palkatonta sairaslomaa..!! auttakaa olen ihan pihalla tästä!!

Citygirls

hei! Minulla on 1-vuotiat poikalapsi jolla on korvakierre, hän on sairastanut jo 7 korvatulehdusta...:/ nyt on syyskuun puolivälissä putkitus aika..vihdoinkin!! josse siitä rupeaisi helpottamaan ..i hope!!

Mutta asiani koskee tätä lapsen sairaslomaa..kun minä olen nyt työnantajalta saanut tälläistä tietoa..esimerkiksi tälläistä:
Eli siis lapseni aloitti päivkodissa toukokuussa ja samalla minä menin siitä sitten töjhin (uuteen työpaikkaan) ja sitten rupesi tulemaan korvatulehduksi ja jouduin lapseni kanssa ravaamaan ja hakemaan sairaslomaa alituiseen..:/ esim.tässä kuussa on ollut jo 3 korvatulehdusta..ensimmäinen oli tuoss 4.-5.8.11 ja sitten oli seuraavalla viikolla 3 päivää ja sitten 22.8.-24.8.11..ja sitten työntajalle ilmoitin sillon 22.8 että joo nyt on taas korvatulehdus mein pojalla, että korvakipujen takia, kun ei enää silloin kahdella edellisellä kerralla antanut antibioottiakaan, kun lääkärit sanoi, että :"tämä lapsi on saanut jo ihan tarpeeksi myrkkyjä elimistöönsä" joo mutta minun mielipide..ei se mene ohi kun vain ja ainoastaan sillä lääkkeellä..ja niinhän siinä sitten kävi, että ensiapuun jouduin silloin 21.8 lähtemäään..kovien korvakipujen takia, ja saikkuaha sieltä taas heilahti...:/
sitten maanantai-aamuna soitin esimiehelleni, että taas olis korvat tulehtuneet...ja sieltä se sitten alkoi: (ja tämä on se asia , mitä en ymmärrä, toivoisin teidän auttavan tässä asiassa..) onko oikein vai väärin??siis..olen myyjä..
työnantajani..väitti, että ne 3 päivää mitä sain lapsen sairaslomaa niin se on palkatonta..vähän minä olin silleen, että WHAT?? MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA!?? hän sanoi, että jos on lapsen saikulla saman sairauden takia..niin 30 vrk pitäisi olla töissä ennen kuin saa palkkaa sairaslomalta vaikka on saikkulappu!!..no minulle laitettiin sitten iltaa!(reilua työnantajaltani) mutta...minä soitin pamiin ja halusin keskutella tästä.,..soitin aika montakin kertaa..ja 2 naista oli ta=työnantajan puolella ja 1 mies oli minun puolellani ja sitten taas yksi toinen mies ta puolella..:( eli siis sieltä en saanut selkoa...:( sitten pyysin ta:ni tulostamaan minulle sellaisen sivun, että ymmärtäisin tämän tilanteen..eli siis mistä hän oli minulle tämän lukenut....ytk-sivvuilta..sanoin hänelle, että se ei ole liitto..mutta hän väittää että on...:/ mitä mieltä olette ??? ja se että tänään tuli tili ja minullehan kerrottiin tästä 30 vrk välissä -jutusta vasta silloin 22.8 ja minulla oli palkatonta minun saikkupäivät just nuo mitä laitoin tuonne elokuun alulta..ja palkka joka nyt tuli se tuli juuri tuolta ekoilta elokuun viikoilta...HEI ONKO TÄÄ ENÄÄ REILUA!!! ?? MITEN TOIMISIN ..KOSKA AJAN NYT TÄTÄ ASIAAAA NIIN KAUAN , ETTÄ SAAN SELON TÄHÄN ASIAAN..EN RUPEA OLEMAAN PALKATTOMALLA JOS MINUN LAPSENI VAIKKA ENSIVIIKOLLA TAI HUOMENNA SAIRASTUU..NI SE OLISI SITTEN HETI!! PALKATONTA !! AUTTAKEE..

5

2691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korkorkorv

      Itse tajuan asian niin, että jos olet ollut työsuhteessa alle 3 kk, kun sairastelu alkoi, niin palkkaa ei tarvitse maksaa kuin omavastuuajalta, eli 9 päivältä. Ja jos sairastuu samaan sairauteen alle 30 vrk edellisestä töihin paluusta, niin sairaus tulkitaan samaksi sairaudeksi ja jos yli 9 päivää on ollut sitten poissa, niin palkkaa ei tarvitse maksaa yli meneviltä päiviltä. Eli on tosiaan niin, että se 30 päivää pitää olla työssä, että samakin sairaus on uusi.
      Jos työsuhde on kestänyt yli 3kk, niin palkanmaksu velvoite on jo 4 viikkoa.
      Hae Kelasta sairauspäivärahaa, johon olet oikeutettu palkattomilta päiviltä. Päiväraha on ansiosidonnaisen suuruinen.
      Putkituspäivä on palkaton.
      Joskus olen työssäni joutunut asiaa selvittelemään.
      Tosi kurja tilanne ja putkitukset (2 kertaa) ovat auttaneet meillä.
      Tsemppiä!

    • ddddddddddddddew4r

      Kannattaa huomioida myös se, että lain mukaan lapsen sairauden vuoksi myönnettävä vapaa ei ole sairaslomaa eikä lapsen hoitamista varten vaan sairaan lapsen hoidon JÄRJESTÄMISTÄ varten. Kannattaa miettiä mitä tämä sanamuoto tarkoittaakaan.

    • korkorkova

      Mikäli lääkäri on katsonut hoitoon osallistumisen tarpeelliseksi ja tämä on lähes kokopäiväistä, on ansionmenetyksestä mahdollista saada sairausvakuutuksesta korvausta, joka on suuruudeltaan sama kuin sairauspäiväraha, kuitenkin vähintään 10 euroa päivältä. Tämä ansionmenetyskorvaus on tarkoitettu lyhytkestoisten tilanteiden tukimuodoksi.

      On totta, että tilapäinen hoitovapaa on tarkoitettu nimenomaan hoidon järjestämistä varten, eikä korvakierre taida olla sellainen sairaus, jonka perusteella lääkäri vanhemmalle todistusta kirjoittaisi.

      Mutta mahdollista se kuitenkin on...

    • teija0098

      Hei!

      Jos työsopimuksesi on kestänyt alle 60 päivää (kvtes:lla ainakin), niin alle sen aikana jos olet itse sairauslomalla, se on palkaton, jos olet lapsesi takia tilapäisellä hoitovapaalla, niin siitä heilahtaa palkatonta!

      Näin se vain on.

      Kannattaa lukea työehtosopimus.

    • Mielikuvitus kehiin

      Koska sen 3 päivää lomaa saa töistä alle 10-vuotiaan äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon järjestämistä varten, itse ratkaisin ongelman jäämällä hoitamaan korvatulehduskierteessä olevaa lastani kotiin vuorotteluvapaan turvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe