä lopun ikää.


      • halpaa on...

        ""Kaikki maksaa tänä päivänä ihan älyttömiä""
        Väärin. Kaikki kulutus elektroniikka ja kodinkoneet maksavat murto osan kuin joskus aikaisemmin. Kännykkä ny 19 euroa ja ensimmäinen jonka ostin maksoit 8500 mk. Kamera nyt 59 euroa ja vuonna 2000 maksoin 6500 mk. Läppäri nyt jopa 339 euroa kun joskus maksoin 9900 mk. Ja kaikki muukin kuten telkkarit,jääkaapait,pakastimet etc...


      • jonannaah
        P#P kirjoitti:

        "Kaikki maksaa tänä päivänä ihan älyttömiä, joten ei perusduunarillakaan ole varaa ostaa esim.uutta telkkaria käteisellä."

        Väärin. Jos on varaa maksaa osamaksulla, niin on varaa maksaa myös käteisellä. Homma toimii siten, että laittaa liksasta sivuun sen verran joka kuukausi, mitä osamaksuihin menisi. Lopulta on käteistä uusiin peleihin ja ylikin.

        Näin me tehtiinkin. Säästettiin pitkään, kunnes sitten ostettiin käteisellä 900e:n taulutelevisio. Oli kyllä jopa mahtava fiilis, kun pitkään aherrettiin ja säästetttiin ja saatiin sit vihdoin mitä haluttiin :) En ikinä ottaisi osamaksulla, tuntuu mukavammalta säästää ja katsoa, mihin varat todella riittävät.


    • Kiinan keisari

      Omia kokemuksia.

      Olen maksanut kaksi kytkypuhelinta alusta loppuun ilman ongelmia.

      Mutta kun tein toisen sopimuksen, niin tein listan eristä. ensin numerot 1-24 ja viereen 24-1. Lasikin siinä, että ensin pääsen alle 20 erän, kun aikaa on mennyt neljä kuukautta ja sitten 18erää, 12 erää ja kuusi erää. Erät 23 ja 24 maksoin kerralla ja viimeinen erä oli sitten puhelimen osalta alenettu.

      Nyt on kolma vuotta vanha puhelin ja mieli kova. Mutta, hyvä ja paha, olkapäillä tappelee... ja sisu ei anna periksi alkaa maksaa 5 euroa paskasta tai sitten jopa 20 euiroa siitä mitä haluan.

      Joku fiksu sanoi, että 3G puhelin on tavallinen puhelun. Mitä lisäarvoa se tarjoaa, että se pitää ottaa osarilla? Jos säästäisi sitä puhelimen hintaa vaikka puolet tai paria erää vaille, niin siinä säästäessä arvottaisi sen asian tarpeellisuuden ja ehkä oivaltaisi sen asian paremmin.

      Toki se yli 8 mbx kamera on oiva, mutta paljonko sille on käyttöä? Onko se osarin arvoinen? Ja siinä 5e maksavassa edullisemmassa puhelimessa ei ole sitä, eikä sitä tarvi.

      Multimedia ominaisuuksia saa jo muutaman kymmeneneuron puhelimeen.

      Joku sanoi jotain taulutelkan hinnasta ettei sellaiseen ole varaa... EI tietenkään ole varaa, jos on oma talous tapissa. Jos on montatonnia velkaa piikissä, niin ei se kestä enää sitä n. 300e lisäystä sinne,. Eikä sitä 300e enää säästetäkään mistään, kun ei ole ylimääräistä.

      Ja aivan varmaa, jos on velkaa, nii se telkan ostaminen on siirrettävä sit hamaantappiin odottamaan, että ne velat on pois. Velkojen poistumisen jälkeen ei varmaa ole järkeä ottaa lisää velkaa.

      Lisäksi on huomioitavaa, että tavaroita ja asioita arvostaa varmasti eritapaa, jos ne on maksetttu kerralla kuin se, että ne on maksettu velalla. Jos käteisellä maksaa tavaran, nii sen uusiminen pian on eritapa kuin luotolla, mutta kyllä se luotollakin maksaminen tulee tappiinsa.

      Ameriikassa on kait vieläkin jokin luottokelpoisuuden mittari, että on luottokortti. Se kertoo asiakkaan luotettavuudesta, mutta olisko aika jo täällä Suomessa, että rehellisyys palkittaisiin jollain luotottomuudella ostamisen osoittavalla kortilla.

      Omaa malttia voisi nostaa sillä, että pitäisi luottokortin, mutta ei käytä sitä. Ottaisinko luotokorttia, jos voittaisin tänää lotosta miljoonan? Jos siitä ei käyttämättömänä peritä maksua niin ehkä. Jos sillä saa jotain ekstraa, niin joo... Jos sen maksaa nollille aina kuukaudenaikaa, eikä siitä tule maksua erikseen, niin joo...

      Onko velattomuus outoa, kun pieni kansanryhmä on nostanut yleisen velka-asteen yli 110% ja kuitenkin Suomessa on paljon euromiljonäärejä ja useat kymmenet prosentit ihmisistä ovat erinäisistä syistä velatomia. TOiset on sen ikäsiä ettei ole luottotietoja ja toiset on siinä vaiheessa elämässä että kaikki on jo olemassa ja on nauttimisen aika.

      Harmi vain on se, että nyt suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, on osa iäkäimmistä ihmsista myös ylirahoittanut elämäänsä.

      Lopuksi vaikka sanotaan, että velka on velallisen asia, niin se on epätosi. VElkaantuneilla kanssaihmisillä on oma vaikutus yleiseen talouteen. Sama koskee niin suomalaisia keskenään kuin kansakuntien julkisiakin velkoja.

      On pakko tyytyä vahempään, että saa joskus jotain. Ei kaikkea nyt ja sitten olla betonissa jaloistaan loppuelämäänsä.

      • jumalauta mikä vuodatus keisari : D


    • osamaksullinen

      Minä en ole peruskoulun jälkeen opiskellut mitään enkä ole töissä. Maksan osamaksulla tietokoneen (24" näyttö sekä keskusyksikkö), 200€ puhelimen maksoin tuossa jokunen aika sitten osamaksulla myös, kasvojenpuhistusaineen ja kasvoveden maksan osamaksulla (tilasin ne netistä, 30€ yhteensä), koirille lohiöljyn maksan myös osamaksulla, 119€ takin, sekä joskus jos tulee jotain hiustenhoitotuotteita tilattua niin maksan nekin osana.

      Eli melkein kaiken maksan osana, paitsi koirien ruuat ja omat ruokani. Vaatteetkin tilaan yleensä netistä jos tulee tarvetta ostaa vaatteita.

      Ja tämä kaikki vaan sen takia kun ei oo varaa ostaa käteisenä vaikka monille joku tyyliin 30€ rahakin on pieni, mulle se on jumalattoman iso raha.

      Itselleni tuo osamaksu vaihtoehto on todella hyvä, olen tyytyväinen. Kohta alkaa opiskelut ja kun valmistuu ja jos pääsisi työelämään niin pääsisi paremmin tienaamaankin kun näillä paska tuilla :)

      • maksumies

        "Eli melkein kaiken maksan osana"

        Ethän sä itse maksa mitään vaan me työssäkäyvät maksetaan ne sun puolesta kun kerran tuilla elelet.


      • uyghjk

        Päinvastoin. 30 Euroa on sinulle naurettavan pieni summa, koska haluat maksaa vielä lisää siihen päälle. Tuo on pitemmänpäälle hyvin kallis harrastus.


      • itse tueton
        maksumies kirjoitti:

        "Eli melkein kaiken maksan osana"

        Ethän sä itse maksa mitään vaan me työssäkäyvät maksetaan ne sun puolesta kun kerran tuilla elelet.

        Sehän on ihan valinta kysymys mihin tukensa käyttää. Aina näitä tukien kadehtijoita riittää.


      • ziisus!!

        30 e sulle jumalattoman paljon rahaa. Miten kalliilta sitten tuntuu 200e puhelin ja 119 euron takki?!?!?!? SIIS MITÄ JÄRKEÄ???? Älä osta noin kallista kerta ei ole rahaa! Enkä ihmettelekään ettei ole rahaa, kun kaikki menee niihin osamaksujen korkoihin ja muihin lisämaksuihin. Sulla ei ole mitään hallintaa tossa rahankäytössä.


      • nerbrb
        ziisus!! kirjoitti:

        30 e sulle jumalattoman paljon rahaa. Miten kalliilta sitten tuntuu 200e puhelin ja 119 euron takki?!?!?!? SIIS MITÄ JÄRKEÄ???? Älä osta noin kallista kerta ei ole rahaa! Enkä ihmettelekään ettei ole rahaa, kun kaikki menee niihin osamaksujen korkoihin ja muihin lisämaksuihin. Sulla ei ole mitään hallintaa tossa rahankäytössä.

        No näinpä. Minä olen palkkatyössä, tosin pienipalkkaisessa, muttei todellakaan tulisi mieleen pistää yhteen takkiin yli satasta! Niitähän saa uutenakin halvemmalla, ja jos kerran 30€ on iso raha, käytä ihmeessä Huutonetiä ja kirppiksiä, löytyy takkejakin paljon halvemmalla kuin kolmellakympillä.


    • ykas

      ostin talon maksuaika on 30v,kuukaudessa menee noin550e,osamaksuhan on tämäki

    • EiSaaElääYliVarojen!

      Suosittelen vähävaraisille kiertämään kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia. Samoin netissä on useita käytetyn tavaran myymis paikkoja. Kavereillekkin voi levittää sanaa, että tarttis ostaa uudempi kännykkä, että onko joku ajatellut ostavansa uudemman ja myydä toimivan käytetyn kännykän.

      En todellakaan kannata sitä että ahneuksissaan pitää olla "priimaa" ja "nykyaikaista" vain sen takia kun se tuntuu hyvältä VAIKKA ei olisi oikeasti VARAA ostaa. Juuri tuollaisella asenteella joutuu sitten jossain vaiheessa kohtaamaan sen epäonnen päivän kun tuleekin jotain yllättävää elämään ja maksuohjelman budjettiin tuleekin iso aukko kaikkien laskujen maksamiseen. Pitää osata elää nöyrästi tai hankkia lisätuloja esim. ylitöitä/toinen työpaikka. Tietysti työttömän on vaikeata hankkia lisätuloja paitsi tuttaville tekemällä pimeitä töitä.

      Tässä musiikkidokumentti aiheesta:

      http://www.youtube.com/watch?v=xmDHGR3X3y8

    • EI. NIET.

      No eipä kyllä ole normaalia. Ääliö täytyy olla jos jotain ostaa osamaksulla, ellei ostettava asia ole jollain tavalla täysin välttämätön. Jotkut valopäät ostavat stereoitakin osamaksulla -.-

    • KYLLÄ.

      Ostan kaiken mitä haluan ja tekee mieli vaikkei varaa oiskaan. Onneksi on osamaksut keksitty niin ei tartte kyr** ottas säästää johonki tavaraan vaan saa sen heti kun haluaa. Elämää eletään nyt eikä kuukauden/vuoden jne. Ja mitä se kellekkään kuuluu kuinka kukin maksaa. Alkuperäinen viesti koski että moniko elää niin. Ei kysynyt teidän idioottikatkerapaska mielipiteitä luotolla elämisestä. Mitenkäs asunto-laina, alkakaa nyt jukolauta säästämään niin voitte eläkeikäisinä sitten sen hankkia, niin tai vaihtoehtoisesti ostaa nyt helkkarin halvalla jonku röttelön.

      • EI. NIET.

        Eipä taida kovin hyvin mennä sinullakaan kun noin pahasti nokkiisi otit? Se "idioottikatkerapaska" taitaa löytyä sieltä peilistä kun sinne vähän vilkuilet.. Jo pelkkä ajatus siitä, että joku olisi katkera osamaksupösilöille, on varsin huvittava. Siinähän makselet vaikka loppuikäsi kaiken osamaksulla, eipä tuo minun persettä palele. Sehän ei ole tyhmä joka niitä osamaksuja tarjoaa vaan se joka niitä ottaa. Kyllä täällä saa mielipiteensä sanoa jos siltä tuntuu.

        Mikä asuntolaina? Velaton omistusasunto alla ja eläkeikäänkin on vielä kymmeniä vuosia.


      • uytfgh

        Tosi tyhmää on ostaa puhelin ja TV osamaksulla, kun niihin ei tarvitse kauaa säästää. Tulee ostokset paljon edullisemmaksi käteisellä. Voisit sinäkin nauttia elämästäsi, kun ymmärtäisit tämän.


      • -------
        EI. NIET. kirjoitti:

        Eipä taida kovin hyvin mennä sinullakaan kun noin pahasti nokkiisi otit? Se "idioottikatkerapaska" taitaa löytyä sieltä peilistä kun sinne vähän vilkuilet.. Jo pelkkä ajatus siitä, että joku olisi katkera osamaksupösilöille, on varsin huvittava. Siinähän makselet vaikka loppuikäsi kaiken osamaksulla, eipä tuo minun persettä palele. Sehän ei ole tyhmä joka niitä osamaksuja tarjoaa vaan se joka niitä ottaa. Kyllä täällä saa mielipiteensä sanoa jos siltä tuntuu.

        Mikä asuntolaina? Velaton omistusasunto alla ja eläkeikäänkin on vielä kymmeniä vuosia.

        Miekin ostin asunnon käteisellä. Ostakoot toiset vaan telkkarin osamaksulla, jokaisen oma asia.


    • realist

      Mä tiedän monta jotka on hankkineet lapsetkin osarilla

    • duunari vaan

      minä olen aina ollut töissä,joten rahaa tilillä on.mutta minullakin on ongelma.olen nimittäin aina työskennellyt yrityksessä jossa on käyty yt-neuvotteluita.ja kun haluaisin toteuttaa haaveitani en yksinkertaisesti uskalla sillä pelkään taas tulevaisuuden tuovan uudet neuvottelut.
      ei todellakaan ole mukava olla töissä yrityksessä joka jatkuvasti pitää työläisiään pelon alla.
      tämä on pörssi yritys joten joka kvarttaali on kauheaa pelleilyä jotta saataisiin kusetettua osakekurssit nousuun.
      mikään muu ei ole tärkeämpää kun omistajien rikastuttaminen.keskeneräisiä tuotteita lähetetään maailmalle jos asiakas vaan suostuu maksamaan tuotteet tähän kvarttaaliin.
      ja mitä tekee ay-liitto ei mitään sekun kalastelee ennakko tapauksia.minullekkin tuli viime yt-neuvotteluidn aikaan 200h ylitöitä vaikka on ylityö kielto.

    • uytrfgh

      Elä varojesi mukaan. Puhelimeni maksoi 29 Euroa ja on ihan hyvä. En maksaisi 290 Euroa puhelimesta, vaikka rahaa kyllä riittää. TV on melko turha, kun on netti.

    • velaton

      Entä lomamatkat kauko itään nehän maksetaan käteisellä lippuja varatessa eikö juu.?

    • osaan maksaa

      Kun kerran osamaksu mahdollisuus on niin silloin on varmaan ihan NORMAALIA käyttää sitä. Jokainen tyylillään.
      Itse maksoin ulkomaan matkan luottokortilla mikä on yleinen käytäntö. Maksan muutamassa erässä pois. Osamaksu kauppaa sekin.

      • Onko oikeasti

        "yleinen käytäntö" maksaa loma luotolla?
        Itse en ikinä tekisi niin. Mitäs jos niitä rahoja tarvitseekin johonkin tähdellisempään, mutta loma on lomittu, joten vaihtoehtoja ei paljoa liene.
        Onko siellä reissussa sitten rahaa jos edes reissua ei ole pystynyt maksamaan?
        Me käymme reissussa muutaman kerran vuodessa, mutta sitten kun lomaa ei ole rahaa niin reissailu jää.


      • osaan maksaa
        Onko oikeasti kirjoitti:

        "yleinen käytäntö" maksaa loma luotolla?
        Itse en ikinä tekisi niin. Mitäs jos niitä rahoja tarvitseekin johonkin tähdellisempään, mutta loma on lomittu, joten vaihtoehtoja ei paljoa liene.
        Onko siellä reissussa sitten rahaa jos edes reissua ei ole pystynyt maksamaan?
        Me käymme reissussa muutaman kerran vuodessa, mutta sitten kun lomaa ei ole rahaa niin reissailu jää.

        Siis luottokortilla esim. matkan maksaminen on yleistä. Internetin kautta tilatun matkan jopa turvallisempaa kuin heti pankkitililtä lähtevä raha. Siinähän on kuukauden viive maksussa. Jos matkatoimisto menee nurin niin siellähän on rahasi. Luottokortilla maksettuna luottokorttiyhtiöllä on vastuunsa. Luoton voi maksaa kuukauden päästä kerralla jolloin ei mene korkoa tai pienemmissä osissa. Itse olen käyttänyt kumpaakin vaihtoehtoa. Ei siis ole kysymys siitä ettei matkaa PYSTY maksamaan.
        Matka on maksettava yleensä etukäteen teki sen käteisellä tai kortilla. Eli rahat on siellä vaikka tulisi sitä tähdellisempää menoa. En itsekään maksa matkaa (sillä kortillakaan) kuin kuukautta ennen lähtöä. Äkkilähdöt on on erikseen, maksu yleensä heti.


      • Onko oikeasti
        osaan maksaa kirjoitti:

        Siis luottokortilla esim. matkan maksaminen on yleistä. Internetin kautta tilatun matkan jopa turvallisempaa kuin heti pankkitililtä lähtevä raha. Siinähän on kuukauden viive maksussa. Jos matkatoimisto menee nurin niin siellähän on rahasi. Luottokortilla maksettuna luottokorttiyhtiöllä on vastuunsa. Luoton voi maksaa kuukauden päästä kerralla jolloin ei mene korkoa tai pienemmissä osissa. Itse olen käyttänyt kumpaakin vaihtoehtoa. Ei siis ole kysymys siitä ettei matkaa PYSTY maksamaan.
        Matka on maksettava yleensä etukäteen teki sen käteisellä tai kortilla. Eli rahat on siellä vaikka tulisi sitä tähdellisempää menoa. En itsekään maksa matkaa (sillä kortillakaan) kuin kuukautta ennen lähtöä. Äkkilähdöt on on erikseen, maksu yleensä heti.

        Tarkoitin sillä tähdellisemmällä menolla siten, että rahaa jää vielä sitten kun matka on maksettu. En itse pystyisi nauttimaan matkastani jos se tehtäisiin kädestä-suuhun. Jos taas ostaa osamaksulla ja makselee matkaa vielä reissun jälkeen niin sitä en todellakaan ymmärrä.

        Täytyy myöntää, etten ole ajatellutkaan tuota, että voihan se matkatsto tosiaankin keikata. Itse käytämme vain Finnmatkoja & Tjäreborgia, mutta eihän se mikään vakuus ole. Mitähän ne AlmaTourin sählingitkin on, lopun alkua..?
        Eli kiitti vinkistä!

        Saako kuitenkin kysyä, että mikset ole aina maksanut matkaa kerralla pois kun se on mennyt luoton puolelta? Totesit, ettei kuitenkaan syy ole siinä, ettet pystyisi maksamaan. Miksi sitten maksat vapaaehtoisesti korkoja?
        Itse olen niin nuuka, että jos jossain pystyn euron säästämään niin sen teen! Tuhlaan sitten ne säästyneet eurot lomalla. ;o)


      • osaan maksaa
        Onko oikeasti kirjoitti:

        Tarkoitin sillä tähdellisemmällä menolla siten, että rahaa jää vielä sitten kun matka on maksettu. En itse pystyisi nauttimaan matkastani jos se tehtäisiin kädestä-suuhun. Jos taas ostaa osamaksulla ja makselee matkaa vielä reissun jälkeen niin sitä en todellakaan ymmärrä.

        Täytyy myöntää, etten ole ajatellutkaan tuota, että voihan se matkatsto tosiaankin keikata. Itse käytämme vain Finnmatkoja & Tjäreborgia, mutta eihän se mikään vakuus ole. Mitähän ne AlmaTourin sählingitkin on, lopun alkua..?
        Eli kiitti vinkistä!

        Saako kuitenkin kysyä, että mikset ole aina maksanut matkaa kerralla pois kun se on mennyt luoton puolelta? Totesit, ettei kuitenkaan syy ole siinä, ettet pystyisi maksamaan. Miksi sitten maksat vapaaehtoisesti korkoja?
        Itse olen niin nuuka, että jos jossain pystyn euron säästämään niin sen teen! Tuhlaan sitten ne säästyneet eurot lomalla. ;o)

        Ei matkalle lähdetäkään kädestä suuhun periaatteella. Rahaa on oltava muuhunkin kun pelkkään meno-paluu matkaan.
        Yksin asuvana ja itsenäisesti raha-asiani hoitavana suunnittelen maksuni tilanteeni mukaan. Joskus maksan esim. juuri matkan 2-3 erässä. Siinä ei korko vielä ole "liian" suuri. Heinäkuisen Pariisin matkan maksoin kerralla. Itseasiassa kahden hengen matkan, tyttäreni ja minun.
        En edes käytä luottokorttia juurikaan muuhun kuin matkojen maksuun. Ei kai siihen ole sen kummempaa syytä miksi käytän joskus luottomahdollisuutta. En ole niin nuuka että ne korkoeurot haittaisi eikä ne kaada taloutta. Laitan säästöön rahaa kuukausittain, joskus vähemmän joskus enemmän.
        Ei noita ulkomaan matkoja joka kuukausi ole. Pari kertaa vuodessa riittää.
        Omaan elämääni ei kuulu minkäänlaiset muut osamaksu jutut.


    • ikh

      En ihmettele tilannettesi,työssä käyvätkin joutuvat ostamaan osamaksulla tai ottamaan lainaa pankista.Tämä johtuu valtion harjoittamastsa politiikasta veloissa oleva ihminen on ajettu nurkkaan ja on velkojensa orja ja sitä kautta joutuu olemaan nöyrä ja helposti ohjailtavissa.WÄLTTÄKÄÄ WELAN OTTOA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.On halvenpaa malttaa ja säästää ensin,ehtii miettiä tarviiko ostaa ollenkaa!!!!!!!???????????

    • toimistorotta

      Olen ottanut lainaa vain asuntoa ja autoa varten. Kaikki muut on ostettu käteisellä. En osta mitään, mitä en voi maksaa kerralla pois. En edes ulkomaan matkaa maksa luottokortilla. Luottokortti on minulla vain sitä varten, että voin ulkomailla matkaillessa maksaa sillä sekä ostaa ulkomaisesta nettikaupasta tavaraa silloin harvoin, kun on tarvista.

      Haraan siis talouskasvua vastaan. Talouskasvuhan perustuu siihen, että kulutetaan, kulutetaan, kulutetaan.

    • VelkanMaksuKyky?

      Sisältyykö korottomaan osamaksuun alennus vai EI? Jos myyvät samaan hintaan
      kun käteisellä kuukausierissä?
      Asuntoahan kukaan ei myy ees asuntolainalla tappiokseen vaikka kysees
      saattaa olla käytännössä monensaantuhannen osamaksukauppa ostajan
      tappiota on hankala arvata jos asunnonhinta laskee velan korko nousee
      tai tulee taloon parveke ja putkiremppa kahessa erässä.
      Suhteellisuuden taju kateissa tosiajoissa hyvä palkkasella joutavalla
      velallisella tuotantopuoli olematon muuten kun oletusarvoissa.
      Paljonkohan tuotteen hinnassa on ilmaa katteen kanssa?

    • Neiti 25v.

      Rahaa löytyisi, mutta ei mitään kiinnostusta ostaa uutta tv:tä tai puhelinta niin kauan kuin vanhat toimii. Mikset ostanut esim. huuto.netistä kympillä jotain luuria?

      Tekee pahaa katsoa nykyajan lapsia, joille ostetaan kaikenmaailman härpäkkeet ja pelit. Varmaan hyvin menee, kun muuttavat omilleen. On totuttu tiettyyn elämäntasoon...väkisinhän siinä velkaantuu. Nykyajan kasvattajat voisivat katsoa peiliin.

      On todellakin mietinnän alla kannattaako tähän maailmaan tehdä lapsia. Nykyajan kulutusyhteiskunta on ihan järjetön.

    • Yualle

      Se on täysin normaalia. Periaatteessa kaikki voisivat esim. ajaa 50k€ Audilla, kuukausimaksun ollessa vain 223€/kk.

    • Hadiryzz

      Minä olen ostanut tietokoneet ja imurin ja pari muuta osamaksulla. Olen myös pienituloinen ollut aina. Tv minulla on 10 vuotta vanha(en voi ymmärtää hemmetin isoja taulu tveitä, en saa kiksejä niistä). Puhelin myös vanha, ei kameraa tms. muita herkkuja. Harkitsen kyllä uudenaikaisemman ostoa, sillä hoidan työasioita paljon netin välityksellä. Nykyisin pyrin ostamaan ilman osamaksuja.

      Kodinkoneet kun ostan, teen vertailun, usein Gigantissa on sama tuote vielä edullisemmin. Ja kun varaa sen netistä, niin sain esim. 20 euroa yhdenkin tuotteen edullisemmin mitä olisin kaupasta suoraan saanut. Vertailua kannattaa muutenkin tehdä. Vaatteita olen ostanut tänä vuonna parilla eurolla kirpputorilta, jopa ihan käyttämättöminä.

      Yritän ajaa pyörällä välimatkat mahdollisuuksien mukaan ja luovuin tv-luvastakin, enhän ehdi sitä edes katsoa. Sairaslomalaiselle tv voi olla kuitenkin ihan tärkeäkin.

      Itse olen varakkaasta perheestä, ei ole tarvinnut pennejä laskea ja vanhemmat on tunkemassa rahaa. Olenkin vasta aikuisena itse opiskellut rahankäyttöä, sillä haluan olla omavarainen. Olen myös ollut sairaslomilla, mutta en tuolloin ole saanut mitään sairaspäivärahoja tai tukia esim. sossuista(sairauteni oli määrittämätön, lääkärit eivät löytäneet mitään ja kun olen keikkatyöläinen niin ei ollut mistä ottaa sairaslomaa, jäin tyhjän päälle) ja tuolloin on ollut pakko ottaa tukea vastaan vanhemmilta.

      Suosittelen kaikille joilla ei ole suuret tulot ihan tietokoneen excelin käyttöä. Yhteen taulukkoon merkitsen menot, toiseen arvioin tulevat meno kolmanteen tulot ja arvioidut tulevat tulot. Tällä menetelmällä olen saanut talouteni kuntoon sairastelujen ja tiukkojen aikojen jälkeen. Ja hyvän mielen. Ennen exceliä olin ihan surkea rahankäyttäjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      2723
    2. Jos voisit kääntää kelloa taaksepäin

      Mihin hetkeen palaisit?
      Ikävä
      137
      1499
    3. Pitäisikö valtion lopettaa Terveysjättien tukeminen

      Nyt annetaan puoli miljardia veroparatiiseihin ja kavereille, eikö olisi järkevää että valtio tukee vain Julkista puolta
      Maailman menoa
      152
      1393
    4. Mitä luulet kaivattusi ajattelevan sinusta?

      Oletko ollut hänen mielestään reilu, rehellinen ja ymmärtäväinen? Vai oletko hänen mielestään se, joka ei ollut reilu ei
      Ikävä
      9
      1296
    5. Sofia ei taida tajuta, että kaikki nauravat hänelle

      Sofia feikkaa luksuslokkeilua muttei tajua, että se aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja kaikki nauravat hänelle.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      157
      1211
    6. Yllätyskäänne: Kivitipun huutokauppa rauksesi, myynnissä uudelleen.

      Kivitipusta käydään edelleen kauppaa, vaikka alkuperäinen huutokauppamyynti raukesikin. https://ilkkapohjalainen.fi/ta
      Lappajärvi
      38
      1039
    7. Mukava nainen on

      Hyvännäköinen ja jollain tavalla räväkkä. Katsoin häntä, mutta mietin sinua kuitenkin. Ihan vaikka koko pitäjän kauneimm
      Ikävä
      58
      958
    8. Mikä oli se suurin syy, ettet kertonut tunteistasi?

      Olisitko voinut tai halunnut?
      Ikävä
      65
      896
    9. Pertikki out

      Lopeta nyt Pertikki tuo poliitiikan jauhaminen täällä. Mene jonnekin poliitiikan erikoissivuille ja jankkaa tuota muuall
      70 plus
      209
      890
    10. Lauantai aaumua

      Silmät aukesivat todellisuuteen. Hyvää huomenta. ☕🍁😊❤️
      Ikävä
      148
      863
    Aihe