Muita lihaisia koirannappuloita kuin acana ja orijen?

nappuloita

Meillä on vuosia syötetty koirat royal caninin ruilla ja tyytyväisiä on oltu, paitsi nyt uusimmalla tulokkaallamme haisee korvat , rähmii silmät ja iho hilseilee. Otinpa ruuan siis syyniin ja mitäs sieltä paljastuikaan... :(

Nyt onkin etsinnässä oikeasti laadukas lihaisa koiranruoka.
Orijenin ja acanan löysin, mutta onko vielä muitakin vaihtoehtoja?
Meillä kuluu ruokaa 18kg 2 viikossa (36kg/kk), joten olisi hyvä, jos olisi olemassa näitä hieman edukkaampi vaihtoehto.
Hirvittävän määrän olen koiranruoka merkkejä tutkinut, mutta alkaa jo uuvuttamaan kun kaikissa on niin vähän oikeaa lihaa.
Raakaruokinta kiinnostaisi, mutta nyt ei ole aikaa, eikä tiloja sen järjestämiseen, kun asutaan pienessä väliaikaisessa asunnossa missä ei ole edes pakastinta. (jouluna talo valmistuu siellä on kyllä sitten tilaa ylim. pakastimelle)

Ehdotuksia?

73

18015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jihoo

      Jahti ja Vahti ehdottomasti kaikkein paras ruoka!!! Suosittelen!! eikä edes paha hinta :)

      • Anonyymi

        Jahti Vahdista koiran korvat jatkuvasti hiivatulehduksella.


    • Lisbet7

      Taste of the Wild lihaversio ja Canidaen Grain free:kin näyttää olevan suht lihaisia.
      TOTW 13,6kg maksaa M&M:ssä melkeen 70€, zooplus.fi:tä saa n. 10€ halvemmalla ja toi Canidae näyttää maksavan vähän vajaa 60€/13.6kg.

    • jihoo

      ups unohdin mainita ruuan hinnan jahti&vahti junior on noin 30e 15kg
      ja muut on aika saman hintasia

    • En tiedä miks en oo niin vakuuttunut jahti & vahdista...Kertokaa, mikä siinä on niin poikkeuksellista? Onko se oikeesti huippuruoka? Ja kannattais kokeilla?Jotenkin sellanen käsitys,että kutinat lisääntyis ja sais kulkea lapion kans perässä...

      • Tööti

        Eiole. Halpaa paskaa.


      • hulabaloo

        Ei ole jahti vahti laadukasta.En suosittele


    • jihoo

      no höh että olet sitä mieltä ainakin meillä on aivan huippu ruoka!!! koira ei rapsuta itteään jätökset pieniä maistuva ruoka :) jos koira osaisi puhua sanoisi varmaan että on paras ruoka :D

    • Toki voi ollakin,en tiedä mistä käsitys on tullut.Miten sen hinta saadaan niin alas? Eikös se tehdä joseran kanssa samalla tehtaalla? Voishan sitä kokeillakin...

    • jihoo

      niin on se kyllä aikas halpa :) ja en tii :))

    • Lisbet7

      Aika koirakohtasia noi sopivuudet:) Ehdottomasti syöttäisin jahti&vahdin extraenergiaa hinnan takia, jos se vain passaisi.
      Meillä turkki tippui, muuttui kuivaksi ja 'kapiseksi' ja kakan määrä kasvoi suureksi yhden säkin aikana. Vaikka sai lisärasvaa päivittäin.
      Nyt on taas tukka kiinni ja kakkamäärä puolittunut:)
      Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle..oikeastaan kokeileminen vain auttaa:)

    • jihoo

      niin mellä se on ollut tosi hyvä ruoka eli jahti&vahti junior meillä taas turkki kiiltää ja kakka kasat kovia pieniä papanoita :D

    • iiieee

      Jos koira on allerginen kanalle, maissille tai riisille (jossain ruuassa oli myös ohraa), niin voi toki aiheuttaa kutinaa jos koira on niille allerginen. Lisäksi joissakin Jahdeissa on lihajauhoa, ja siitähän et tiedä mistä eläimestä se on peräisin. Tosin rappaaminen ei aina ole ruuasta johtuvaa.

      Jos haluaa syöttää koiralle em. raaka-aineista valmistettua ruokaa, kannattaa kokeilla juurikin Jahti&Vahtia edullisen hinnan vuoksi. Jos sitä myytäisiin eläinkaupoissa, se maksaisi enemmän. Jos haluat koirallesi muista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joudut maksamaan enemmän.

      • Keravalta

        Eläinkaupasta olen J&V ruuat ostanut ja hinta tosiaan n. 27e/15kg.


    • Koiratätsy

      Meillä koira syö Bento Kronen Nutrional Balance ruokaa ja on hyvin sopinut. Onko jollain muulla kokemusta kyseisestä ruoasta ja kuinka sopinut koiralle?

      • MEILLÄ tätä

        ANF


    • nappuloita

      Siirryttiin siis orijeniin, se kun on 80%lihaisa ja 20% kasviksia yms..
      Kutinat on loppu ja korvat siistit.
      Kaikki tykkää ihan himona tuosta ruoasta.
      Ainoastaan yhdellä tulee ihan hirmuiset kaasuttelut tuosta, voi sitä hajua.. Turpoaa maha ihan hirmu palloksi. Herkkä mahainen on muutenkin tämä yksilö, luut ja nahkat sun muut aiheuttaa kaasuja ja sitten rupsutellaan.. Nyt on kyllä jo vähän vähentynyt tuo kaasuttelu. Alkanee maha tottumaan ruokaan.
      Ollaan tyytyväisiä orijeniin.

      Tässä orijenin sisältö mielestäni ihan hyvä, vai onko jollain huomauttamista?

      tuore, luuton kanaliha (25%), kuivattu kananliha (17%), tuore, ruodoton lohi (10%), kuivattu kalkkunanliha (7%), kuivattu silli (7%), höyrytetyt punaperunat, herneet, bataatti, tuore, luuton kalkkunanliha (3%), tuore kanamuna (3%), linnunmaksa (2%), tuore, kalastettu siika (2%), tuore, kalastettu kuha (2%), kuivattu sinimailanen, hernekuitu, kananrasva (2%), merilevä, kurpitsa, sikurinjuuri, porkkanat, pinaatti, nauriinnaatit, omena, karpalot, mustikat, lakritsinjuuri, väinönputkenjuuret, sarviapila, kehäkukan kukinnot, fenkolinsiemenet, piparmintunlehdet, kamomillankukat, voikukka, kynteli, rosmariini, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium.

      Orijen-koiranruoka ei sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, vaan se on tehty säilyväksi luonnollisella E-vitamiinilla.

      Kasviperäiset ainesosat/kilo:
      sikurin juuri (Cichorium intybus) 700 mg, lakritsikasvin juuri (Glycyrrhiza glabra) 500 mg, kehäkukan kukinnot (Calendula officinalis) 350 mg, kamomillan kukat (Matricaria recutita L.) 300 mg, voikukka (Taraxacum officinale) 150 mgg.

      Energiapitoisuus/kilo:
      3900 kcal, josta 38% proteiineista, 22% hedelmistä ja vihanneksista, 40% rasvasta.

      Ravintotakuu:
      ORIJEN Adult koiranruoka täyttää AAFCO:n ravintokriteerit (Association of American Feed Control Officials).

      Lisäaineet:
      A-vitamiini (15000 IE/kg), D3-vitamiini (2000 IE/kg), E-vitamiini (400 IE/kg), niasiini (250 mg/kg), sinkkiproteinaatti (150 mg/kg), tiamiini (50 mg/kg), riboflaviini (50 mg/kg), B5-vitamiini (40 mg/kg), rautaproteinaatti (40 mg/kg), B6-vitamiini (26 mg/kg), mangaaniproteiinit (14 mg/kg), kupariproteiinit (13 mg/kg), foolihappo (3 mg/kg), biotiini (1 mg/kg), B12-vitamiini (0,5 mg/kg), seleeni (0,3 mg/kg), glukosamiini (1400 mg/kg), kondroitiini (1000 mg/kg), mikro-organismit (120M cfu/kg).

      Itse en ole ravitsemusterapeutti, enkä näistä oikein ymmärrä, joten jos joku sisällöstä jotain huonoa bongaa, niin kertokaa toki. Liikaa kalaa?
      Hinta tässä ruoassa vähän kyllä kirpaisee, 13,5 kg 75-95 euroo.
      Syötänkö turhaa noin kallista, ajaisiko jahti ja vahti saman asian?
      Meillä menee ihan runsaasti sitä ruokaa.
      "Lapsille" haluan tarjota vai parasta, mutta tuo orijenin hinta on ehdoton kipuraja..varsinkin kun taloon tulisi taas uusi iso koira...

      • minelan

        nm-nappuloita .

        Meillä korat syövät CanaCAN NAPPULOIA. lisäksi joka päivä raakaa jauhelihaa ja pari kertaa viikossa RAA AN kananmuan keltuaisen-


    • Meillä tutustuttiin justiinsa Belcando :nimiseen pöperöön. 75% eläinproteiinia josta 65% siipikarjasta ja 10% kalasta, lisäksi 25% kasviproteiinia. meillä ainakin toistaiseksi toiminut erittäin hyvin. Helposti sulavaa suuren lihapitoisuuden vuoksi. Proteinia yheensä 23% ja rasvaa 10,5% sopii myös meidän pojalle siinä mielessä että on leikattu ja on vähän alakanut ylimääräistä kertymään. :P Vehnätö, soijaton ja maidoton. Hinta mielstäni kohtuullinen. 15kg säkki n 50€

      • normi jauhomössöä

        Belcandon lihapitoisuushan ei ole tuo mainitsemasi 75%. Kokonaisproteiini määrästä (n.30%) 75% on eläinproteiinia joka on mielestäni vähän. Jos tuota ruokaa syöttäisin koiralleni lisäisin ehdottomasti lihaa joukkoon.


    • joo pääsi pieni kirjoitusvirhe lipsahtamaan :D itse laitan joukkoon raakaa jauhelihaa kerran päivässä. meillä toimii suoli ainkin paremmin kuin koskaan. :P

    • M.L.

      Meillä koira syö kaikkea.Keitoista jauheliha kastikkeisiin.Kunnon reisiluut mistä koira tykkää kun hullu puurosta.Samoin kelpaa perunat,porkkanat,sipulit.

      • Agility harrastaja

        POWER OF NATURE Meadowland Mix - Grainfree viljaton koiran ruoka
        Raaka-aineet:
        Käytämme biologisesti arvokasta ja hyvin sulavaa kuivattua kanan- ja kalkkunanlihaa, sekä tuoretta merilohta. Kanan- ja kalkkunan liha ovat parhaita ja maistuvia proteiinin lähteitä - koiran elimistö pystyy käyttämään ne yli 92% hyväkseen.

        Alfalfan ja tapiokan yhdistelmä huolehtii vatsan ja suolen toiminnasta, antaa energiaa, on antiallergeeninen (sopii allergikoille) ja hellävarainen herkällekin vatsalle. Alfalfa on hyvä kuidun lähde, kun taas tapioka on 98% sulavaa, ja se toimii luonnollisena kivennäis- ja hivenaineiden lähteenä

        Turkkia ja ihoa hoitavat elintärkeät Omega 6 ja Omega 3 rasvahapot, joiden suhde on Power of Nature ruuissa ihanteellinen: 4:1. Suurin osa koiranruuista sisältää liian paljon Omega 6:tta ja vain vähän Omega 3:a, mikä on todettu (Utrechtin yliopiston tutkimus) epäsuotuisaksi mm. immuunipuolustuksen ylläpitoon.

        Käytämme Meadowland Mixissä kalkkunanrasvaa ja lohiöljyä rasvahappojen lähteinä, sillä koiran elimistö pystyy käyttämään näitä korkealaatuisia eläinrasvoja tehokkaammin hyväkseen kuin kasvirasvoja.

        Power of Nature Meadowland Mix Dog resepti - Faktat:
        - 95% proteiinista on peräisin korkealaatuisesta kanan-, ja kalkkunanlihasta sekä lohesta (ihmisravinnoksi soveltuvista lähteistä); 5% alfalfasta ja tapiokasta
        -lihaproteiinimme biologinen arvo (eli mitä elimistö pystyy käyttämään hyväkseen) on 92%
        - Omega 6 ja Omega 3 rasvahapot parhaista lähteistä: kalkkunanrasvasta ja lohiöljystä (optimaalinen biologinen arvo)
        -viljaton, gluteeniton
        -hiilihydraalipitoisuus alle 20%
        - lisäämme kivennäisaineet kelaatteina: elimistö pystyy käyttämään kivennäisaineet kelaattimuodossa parhaiten hyväkseen
        - sisältää "DOGactive-Complex"in: bioaktiivisia vitamiineja, kivennäiskelaatteja ja prebiootteja (tasoittavat suoliston bakteerikantaa, auttavat ylläpitämään vahvaa immuunipuolustusta ja toimivaa optimaalista ruuansulatusta)
        - EMME käytä huonolaatusia lihan sivutuotteita
        - EMME käytä koiralle huonommin sopivia kasvi- tai viljaperäisiä proteiineja kuten soijaa, kasvivalkuaisuutetta, maissi- tai vehnägluteenia, herneitä ja papuja tai perunoita
        - EMME käytä maissia, vehnää tai muita viljoja, sillä monet koirat ovat yliherkkiä maissille ja viljatuotteille
        - EMME käytä keinotekoisia lisäaineita, arominvahvenneita, väriaineita tai säilöntäaineita
        - ruokamme säilyvyys varmistetaan luonnonmukaisilla vitamiineilla (vitamiini E ja C)
        - korkealaatuinen luonnonmukainen super premium täysravinto kaikille koiraroduille

        Tuoteseloste:
        Kuivattu kananliha, kuivattu kalkkunanliha, tuore lohi, tapioka, alfalfa, kalkkunanrasva, vitamiini-kivennäisaineoseos, prebiootit, kananmaksa, lohiöljy, pellavan siemenet, merilivä.

        Proteiinit46%
        Rasvapitoisuus 16%

        Tämän sarjan ruokia kokeilleena, tämä sopii parhaiten meidän vauhdikkaalle
        kaverille.Vatsa voi hyvin ja turkki.


      • royalcanin

    • doggilainen

      "Siirryttiin siis orijeniin, se kun on 80%lihaisa ja 20% kasviksia yms.."

      Ei ole Orijenissa 80% lihaa, siinä on tehty mainoskikka ja verrattu tuoretta lihaa kuiva-aineisiin. Mutta kun nappulassa ei ole sellaista ainesosaa kuin tuore, eikä näitä pitäisi edes verrata keskenään. Kuivauksessa häviää jotakuinkin 70% vettä joten lopputuotteessa lihaa ei olekaan 80%.

      Orijen on törkeän kallis ylläpitomuona, eikä sen lihapitoisuudet pidä paikkaansa. Kasvimaailma voittaa aina, ei ne nappulat pysyis muuten edes kasassa ;)

      Vaikka valmistusaineluettelo ollaankin saatu kikkailemalla hienon näköiseksi, ei se sitä ole. Lihaa saa kaupasta edullisemminkin. Mutta siis, jos yksilöllä ruoka toimii ja hinta ei päätä huimaa niin siitä vaan. :)

    • eioo

      Ei ole Orijenin lihaprossa 80, mutta on siinä silti enemmän lihaa kuin keskivertonappulassa. Ruuan valmistusaineina ei ole käytetty esim. maissigluteenia, jolla saadaan helposti ruuan proteiinipitoisuutta nostettua.

    • doggilainen

      On se protsku Orijenissakin nostettu kasvivalkuaisilla. Eikä kukaan voi tietää paljonko tuote lopulta sisältää lihaa. Ihmisravinnoksi kelpaavat raaka-aineet(lihat) sisältävät paljon sidekudosta. Mistään sisäfileestä se ei ole tehty vaikka mainos sellaisen mielikuvan saattaa tuodakin. ;)

    • eioo

      Voisitko tarkentaa tuota väittämääsi, että kasvivalkuaisilla olisi nostettu?

      tuore, luuton kanaliha (25%), kuivattu kananliha (17%), tuore, ruodoton lohi (10%), kuivattu kalkkunanliha (7%), kuivattu silli (7%), höyrytetyt punaperunat, herneet, bataatti, tuore, luuton kalkkunanliha (3%), tuore kanamuna (3%), linnunmaksa (2%), tuore, kalastettu siika (2%), tuore, kalastettu kuha (2%), kuivattu sinimailanen, hernekuitu, kananrasva (2%) ym.

    • doggilainen

      No lihalla moisia protskumääriä ei saada.

      Jokatapauksessa vaikka tuote on vähähiilihydraattinen, niin kannattaa laskea paljonko energiasta tulee hiilihydraateista kun proteiineja ei hapeteta energiaksi.

      Mutta niinkuin sanoin, jos ei hinta päätä huimaa niin siitä vaan. Kannattaisi vaan suhtautua kriittisesti mainoslauseisiin ja väittämiin.

    • eioo

      No milläs moiset protskumäärät sitten saadaan kyseiseen sapuskaan? Meinaatko että huijaavat valmistusaineissa?

      Kannattaa aina suhtautua kriittisesti, monessakin asiassa. Varsinkin kuivamuonissa, joissa ensimmäisenä lukee joku liha (oli se sitten kuivattuna tai tuoreena) ja sen perässä monia hiilarinlähteitä ennen rasvaa. Ja vielä jos valmistusaineena on maissigluteeni, vehnägluteeni tai kasvivalkuaisuute. Siinä sitä on kikkailua kerrakseen, esimerkiksi eräässä erittäin suositussa kuivamuonassa. ;-)

    • doggilainen

      Kyllä koiranruokateollisuudessa aika paljon suoranaisesti huijataan kuluttajaa. Kun kyseisessä tuotteessa ei ole 80% lihaa. Hienosti ovat saaneet tuoteselosteen näyttämään hienolta, haukutaan viljat ja puhutaan vähähiilihydraattisten ruokien puolesta(vähähiilarisempikin löytyy markkinoilta). Mutta kun Orijen pakottaa koiran hyödyntämään sen hiilarin, vähätkin mitä siinä on.

      Protskujen suhteen saattavat jättää jotain kertomattakin, mutta on täysi mahdottomuus päästä lihalla moisiin proteiiniprosentteihin ja proteiinia saa lisättyä ruokaan PALJON edullisemminkin. Mutta ne jotka proteiinia aidosti tarvitsevat, lisäävät kananmunaa.

      Kotikoira ei tarvitse noin suuria proteiinimääriä ja aktiiviselle ruoka on liian vähärasvaista.

      Mutta mä mätän koiralle ennemmin lihaa nappulan ohella.:)

    • eioo

      Et edelleenkään vastannut kysymykseen. Eli millä mielestäsi moisiin proteiiniprosentteihin kuivamuonassa päästään, jos ei lihalla? Ja nyt siis puhutaan pelkästään kuivamuonasta, ei yleisesti ruokinnasta.

    • doggilainen

      Itse olen sitä mieltä että valmistaja jättää jotain kertomatta, mutta kananmuna ja herne siellä on ainakin protskuja nostattamassa. Useimmiten se nostetaan hydrolysaateilla. Mutta sama millä se on nostettu, lihalla yksistään ei moisiin lukemiin päästä. Liha(kuivattunakaan) ei ole pelkkää proteiinia.

      Kyllä valmistajat nostavat tarkoituksella proteiineja. Orijenissä ne on nostettu turhan korkealle jo. Nostaisivat ennemmin rasvaprosenttia(mutta valmistajalle yhden prosentin rasvan nostaminen maksaa enemmän kun valkuaisprossan nosto).

      Mutta enhän mä väitä että ruoka olis huono. :) Hinta on mulle kynnyskysymys, ja liian alhainen rasvaprossa, muutoinhan tuo olisi ihan hyvä vaihtoehto moneen muuhun verrattuna.

    • eioo

      Kananmuna ei ole kasvikunnan tuote. Tuoreessa herneessä on n. 5% proteiinia, ja sitä on Orijenissä max 7%, joten sillä ei kyllä ruuan proteiinipitoisuutta nosteta. Perunassakin on alle 2% proteiinia. Maissigluteenilla, vehnägluteenilla tai soijavalkuaisella saisi hyvinkin protskuja nostettua, mutta niitä ei ko. ruuassa ole. (Allergiset koirat paljastaisivat huijauksen.) Joten mitä jää jäljelle? Orijenin protskut ovat pääasiassa lihasta ja kalasta peräisin. Ja oleellistahan kuivamuonissa(kin) on, että proteiinit olisivat mahdollisimman pitkälti peräisin eläinkunnan tuotteista eli lihasta, kalasta, kananmunasta. Ei kasvikunnan tuotteista.

      En itsekään käytä Orijenia, koska se on turhan kallista ja proteiinia on turhan paljon. Mutta tuo väitteesi on kyllä perätön, että protskuja olisi nostettu kasvivalkuaisella. Olet mitä ilmeisemmin omaksunut nämä ajatuksesi eräältä kärkevältä nettikirjoittelijalta. Kannattaa kuitenkin ajatella omillakin aivoilla, eikä uskoa sokeasti kaikkia ja kaikkea mitä muut puhuvat tai kirjoittavat. ;-)

    • doggilainen

      Kyllä olen omaksunut paljonkin ajatuksia kärkevältä nettikirjoittajalta, muutoin mulla itsellänikin olisi erittäin paljon harhaluuloja ruokinnasta ja ruokien laadusta.

      Mutta ajattelen mä omilla aivoillanikin. Jos lihan osuus on alle puolet tuotteesta, oletetaan että vaikka 40%, niin ei siitä ole proteiinia 40%. Se on täysi mahdottomuus. Ja kun eipä se kuitenkaan ole samaa kamaa kuin ihmisten kuivalihat. :)

    • doggilainen

      Pakko vielä lisätä, että kalan osuus ei niin suuri ole, että se nostaisi proteiinin noin korkealle. Sitäpaitsi kuivattua hernettähän tuolla on käytetty, jolloin proteiiniprossa on enemmän. Miten selität sen että proteiini on ihan sama kaikissa muissa paitsi penturuuassa, jossa siinäkin pääraaka-aineet taisi olla siipikarja? Eri valmistusaineita, mutta samat proteiiniprosentit?

      Mutta eihän tuota nyt voi huonoksi ruuaksi sanoa. Eläinperäistä proteiinia on varmasti enemmän kuin monessa muussa. Mulla karsii ton ruuan totaalisesti se peruna(ja hinta).

      Mutta hyvä että edes jostain ollaan samaa mieltä. Liikaa protskua ja ylihinnoteltu. Ja hyvää joulun odotusta kaikille muillekin. :)

      • Sekalinjainen

        Itselläni on ollut 45 vuotta koiria ja kyllä oma kokemukseni on että Orijen ja Acana ovat laadukkaimmat tehdasvalmisteiset ruoat. Niissä on (valmistajan mukaan) laadukkaat raaka-aineet ja sen vuoksi hintakin on korkea.

        Omien koirieni osalta olen pari viikkoa sitten siirtynyt BARF:iin, koska haluan nähdä helpottaako viljaton ja gluteeniton ruokavalio saksanpaimenkoirani kutinoihin (allergiat yms. tutkittu, mutta syytä ei löydy, muuta kuin kuiva iho). Nyt on menossa vasta ensimmäisen proteiinin kokeilu eikä muutoksia voi juurikaan vielä havaita, paitsi että jonkinlainen elimistön puhdistureaktio on meneillään.

        Jos ei näitä epämääräisiä kutinoita olisi, niin olisin jatkanut Orijenin syöttämistä, koska silloin kun koirani söi Orijenin 6 Fresh Fish ruokaa, oli kutinoitakin vähemmän. Ehdottomasti laadukasta kuivista, mutta totuushan on että yksi ruoka sopii yhdelle ja toinen toiselle. Kokeilemalla selviää :-).


    • En tiiä

      Lukekaahan tarkemmin orijenin nettisivuilta. Luki näin: ORIJEN -täysravinnon sisällöstä vähintään 80 % on lähialueilla tuotettuja tai pyydettyjä, ravitsevia ja proteiinipitoisia lihatuotteita. Ei missään kyllä sanottu että proteiinia tai lihaa ois 80%. käsittääkseni lihalla ja lihatuotteilla on ero. Liha on puhdasta lihaa ja lihatuoteessa voi olla muutakin eläinperäisiä roippeita matkassa. näin minä ainakin olen asian ymmärtänyt

    • Kannattaa laskea

      Tässä hiukan veratailua kolmesta eri kuivaruoasta. tein sen kun halusin vaihtaa edullisempaan, mutta tosiasia on, että edullisissa (Jahti&Vahti) annos on paljon suurempi. Pysyn siis BritCaressa. Ja lisään tuorelihaa, kanaa, kalaa ja maitotuotteita kerran päivässä. annos on päiväannos 5KK ikäselle ja 8kg painoiselle koiralle, joka on isona 11-12kg.

      Täydellisiä sisältöjä en laita, ne löytyvät kunkin valmisteen kotisivuilta.


      Jahti&Vahti BritCare N&D(bestpremiums)

      Raakavalkuainen 25% 32% 24%
      Raakakuitu 3% 2,5% 4%
      Raakarasva 12% 18% 14,5%
      Hehkutusjäännös 9% 7% 7%
      Kalsium 1,9% 1,8% 1,2%
      Fosfori 1,4% 1,2% 0,9%
      Lysiini 1,3%
      Avit 12000ky 23000 Ky 17000Ky
      Dvit 1200ky 1800 Ky 2000 ky
      Evit 80mg 600mg 200ky

      energia 15600KJ/kg 16341 KJ/kg 17279KG/kg

      Päiväannos 200g/0,40€ 90g /0,40€ 200g/0,70€

    • koli

      Brit carea 90g päiväannos? No tuskinpa se käytännössä onnistuu.

      • BC-fani

        Onnistuu, tulin juuri hakemasta penturuokapussin. Se on tosi kalliimpaa kuin tuo vertailu, mutta hyvästä kannattaa maksaa.

        Rasvaa voi lisätä itsekin, proteiineja on tarkkailtava.

        Vertailkaa itsekin, minäkin olen jo monen ruoan kohdalla sen tehnyt ja yllättynyt, sillä halpoja ruokia voi joutua laittamaan kaksinkertaisen määrän. Ja lopputulos hinnalta on sama. Jos kalliimmassa on oikeat aineet oikeassa suhteessa, niin miksei sitä sitten ostaisi.

        Jahti&Vahti lienee kohtuullinen ruoka, minua vaan ihmetyttää se, että on ostettava isoja säkkejä heti. Olisiko siinä yksi syy halpuuteen?


    • Yojo

      Olis kannattanu varmaan verrata rasvaltaan samankaltaisia ruokia vai mikä idea tuossa on?

      • BC-fani

        Proteiineja on vertailtava. Rasva antaa enrgiaa, ei muuta. Ja kuten huomasit, tuossa veratilussa oli kj-määrä kutakuinkin sama kaikilla. Mutta jostain syystä JV:llä ja ND:llä piti laittaa nappuloita kaksinnkertainen määrä.

        Kun epäilette jotain, niin katsokaa tuotteiden kotisivuita oikeat tiedot


    • kyseliä

      paljon on lihaa Taste of the Wild:ssa?

    • Kokeilemalla selviää

      Jahti & vahti junior hyvä perus terveen koiran ruoka. Sitä meillä menee 10 kuiselle sakemanni nartulle 15kg kuukaudessa. Alkuun ruoka sopikin hyvin mutta koirallamme alkoi maha reistailla muutaman kuukauden päästä ja kakkaa riittää ja määrät on isoja :( viellä ei ruokaa kuitenkaan vaihdeta koska parin kk päästä vaihdetaan adult ruokaan kokonaan (eläinlääkärin kanssa keskusteltu kaikesta). Brit premiumia ajateltiin kokeilla, millasia kokemuksia muilla tästä ruuasta? Toivon että kävis meidän "pikkuiselle" ja maha alkaisi voimaan paremmin. Kyseinen ruoka kuitenkin suht edullistakin. Jahti&Vahdilla koiramme ei edes liho tarpeeksi vaikka tosiaan koko 15kilon pussi menee kuussa ja annamme ruokaa enemmän kun suositellaan. Myöskään maistuvuus ei ole paras, vaikkei koiramme ole nirso ollenkaan. Kellään kokemusta Profine adult L ruoista? Se on kakkos vaihtoehtona jos brit premium ei sovikkaan koirallemme.

    • tiikeri_lilaj

      Mitä jos vain vaihtaisit Jahti & Vahti Energiaan tai Extra Energiaan ja antaisit sen kanssa rasvaista jauhelihaa 30-50% annoksesta. Saattaisi tulla niitä kaivattuja kiloja alkaa mahakin toimimaan paremmin, kun se saa käsiteltäväkseen koiralle lajityypillisempää ravintoa. J&V Junior on lähes sama ruoka kuin Kana-Riisi, melkoisen turha jos minulta kysytään. Ei ole mitään järkevää syytä syöttää kiihkeässä kasvuvaiheessa olevalle koiralle noin kevyttä ruokaa.

    • Vaikeampi tapaus

      Meillä koira leikkuutetaan ensi viikolla, joten energia ruoka ei ihan leikatulle taida käydä. Koirallamme maha menee kaikesta sekaisin ja vaan broilerin jauheliha sopii sille. Ainut vaihtoehto on löytää sopiva kuiva ruoka mitä maha sietää.

    • Tutkiva neitokainen

      Ite kävin tänään Mustissa ja Mirrissä vertailemassa pussien kyljistä ravinto-arvoja. Monessa näkyi olevan joko vihannes painotus tai viljamössöä loppu ''valeltu'' lihan maulla sekä rasvalla. Ainoastaan seuraavat merkit meni lihapitoisuuksiltaan harkinta listalle jo barffaalle:
      Taste of the wild
      Carnilove
      Canagan
      Mastery

      Ehkä listalla:
      Profine
      Pro Plan

    • ...?

      Happy Dog.
      aamen.

    • 9+11

      Happy dog muka lihaisaa? Höpöhöpö! Esimerkkinä Adult Maxi:
      Maissi, Siipikarjan lihajauho, Eläinrasvat, Lampaanlihajauho, Kalajauho, Riisijauho, Naudanrasva, Siipikarjanrasva, Hemoglobiini (kuivattu), Maksahydrolisaatti, Juurikasmelassileike, Auringonkukkaöljy (0,75 %), Omenarapa (kuivattu) (0,7 %), Kanamunajauhe, Ruokasuola, Hiiva (kuivattu), Kaliumkloridi, Rapsiöljy (0,25 %), Ohra (käytetty) (0,2 %), Merilevä (kuivattu) (0,15 %), Pellavansiemen (0,15 %), Artisokka, Voikukka, Inkivääri, Koivunlehdet, Nokkonen, Salvia, Korianteri, Rosmariini, Timjami, Lakritsikasvi, Simpukanliha (kuivattu) (0,01 %), Kamomilla, Niittymesiangervo, Karhunlaukka.

      Missä tuossa on mainittu liha? Lihajauho ei ole lihaa.

    • tyhmäkö

      Lihajauhohan tehdään kuivatusta lihasta...
      Näytä mulle nappula jossa on rakaa lihaa.

    • koiralle maistuu

      Meillä sakemannin pääasiallisena ruokana on jauheliha. Sekaan laitan merilevää, öljyä, c maxia ja kalkivalmistetta. Parikertaa viikossa naudanmahaa, kananmunaa ja porkkanasosetta. Kuivamuonana meillä on orijen (6fish ja regional red). Koira rakastaa tätä ruokaa, maistuvuus täys kymppi. Ensimmäinen kuivamuona joka ei kauaa kerkeä kupissa vanheta, meidän mielestä siis paras! :)

    • ...?

      Näyttäisi Orijenin adult ruuan sisältökin sisältävän kanaJAUHON, kalkkunaJAUHON, silliJAUHON....

      Mun koirat on HappyDogin sportlinea syöneet ja siihen lisänä jauhelijaa, välillä kalaa, ja koirat saa luita jauhettavakseen.
      Hyvässä kunnossa ovat.

      Mielestäni on ihan hyvä perusnappula, jossa hintalaatu suhde kunnossa.

    • 2+18

      Ziwipeak. Ei oikeastaan ole edes nappulaa vaan kuivattua lihaa.

    • :) hihii

      Moi ! Minulla meinaa kukkia Aloevera on jo noin 30 cm. pitkä kukinto ja kasvi voi hyvin .Siirsin sen vähän varjoisempaan paikkaan ja se alkjoi kukkia kohta .Voi olla ettei se kuki suorassa aurinnqon paisteessa.on liikaa valoa ja kuumuutta.

    • miiimi1

      Meillä suositaan Orijenia ja Acanaa ja jälkimmäisessä niitä gluteenittomia vaihtoehtoja. Nuohan kyllä valmistetaan samalla tehtaalla. Lihaa lisäksi sitten. Barf kiinnostais, mutta ei käytännössä jaksa. Mistä te ostatte napulanne? Mä yleensä zooplussalta, tulee nopeesti ja suoraan kotiovelle. Molemmat suosimani merkit on siellä vielä halvempia kuin paikallisesta kaupasta ostaen ja ruokaa tulee tilattua aina sen verran, että ilmainen kotiinkuljetuskin on taattu.
      Tässä mainoslinkki zooplussalle: http://www.ostohyvitys.fi/kampanja/1360664/10774

    • TOTW

      Taste of the Wild paras koiranruoka ja lihaisa. Kannattaa tutustua.

    • tatti7

      Onko totta, että orijenin sisältö ois vaihtumassa?

    • Olen kuullut

      Olen kuullut muutamalta tutultani, että kun vaihtoivat laadukkaammat muonat (Happy dog ja Acana) Jahti Vahtiin, niin koiransa turkit menivät puolta huonommaksi kuin olivat ennen sitä olleet. Ja ulostustakin tuli paljon enemmän ja läjät olivat puolta isompia kuin noissa toisissa muonissa olivat olleet.Joten tiedä sitten tuon Jahti Vahdin laadukkuudesta.

    • ...

      Jahti ja Vahdin laatu on mennyt alas kuin lehmän häntä sen jälkeen kun valmistus siirtyi saksaan.

    • Xoxo9

      Belcando Adult Power

      Korkealaatuinen kuivattu kananliha (28,0 %); maissi; riisi; sillijauho (7 %); siipikarjanrasva; puhdistettu kasviöljy; kuivattua kananmunaa (2,5 %); viinirypäleensiemen josta poistettu öljy (2,5 %); oluthiiva; johanneksenleipäpuu; kuivattu sokerijuurikaskuitu; Chian siemeniä; dikalsiumfosfaatti; hydrolysoitu kananmaksa; natriumkloridi; kalium kloridi; Yrttejä (yhteensä 0,2 %: nokkosen lehdet, katkerojuuri, rohtosappi, kamomilla, fenkoli, kumina, misteli, siankärsämö, karhunvatukka); yucca schidigera

      Proteiini 29,5%, rasva 20,5%

      Adult Powerin kokonaisproteiini arvo koostuu siis 85% eläinproteiinista (josta 70% on kanaa ja 15%kalaa) ja 15%kasviproteiinista.

      Eukanuba Working & Endurance

      Kuivattua kanaa ja kalkkunaa (>30%, luonnollinen glukosamiinin ja kondroitiinisulfaatin lähde), maissia, eläinrasvoja, vehnää, riisiä, sorghumia, sokerijuurikasmassaa (>2.5%), kuivattua kananmunaa, kanalientä, kalaöljyä, kuivattua oluthiivaa, kaliumkloridia, natriumkloridia, pellavansiemeniä, natrium hexametafosfaatti, frukto-oligosakkarideja (0.40%), kalsiumkarbonaattia.

      Proteiini 30%, rasva 20% (mutta ei mainita kokonaisproteiinin muodostumista)

      Ja sitten Orijen Adult Dog

      Luuton kana*, kanajauho, ruodoton lohi*, kalkkunajauho, sillijauho, peruna, herne, bataatti, luuton kalkkuna*, kokonainen kananmuna, kananmaksa*, ruodoton siika*, ruodoton kuha*, sinimailanen, hernekuitu, kananrasva (luonnollisesti säilötty tokoferoneilla), merilevä, kurpitsa, sikurinjuuri, porkkana, pinaatti, nauriin naatti, omena, karpalo, mustikka, lakritsijuuri, väinönputken juuri, rohtosarviapila, kehäkukan kukka, fenkoli, piparmintun lehti, kamomilla, voikukka, kynteli, rosmariini, A-vitamiini, D3-vitamiini, E-vitamiini, niasiini, tiamiini mononitraatti, riboflaviini, d-kalsium pantoteeni, B6-vitamiini, foolihappo, biotiini, B12-vitamiini, sinkki proteinaatti, rauta proteinaatti, mangaani proteinaatti, kupari proteinaatti, seleenihiiva, Lactobacillus acidophilus ja Enterococcus faecium -maitohappobakteeri

      TOIMITETAAN TUOREENA PÄIVITTÄIN – ei koskaan pakastettuna tai säilöntäaineilla kuormitettuna.

      Proteiini 38%, rasva 17%

      Ja kokonaisproteiini arvo koostuu 80% eläinperäisistä raaka-aineista ja 20% kasviperäisistä raaka-aineista


      Eli manitsevat suoraa lihojen olevan tuoreita, eikä kuivattua jolloin sitä nestettä ei haihtuisi valmistuksessa. Tuore liha sisältää arviolta 70% vettä, joten esim 300 grammaan kuivattua lihaa tarvitaan noin 1kg tuoretta lihaa.

      Ton perusteella ainakin itse valitsisin Belcandon tai Eukanuban omalle koiralle... Kumminkin noi kaikki arvot katsotaan ennen kun ne puristetaan nappulanmuotoon.

    • Rodin

      Meillä puolestaan on hyväksi todettu James Wellbeloved Turkey & Rice Kibble muona.Kannattaa kokeilla ainakin.

      • 125

        JW on kaikkea muuta kuin lihaisa


    • Rodin

      Eihän se kaikein lihaisin muona tosiaan ole,mutta ei se kaikkein huonoinkaan kuitenkaan ole myöskään.Ja JW:ssä se liha on kuitenkin lihaa, kun taas monessa huonommassa muonassa se lihan osuus saattaa olla jotain vähän sinnepäin vaan mitä lihassa osia saattaa olla eikä ole sitten mitään kunnollista lihaa kuitenkaan.
      Ja mä en tullut tuossa maininneeksi sitä myöskään,että mä laitankin tuon JW muonan sekaan aina vaihdellen joko kalkkunan tai naudan jauhelihaa aika runsaasti lisäksi vielä myös,koska minusta pelkkä kuivamuona yksistään ei koiralle ravinnoksi riitä muutenkaan,vaan koira tarvitsee kyllä jotain tuoreruokaakin sen ohessa myös.

    • probooster

      Pro Booster sarja on hyvä ja Booster ehkä

    • Kerkkone

      Ihan innostuin messuilla tuli tällänen vastaan kuin, Zaaron ilman vehnää, ohraa, kauraa, maissia, hernettä, linssiä, perunaa, soijapapua ja gluteeneja. Lihapitosuus on 62% mistä suurin osa on kyllä tuorelihasta, raakavalkuaista 28,5%, raakarasvaa 15,5% ja valkuaisista 90% eläinkunnasta. Ikävä kyllä meidän kaupoista ei ole edes saatavilla..

      Maistuvalta 2kg pussi on tuntunut, onko joku muu ehtiny kokeilla jo pidempään?

    • Penak76

      Sen verran on Acanalla toimitus vaikeuksia, että tainnut Kanadassa lähitilan kanat ja viljat jäätyä?

    • Zaaron

      Zaaronista hyviä kokemuksia ja maistuu nirsommallekin.

    • huijausta

      Vanha ketju mutta acana ja orijen on juuri niitä ihme merkkejä jotka kikkailevat sisällysluettelolla saadakseen proteiinipitoisuuden nousemaan korkealle. Jos vilkaisee sisällysluetteloa niin siellä on kaikkea mahdollista rehua jota löytää äidin puutarhasta. Voikukkaa, porkkanaa, hernettä, papua, kurpitsaa, omenaa, naurista... Tottakai jollain herneellä saa protskut ylöspäin mutta ei se koiran ruokaa ole. Kuulostaa enemmän sikojen ruualta. Ennemmin syötän vaikka riisi tai kaurapohjaista nappulaa.

      • Mielenkiintoinen ketju. Meille tulossa pentu, jolle kasvattaja syöttää Orijenia ja juuri argumentoi tuolla 80% sisällöllä. Aiemmin olivat syöttäneet RCtä. Meillä on toinen koira myös heiltä ja tälle koiralle ei RC sopinut ja eräs kasvattaja (bokserit, ranskikset, bostonit) vinkkasi GE SP adultin. Sitä olemme syöneet viimeiset 5,5 vuotta ja korvien töhniminen loppui, turkki kiiltää, tassut ja silmät hyvät, ja kakkia tulee 2-3krt/päivä 1-2 Pätkispatukkaa. No, pohdin sitä, että siirrytänkö uuden pennun myös Eagleen, kun se on toiminut kuitenkin hyvin meidän vanhemmalle koiralle, ja hintakin olisi hyvä. Ja toista pohdin, että huonosti olen löytänyt ketjuja joissa olisi Eaglesta mitään negatiivista/positiivista kirjoitettu. Mukavaa päivää kaikille!


      • Kaikkikallistuu

        Ge oli ihan järkevä viel 5vuotta sitten kun hinta oli 50e nurkilla...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe