Kerrostaloasuminen on hanurista

Kyrpiintynyt

Niin. Olen asunut eri kerrostaloissa, 60, 70, 80, 90-luvulla rakennetuista aina 2010-luvulla rakennettuun taloon asti viimeisen 12 vuoden aikana. Sitä ennen asuin rivitaloissa ja omakotitalossa.

Suurin valituksen aihe on äänieristys. Vaikka nyt pitäisi uudessa olla parempaa äänieristystä kuin missään aikaisemassa, niin liikaa ääniä kuuluu silti :(

Mikään ei pilaa lauantaiaamun hiljaisuutta paremmin kuin se, että joutuu kuuntelemaan kuinka naapuri kolistelee keittiössään. Pistin kuulosuojaimet heti päähän. Nykyään teen niin lähes aina. Heti kun pikkaisen kolahtaa, kuulosuojaimet päähän. Lienee muutkin sitä mieltä, että kerrostaloasuminen ei sovellu kaikille tai ainakaan minulle?

Olen todennutkin että jos oikeasti hiljaisuutta haluaa, olisi valvottava yöt ja nukuttava päivät. Siinä vaan sosiaalinen elämä muuttuu aika haastavaksi tai sanotaanko jopa katoaa ja unirytmin epäluonnollisuus väsyttää.

Miksi asunnoista ei tehdä oikeasti hiljaisia? Tai luulenpa, että sellaisia ei oikeasti voida tehdä. Minulle nimittäin kerrostaloasunto on tarpeeksi hiljainen, kun naapurista ei koskaan kuulu mitään.

Noh, kohta on sunnuntai ja on taas pieni mahdollisuus lottovoittoon ja sitä kautta omakotitaloon.

42

3271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treehousesss

      Tuosta tuli mieleen eräs vitsi kun puhuttiin jonkun amerikkalaisen kanssa, asumisesta, tuollainen sanonta:

      "I live in three houses", se laittoi sitten että "I live in tree houses", et tarkoittanut tuota että asut puumajoissa :)

    • Harles Harwin

      Mä taas odotan että tuo tie avataan ja noi homoilevat mopopojat lähtis muille maisemille pörräämästä tai sitten että Darwin todistuis taas jälleen oikeaksi.

    • Ihme kitinää

      Pyöreä pehmustettu ja äänieristetty koppi sopisi sinulle, esim. jossakin mielisairaalaassa ns. eristyshuone.
      Ja jos sittenkin vielä riittää valittamista, niin eiköhän niiltä löydy myös rauhoittavia, että saadaan se kitinä loppumaan.

      • xcfvx

        Et taida kerrostalossa asua taikka oot sitte juuri se joka soittaa stereoita yöt:


      • mnbvcb
        xcfvx kirjoitti:

        Et taida kerrostalossa asua taikka oot sitte juuri se joka soittaa stereoita yöt:

        Tee sitten valitus. Helposti saa varoituksen öisestä musiikinkuuntelusta. Olen järkännyt itsekin popparin pihalle.


    • Missä päin

      asut? Haluatko vaihtaa kämppää kanssani?

    • Kokenut aikanaan

      Niinpä.....

      Asun kuuskytluvun talossa ja asumisesta johtuvat äänet kuuluu, mut ei haittaa eikä sen kummemmin mopopojatkaan. Kas, kun ittellä oli pari vekaraa aikanaan ja mopoilla osattiin mennä.
      Toisaalta, eipä ole talo kuollut kuten aiempi asuntoni. Ei minkäänlaista ääntä paitsi musiikin ja siitä en tykänny, nimittäin siitä paukkeesta läpi yön, joskus. Tässä talossa ei ole sellaista kuulunut.
      On totta ettei kerrostaloasuminen kaikille sovi, mut ääniin tottuu eikä niitä sitten enää edes kuule. Olen asunut radan varrella neljäkymmentä vuotta ja junien ääniä en kuule, vaikka ikkunat olisivat auki.

      Omakotiasumisessa saattaa olla vieläkin hankalampia ääniä kuten koirien jatkuva haukkuminen tai sirkkelöinti tai ruohonleikkuu. Ääniä on aina eikä niistä mihinkään pääse.

      • oletkohan vain...

        Tuo ruohonleikkuu on kyllä täyttä roskaa. Täysi klisee. Kerrostalossa tuokin "ongelma" on paljon pahempi. On ajoleikkuria, raivaussahan tyyppistä ja lehtipuhallinta. Sama pätee myös koiriin. Kerrostalossa se haukunta kuuluu häiritsevämpänä. Sirkkeliä harvemmin käytetään, mutta muuten paukuttelua kyllä riittää, jos ei ole uusi talo.


    • Kerrostalo kyttä

      Mieluummin lauantaiaamu kuin perjantaiyö ja lauantain aamuyö.Hiljaissuutta haluat yöksi valitat kuitenkin lauantaiaamun kolistelusta ristiriitaista.On täysin kerrostalon asukkaiden ikäjakautumasta ja sosiaalisesta taustasta kiinni miten metelöidään talossa.

    • Kerrostalossaasuja

      Kompataan tuota että riippuu hyvin paljon siitä että millainen on ympäristö jolla kerrostalo sijaitsee. Kyllä ne äänieristeet ovat parantuneet viimeisessä 50 vuodessa. Eikä siihen pieneen meteliin aina tarvitse keskittyä. Jos vallan keskittyy nin alkaa sitä terve ihminen kuulla kaikenlaisia ääniä. Jos äänet häiritsee niin muuta maalle.

    • kerrostalo asukki

      Vähän kyllä riippuu talosta ja sen asukeista että millainen on metelöinnin määrä. Itse asun -70 ja -80 luvun vaihteessa rakennetussa talossa, jonka asunnot ovat omistusasuntoja. Itse asun siis vuokralla. Ja täytyy kyllä myöntää että ei kuulu naapurista äänet. Ilmanvaihtohormin kautta joskus kuuluu jotain ääniä ja jos oikein on hiljaista omassa asunnossa niin pyykkikoneen linkous voi kuulua vaimeasti. Edellisellä seinänaapurilla kun oli pieno, niin harvoin kun sitä soittivat niin toki sen ääni kuului, mutta soitto oli kaunista joten ei haitannut minua. :) Joskus rapussa kuuluu koirien haukahtelua.

      On eri asia asua kaupunkien vuokrataloissa, jotka on rakennettu elementeistä, mitä yksityisomistuksessa olevassa vanhassa kunnolla rakennetussa kerrostalossa.

      • Faktaa pöytään

        --
        On eri asia asua kaupunkien vuokrataloissa, jotka on rakennettu elementeistä, mitä yksityisomistuksessa olevassa vanhassa kunnolla rakennetussa kerrostalossa.
        --

        No tämä on kyllä niin väärin kuin voi olla. Jos luulet että asunto-osakkeet olisi jotenkin paremmin rakennettu, olet väärässä. Äänieristys on tehty siihen tasoon mihin se määräyksissä velvoitetaan. Siinä sinun 70/80-luvun taitteen asunnossasi esim.välipohjat ovat 10 senttiä ohuemmat kuin uudessa kaupungin vuokratalossa.

        Ja siinä uudessa kaupungin vuokratalossa ei kuulu niitä ääniä ilmanvaihtohormin kauttakaan, koska niissä on joko huoneistokohtainen ilmanvaihto tai keskitetty äänenvaimentimilla.


    • Haluan kuulla elämää

      Minä taas tykkään että kuuluu vähän elämisen ääniä, silloin tiedän itekkin olevani hengissä. Tosin yöt saa olla hiljaisia. Mutta silloin tällöin ei sekään nyt maata kaada. Edes mennyt mieheni oli herkkä uninen eikä halunnut asua kerrostalossa. Hänen kuoleman jälkeen tuli täysi hiljaisuus joten saa kuulua ääntä. Meidän taloyhtiö on kuitenkin nyt kesän aikana päättänyt pitää ulko ovet lukossa päivälläkin kun mukamas kulkee vieraita ihmisiä rapussa. Nyt asutaankin sitten kuin vankilassa, ei ristin sieluakaan tule kyläilemään. Muutto on mielessä äänten ja elävän elämän pariin.

      • nbvcvbn

        Et taida tietää mitä toivot.


    • sama täällä !!

      Asun aivan kieroontuneessa omistuskerrostalossa jossa on hierarkia huipussaan.
      Asun toisessa kerroksessa, mutta yksityisyrittäjien jatkuva viikonloppu juhlinta/tappelut ja mahtavat omituiset jytinät kyllä kuuluvat tänne alakertaan.

      Se on kovaa tuo yrittäminen nykyään. :)))

      Mutta, samassa kerroksessa asuvat neitoset saivat varoituksen kun illalla (uusi vuosi) viskasivat 5 siis, VIISI tähtisadetikkua prvekkeelta alas, jossa on vaan puistonäkymää. Sanomattakin selvää, neidot vuokralla.

      Itse pidän myös elämän äänistä, koiruleita saa olla ja vaaveja.
      Aamullakin yksi täti valitti lastenvaunusta joka on varastossa ja vie tilaa.
      Lastenvaunut vievät tilaa, tilaa olisi muutamalle muullekkin vaunulle.

      Pidän siitä että ulko-ovet ovat kiinni, summerilla pääsee, mutta on aika kauhistus jos ne vedetään muuten vaan säppiin. :/

      Minusta tuntuu etten täällä happane kauaa.

    • 2. Vittuuntunut

      Joo totta se on että kerrostalossa ei asu edes onnellinen mies kun naapuri, jo kolistelee joka viikonloppu. Heti aamusta vessaa vedetään yöllä jatkuvasti.

    • Jurvan Kylli

      Taidat olla ikuinen valittaja ja kitisiä jolla ei ole missään hyvä olla!!

    • mnbvbn

      Omakotitalo ei välttämättä ole ainoa vaihtoehto. Hissitalon ylin kerros, päätyasunto jne. Tutki että missä taloissa ns. paremmat ihmiset sielläpäin asuvat.

    • paperitalot79

      joo sama meijän talossa yläkerran akka laittaa kaapin ovia kii ja auki ja välillä kokoyön pamauttelee en tajua mitä se tekee...valituksia on saanut mutta kun tv oli täysiä klo 24 asti. sitä ennen naapurissa asu jäbä joka skitso ja huusi ja meuhkas ja piti hitler puheita ,,,kunnen 8vuoden kuluttua sai häädön...kävi päälle ja läähätti puhelimessa ...taas sama peli jatkuu asukkaat vaan vaihtuu. alakerran likka puhuu yöllä puhelimessa tai huutaa ja sitten sillä bileet 2 kertaa kuukaudessa...hermot todella mennyt jo ja korvatulpat kutisee aina korvissa ...että inhoan asua kerrostalossa mutta eipä ole varaa muuttaakaan.

    • AsukkaissaVikaa

      Minusta kerrostalo/rivitaloasumisen ongelma on siinä, että ensinnäkin yöelämisen määrä on kasvanut huimasti ja toiseksi ihmiset ovat välinpitämättömiä naapureidensa suhteen. Minä haluan nyt tehdä ja elää näin, eikä kiinnosta häiritseekö se jotain -asenne on niin tavallinen.

      Minulla on ollut vaikka kuinka monta naapuria, jotka ovat remontoineet yöllä, 2 naapuria on muuttanut yöllä, ja sitten on niitä jotka muuten vaan valvovat yöt ja nukkuvat päivät myös arkisin, ja yöllä eletään samanlailla kuin päivällä (puhutaan ja nauretaan kovaan ääneen, jopa kiljutaan, rampataan tupakalla tunnin välein ja kolutaan ja huudetaan parvekkeella, siirrellään huonekaluja ja tavaroita lattialla, kolistellaan. Yöllä otetaan muutaman tunnin kylpyjä ammeessa, jolloin vettä lasketaan paljon ja se voi kuulua todella häiritsevänä naapureihin. Kolmas ongelma on koirat. Olen itsekin tosi eläinrakas, mutta mikä ihme siinä on että nykyään puolet koirista räkyttää koko ajan. Meillekin muutti nyt uudet asukkaat yläkertaan, joiden koira haukkuu yötä päivää, jopa omistajien ollessa kotona. Välillä saattaa tulla hetken hiljaisuus kun koira itsekin väsyy, sitten räkytys taas alkaa. En voi käsittää miten koiran omistajat jaksavat itsekään kuunnella tällaista. Talossamme on myös muita koiria, jotka haukkuvat pitkiäkin aikoja (siis useita tunteja) jos ovat yksin, mutta tämä yksi koira on kaiken huippu. Muut sentään ovat yöllä hiljaa.

      Minusta suurin vika onkin asukkaissa, jotka elävät niin etteivät ota toisia huomioon. Jos haluaa valvoa yöt ja nukkua päivät, niin ihan vapaasti, mutta se valvominen pitäisi hoitaa niin että antaa kuitenkin muille asukkaille yörauhan.

      • meluhelvetti

        Asuttiin aiemmin asumisoikeusasunnossa vm 2000. Kuului kaikki äänet,siis kaikki. Tutkitutettiin rakennusliikkeellä ja äänieristyksiin keskittyneellä firmalla, mittaukset eivät muka antaneet hälyttäviä lukemia. Kaikki kuului naapurista: keittiön liesituuletinhormin kautta keittiöön selkeä naapuriperheen juttelu, alakerran lapsen leikkipalikoiden tippuminen lattialle ylikovina paukahduksina, vastasyntyneen vauvan itku makuuhuoneeseen ikään kuin vauva olisi ollut makkarissamme. Naapureiden keittiökaappien automaattisen sisäänvedon aikana niiden kolahdus terävänä voimakkaana äänenä makuuhuoneeseen jne jne. Vuosi riitti.

        Nyt 1978 rakennettu tiiliverhottu kerrostalo jossa myös kuuluu kolinat askeleet ja puhe. Onneksi suurin osa seinänaapureista yöaikaan rauhallisia, mutta makuuhuoneen alapuolella (3 krs) olevalla rapputasanteella käy alakerran nuorisoporukka perjantaiöisin tupakalla 10 min välein, käsissään kaljatölkit ja heiluvat kännisinä pihaedustalla huutaen todella kovalla äänellä. Bailaavat joka pe ilta ja yö ja kylässä kymmenkunta muuta nuorta. Tuo vituttaa eniten. Pitää kerätä joltain naapurilta nimi paperiin että saadaan isännöitsijältä vaadittua antamaan varoitus noille. Nykyisin kun vain yhden asukkaan nimi ei riitä vaan oltava toisen huoneiston ihmisen nimi myös.

        Kyllä se omakotitalo isolla jättitontilla olisi se unelma mut ei ole lottovoittoa.


      • Omituista
        meluhelvetti kirjoitti:

        Asuttiin aiemmin asumisoikeusasunnossa vm 2000. Kuului kaikki äänet,siis kaikki. Tutkitutettiin rakennusliikkeellä ja äänieristyksiin keskittyneellä firmalla, mittaukset eivät muka antaneet hälyttäviä lukemia. Kaikki kuului naapurista: keittiön liesituuletinhormin kautta keittiöön selkeä naapuriperheen juttelu, alakerran lapsen leikkipalikoiden tippuminen lattialle ylikovina paukahduksina, vastasyntyneen vauvan itku makuuhuoneeseen ikään kuin vauva olisi ollut makkarissamme. Naapureiden keittiökaappien automaattisen sisäänvedon aikana niiden kolahdus terävänä voimakkaana äänenä makuuhuoneeseen jne jne. Vuosi riitti.

        Nyt 1978 rakennettu tiiliverhottu kerrostalo jossa myös kuuluu kolinat askeleet ja puhe. Onneksi suurin osa seinänaapureista yöaikaan rauhallisia, mutta makuuhuoneen alapuolella (3 krs) olevalla rapputasanteella käy alakerran nuorisoporukka perjantaiöisin tupakalla 10 min välein, käsissään kaljatölkit ja heiluvat kännisinä pihaedustalla huutaen todella kovalla äänellä. Bailaavat joka pe ilta ja yö ja kylässä kymmenkunta muuta nuorta. Tuo vituttaa eniten. Pitää kerätä joltain naapurilta nimi paperiin että saadaan isännöitsijältä vaadittua antamaan varoitus noille. Nykyisin kun vain yhden asukkaan nimi ei riitä vaan oltava toisen huoneiston ihmisen nimi myös.

        Kyllä se omakotitalo isolla jättitontilla olisi se unelma mut ei ole lottovoittoa.

        ---
        Naapureiden keittiökaappien automaattisen sisäänvedon aikana niiden kolahdus terävänä voimakkaana äänenä makuuhuoneeseen jne jne. Vuosi riitti.
        ---

        Tämä minullakin yksi ongelmista. Suljettu makuuhuoneen ovi, korvissa korvatulpat ja silti kuulen kuinka naapurin keittiön, joka on oman keittiöni toisella puolella, vetolaatikko pamahtaa kiinni? Uusi kerrostalo..joo-o.


    • Asiasta huomauttanut

      Koirat eivät kuulu kerrostaloihin niin hiljaista koiraa ei ole mikä ei jotakin häiritsisi.On hiljaisiakin kerrostaloja yksityisomistuksessa niissä pääasiassa asuvat omistajat.Mikäli olisi vuokralainen asunossa aiheuttaisi häiriötä vuokraisäntä kuulee tarvittaessa kunniansa hyvin nopeasti.

    • Ei jaksais enään

      Olemme asuneet noin 18 vuotta vuokralla kerros-, rivi ja luhtitalossa. Ensimmäisessä asunnossa meni muutama vuosi hyvin ja öisin oli hiljaista. Sitten yläkertaan muutti ensin bilettäjä ja hänen jälkeensä pariskunta, jotka riiteli ja tappeli öisin. Mies poltti asunnon ja saivat häädön. Siitäkin pariskunnasta valitimme useasti isännöitsijälle ja muutkin asukkaat olivat valittaneet, mutta heitä ei häädetty. Sitten muutimme rivitalon päätyasuntoon ja ajattelimme, että vihdoin ja viimein pääsee rauhalliseen asuntoon ja kolme ensimmäistä vuotta menikin hyvin. Naapurissa asui yksinäinen viinaanmenevä keski-ikäinen mies, joka alkoi kotonaan huudattamaan stereoita niin, että meillä astiat helisi kaapissa. Hänen toiset naapurit eivät valittaneet tästä, koska olivat ystäviä keskenään. Sitten muutimme luhtitaloon ja siellä asuimme vuoden ja oli pakko muuttaa pois, kun ei jaksanut enään valvoa öisin. Yläkerran vanhempi pariskunta riiteli viikoittain (arkisin sekä viikonloppuisin) ja aina keskellä yötä. Yläkerran asukkien suosikki sana, mikä kuului aina meillekin saakka, oli se h alkuinen haukkumasana. Käytiin sanomassa heille asiasta ja ei auttanut. Valitettiin isännöitsijälle, ei auttanut. Siinä vaiheessa ajateltiin, että nyt saa kaupungin vuokra-asunnot riittää ja vuokrattiin kalliimpi asunto toiselta vuokranantajalta. Entinen asukas sanoi asuntoa rauhalliseksi. Nyt ollaan asuttu tässä reilu kuukausi, josta viikko ollaan oltu reissussa ja on ollut jo neljät bileet ja aina ala- tai yläkerrassa, seinänaapurit ovat hiljaisia. Viimeiset bileet oli viime yönä ja valvottiin klo 00.15, kun yläkerrassa karjuttiin, huudettiin, puhuttiin kovaa, kolisteltiin ja paukuteltiin. Laitoin isännöitsijälle sähköpostia asiasta. En tiedä, onko siitä mitään hyötyä. Kyllä minulta usko ja voimat alkaa loppua. Haluamme vain, että naapurit ovat öisin hiljaa ja tietysti normaalit elämisen äänet saa yölläkin kuulua (suihkussakäynti tms). Päivällä jokainen saa tehdä puolestani mitä tykkää ja äänet ei haittaa. Olen samaa mieltä "AsukkaissaVikaa" nimimerkin kanssa, etteivät naapurit huomioi toisia asukkaita. Heitä ei pennin vertaa kiinnosta se, että naapuri joutuu yöllä valvomaan heidän metelöintisä vuoksi. Uskon, että naapurit ovat kuitenkin lukutaitoisia ja jos luetun ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia, niin pitäisi olla selvää, mitä tarkoittaa, kun järjestyssäännöissä sanotaan, että klo 22-07 noudatetaan hiljaisuutta! Toivottavasti joskus olisi varaa laittaa omakotitalo tai sitten ollaan mietitty myös asumisoikeusasuntoa. Täytyy vain toivoa, että joskus asuisi sellaisessa kodissa, jossa saisi nukkua yöt ja olisi kotirauha.

      • nbvcbn

        Jos sinunmielestä suihkussakäynnin äänet ovat normaalia elämää yöllä, niin veikkaanpa, että naapurisi ovat aina kostaneet sinulle. Tuohan ei voi olla enää sattumaa. Mieti nyt.


    • Naapurit itsekkäitä

      Kaikkialla asumisesta tulee painajaista jopa omakotitalo alueillakin jos naapuriin sattuu sellainen perhe joka ei piittaa hevonka kukkua toisten kotirauhasta.

      Joillakin on se käsitys että lapsilla saa aiheuttaa vaikka mitä meteli haittaa naapureille rajoittamatta niitä yhtään. Eikä se edes rajoitu meteliin vaan tullaan lähes harrastelemaan toisten tonteille kun lapset saa tehdä mitä lystää eikä kenelläkään ole puuttumista.

      Vapaa kasvatus on mahdollistanut sen ettei kukaan muukaan voi enään puuttua. Neuvoksi annetaan vain että ei ole muuta keinoa kuin paeta mutta minne kun kaikkialla on samat ongelmat? Jos jonkun rauhallisen paikan löytää niin ei hetkeäkään kunnes tulee naapuriin joku häirikkö perhe. Toisekseen ei kaikkia kiinnosta ihan korpimettäänkään muuttaa kuin ehkä eläkepäivikseen vasta. Itsekkäitä perheellisiä pitäisi paeta sen sijaan että uskaltaisi vaatia vähän edes kotirauhaa. On mennyt tämä maailma pahaksi niin ettei kukaan ajattele enään muuta kuin itseään, omaa napaansa välittämättä muista yhtään mitään. Se on vain pääasia että tuottaa mahdollisimman monta jälkeläistä, eniten meteliä, eniten jätettä, matkustelee eniten, asuu överisti, on kalleimmat kulkupelit ja näyttää muille että että hyvin menee. Sitä pintaliitoo kestää jotain kymmenen vuotta korkeintaa ja taas torppa myynnissä uudelle pyrkyri perheelle.


      Ei tule omakotitalon kautta välttämättä se onni ellei lähde sellaiselle paikalle missä naapureita ei ole ihan näköetäisyydellä eikä tule ihan lähivuosiin.

    • Urpun urpun...

      Juu, älä täällä urputa vaan muuta omakotitaloon.

    • Ihmettelevä....

      Kummallista kun ei koskaan rivitaloasunnossa uniani häirinnyt kukaan naapuri.

      Täällä omakotitaloalueella on sairas kiljunta sekä lännestä että idästä-

      Niin kuin sikaa tapettaisiin ja tuota siantappo ääntä pitää kuulla joka ilta.

      Meidän pitäisi muuttaa pois jotka eivät sitä aiheuta. Onko se oikein?

    • Ei jaksais enään

      Me emme todellakaan käy suihkussa yöaikaan! Tarkoitin vain, että meitä ei haittaa, jos naapurit käy suihkussa yöllä. Mistä sen tietää vaikka naapuri on taksikuski, joka haluaa töistä päästyään käydä suihkussa. Vuokranantajalta saadussa asumisen oppaassa sanotaan, että suihkussa ja vessassa saa käydä yölläkin, joten siitä on turha edes valittaa vaikka se häiritsisi.

    • hän muutti pois

      Mmmmm. Onko niin että taloyhtiö saa tehdä ikiomat säännöt?
      Eräs ravintolan keittiössä työskennelyt kertoi että hänen piti ottaa kengät jalastaan ja hiipiä kotiinsa portaita pitkin, kun kuulemma muuten häiritsi.
      Hänet tuntien en usko että meteliä jaksoi pitää työyön jälkeen.

      Ei kai posteljoonikaan villarit jalassa postia jaa.

    • Epätoivoa ilmassa n

      Yläkertaan kuukausi sitten muuttanut mamu-nainen kävelee korkokengillä laminaatilla kaiket päivät. Etsin epätoivoisesti ylimmän kerroksen asuntoa, muttei ole myynnissä yhtään täältä seudulta, jossa lapsen koulu on. Siihen paukkeeseen ei auta edes korvatulpat, joita joudun pitämään kokona nykyään koko ajan.

    • yukopkok

      Naapurin nee-keri ja sen kakarat ilmeisesti lyövät tyhjää päätään seinään, ainakin täällä meidän talossa. Ja norsukävelee koko 5- henkinen porukka, saatana!

    • sopeutunut uusköyhä

      Kyllä vähän ihmetyttää tuommoinen. Yöllähän ne äänet enemmän luulisi häiritsevän, kun pitää nukkua. Jos päivällä häiritsee, laita jotain mieluista musiikkia päälle. Omakotitaloissakaan ei koskaan ole täysin hiljaista, naapurista voi kuulua esim. koiran haukunta tai ralli kadulla. Mutta kyllä olen samaa mieltä, että kerrostalossa asuminen on perseestä, koska aina on pelkkää arpapeliä, kuinka hirveät naapurit sattuvat kohdalle. Varsinkin jos on kasvanut itse omakotitalossa. Joskus joutuu jopa muuttamaan hullujen naapurien takia. Helpompaa on yrittää muuttaa omaa toleranssiaan ihmisiä kohtaan ja hyväksyä, että naapurit on mitä on, kunhan eivät ole terroristeja. Köyhyys onkin hyvin vituttavaa ja sitä vituttavampaa, jos on tottunut rikkaampaan elämään..

    • Anonyymi

      Olen tämän ketjun aloittaja.

      Nyt on asumismuotona vuoden 2018 talosta omistusasunto kaupungin rikkaimmalta asuinalueelta.

      Samat ongelmat tässäkin. Valitettavasti oli vain ykköskerroksen asuntoja jäljellä kun ostotilaisuus tuli. Olivat vielä kalliimpia kuin ylimmän kerroksen koska "piha" eli muutaman neliön läntti ruohoa joka pitäisi vielä itse leikata.

      Naapurissa koirat räksyttää yömyöhään, ylhäällä tanssitaan ja painitaan äänistä päätellen, joskus ihan keskiyöhön asti. Asunnot ovat pieniä, ihmettelen miten siellä edes riittää asunnon koko siihen, että voi ravata jatkuvasti ympäri asuntoa.

      Puheääniä ei kuulu, lukuunottamatta naapurin koiranomistajan kovaäänisiä huutokiroiluja koirilleen.

      • Anonyymi

        Etkö voisi itsekin joskus oikein kunnolla hernostua ja huutaa: vittu perkele saatana helvetti ja potkia patteria päälle minuutin yhteen menoon. Niin, siitäs saitte!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö voisi itsekin joskus oikein kunnolla hernostua ja huutaa: vittu perkele saatana helvetti ja potkia patteria päälle minuutin yhteen menoon. Niin, siitäs saitte!

        Mutta kun ei ole pattereita. Yksi syitä miksi kelpuutin ensimmäisen kerroksen asunnon. Oli kovia odotuksia kuinka tuo parantaisi äänieristävyyttä, kun ei putket läpäise välipohjaa.


    • Anonyymi

      Vuokraa maata, jollet omista sitä ja ala asua jurtassa. On lääniä ympärillä, on hiljaista ja on, no, omistusasunto oikein. Ei meluavia naapureitakaan, joista valittaa, kun köyhiä ovat, vuokralla asuvat, pyh!

    • Anonyymi

      Olen asunut 52 vuorra kerrostaloissa ja sinä aikana sopeutunut elämiseen kerrostaloissa. On ollut aikoja jolloin kutsuttiin huoltomies häiritsijää häätämään ja kunhan oppi yleiset asumisen ja elämisen säännöt kerrostalossa pärjäämiseen, ei ole tarvinnut kovasti valitella.

    • Anonyymi

      Kerrostaloissa asuu fiksuja ihmisiä.

      Enin osa valituksista, joita ihmisillä on, koskee omakotiasujia, joiden mielestä heidän kakarat saavat tehdä mitä haluavat.

      Omakotitalo ja rivitalo ovat kakaramelun vuoksi meluisin. Kerrostaloissa ihmisillä on aina muuta elämää kuin huudattaa pihassa penskojaan.

    • Anonyymi

      Miksi et asunut omakotitalossa? Meillä on ihan hiiren hiljaista omakotitalossa. Mulla on kuulo erityisherkkä ja hajuaisti. Kuulen korkeita kimeitä ääniä enkä siis matalia niin hyvin ja haistan sellaisia hajuja mihinkä muut eivät reagoi mitenkään. Olen erityisherkkä. Kuulen heti kun harakat kävelevät katolla. Vaistoan ihmisten tunteet ja suurimman osan enkä välitä ihmisistä ollenkaan. En jaksa ihmisiä kuin mitä on pakko kun tuntuvat suurin osa niin tyhmiltä. Kaikki ihmiset ovat niin levottomia eivätkä tiedä mitään. Kaikki huuhaa pitää kokeilla ilma mitään järkeä.

      • Anonyymi

        https://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=1836825#topofpage
        Minä asun pmakotitalossa. Ainoa paikka, jossa kakaramelu on vaivannut. Ei ainoatakaan päivää vuodesta 2007 että sisälle ei kuulu kirkuminen ja möyke. En pidä äkkinäisistä äänistä. Kukaan ei. Nimiytäin kukaan jojka paheksuu kakaramelusta valittajia, ei oikeasti tarjoudu jeesimään, niin että hönen koti tai piha tulee vapaaaksi tantereeksi laumojen kokoontua.

        Kyllähän mummot ja mammat esittävät lapsitaksdta, kun tähön tulevat huudattamaan niitä. Mutta että itse sisällä ja oma piha vapaasti käyttöön, tsi tie kodin edessä, että itse ei voi tietää milloin möyke alkaa ja milloin loppuu.

        Me kasvaramme kiusaajia, kun amnattikasvattajatkin antavat jengin kokoontua vaikja 20 vuotta vapaasti, ei mitöön kontrollointia melun suhteen, saa huutaa niin paljon kuin haluaa. Ymmärrän että saa huutaa jos vaikka kerran vuodessa kutsuu ison jengin pihalle synttäreiöe, mutta jos saa huutaa 20 vuotta aina kun tekee mieli. Täällä jopa murkut ja teinit isovanhempieneen ovat kokoontuneet kadulle kolistelemaan ja möykkäämään, lähes tauoton melu vuodesta 2007.

        Koska kukaan ei koskaan myönnä jutellessa että kakaramelu on hirveää, (ei tietenköön omien tai heidön ystävien, mutta olen aina tiennyt että se minun omien lasten leikki on muille melua enkä ikinä yrittänyt ulkoistaa sitä sallimalla vetää maaleja kadulle, tramppaa lähemmäs muita kuin itseäni, eli olen aina elänyt siivosti. Kuin ihminen. Kustantaen lapseni omasra jaksamisesta ja selkönahasta.

        Koska kukaan ei koskaan myönnä reaalisesti, laitan tuon linkin, jos se jotain lohduttaa. Empatiaa. Teetä ja Sympatiaa. Vertaistukea. Kohtalontovereita. 💕❤


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=1836825#topofpage
        Minä asun pmakotitalossa. Ainoa paikka, jossa kakaramelu on vaivannut. Ei ainoatakaan päivää vuodesta 2007 että sisälle ei kuulu kirkuminen ja möyke. En pidä äkkinäisistä äänistä. Kukaan ei. Nimiytäin kukaan jojka paheksuu kakaramelusta valittajia, ei oikeasti tarjoudu jeesimään, niin että hönen koti tai piha tulee vapaaaksi tantereeksi laumojen kokoontua.

        Kyllähän mummot ja mammat esittävät lapsitaksdta, kun tähön tulevat huudattamaan niitä. Mutta että itse sisällä ja oma piha vapaasti käyttöön, tsi tie kodin edessä, että itse ei voi tietää milloin möyke alkaa ja milloin loppuu.

        Me kasvaramme kiusaajia, kun amnattikasvattajatkin antavat jengin kokoontua vaikja 20 vuotta vapaasti, ei mitöön kontrollointia melun suhteen, saa huutaa niin paljon kuin haluaa. Ymmärrän että saa huutaa jos vaikka kerran vuodessa kutsuu ison jengin pihalle synttäreiöe, mutta jos saa huutaa 20 vuotta aina kun tekee mieli. Täällä jopa murkut ja teinit isovanhempieneen ovat kokoontuneet kadulle kolistelemaan ja möykkäämään, lähes tauoton melu vuodesta 2007.

        Koska kukaan ei koskaan myönnä jutellessa että kakaramelu on hirveää, (ei tietenköön omien tai heidön ystävien, mutta olen aina tiennyt että se minun omien lasten leikki on muille melua enkä ikinä yrittänyt ulkoistaa sitä sallimalla vetää maaleja kadulle, tramppaa lähemmäs muita kuin itseäni, eli olen aina elänyt siivosti. Kuin ihminen. Kustantaen lapseni omasra jaksamisesta ja selkönahasta.

        Koska kukaan ei koskaan myönnä reaalisesti, laitan tuon linkin, jos se jotain lohduttaa. Empatiaa. Teetä ja Sympatiaa. Vertaistukea. Kohtalontovereita. 💕❤

        mummot ja mammat esittävöt lapsirakasta, sori typo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe