740 vaiko 940 (farmari)

10+7=17

Talviauto hakusessa ja nyt kaipailisin käyttäjiltä kokemuksia otsikon malleista ja jos joku vois valaista että mitä eroa noilla kahdella käytännössä on? Ja onkos noi "jenkkimallina" myytävät parempia muuten kuin varustelultaan?

14

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halpisautoilija

      Ei näillä eroa juuri ole. Sanoisin, että 740 malli jatkui 940 mallina, johon tietysti joinakin vuosina tuli jooitain parannuksia. Näitähän tehtiin vuosina 1991 ja 1992 yhtäaikaakin. Keula niissä on vähän erilainen ja sedan mallissa takapää on myös eritavalla muotoilut. Käytännössä kyseessä on kuitenkin perusrakenteeltaan ihan sama auto.

      Sen verran sanoisin, että kannattaa ehkä hankkia vuoden 88 malli ta uudempi, näissä on merkittävästi parempi ruostesuojaus. Miksei tietysti vanhempikin käy, jos löydät hyväkuntoisen yksilön. 940:ssä ei ole saatavilla kaasarikoneita, 740 niitä löytyy.

      Vuonna 1995 tuli viimeinen suurempi muutos. Esimerkiksi vaihdelaatikko (manuaali) vaihtui pehmeämmin toimivaan ja ehkä järkevimmillä välityksillä olevaan m90 malliin ja äänieristystä parannetaan, taisipa mukaan tulla jonkinlainen ODB pistokekin. Vanhakin laatikko oli tosin erittäin kestävä. Sen hauskin piirre omasta mielestä on naurettavan lyhyt ykkösvaihde; ei kyllä sammu valoissa, mutta eipä täysillä kierroksillakaan paljon kävelyvauhtia lujempaa mennä.

      Yhteenvetona sanoisin, että se on saman mallin jatkumoa tuo 740/940, joten budjetin, varusteiden joita haluat mukaan ja auton kunnon mukaan valistisin.

    • VolvoVille

      Moi, Halpisautoilija kertoikin oleellisen, lisään kuitenkin sen verran että 940 on todennäköisesti vielä parempi auto, koska se on vähintään yhtä kestävä kuin 740, mutta uudempana on hieman turvallisempi ja paremmin varusteltu.
      Voin suositella vain 940 koska minulla ei ole ollut 740:stä, et maininnut että bensa vai diesel, itselläni 940 diesel ja olen ollut autoon tyytyväinen. Jos ajoa tulee kuitenkin vähän niin silloin bensa voisi olla parempi vaihtoehto vaikka kuluttaa selvästi enemmän ainetta nurkka-ajossa.

    • 10+7=17

      Bensavehje haussa ja budjetti 1500-2000€ joten kumpaakin mallia suht reilusti tarjolla. Onkos noi turbovehkeet heikompia kestämään? Ja onko jollain tietoa tosta "jenkkimallista"? Mailimittari ja enempi varusteita mut onko muuten sama ja sopii samat osat kun "normaaliinkin" volvoon??

      • Halpsiautoilija

        Vaparikone on kyllä huolettomampi. Lähinnä ehkä erona se, että turbojoka vaatii joskus huomiota. Itse koneet kyllä kestää turbotettunakin. Tietääkseni jenkkimalli on samaa kamaa kuin euromallitkin. Yleensä runsaammilla varusteilla tosin ja automaatilla.


    • 740 / 760

      Teknisesti lähes samanlaisia autoja, samat peruskoneet, jne.

      Itse en enää edes harkitsisi 740, ainaostaan viimeisiä vuosimalleja 900 sarjasta.

      Monilla on kultaiset muistot 740/760, mutta monen muistot ovat ajalta, kun Volvo oli alle 10 vuotias.

      Eivät ole niin hienoja laitteita, kun ikää on 20-25 vuotta ja km vähän ajetussakin 300tkm. Volvo ruostuu siinä missä muutkin ja ikä tekee tehtävänsä vääjäämättä.

      700 saa kelvollisen, kun vaihtaa joka kulmaan uudet iskarit / jouset / jarrut / nivelet / tukivarret / puslat ja lopuksi koneeseen hihnan (joka pyörinyt jo vuosia yliajalla). Näiden toimenpiteiden jälkeen auto voi jo etäisesti muistuttaa mielikuvia vuosien takaa :)

      900 kohdalla on oikeasti toivoa löytää vielä hyvä yksilö.

      • Halpisautoilija

        Sanoisin, että se on kyllä pitkälti siitä kiinni, miten autoa on pidetty. Totta kai vanhemmissas on suurempi todennäköisyys törmätä siihen raakkiin. Jotkut pitävät huolta vanhoistakin autoistaan.


    • Näkökanta

      Oma lukunsa on ihmiset, jotka huolehtivat auton ulokasusta, mutta katsovat vain öljynvaihdot tarvittaviksi huolloiksi. Ajettavuus huononee vuosi vuodelta, mutta ei sitä pitkäaikainen Volvon omistaja huomaa ollenkaan päivitäisessä ajossa.

      Volvo kyllä kulkee varmaan maailman tappiin pelkillä öljyn vahdoilla, mutta siinä autossa on paljon muutakin kuluvaa.

      Haasteellista löytää yli 20 vuotias auto, joka on oikeasti hyvä, eikä pelkästään säännöllisesti vahattu.

    • Carl XVI Gustaf
    • Volovo 4ever

      Kyllä minusta 740 2.3l on laatuauto.
      2.3l paljon mukavempi kuin 2l.
      Meillä on volvo 740 B200F ja M47.
      Mittarissa on 335tkm ja teknisesti huippuhyvä.
      Tuulilasi pitää vaihtaa, uudet talvi sekä kesä renkaat pitää ostaa ja 1 reikä lokarissa muuten ruosteeton ja kässäri pitää kirrata.

      Että kaikenlaista on mutta kaikki nuo on kuluvaa kamaa ja väkisinkin tulee vaihtaa mikäli meinaa autolla ajella. Ja jakopäähihna täytyy uusia kun tuli ikä täyteen, kilsojen puolesta vielä ajas 50000km mutta on niin hyvä auto että ei kannata otaa riskiä että sekin täytyy vaihtaa. Kone ei syö öljyä TIPPAAKAAN, toissapäivänä katoin tikusta ja maxia näytti, öljyillä ajettu vajaa 10000 että vaihtaa ennen pakkasia.

      Lyhyesti... paras auto mitä on ollu.
      2. paras oli nissan micra 91. aj.115tkm. mutta tuli myytyä kun oli liian pieni.

    • testaaja.

      Joskus olen ajellut -88 2.3 740 Volvolla ja talvella se jäi aina liikennevaloihin sutimaan. Sitten kokeilin -97 2.3 940 Volvoa ja lähti valoista melkein kuin kesäkelillä. Onko siinä sitten lukkoperä vai mikä sen eron teki?

      Samaten tuon 940 Volvon se matalapaineturbo kone oli mahtava kun sillä sai lähteä aina liikkeelle vaikka ylämäessakin pelkästään kytkinta nostamalla eikä tarvinnut painaa kaasua lainkaan. Auto lähti ja antoi itse automaattisesti sen verran kaasua kuin tarvitsi.
      Toinen ääripää nimittäin oli diesel-Focus jota myöskin joskus kokeilin ja sille sai
      antaa sikana kierroksia ettei se sammuunt liikkeelle lähtiessä.

      • Kehnot renkaat?

        Meikän 760:llä ei liikkeellelähdössä mitään ongelmia. Alla Hkpl 5:t.


    • 1+3=?

      kyllä 940:pi on autoilijan valinta vaikka suurta eroa ei 740:piin ole, mutta hieman nätimpi, hiljasempi... perustekniikka sama. itsellä 940 (sedan) jäykällä taka-akselilla--> auto erittäin luotettava ajaa talvella, voittaa bmw ajo-ominaisuudet 100-0 mersu voi olla hieman parempi ajaa... kutenkin takavetoiseksi vakaa ajaa, vaikka hieman kiirus olisikin... jos sattuu löytämään erillisjousitetulla taka-akselilla olevan yksilön (harvoja) kannataa harkita.... moottorit ovat ikuisia, omani 480tkm ajettu, tehot tallella (tosin laiska fd kone) kulutus 10l paikkeilla sekalaisessa ajossa, öljyä kyllä hieman syö, mutta ei tarvitse lisätä jos vaihtoväli 10-15tkm. tekniikka muutenkin hyvin yksinkertaista --> kestävä, halvat huolto osat, helppo itse korjata

    • 940!

      ehottomasti 940 !!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe