Kaksossynnytys - Kätilöopisto vai Naistenklinikka?

tuplaodottaja

Eli onko jotain yleistä käytäntöä HUS:in alueilla, että missä kaksossynnytykset hoidetaan? En asu ihan pk-seudulla mutta HUS:in alueella kuitenkin. Vaihtoehtona olisi myös Hyvinkään sairaala, mutta haluaisin mielummin isompaan sairaalaan synnyttämään.
Te jotka asutte HUS:in alueella, missä sairaalassa synnytitte kaksoset?
Mun esikoinen syntyi Kätilöopistolla ja mieli tekisi uudestaan sinne, mutta en nyt yhtään tiedä mikä on järkevintä ja mihin edes pääsen.

10

816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Möhömaha

      Voit valita sairaalan itse - tosin sillä varauksella että kovin aikaisin käynnistyvät synnytykset ohjataan Naikkarille.

      Haikaranpesä ei taida ottaa kaksossynnyttäjiä ja lapsivuodeosastoilla ei myöskään pääse varsinaisille perhehuoneosastoille - mutta normiosastojen perhehuoneisiin kyllä.

      Itselläni Kätilöopisto olisi lähempänä, mutta päädyin valitsemaan Naistenklinikan koska jos jotain sattuu, on siellä sitten kaikki vastasyntyneiden tehot yms olemassa. Nyt menossa rv 32 ja toivottavasti vauvat pysyvät mahassa vielä jokusen viikon :)

    • Edellinen möhömaha

      Lisäys vielä:

      Äitiyspoliseuranta tehdään siinä sairaalassa jossa aiot synnyttää. Itse olen ollut todella tyytyväinen NKL:n äitiyspoliin - joka kerralla on ollut eri lääkäri, mutta kaikki ovat olleet todella päteviä ja asiallisia.

    • tuplaodottaja

      Kiitos paljon vastauksesta!
      Täytyypä siis seuraavassa neuvolassa ottaa puheeksi se synnytyssairaalan valinta. Itse olen vasta viikolla 14. Naistenklinikkaa olen miettinyt myös juuri tuon takia, että jos jotain tapahtuu. Mutta sitten taas Kättärille haluaisin, koska siitä jäi viimeksikin niin hyvä mieli. Vaikeeta :)
      Onnea sinulle loppuodotukseen ja synnytykseen!

      • kaksosten äiti

        Moikka! Itselläni nyt 6kk vanhat kaksostytöt. Alkuraskauden aikaan kävin kättärillä, mutta vaihdoin Naistenklinikalle, koska siellä on paremmat hoitosysteemit, jos lapset niitä synnyttyään tarvitsee (esim. teho-osasto yms..). Synnytyksessä oli myös erittäin pätevä mies lääkäri, joka todellakin osasi hommansa. Kaikin puolin jäi hyvä mieli Naistenklinikasta. Kannatan! Hyvää loppuraskautta!!


    • JK

      EI TIETOA

    • tässä tietoa

      Kaksossynnytyksiä hoidetaan Kätilöopiston sairaalassa raskausviikosta 34 eteen päin ja Jorvin sairaalassa raskausviikosta 35 eteen päin. Tätä ennen tapahtuvat kaksossynnytykset hoidetaan Naistenklinikalla.

      http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,660,546,570,1121,807,1135,31485,31510,31519

      • ....

        Me valitsimme aikanaan Naistenklinikan kun sitä suositeltiin. Vauvat syntyivät viikolla 34 keskosina. Huolenpito oli erinomaista. Tilanpuutteen takia keskoshoito siirtyi muutaminen päivien jälkeen Kätilöopistolle joten näin tuli kokemusta molemmista paikoista.


    • J.

      Kätilöopistolla olen saanut kaksoset viime syksynä. Kaikki meni hyvin, ei mitään valittamista. Sektio tehtiin suunniteltuna ja henkilökunta sektiosalissa oli mahtavaa :) Rajana tosiaan on tuo että pitää olla tarpeeksi viikkoja että voi Kättärillä synnyttää.

    • Nuunuu

      Hei mulla kohta 34 täysi ja tuplat tulossa, jos synnytys käynnistyy ennen vkoa 35 tulee aina mennä naikkarille mut sen jälkeen saat kait valita! Itse menossa hyvinkäälle! Tsemiä odotukseen!

    • Matami mamma

      Itse synnytin Naistenklinikalla (Jorvi ei olisi tullut mieleenkään, vaikka lähin sairaala!). Jouduin tarkkailuun muutamaksi päiväksi raskausmyrkytyksen takia jo ennen synnytystä - siellä meni ok ja synnytyskin vielä. Mutta osastolle päästyäni... No, sanotaan nyt näin että taso eri kätilöiden ammatti-innostuksen ja -pätevyyden välillä on huima! Välillä sain ihan vääriä ohjeita, jotka onneksi seuraava vuoroon tullut kumosi.

      Kaiken kaikkiaan jäi Naistenklinikasta sellainen maku, että seuraavan kerran menen kyllä Kätilöopistolle (jos sellainen kerta tulee). Kylmää, välinpitämätöntä ja tuli sellainen fiilis, että äkkiä piti lähteä jo kottiin!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe