Kreikankilppari kaksikolle vinkkejä!

Petsku2011

Morjesta!

Minulla asustaa kaksi Testudo hermanni konnaa n. 4 vuotiaat tyttö ja poika. Pito ongelmia ei ole ollut, ruokavalio on ollut monipuolista ja kalkki käytössä säännöllisesti. Terraariossa lämpölamppuna kaksi 40W valaisinta ja kesällä konnat päässeet aina ulkoilemaan nurmella ja parvekkeella. Kylvetystä ainakin pari kertaa kuussa.

Jo osto vaiheessa konnat olivat tavoiltaan hyvin erilaisia, poika konna reipas ja hyvä syömään ja tyttö konna hieman arempi ja söi pieniä määriä. Molemmat konnat ovat kasvaneet hurjasti tähän mennessä n. 5cm kilven halkasijasta 20cm halkasija mittaan. Tyttö konna selvästi kookkooaanpi, mutta kilpi ei nouse kuperaksi, vaan levenee vain, onko tämä normaalia, vai alkaako se vasta myöhemmin kupertua. Poika konnan kuori siistin kupera.

Olen joutunut valitsemaan terraarion pohjamateriaaliksi sanomalehteä, jonka päällä "siivousliinaa" valkoista kestävää kangasmaista metritavaaraa. Konnat eivät ole kosketuksissa sanomalehden kanssa. Tyttö konna syö suuria määriä kaikkea kokeilemaani muuta ainesta: multa, hiekka, pienet kivet, puuhake, turve. Ja selvästi voi huonosti ahdettuaan itsensä täyteen esimerkiksi neliön muotoisia pieniä haapalastuja. Tämän vuoksi luovuin luonnollisesta terraario materiaalista.

Huolena onkin konnien kynsien kasvu ja niiden leikkaaminen. Onko konnien kynsien leikkaaminen turvallista? Mitä pitää ottaa huomioon?

Horrostaminen on yksi pohdinnan aiheista myös, miten horrostan nämä kaksi rämäpäätä. Miten teen se mahdollisimman turvallisesti? Ovatko nämä neljä vuotiaat jo niin isoja, että niitä on jo alettava horrostamaan?

2

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 69

      Mä nyt sanoisin kyllä ett kreikkalaiset tapvitsee ehdottomasti luonnonmukaisen pohjamatskun elikkä lannoittamaton turve hieno hiekka.Ei siis mörtti röpöjä,haapalastuja ynm...Ilmankosteutta säädetään kreikkiksellä kastelemalla tätä pohjamatskua,elikkä kosteusprosentti noin 50-60 prosenttia on yritettävä pitää yllä.Konnna syö turvetta myös tuolla luonnossa, joten se ei ole esteenä.Kylvetystä ei suositella enää nykyisin...pestä voi jos tarvis.Mielestäni sinun kannattaisi ehdottomasti rekistöröityä HERPPI.NET iin jossa voit tarkistaa 1)konnan ruokinnan 2)valaistus asiat 3)vitamiinin ja calsium karponaatin annot 4)konnan pituus suhteessa painoon käyrät 5)kynsien/nokan leikkuut yn muut epäselvät asiat...

    • sköldpadda

      Saavatko konnat kalkkilisää joka ruokaa? Jos eivät, tämä voi olla syy että naaras syö kaikkea mahdollista. Myös kalkin ja vitamiinien puutos aiheuttaa risitautia, eli konnan kilpi jää matalaksi.

      Kipin kapin pohjamateriaali lujonnonmukaiseksi, kaikesta muusta on konnille vain haittaa.

      Käy lukemassa konnien hoidosta, ruokinnasta ja olosuhteistä täältä: http://www.herppi.net/keskustelu/535-maakilpikonnat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe