Happoradion laulaja: Jaguarini on huono.

Voi voi...

Vaikka Jaguar nimenä kuulostaa hirveän hienolta automerkiltä, ei Aki Tykin menopeli ole ollut kovinkaan kestävää laatua.

Suositun yhtyeen keulakuva hankki itselleen viime vuonna vuoden 1992 Jaguar XJ40 Sovereignin. Pitkäaikainen haave autosta, joka olisi muutakin kuin järkevä kulkuväline toteutui viimeinkin, mutta totuus vanhojen autojen kanssa elämisestä on ollutkin tarua ihmeellisempää. Vielä marraskuussa 2010 Tykki hehkutti autoaan mahtavaksi menopeliksi, mutta vajaa vuosi myöhemmin ääni kellossa on toinen.

Oman aikansa luksusauto on viettänyt viime ajat aikansa tiukasti korjaamolla ennemmin kuin tien päällä.

– Se täyttää ensi vuonna 20 vuotta ja siinä toimii kaikki sähköllä, koska se oli sen ajan luksusauto. Sehän ei ole kallis auto, koska kukaan järkevä ihminen ei hanki sellaista, koska sen pitäminen on niin hullua. Tällä hetkellä siinä on korjattavana pakoputki, joka tipahti kun ajelin Tampereelle keikalle viime kesänä. Kuskin puolen ikkuna ei aukea, perästä on iskarit loppu ja päälle kaikennäköistä pientä jäynää. Stereot eivät ole toimineet vuoteen. Ostin puhelimeen liitettävän kauittimen, jotta voi huudattaa edes musiikkia kunnolla ettei moottorin epäilyttävät äänet kuulu liikaa, laulaja naurahtaa.

Suosikkiyhtyeen laulaja on ollut pakotettu hankkimaan tilalle tylsän perusmenopelin, jotta voi liikkua paikasta toiseen.

– Ajelen tällä hetkellä vuoden 2004 Nissan Almeralla. Se on tylsin ja järkevin auto mitä voi kuvitella. Mun oli pakko hankkia se, sillä pääauto viettää niin paljon aikaa korjaamolla, Tykki manaa.
http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/musiikki.shtml/1385477/happoradion-laulaja-pettyi-luksusautoonsa--vikoja-vikojen-peraan

No se on voi voi. Jos ostaa 90-luvun Jaggen (tai 90-luvun Cadillacin), niin voisi luulla, että ymmärtää, mitä ostaa. Luksusauto on uutena luksusta muutaman vuoden, mutta sitten alkaa reistailla.

Tälle on olemassa ihan looginen selitys. Kun auto on aikoinaan saavuttanut luksusauton statuksen, on sen jälkeen ihan sama, miten huonosti kestäviä autoja valmistaja tekee.

Miljonääri ostaa kuitenkin muutaman vuoden käytön jälkeen uudemman version samasta autosta, joten ei sen tarvitsekaan kestää ehjänä yli viittä vuotta. Auton luksusmaine kun liittyy nimenomaan uuteen autoon.

Vanha raato voidaan sitten myydä wanna-be-miljonääreille statuksennostattajaksi, mutta ne, joilla rahaa todella on, vaihtavat autoa kuin paitaa. Seuraavat omistajat saavat sitten riesakseen vikakasan.

5

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      Ei tuo nyt sinällään pidä paikkaansa, että esim. Audi A8:t, 700-sarjan BMW:t tai S-sarjan Mersut alkaisivat muutaman vuoden jälkeen levitä käsiin. Jaguar ja monet brittimerkit muutenkin ovat pitkään olleet huonolaatuisten autojen valmistajan maineessa, ihan syystäkin. Se on kyllä totta, että parempi tietää mitä on ostamassa eikä jälkikäteen yllättyä ongelmista, on sitten kyse vanhemmasta Jaguarista tai vaikka 80-luvun Ferrarista.

    • Tissiposki?

      Suokikkiyhtye...kenen? Hanki ikäistäsi seuraa, ei voisi vähempää kiinnostaa.

    • 383cid

      Vittuako se sinulle kuuluu homonalku ja tuleva naapurinkyttääjä millä kukakin ajelee? Samat apinat pyörivät kaikkien vähän parempien/erikoisempien merkkien palstoilla repimässä leukojaan. Isäsi ei ilmeisesti saanut nuoremapana tarpeeksi pataansa ja istutti kaiken pienimunaisen katkeruuden sinuun.
      "Vanha raato voidaan sitten myydä wanna-be-miljonääreille statuksennostattajaksi, mutta ne, joilla rahaa todella on, vaihtavat autoa kuin paitaa. Seuraavat omistajat saavat sitten riesakseen vikakasan."

      Et ole harrasteautoista koskaan kuullut? Itse asiassa vanhemmat Jagget kuten jenkitkin ovat niitä kalliimpia ja halutuimpia ulkomailla.

    • auuutoilija

      On se vaan ikävää kun 20v vanhasta autosta menee iskarit ja pakoputki......
      Kuluvia osia menee uudemmistakin.Ihan hullua kuvitella, että vanha ex-luxusauto olisi toimiva ja aina kunnossa ilman huolto, hoivaa ja korjauksia. Vaikkakaan en usko, että Jaguar on niitä kestävimpiä, ostin uuden ja nautin siitä kolmen vuoden takuulla. Vähän ennen myyn pois ja ostan uuden nelivetoisen hybridin tai jotain muuta, riippuu tarjonnasta vuonna 2014-2015.

      Ps. Jo parikyt vuotta sitten luin ettei engelsmannit osta omia autojaan. Eniten putosi arvot brittiautoista. Sen sijaan ostivat ranskalaisia. Ranskalaiset ostivat ranskalaisia muttei brittejä.

      Ja nyt ainakin jotkut ranskikset aina kaikkien vikalistojen kärjessä!
      Jopa saman merkin useilla malleilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      219
      1733
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1654
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      322
      1301
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1219
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1207
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      94
      1155
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1115
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      1039
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1016
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      1003
    Aihe