Uskovaiset Varkaudessa?

Jep ensimmäiseksi kerron että olen itse varkauteen muuttanut nuori uskovainen, ettei sitä tarvii alkaa arvailemaan :D
Pääpointtini on kuitenkin selvittää millaisia ajatuksia Varkauden uskovaiset herättää teissä jotka ette ole uskovaisia, ja tiedätte sen?
Toiseksi haluaisin selvittää onko mielikuvillenne tukea esim. siitä että tunnette ja olette jutelleet vakavasti asioista jonkun uskovaisen kanssa? Enkä tarkoita typeriä juupas eipäs väittelyja netissä tai kadulla, vaan että olet yleensäkin jutellut kuten normaalisti ihmisten kanssa jutellaan kaikenmaailman asioista.
Itse kun en ollut vielä uskovainen, niin minulla oli vahva mielikuva millaisia he ovat ja tiesinkin monien uskovaisten tekevän sitä ja tätä mikä ei oikein näyttänyt sopivan siihen millaisia heidän pitäisi olla.
Nyt itse uskovaisena tiedän että uskovaisetkaan ei ole täydellisiä, vaikka monet uskovaiset haluaisivat näyttää olevansa täydellinen, kuten monet ihmiset yleensäkin olivatpa uskovaisia tai ei.
Kolmanneksi missä Varkaudessa törmäät uskovaisiin tai uskonasioihin, ja mitä niistä ajattelet kun kohtaat?
Olisipa hyvä jos kerrankin keskustelussa pysyttäisiin vain aiheessa, ja ilman kaikkitietävää hypetystä!

92

2177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskoakko

      Tunnen pari, ja ovat mukavia! Toisen elämä muuttui merkittävästi parempaan suuntaan kun hän tuli uskovaiseksi! hyvä hänelle. Tiedän myös törppöjä uskovaisia, mutta ei kait heitäkään voi yleistää kuten ei muitakaan.

    • uskovaiset manipuloi

      Uskovat uskovat vain mielikuvitus henkilöön nimeltä JUMALA!!!
      Itse uskon evoluutioteoriaan, joka on tieteellisesti todistettu!

    • ottowillekusinen

      varkaus on niitä vanhan ajan kommunistikyliä jossa pitää olla jo aika iso herra että saa olla rauhassa uskovainen. normaali työläistä pidetään sitten vähän tärähtäneenä ja siten epäluotettavana vaativiin töihin jos myöntää uskovansa muuhun kun työnjohtajaan kuningas alkoholiin rahaan ja omaan mahaan. leeniniin ei monikaan enää sano uskovansa.

      eipä se evoluutio mikään tieteellisesti todistettu ole. lähinnä ideologia. mistä muuten maailmankaikkeus on tullut? ja ensimmäinen eliö? ensimmäisiä tieteelliseen kokeita suorittanut tiedemies osoitti että eliö vaatii syntyäkseen samanlaisen eliön. ja että elottomasta materiasta ei synny elämää. ei vaikka menisi miljoona vuotta. sitäpaitsi yksisoluiset ns alkueläimet on niin lyhytikäisiä että ei niissä ehdi tapahtua minkäännäköistä muutosta, korkeintaan tuhoisia mutaatioita. darwin kirkossakävijänä uskoi Jumalaan luojana eikä käsitellytkään ajatusta että elämä olisi syntynyt itsestään. hän ei tuntenut mendelin keksimää genetiikkaa ja kuvitteli että hankitut ominaisuudet periytyisivät.

      darwinin mielestä naiset on alempi ihmisen kehitysaste ja että älykkäämmät ihmisrodut tulevat ajan mittaan tuhoamaan kehitysasteeltaan alemmat rodut

    • järkeenkäypä

      Niin oikeastaan pitäisi keskustella mistä kaikki sai alkunsa. Pelkkä alkuräjähdys ei oikein riitä.
      Kun tuolla tietyömaalla räjäytetään kalliota niin en ole kuullut että siitä olisi vieläkään elämää syntynyt. Tai mistä sitä tietää, jos ne lohkareet saavat muutaman miljoonan vuoden maata siinä tien pientareella niin jospa sitä sitten ameeboja alkaa luikertelemaan tielle :D
      Tiedehän ei luo mitään eikä tiede itsessään tee mitään. Se vain tutkii ja löytää olemassa olevaa tai ollutta, ja on erittäin hyvä valottamaan myös uskovaisen maailmaa vaikka tämä uskoo siihen että Jumala on kaiken alulle laittaja. Tiede ei ole löytänyt mitään sellaista, jonka perusteella voitaisiin sanoa, no niin Raamatun ilmoitus maailmankaikkeuden synnystä ei pidä paikkaansa.
      Kun jokin asia on todistettu olevan fakta, niin silloin siinä ei ole sellaista aukkoa joka romuttaisi asian olevan fakta koknaisuudessaan. Evoluutioteoria on täynnä aukkoja, ja kysymyksiä joten se ei ole ainakaan vielä fakta vaan siihen täytyy uskoa!
      Itse uskovaisenakaan en täysin poissulje evoluutioteorian prosesseja maailmankaikkeuden synnystä, vaikka läheskään kaikesta en ole samaa mieltä. En usko että ihminen on polveutunut apinasta, tai että olemme miljoonien vuosien kehityksen tulos. Todisteet ei riitä.
      Mitä tulee Raamatun ilmoitukseen eliökunnan ja elottoman aineen synnystä, niin sehän ei kerro itse prosessista kovinkaan tarkasti. Kuinka löytää tuo Jumala omaan elämäänsä ja oppia Hänet tuntemaan, niin siihen Raamattu on oikeastaan keskittynyt. Silloin alkaa monet muutkin asiat valottua. Kun opit tuntemaan luonnollisen isäsi ja hänen kyvyt, niin huomaat monet hänen aikaansaannoksensakin etkä epäile etteikö ne olisi hänen tekoa.

      Raamatun ensimmäisen luvun jakeet ovat vain ilotulitusta siitä kuka kaikki laittoi alulle. Jumala sanoi tulkoon, kokoontukoot, kasvakoon, viliskööt, tuottakoon. Eli mainitaan vain että Jumala tahtoi tehdä jotain ja sanoi sen mitä tahtoo. Sitten asiat tapahtui, ja varmasti on räjähdellyt, ollut tulta ja tulikiveä ilmassa kun tähtiä ja planeettoja syntyy. Ensimmäinen luku ei kerro sen tarkempaa prosessia, mutta toisessa luvussa vähän tarkennetaan eliökunnan syntyyn.

      Eloton on luotu, mutta nyt täytyisi saada elämää elottoman pinnalle. Se ei Raamatun mukaan synny elottomasta, joka on mielestäni järkeenkäypää. Ihmisen Ruumis kyllä tehtiin elottomasta, eli maan aineksista (maan tomusta) kuten Raamattu sanoo. Elävä tuo pelkästään maan aineksista tehty ihmisen ruumis ei kuitenkaan ollut. Elävä ihmisestä tuli vasta kun Jumala puhalsi ihmiseen elämän hengen. Raamattu sanoo: "niin ihmisestä tuli elävä sielu". Minkä vastauksen evoluutioteoria antaa kysymykseen: mistä elämä on saanut alkunsa? Raamatun mukaan myös eläimissä on Jumalalta tullut henki, joten myös heidän maanaineksista syntyneeseen ruumiiseensa on elämä tullut Jumalalta.

      Kasvikunnan syntyäkin on valoitettu Raamatun toisessa luvussa tarkemmin. Se ei tullut hokkuspokkus tempun avulla maan pinnalle, vaan luonnollisen kasvuprosessin kautta. Raamattu sanoo toisessa luvussa:

      "ei ollut vielä yhtään kedon pensasta maan päällä, eikä vielä kasvanut mitään ruohoa kedolla, koska Herra Jumala ei vielä ollut antanut sataa maan päälle eikä ollut ihmistä maata viljelemässä,"
      Sitten tehtiin ihminen viljelemään.
      Sitten sanotaan että "Jumala kasvatti kaikkinaisia puita maasta"
      Näistä Jumalan kasvattamista puista ihminen sai siemenet joita oli tehtävä viljellä.
      Miksi Jumalan piti kasvattaa? Eikö Hän olisi voinut vain sanoa että tulkoon puu? Jostain syystä ei, vaan elävä aines on kasvanut ja kehittynyt.

      Olen aina pitänyt maailmankaikkeuden syntyä ilman Jumalaa järjettömänä, vaikka en todellakaan ole aina ollut uskovainen.
      Sen sijaan monia tieteen löytämiä prosesseja olen pitänyt järjellisinä, kunhan tiede ei lähde selittelemään että tämä nyt vain tuli itsestään, ei ole mitään alullepanijaa. Monet näyttävät edelleenkin uskovan että itsestään syntyy elämää :D

      • Aurinko = Luoja?

        Kaikki alkuaineet, joista ihmiset ja ympäristömme koostuvat, ovat joskus muodostuneet tähden ytimessä fuusioreaktion tuloksena ja levinneet ympäriinsä supernovaräjähdyksen yhteydessä. Alkuräjähdyksessä syntyi vain muutamia kevyempiä alkuaineita, jotka pitkän ajan saatossa alkoivat kerääntyä muodostaen tähtiä.

        Siten, ilman tähtiä/aurinkoja tai ilman supernovaräjähdyksiä ei olisi elämää, ei maapalloa, ei mitään. Ainoastaan kevyitä alkuaineita.

        Tavallaan siis luojamme on tuolla taivaalla ihan kuin Raamatussakin sanotaan, mutta tällä hetkellä se on pilvien takana. Tämä sama luoja antaa meille myös energiaa, jota ilman elämä ei olisi mahdollista.


    • paskat sanon minä!

      Herättää ajatuksia että ne on kaikkien pahimpia paskapuhujia ja tekevät asioita joita ei tavan ihminen ilkeäisi tehdä lähimmäisilleen!
      Sunnuntaina varmaan rukoilevat syntinsä anteeksi ja taas mennään!

    • KD:n petturit

      Ylen vaalikone 2011:
      "Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti
      ahdinkoon joutuneita EU-maita."
      kansanmuisti.fi

      Alla mainitut edustajat vastasivat ENNEN vaaleja
      äänestäjille EI yllä olevaan YLEn väitteeseen.

      Siis tuolloin selkokielellä
      V.A.L.E.H.T.E.L.I.V.A.T.
      koska tänään 25.5.2011 he äänestivät KYLLÄ
      muiden €uro-maiden avustuspaketeille.
      Tässä virallinen tulos:

      --------------------------------------------------------------------------------

      Ristillisistä valehtelijoiksi paljastuivat:
      Ahvenjärvi Sauli, Jääskeläinen Jouko,
      Räsänen Päivi ja Östman Peter.

      Kepuleista valehtelijoiksi paljastuivat:
      Alatalo Mikko, Anttila Sirkka-Liisa, Kaikkonen Antti,
      Katainen Elsi, Kerola Inkeri, Kiviniemi Mari,
      Kääriäinen Seppo, Leppä Jari, Lohi Markus,
      Paloniemi Aila, Puumala Tuomo, Rehula Juha,
      Reijonen Eero, Rundgren Simo, Saarikko Annika,
      Savola Mikko, Sipilä Juha, Torniainen Ari,
      Tölli Tapani ja Vehkaperä Mirja.
      HUOM!
      Arto Pirttilahti narrasi - äänestikin nyt
      Lasse Hautalan ja Antti Rantakankaan kanssa
      tällä kertaa TYHJÄÄ.

      Kokomustasta valehtelijoiksi paljastuivat:
      Autto Heikki, Eestilä Markku, Harkimo Leena,
      Hemmilä Pertti, Häkämies Jyri, Kanerva Ilkka,
      Kauma Pia, Kiuru Pauli, Lauslahti Sanna,
      Lehti Eero, Männistö Lasse, Orpo Petteri,
      Ravi Pekka, Salolainen Pertti, Satonen Arto,
      Toivakka Lenita, Vikman Sofia ja Virkkunen Henna.
      (Puhemies Ben Zyskowicz ei osallistu äänestykseen)

      Persuista löytyi osaamattomia???
      Nämä äänestivät TYHJÄÄ:
      Kivelä Kimmo, Lindström Jari,
      Louhelainen Anne ja Turunen Kaj,

      Erkoopeestä valehtelijoiksi paljastuivat:
      Henriksson Anna-Maja ja Nylander Mikaela,

      Sussuista valehtelijoiksi paljastuivat:
      Backman Jouni, Eloranta Eeva-Johanna, Feldt-Ranta Maarit,
      Filatov Tarja, Gustafsson Jukka, Guzenina-Richardson Maria,
      Huovinen Susanna, Ihalainen Lauri, Jungner Mikael,
      Karhu Saara, Kiljunen Anneli, Kiuru Krista,
      Koskinen Johannes, Kuusisto Merja, Kymäläinen Suna,
      Lindtman Antti, Myller Riitta, Ojala-Niemelä Johanna,
      Paatero Sirpa, Peltonen Tuula, Piirainen Raimo,
      Rajamäki Kari, Saarinen Matti, Salonen Kristiina,
      Skinnari Jouko, Urpilainen Jutta, Viitamies Pauliina,
      Viitanen Pia ja Väätäinen Tuula.

      Vassareista valehtelijoita EI löytynyt!

      Virheistä valehtelijoiksi paljastuivat:
      Alanko-Kahiluoto Outi, Haapanen Satu,
      Haavisto Pekka ja Karimäki Johanna

      --------------------------------------------------------------------------------

      Nämä allaolevat eivät päättäneet mistään mistään:
      Hiltunen Raakel/sd, Kalmari Anne /kesk,
      Matikainen-Kallström Marjo /kok,
      Palm Sari /kd, Pekkarinen Mauri /kesk
      ja Rauhala Leena /kd
      (POISSA)


      --------------------------------------------------------------------------------

      Levitä tätä linkkiä kaikille täyspäisille ystävillesi ja tutuille!
      VALEHTELU JA PETTÄMINEN SAA RIITTÄÄ!

    • owkuusinen

      valitettavasti ystävilläni ei ole pää täynnä. ovat raittiita.

      ihmettelen silti miten tuo postaus liittyy maailmankaikkeuden ja elämän alkuperään ja sen alullepanijan kyseenalaistamiseen sen perusteella että jotkut (?) poliitikot on vilpillisiä.

    • juurikin näin

      Kattelee vaikka amerikkalaisia leffoja tai sarjoja niin rupee ihan v'ituttamaan se niitten God-saves- you -paska! Ihminen on lihaa, luuta ja nahkaa, ei mitään muuta. Ei tuolla pilvien reunoilla mitää jumalaa oo kahtomassa mitä maan päällä tapahtuu.

    • intelligentsija

      missä kohtaa raamatussa sanotaan että ihmisellä on joku sisäinen sielu joka irtautuu ruumiista?

      tai että amerikka olisi joku valittu maa? voihan papukaijankin opettaa hokemaan vaikka mitä. kenen syy se sitten on?

    • kalliolle jäänyt

      Tunnen useita uskovia ja itse suhtaudun uskon asioihin neutraalisti, eli en kiistä mitään, mutta en myöskään toitota omaa uskoani tai kantaani kaikille. Jokaisella on oikeus uskoa tai olla uskomatta mihin haluaa. Ja monille raamatun tapahtumille löytyisi myös tieteellisiä selityksiä.

      On tullut juteltua ihan syvällisiäkin uskovien kanssa ja sitä kautta jo opittua se, että uskovilla ihmisillä on aina kaksi puolta. Pääosin ovat erittäin mukavia ja ymmärtäviä, mutta sitten tiukan paikan tullen uskonnollinen sisäpiiriläisyys vie voiton.

      Toisin sanoen; tiukan paikan tullen, jos esimerkiksi pitää päättää toisen elämästä mm. työpaikan tai työttömyyden välillä, valitsee uskova työhön herkemmin toisen uskovaisen. Ihminen, joka ei tuo uskoaan selvästi esiin jää ilman ja saa kärsiä enemmän, kun taas uskoaan avoimesti julistavat pääsevät paljon helpommalla ja tulevat valituksi hyviin työpaikkoihin korkealla palkalla, mikäli uskova henkilö on tekemässä päätöksiä.

    • arkhipelago gulag

      ja nämä piiripienipyörii porukkaan kuuluvat vaikutusvaltaiset on tavan kirkkouskovaisia tai kirkon lahkojen jäseniä? jos on vään eri linjoilla kuin kotiuskontoisänmaa niin puukkoa selkään

      • kalliolle jäänyt

        Lahkon jäseniä. Arvannet kyllä minkä. Joka kesä kokoonnutaan ja annetaan synnit anteeksi.


      • Anonyymi
        kalliolle jäänyt kirjoitti:

        Lahkon jäseniä. Arvannet kyllä minkä. Joka kesä kokoonnutaan ja annetaan synnit anteeksi.

        Luterilaisten vauvakaste ei taivaaseen vie,jos siitä kastetusya tulee syntinen rikollinen. Tapakristillisyys ei pelasta.


    • peLLe-positiivi

      joo arvaan kyllä. mutta kyllä osaa nämä tavan kirkollisetkin sen "oikeamielisyyden". vähän paremmalla oksalla mielestään olevat luokittelevat mielellään kanssaihmisiä...

    • Ihan oma usko

      Kuten arvelinkin uskovista on monenlaista mielipidettä, mutta aina jaksan ihmetellä miten moninaisiin aiheisiin keskustelu lipsahtaa kun puhutaan uskovaisista :D
      Olisi kai pitänyt tarkentaa kysymys hyvin ytimekkkääksi.
      Millainen on todella tuntemasi uskovainen?
      Muuten tuntuu saavan vain vastauksia joilla ei ole muuta pohjaa kuin että "musta tuntuu"!
      Vielä villimäksi menee kun alkaa tulla postauksia puolueitten jossain äänestyksessä tietyllä tavalla äänestäneistä, tai amerikkalaisten leffojen God-saves juttut!
      Mitä tekemistä niillä on kysymykseni kanssa. Eihän sitä kukaan edes tiedä onko leffassa esiintyvä henkilö uskova vai vain nimeltään kristitty.

      Kristitty sana on oikeastaan menettänyt alkuperäisen merkityksen, koska kristityksi lasketaan sellaisiakin jotka eivät usko edes kristinuskon pääkohtaan joka Raamatun mukaan tekee kristityksi :D Raamattu sanoo että kristitty on se joka itse tahtoo uskoa Jeesukseen jne. Vauva joka kastetaan ei voi itse tahtoa uskoa, eikä se asia vielä valjennut minulle rippikoulussakaan joten se siitä minun uskovaisuudesta. Minulle se valkeni vasta myöhemmin ja silloin tahdoin itse uskoa.

      Toiseksi minua ihmetyttää millaisella vimmalla nostetaan asia esille jos jokin uskovainen ei ollutkaan täydellinen, vaan osoittautui rattijuopoksi, varkaaksi, seksuaalirikolliseksi, tai muuksi sellaiseksi. Kukas uskovaisista on sanonut että he olisivat täydellisiä? Tässä asiassa voisi yllättyä jos tulisi esim. Jumalanpalvelukseen kuuntelemaan. Tuskin on montaa hengellistä tilaisuutta jossa ei sanallakaan mainittaisi sitä että ihminen on heikko, ja enemmän kuin usein toimii väärin. olen kohdannut valtavan määrän uskovaisia, enkä ole kenenkään kuullut vielä julistavan olevansa täydellinen. Mistä tämä illuusio sitten tulee? Ehkä siitä että emme omista virheistämmekään huolimatta hyväksi vääryyttä tai halua sitä hyväksyä. Teemme virheitä ja samaan aikaan pyrimme siitä eroon, ja kuten on mainittu niin todellakin kadumme ja pyydämme sitä anteeksi rikkomiltamme ihmisiltä ja Jumalalta.
      Itse olen vapautunut päihteistä tultuani uskoon, eikä ole niihin sen jälkeen tarvinnut koskea. Monia muita virheitä teen edelleenkin, mutta en alennu sanomaan että tekemäni vääryydet olisivat jees tai jollain tavalla oiken. Taistelen myös omaa vääryyttäni vastaan!
      Tutustukaa hyvät ihmiset uskoviin ennen kuin kauheasti julistatte millaisia he ovat. Väitän että uskoontulo on auttanut uskoontulleita ihmisiä enemmän kuin mikään muu asia on heitä auttanut. Itse kokeilin päihteistä vapautumiseen lähes kaikkia keinoja, kunnes viimeisimpänä päätin vapauttaa itseni itsemurhan kautta. sitä en kuitenkaan kerennyt tekemään kun Jumala puuttui asiaan joka johti uskoontuloon ja samalla täysraittiuteen! Koskaan en ole nauttinut elämästä kuin nautin siitä nyt!

      Pitäisikö olla uskomatta ja palata katuojaan?

    • intelligentsija

      nämä markkukoivisto-nokiamissiot ja muut valitun kansan edesottamukset saa varmasti monet epäilemään uskovaisuutta.

      toisaalta on vaan aika erikoista laittaa kaikki uskonnot samaan kategoriaan. ensinnä sanotaan että uskonnot lietsoo sotia. sitten jos joku ryhmä kieltäytyy aseista niin kauhistellaan että pitäähän sitä isänmaata puolustaa. ja että se kotikirkko on turvallinen. eikös ne ollu just luterilaispapit jotka ryssävihaa lietsoi suomessa sodan aikaan. ja ennen sitä punikkeja vastaan. nyt on käytännössä toinen ääripää, äärisuvaitsevaisuus.

    • made by God

      Minua ennemminkin ihmetyttäisi jos uskovista ei puhuttaisi pahaa.
      Vainottiinhan Jeesustakin ja Hän sanoi että olette autuaat kun teitä minun tähteni vainotaan ja myös että teistä puhutaan valhetelen pahaa.
      Itse en ainakaan koe että minun pitäisi tätä maailmaa miellyttää ja saada kiitosta täältä.

    • Mikä tahansa seurakunta on yleensä monenkirjava joukko. Siellä on niitä jotka ovat kokeneet hyvin vaikeita asioita ja olleet eri riippuvuuksissa kiinni. Siellä on myös henkilöitä jotka eivät ole elämässään kokeneet juuri mitään sen syvempää kriisiä tai pahaa asiaa, ja kaikkia tältä väliltä. Heitä ei oikeastaan yhdistä se että he olisivat vapautuneet jostakin elämää suuremmasta traumasta tai pahasta asiasta, sillä kuten sanoin kaikki eivät ole sellaisia edes kokeneet. Jokin tätä joukkoa pitää vahvasti yhdessä siitäkin huolimatta, että on "vaarana" leimautua hulluksi, tai tulla pilkatuksi muuten. Ainakin se on varmaa että sen jonkin joka pitää ihmisen uskovana täytyy olla jotain niin vahvaa että he eivät halua luopua siitä. se tuskin on karismaattinen tai autoritaarinen pastori. Sen voi itse käydä toteamassa eri herätysliikkeiden sadoissa seurakunnissa. Hetken kuunneltuasi toteat että valtaosan pastoreiden karisma tai auktoriteetti ei ole lähelläkään tasoa joka mahdollistaisi edes pienen kannattajajoukon kasassa pitämiseen. :D Minä kuulun siihen joukkoon joka joutui elämässään kokemaan pahoja asioita ja tultuaan uskoon sai todella vapautua monista. Niistä vapautuminen ei kuitenkaan ollu se mikä minua veti hengellisten asioiden puoleen ja etsimään Jumalaa. Se oli sisäinen rauhattomuus ja valtava halu löytää yhteys Jumalaan. Kuuluinhan minäkin toki kirkkoon, mutta tajusin että ei sillä ole mitään merkitystä. En minä kirkosta mitään saanut. Ymmärsin että jos todella on jumala taivaassa niin Hän varmasti on myös yhteydessä ihmiseen! Sitä yhteyttä etsin, ja tuota valtavaa tyhjyyttä joka sisimmässäni oli tietysti täytin kaikella sillä mikä vain koukutti lisää. eli ne olivat vain oireita.

      Sitten löysin sen yhteyden Jumalaan. Sain sisäisen levon ja rauhan sisimpääni, joka tietysti johti siihen etten enää tarvinnut päihteitä ja monia muitakaan asioita. Kun sen jälkeen tapasin uskovia ja tutustuin heihin niin sain huomata että toiset olivat sen levon ja rauhan saaneet ennen kuin olivat kerenneet kauheasti sitä muulla täyttämään.

      No se mikä meitä uskovia sitten yhdistää on juuri se että me tietämällä tiedämme ja tunnemme sen että meillä on yhteys Jumalaan, ja että Jumala on tehnyt meissä vapauttavan työn. Ei sellaisesta halua luopua edes senkään uhalla että joutuu kaikkien pilkattavaksi. Sitten me vaan kokoonnumme yhteen. Opimme ja kasvamme yhdessä. Pidämme hauskaa ja suremme yhdessä. Onnistumme ja teemme virheitä yhdessä. astumme harhaan, mutta tahdomme palata ja jatkaa eteenpäin. Eikös se näin pitäisi ihmisen elämä olla? Ei uskovat luule tai toitota että olemme nyt täydellisiksi ihmisinä tulleet.

      Tekemistemme mittana on Raamattu, jota yritämme ymmärtää sen Hengen voimalla jonka olemme Jumalalta saaneet. Emme myöskään oleta että sinä joka et usko alkaisit toimia kuten me toimimme.

      Haastan sinut siis tulemaan ja toteamaan onko asia näin, siihen toteamiseen tuskin riittää iltalehden lööppi yksittäisestä uskovaisesta ja hänen tekemisistä tai väittely netin palstalla ;)

    • sivusta seuraaja

      Toi uskoontulo on kyllä ollu aina sellainen juttu jota en oikein oo ymmärtäny, mutta haluaisin. oon kyllä nähny muutamien ihmisten tulevan uskoon, ja tiedän että jotain siinä sellaista tapahtuu joka muuttaa ihmistä. Miksi jumala muuttaa vain joitakin? Jos jumala on olemassa niin tottakai minäkin haluan olla jumalan puolella, mutta voiko siitä saada niin suuren varmuuden kuin täälläkin on kirjoitettu?

      • Jumalan kämmenellä

        Kyllä Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä ja kaikki on tarkoitettu elämään yhteydessä Jumalaan. Raamatussa sanotaan että Jumala kutsuu ihmistä luokseen ja puhuu ihmisille tavalla ja toisella.
        Toiset kuulevat sen kutsun ja avaavat sydämensä Jeesukselle.
        Siitä voi todellakin saada varmuuden sydämeensä!


      • believe--

        Voit pyytää Jeesusta Kristusta tulemaan sydämesi ja henkilökohtaiseksi Pelastajaksesi, ja anna koko elämäsi Hänelle. Tunnusta syntisi, ja käänny pois niistä. Pyydä että saisit tuntea Kristuksen ja että saisit uudestisyntyä. Mutta parasta olisi jos voisit mennä heti johonkin hengelliseen tilaisuuteen, jossa rukoillaan uskoonhaluavien puolesta, ja he voivat tehdä julkisesti uskonratkaisun. Paras olisi Helluntai srk. Pysy sen jälkeen uskovien keskuudessa ja ala lukemaan Raamattua.
        Miksi Jumala muuttaa vain joitakin? Koska he ovat itse alkaneet etsiä Häntä vaikeuksissaan, tai kääntyneet Hänen puoleen. Jokaista kutsutaan, mutta harvat tulevat Jeesuksen luo. "Joka tulee Minun tyköni, sitä Minä en pois työnnä".


      • Anonyymi
        Jumalan kämmenellä kirjoitti:

        Kyllä Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä ja kaikki on tarkoitettu elämään yhteydessä Jumalaan. Raamatussa sanotaan että Jumala kutsuu ihmistä luokseen ja puhuu ihmisille tavalla ja toisella.
        Toiset kuulevat sen kutsun ja avaavat sydämensä Jeesukselle.
        Siitä voi todellakin saada varmuuden sydämeensä!

        Jokainen päättää itse mihin uskoo. Älä kuuntele muiden mielipiteitä. Moni pelkää ystävien mielipiteitä.


    • Asiaton viesti
      • Laizkiainen

        Kannan korteni kekoon, sori pitkä postaus.
        Ja sori kaikki kikrjoitushäirjiröt..

        Kun olin pieni (alle 16v).. Ajattelin että se riittää kun uskoo että Jumala on olemassa, Taivaan Isä taivaassa jossain kaukana, niinkuin Joulupukki korvatunturilla. Pitää elää nätisti eikä saa tappaa ketään, eikä varastaa, kun Jumala ei tykkää. Ja sitten kun kuollaan niin mennään taivaaseen. Uskoin kun näin oli opetettu. Semmoinen kiiltokuvameininki. Kuulostaako tutulta?

        Jossain vaiheessa havahduin että ei se ..nyt kyllä ihan.. näin mene... Miksi Jumalan pitäisi laskea ketään taivaaseen vain sen perusteella että ihminen vain uskomalla uskoo Hänen olevan olemassa? (Alakerran vihtahousukin kuulemma uskoo että Jumala on olemassa, eikä hänellä ole mitään asiaa porttien sisäpuolelle, onneksi.)

        Nyt 15vuotta myöhemmin kirjoittelen tätä viestiä. Olen aivan tavallinen tallaaja. No jaa, mikä se standardi-tavallinen sitten on... Varsinainen _uskossa_eläminen valkeni itselleni kun sain tietää että pelkän hampaat irvessä itselleen uskottelemisen sijasta usko onkin ”henkilökohtainen suhde” Jumalaan. Eikä Hän ole kaukana vaan just siinä sun vieressä istumassa kun luet tätä viestiä, ja kuulee ilman että tarvii huutaa.. Hän ei ole valvova silmä joka laskee joka ikisen synnin ja Helvettiin häkki heilahtaa hetijust kun kompastun. Ymmärrän oman voimattomuuteni, ja tiedän että mokaan päivittäin. Välillä häpeän silmät päästäni itseni vuoksi kun sattuu semmoinen ”Ärrinpurrin-päivä”. Anteeksi pitää pyytää ja anteeksi pitää osata antaa. Opettelen edelleen.

        Synti on kumminkin sen verran vakava juttu että tiedän että alakertaan meikä menee ja lujaa jos mut tuomittais niiden juttujen perusteella mitä olen touhuillut. Pointti on se että uskovainen on ottanut armon vastaan ja elää sen varassa. Uskova tunnustaa ettei pärjää ilman Jumalaa. Kaikki mokat on sovitettu ristillä, sen vuoksi ei enää tarvi ostella varpusia tai jotain vuohia uhrattavaksi.. Jeesus halusi kai sääliä myös ihmisten ohella nuita luontokappaleitakin ja meni itse ristille.. Mutta pelkkä nätisti eläminen ei vie ihmistä taivaaseen ellei tietoisesti palvele itse Taivaan Luojaa, loogista?

        Uskovia ihmisiä on moneen lähtöön. On mukavia ja on ärsyttäviä (on ihan oikeasti. Siinä se lähimmäisenrakkaus punnitaan! Voi olla että jollekin juuri minä olen se ärsyttävä ihminen, anteeksi siitä). On Pipoilijoita ja hälläväliä -ihmisiä. Räväköitä ja harmaita hiiriä.

        Ymmärrän jollain tasolla sen miksi uskonasiat aukeavat ehkä paremmin heille jotka ovat tavalla tai toisella ns.'käyneet pohjalla', ””Joka on saanut paljon anteeksi, hän myös rakastaa enemmän”” Mr.J sanoi Raamatussa. En ole käynyt pohjalla, vaan pyrkinyt elämään nätisti, siksi kai uskonjutut oli pitkään hämärän peitossa.
        Se että ymmärrämme mistä meidät on lunastettu, se saa meidät rakastamaan Jumalaa ja katumaan tekosiamme.. Rakkaus saa tekemään hyviä tekoja. Te kenellä teistä on Lapsia, ymmärrätte että jaksatte herätä vaikka keskellä yötä lapsen takia, koska rakastatte häntä.

        No joo. Joku voi sanoa että ”No toooosi kiva kun löysit mielikuvituskaverin itsellesi.” Saat sanoa niin, suotakoon se ilo. Tyhmäksi ja hulluksikin saat moittia. Tää nyt oli tämmöinen tiukka tiivistys mistä omalla kohdallani on kyse.. Ja kyllä, tän 'mielikuvituskaverin' kanssa on niin paljon mukavempaa kun ei tarvi vetää päätä täyteen wiinaxia nähdäkseen pikku-ukkoja. ;).

        Jos käy niin hassusti että kuolen ja *huppitz*, Jumala ei sitten ollutkaan olemassa.. Saan onnitella itseäni toDella hyvästä mielikuvituksesta ja erittäin seikkailu-rikkaasta elämästä. Mitään en ole menettänyt, kun maine taisi mennä jo ennen tätä uskonhässäkkää:D

        Evoluutioon ja muuhun tuumailuun en ota sen enempää kantaa kuin että Jumalalle aika on suhteellista. 1päivä on 1000 vuotta ja 1000v on 1päivä. Ei tiede ja usko sulje toisiaan pois, miksi pitäisi? Ja jos on muita planeettoja joilla on elämää, miten se sulkisi Jumalan olemassaolon pois.. Sitten eräänä päivänä kun lähdön aika koittaa, uskon että sitten valkenee miten asiat ihan oikeasti meni. Ihan turha veivata noista Big Bang asioista kun kukaan meistä ei siellä ole ollut paikalla.

        Joku laittoin Genesiksen biisin linkin. Olet aivan oikeassa, joillekin se on tuota että kassakone sanoo *GaZing*. Usko ei maksa euroakaan, mutta se kuitenkin maksaa koko elämän. Se on siinä mielessä semmoinen hyvä kytkykauppa että Jumala ei laske irti ihan helpolla (Enkä tarkoita seura/kirkko/kuppikuntia, vaan ihan Häntä itseään). Kokeilkaapa rukoilla vilpittömästi ja odotella mitä tapahtuu. Ja silmät/korvat auki lähipäivinä :)

        (Ainiin.. Joulupukista vielä sananen.. Olemme sopineet että hän ei lähetä tonttujaan ikkunan taakse kyttäämään minua ja minä puolestani saan ostaa joululahjani itse joulun jälkeisestä alennusmyynnistä. Tämä vähentää molempien joulu-stressiä..)

        Ugh.Olen puhunut:
        http://www.youtube.com/watch?v=sL5mAbwUYpM


    • evoluutioteoria

      Olen aina miettinyt sitä. miksi uskovaiset ovat niin helhetin tyhmiä.(uskovat mielikuvitus henkilöön) Jo vastauksista voin todeta sen, että suurin osa vastaajista on älykkyydeltää kengän mumeron tasoisia! Maailman on luonnut luonta(aurinko) ilman aurinkoa ja siitä saatavaa lämpöä meitä ei olisi! .Ilman sitä meillä ei ole elämän edellytyksiä! Kaikki rakennusaine on tullut maapallolle avaruudesta , eikä siihen ole tarvittu mitää jumalaa! Vaan ihan yksinkertaisesti. Avaruuden komponenteista elämä on tullut ja siitä kehittynyt maapallolle se minkä voimme kokea todellisesti!
      Ja toisaalta, miksi eämää on ainoastaan maapallolla? Katsele tähtiä, jotka ovat täysin samanlaisia, joka on meidän aurinkomme. Miksi niitä ei voisti kiertää meidän vastaavaa samanlainen planeetaa, kuin meidän asuttama planeettamme on?Ja miksi siellä ei voisi ollaa jotain vastaavaa elämää?
      Silloin meille syötetty "jumala"kulttuuri on täysin yhden tekevää!

    • Foooool

      Onneksi todistit aukottomasti meille muille, ettei Jumalaa ole. Oltiin jo kovasti menossa harhaan. :D

    • Missä?

      Missä muualla varkaudessa voi näistä asioista ottaa enemmän selvää, ku tällä palstalla? Missä on sellaisia tilaisuuksia jossa voi näistä asiosta jutella? Missä te uskovaiset sit ootte???

      • Laizkiainen

        Tuli muutens tuossa mieleen että Helluntaiseurakunnalla alkaa "Alfa-kurssi" 19.9. Se on aina maanantai-iltaisin klo.18.30-21.00 ja jatkuu 28.marraskuuta saakka. Siinä Tori-Torpan takana.

        Saamani broshyyyyrin mukaan illan ohjelma menee suunnilleen näin:
        18.30 Yhteinen iltapala
        19.00 Musiikki
        19.15 Luento
        20.15 Pienryhmät
        21.00 Kotiin

        Sinne voi mennä kyselemään uskon perusteista ja tutustumaan tyyppeihin. Kurssi ei maksa mitään, mutta sinne kannattaa ilmoittautua etukäteen kun siinä alussa kai on tuo pieni iltapala. Jonkun kirjan saa lunastaa itselleen pientä maksua vastaan mutta se ei kai ole pakollinen. Yhteystietoja saa kaivaa lisää osoitteesta http://www.varkaudenhelluntaiseurakunta.fi/

        Noita vastaavia Alfa-kursseja ovat järkänneet myös ev.lut, metodisti, vapaakirkko ja muut piirit (en tiedä kuinka Varkaudessa..), eli se ei ole pelkästään Hellareiden juttu.

        Ja Hellarit eivät ole Jehovantodistajia, tämä vielä selvennöksenä jos joku sekottaa nämä keskenään ;)

        Allekirjoittaneen on myös pitänyt mennä monta kertaa ko.kurssille.. Mutta laizkiaiset ovat vähän hitaita kaikessa. Josko sitä tällä kertaa pääsisin perille.. :P Noh, nähdään siellä.


    • kts www.jw.org

      käärmeniementiellä ylikäytävän lähellä joka su klo 11 yleisötilaisuus

    • powerillat.com

      Ainakin kuun lopussa on tilaisuudet joita voi suositella. 24.9.-25.9. Jimmy Huhtala on vierailevana puhujana Helluntaiseurakunnalla. Helluntaiseurakunnan tilaisuudet on avoimia aina kaikille.

    • Ei uskomiseen tartte kirkkoja, pappeja tai edes raamattua...

    • Oma uskonto

      MEIPAH :D
      Olet osittain oikeassa! Ei uskomiseen tarvita kirkkoja tai pappeja. Kysymys kuitenkin kuuluu, että mihinkä uskoa jos ei ole tietoa joka Raamatussa on kerrottu? vastaus kysymykseen on tietysti, että silloin uskoo täysin oman mielen luomukseen.

      Minä tulin uskoon ihan yksinäisyydessä, mutta kasvuun tarvitaan toisia.
      Tarvitaan toisia siksi ettemme kasvaisi kovin kieroon. Me voimme toki kehittää aivan oman uskonnon, mutta eihän siinä ole mitään järkeä.
      Kristinuskon perustus on kerrottu Raamatussa, ja uskoessamme Jeesuksen sovituksen omalle osallemme meidän tulee ojentaa elämämme Raamatun ohjeiden (Jumalan tahdon mukaiseksi). Muussa tapauksessa ei kannata puhua olevansa kristitty, vaan ihan oman kehittämänsä uskonnon edustaja ;)
      Nyt puhumme kristinuskosta, johon ei tulla muuta kautta kuin itse ottamalla vastaan Jeesuksen sovitustyö, ja uskomalla se mitä Hän on meille Raamatussa opettanut. Eli tulemme siihen johtopäätökseen, että kristitty tarvitsee toisia uskovia ja Raamattua. Jos taas et voi yhtyä tähän ajatukseen niin silloin et ole kristitty, ja sulle sanon että et tarvitse Raamattua tai toisia uskovia koska ne ei tule vaikuttamaan elämässäsi muuta kuin ristiriitoja.
      Jos esim. käytät pesukoneen käyttöohjekirjaa auton korjaamiseen niin et aiheuta muuta kuin vaivaa ja todennäköisesti auto menee enemmän rikki :D yksinkertaista! Mutta älä usko sen takia että toiset sanovat että sinun täytyy uskoa. Usko sen vuoksi, että tahdot löytää elävän Jumalan vaikuttamaan elämääsi. Ei niin kuin sinä tahdot, vaan niin kuin Hän tahtoo.
      Raamattu sanoo että jos päätät uskoa siihen mitä siellä sanotaan niin saat itsellesi todellisen todistuksen että se on totta.

      • No en mä ole mitenkään uskovainen tai kuulunut edes koskaan kirkkoon, tarkoitain vain sitä että miten outoa on ajatella jumalan "asuvan" joissakin esineissä ja paikoissa,

        Toinen asia mitä en ymmärrä ollenkaan on että miten h*lvetissä sitä raamattua luetaan niin ihmeellisesti? Jos se on sitä jumalan sanaa nii miten sieltä poimitaan ja valitaan mitä "käytäntöönpannaan"

        Huolimatta uskon näkökulmista kai kaikki pakanatkin kuitenkin voivat myöntää, että maailman synnyssä ja siinä että me täällä ollaan on aika paljon, ehkä jopa liikaa sattumaa? ; D


    • sdfsdfsdf

      vittu te olette aivottomia kaikki satana uskovaiset

    • Illa

      Lapsuuden ystäväni vanhemmat olivat kaupungin tunnetuimpia kommareita.
      Lapset olivat aivopestyjä.Kun 8-vuotias huutaa:Jumalaa ei ole:(Tietysti olivat
      pioneerejä.Haukuttiin niitä pinohiiriksi:)Minä olin sitten risupartiolainen:)
      Olen aina uskonut Jumalaan.
      Lähdinpä sitten AuPairiksi Lontooseen.Taas sattui tielle aivopestyt lapset.
      Jumalaa ei ole sanoivat.Ateisti perhe ei horjuttanut uskoani.Tiedän sydämessäni,että Jumala on.Osaan ajatella aivoillani.

      • God Is Love

        "Ja niin tulevat säilymään nämä kolme: Usko, toivo ja rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus." Ilman sitä ei elämä ole elämisen arvoista.


      • Poikapohjoisesta2001

        Onko miten vahvaa nuorten illat esim helluntaissa? Muutin tänne /lukioon opiskelemaan. Kaipaisin uskovien yhteyttä.


    • Sydän_tuntee

      Jumala on Rakkaus. Ei Jumala ole mikään pitkäpartainen mies joka asuu jossain taivaassa ja osaa lentää. Jumala on Henki, joka asuu meissä kaikissa, jos päästämme sen esiin. Henki joka tahtoo hyvää, Henki joka rakastaa sinua ja tahtoo sinulle hyvää. Anna sen Hengen päästä esiin sinussa, sillä se täyttää tyhjyyden sydämestäsi, se Henki rakastaa sinua.

      • dghgfhgfhgh

        Jumala on vain mielikuvitusta.


    • tosiuskovaiset
      • Hesekielinen

        Ei taida löytyä kyseiselle uskontokunnalle mitään lakia. Kaikki heidän tekemänsä rikkeet pyydetään aina anteeksi herralta ja lain rikkominen voi taas jatkua.


      • Rukouksessakaikkiamuista

        Baptisteilla on lakihenkisyys,mutta kummasti ovat luopioota monet nykyään. Jorma oli kova tuomitsemaan,nyt kulkee turmion tietä ja tuntuu olevan ylpeä,mutta mistä?


    • TosiJärkyttävää

      Miten paljon tätä esiintyy varkaudessa?

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82088-lestadiolainen-toivo-sukari-”pahinta-mita-lapselle-voi-tehda”

    • justjoo

      miten paljon tässäkin kaupungissa on näitä sipiläläisiäkin.

      • Peaceloveandhappiness

        Olen uskova,mutta en lesta. Oikeastaan en missään seurakunnassa ole. Uskoaan voi harjoittaa rukoilemalla kotona,vaikka yksin . En myöskään ole mikään hihhuli. Teen normaali asioita/tavalla elämässä. Voin ottaa alkoholia,mutta en änkyräkänniä,josta en edes pidä olotilana. Tupakoin satunnaisesti. Mutta en kenenkään mieltä pahoita,en varasta jne jne . En ymmärrä hengellistä väkivaltaa,enkä väkivaltaa missään muodossa.


    • Näkki.on.ohut

      Minun puolesta jokainen uskokoon mihin vain. Lestoista on jäänyt tosi negatiivinen fiilis ja tämä Sipilä vain lisää inhotusta kyseistä lahkoa kohtaan.

    • TorillaTavataan

      Varkaudessa on paljon Jevovan todistajia / Helluntailaisia / Kristittyjä / Muhamettilaisia / Bahai uskovaisia sekä Orthodokseja !

      Kaikkiin suhtaudutaan samalla tavalla !

    • uskonvojma

      Kristinuskon uusi liitto, jota Uusi testamentti korostaa, eroaa muista uskonnoista sekä myös sitä ennen olleesta kristinuskosta siinä, ettei siinä enää ihminen palvele Jumalaa, yritä olla Jumalalle mieliksi eikä edes itse tee ns. uskonratkaisua. Siinä Jumalan Henki tekee ihmisestä uskovan. Ja ellei tee, kaikki on turhaa räpistelyä.

      Jumalan Hengen ilmentymä ihmisessä on voima. Hän ei ole enää samalla tavalla riippuvainen ulkoisista olosuhteista, muiden mielipiteistä eikä hänellä ole vain omia itsekkäitä pyrkimyksiä tai omia turhamaisuuden osoituksia, vaan Hän elää Hengen yhteydessä, joka ravitsee hänet sisäisesti ja mahdollistaa hänelle elämän, jossa hän on Jumalalle otollinen. Silloin Jumalalla on vastuu hänen elämästään. Juuri näistä asioista Uuden testamentin kirjeissä seurakunnille voi lukea, sekä etsiä sieltä sitä mikä on sitä ns. uskovaisuutta. Mikä ei silloinkaan ole mennyt aivan putkeen kaikilla, vaan he ovat alkaneet vaeltaa kuten fariseukset. Juuri juutalaiset lakiuskovaiset fariseukset olivat uskovien suurimpia vihollisia. Eivät ns. syntiset ihmiset omituisine höpötyksineen. Ja se on myös niin tätä päivää.

    • outoasakkiakyll

      Kun katselee noita maallistuneiden ihmisten kirjoituksia, niin tulee väistämättä mieleen, että meneekö heistä kukaan aivan täysillä. Mikä panee ihmisen kirjoittamaan sitä täyttä soopaa mitä suurin osa aiheista ja niihin liittyvistä kirjoituksista on. Niilläkin täytyy olla joku oma uskottomien satuolentonsa, joka antaa höperön hengen.

    • ydyjydtktiydyit

      Lestat elää tukiloilla.

      • Jotainsielun

        Höpö höpö. Itse olen ajatellut mennä Helluntaiseurakuntaan. Kaipaan sieluun rauhaa. Nykyään ahdistaa. Rauhanyhdistys ei kiinnosta. Onko ne lestoja?


      • Hyisa.tana
        Jotainsielun kirjoitti:

        Höpö höpö. Itse olen ajatellut mennä Helluntaiseurakuntaan. Kaipaan sieluun rauhaa. Nykyään ahdistaa. Rauhanyhdistys ei kiinnosta. Onko ne lestoja?

        Ihan ääliö se saarnaava äijä.


      • Eikarvoja

        Olisi aiheellista tutkia tämän helluntalaisen tekoja.


    • SESIELTÄ

      Kaikki Savolaas juntit on vitusta tulleita ,ja arkkuun matkalla .Mä uskon aseisiin ,ja löytyy...

      • kalliollejäänyt

        No on sinulla paha olla. Sektiolla syntyneet ei oleole sieltä vitusta tulleita.


    • erilähtökohdat

      Miksi se mihin maallistuneet uskottomat sitten uskovatkin, niin miksi se heidän satuolentonsa ei anna heille viisautta järkeviin juttuihin, vaan älyttömiin loruihin. Tietenkin Varkaudessa heijastuu työläiskaupungin punaleima, mutta eihän siinä, vaikka uskonto onkin kielletty, ole kielletty järjen käyttöä. Tietenkin jos ei ole ketään keltä sitä järkeä pyytää, niin täytyy vain toivoa ja uskoa että sattuman kautta olisi järkeä päähän pujahtanut ja jos ei ole, niin on vain tultava toimeen siellä mikä on.

      Aivan toinen juttu onkin sitten jos uskoo Hengen voimaan, siihen että ihminen ei ole oma järjetön luomansa, vaan hänet voidaan luoda uudesti ylhäältä, niin lähtökohta jutuille, elämälle sekä sanomille aivan eri lähtökohdista. Ei tarvitse edes itse olla huolissaan omasta viisaudestaan, vaan Herra antaa sen minkä tarpeelliseksi katsoo ja mihin ihmisen usko riittää.

    • Amenamen

      Käyn sekä helluntai että vapaaseurakunnissa. Sisäinen rauha,jota ei ulkoisetole asiat ja ihmiset horjuta. Se on tärkeintä. En myöskään kellekkään tyrkytä uskoa. Tiedän,että suun tunnustuksella pelastutaan,mutta ei se tarkoita tuputtamista. Ja en ole mikään sekopää,jos luulette. Aivan normaali,mutta uskovainen ja onnellinen. Elän lainkuuliaisesti. Normaalia työtä teen palkkani eteen . Terveet elämäntavat.

      • Anonyymi

        Kuka on tämä vanha helluntalainen ukkeli joka ajelee ympäri kaupunkia ja tuntuu kyttäilevän jotain. Mitähän ukkelilla liikkuu mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on tämä vanha helluntalainen ukkeli joka ajelee ympäri kaupunkia ja tuntuu kyttäilevän jotain. Mitähän ukkelilla liikkuu mielessä.

        "Mitähän ukkelilla liikkuu mielessä."
        Pikku lapset tai vähän vanhemmat lapset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on tämä vanha helluntalainen ukkeli joka ajelee ympäri kaupunkia ja tuntuu kyttäilevän jotain. Mitähän ukkelilla liikkuu mielessä.

        Mistä tiedät, että hän on helluntalainen, jos et edes tiedä, kuka hän on...?
        Trollaaja !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tiedät, että hän on helluntalainen, jos et edes tiedä, kuka hän on...?
        Trollaaja !

        Asun helluntaiseurakunnan kirkkoa vastapäätä ja sinne tämä ukkeli useasti menee. Voi tietenkin olla, ettei olekaan helluntailainen, mutta käy sitten sielläkin kyttäilemässä.


    • Anonyymi

      Mä oon sillee uskossa,että voin kyllä ottaa alkoholia ja oon vapaamielinen. Harvoin tosin mieli tekee juoda. Mutta joo,pilkkaa oon saanu kuulla,että käytkö kirkossa tms. No sanon,että kyllä,välillä käyn. Mutta paljon muitakin asioita on elämässä.

    • Anonyymi

      Laittakaa tänne tietoa autosta, voi varoitella lapsia.

    • Anonyymi

      Ihmiset tappelee siitä kenen mielikuvituskaveri on paras.

      • Anonyymi

        Mene hoitoon ääliö.lue warkaus lehti ja pää kiinni hävisit elä tänne enää länkytä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene hoitoon ääliö.lue warkaus lehti ja pää kiinni hävisit elä tänne enää länkytä

        Varkaus ei ota pakolaisia,ottaahan ja pää kii sönkkö


    • Anonyymi

      Suurperheellisen ukot käyttää kuivia kumia, että tulisi edes hieman hankausta.

    • Anonyymi

      Miten tällä yhdellä linja-auto miehellä pää vipattaa. Onko näitä pään sisällä vipattajia kuinka paljon.

    • Anonyymi

      lipi

    • Anonyymi

      On tärkeää oivaltaa, että narsistin uhri käyttäytyy aina tietystä syystä: häntä on kohdeltu kaltoin, on mitätöity, väheksytty, tehty näkymättömäksi, häneen, hänen lapsiinsa, usein myös lemmikkieläimiin, on kohdistettu henkistä ja joskus myös fyysistä väkivaltaa.

    • Anonyymi

      unto

    • Anonyymi

      Kustaan kolosta?

      • Anonyymi

        Pitäkää vittuilijat jo se iso paskaturpanne kiinni
        Kaupungin hallituksen päätös jota ei julkaista kuin 3kuukauden kuluttua on mun tiedossa
        Että ole jo saatana hiljaa ääliö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäkää vittuilijat jo se iso paskaturpanne kiinni
        Kaupungin hallituksen päätös jota ei julkaista kuin 3kuukauden kuluttua on mun tiedossa
        Että ole jo saatana hiljaa ääliö

        Etkö perkeleen tyhmä kusipää tajua sinä et nyt määrää tollo mitään missään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö perkeleen tyhmä kusipää tajua sinä et nyt määrää tollo mitään missään

        Kaikki nämä kaupungin hallituksen jäsenet on kusessa tajuatko sinä pelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki nämä kaupungin hallituksen jäsenet on kusessa tajuatko sinä pelle

        Kaupungin hallituksessa on tietovuoto
        Ääliö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin hallituksessa on tietovuoto
        Ääliö

        Se tarkoittaa että olette olleet huolimattomia kun tämä salainen tieto on mulla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se tarkoittaa että olette olleet huolimattomia kun tämä salainen tieto on mulla

        Että Kokoomus ehdokkaan Kristillisten ehdokkaan ,Perussuomalaiset ehdokkaan vaalit meni vituiks


    • Anonyymi

      jeesus

    • Anonyymi

      hakkarainen
      kakkarainen
      päivän kakkarainen

    • Anonyymi

      tolppa

    • Anonyymi

      tammi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      varkauteleiset >Zersetzung:ia hommailemaan

    • Anonyymi

      Kanniainen ja Leppänen ihan mulkku lessupuhujia. Itseään täynnä olevia kusipäitä!

    • Anonyymi

      Ja Marjanen Hankasalmelta 100% vittu pää!!!!!!!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Todella ihmisarvoa tuhoavaa.


    • Anonyymi

      Järkyttävää sakkia

    • Anonyymi

      mmvdhy=

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe